Moderátor: Makoto
patrik píše:2Vrozkrokkop
Přiznám se, že tomu postu od RBR taky moc nerozumím.
Jde spíš o to, že tady se nespekuluje o tom, co z které školy vybrat - mluvíme-li o japonských stylech. Ty se cvičí komplet
Ale jak jsem napsal - je to OT, nebudu se v tom dál babrat.
Patrik
Proč by tam ty zbraně tahali? Osobně si myslím proto, aby se s nimi naučili zacházet. Přeci proto jde o bódžucu (umění hole), sódžucu (umění kopí) a naginatadžucu (umění naginaty).
Jendis píše:4 RBR - asi jsi mi zapoměl odpovědět......take se optám znovu:Jendis píše:Už jsi někdy spároval se zbraněma(a nemyslím řízenej sparring)??????
Nevadí. To není důležité. Mě spíš zaujalo, jak si napsal, že dokážeš zmáknout kordem chlapa v plechu. To bych chtěl vidět (bez ironie). Abych řekl pravdu moc si to nedokáži představit.Jendis píše:to si už nepamatuju....sorry......
RBR píše:Nevadí. To není důležité. Mě spíš zaujalo, jak si napsal, že dokážeš zmáknout kordem chlapa v plechu. To bych chtěl vidět (bez ironie). Abych řekl pravdu moc si to nedokáži představit.Jendis píše:to si už nepamatuju....sorry......
RBR
RBR píše:Nevadí. To není důležité. Mě spíš zaujalo, jak si napsal, že dokážeš zmáknout kordem chlapa v plechu. To bych chtěl vidět (bez ironie). Abych řekl pravdu moc si to nedokáži představit.Jendis píše:to si už nepamatuju....sorry......
RBR
Vrozkrokkop píše:tak plecháč šel taky prostě probodnout kopím, chlapa v kroužkovce je i možné rozsekat románským mečem, plechy, tam staci mensi pomačkání třeba od sekery a už tam jde střelit šíp, bodnout....
A vždycky tady je hledí od přilby, slabá místa na zbroji.
Ale jasný, pořád je to brnění a spoustu těch věcí se snadno řekne
Emiel píše:A stejně. Největším nebezpečím pro rytíře je naštvanej sedlák
Vrozkrokkop píše:tak plecháč šel taky prostě probodnout kopím, chlapa v kroužkovce je i možné rozsekat románským mečem, plechy, tam staci mensi pomačkání třeba od sekery a už tam jde střelit šíp, bodnout....
A vždycky tady je hledí od přilby, slabá místa na zbroji.
Ale jasný, pořád je to brnění a spoustu těch věcí se snadno řekne
Vrozkrokkop píše:RBR:
Nezničitelní predátoři to samozřejmě nebyli, ale těžká jízda přeci jen přes 1000 let kralovala bitevním polím (s dobrou taktikou...)
Vrozkrokkop píše:Mám na mysli těžké zbroje obecně, nevím ajký to byl kmen, ale jeden měl právě něco jako prvopočátek těžké jízdy a římany vcelku rozšmelcoval, římané těžkou jízdu neměli.
Bohužel bitvu ani ten kmen teď fakt nevím, hloupé....
Jinak pro kopí není moc rozdíl, jestli jde krz plátovku nebo kroužky...
RBR píše:Nevím koho máš na mysli. Napadají mě za:
1. Parthové a bitva u Carrhae, kde padl Cézarův přítel a politický protivník člen prvního triumvirátu Crasuss. To bys to celé posunul o 400 let zpátky a nadvláda jezdců by skoncila v 10 st. To ještě ani pořádně nenastala sláva římských legií.
Zpět na západní bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník