Problém s fyzičkou

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Problém s fyzičkou

Příspěvekod sportak » stř 30. pro, 2009 19:07

Zdravím,

chtěl bych se zeptat, jestli někdo neznáte dobrý home-cviky na protažení/ zesílení/ odbourání tuku v partiích jako je hrudník/ prsa/ břicho. Jde mi o to, že mám problém s kliky. Mám 186 cm, 94 kg - mírnou nadváhu. Mám takovou postavu, jak kvádr a při klikování jich zvládám sotva 8. Ani tak mě nebolí hruď, jako spíš ruce.
sportak
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod cudles » stř 30. pro, 2009 20:30

ukropcany: Jakože tři série po padesáti?..
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 30. pro, 2009 20:35

4ukrop :lol: ale na co fyzu? das 10 retizkacu do ohryzku a jsi buh ulic ... :lol: :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Clarke » stř 30. pro, 2009 20:46

A co třeba měnit "styl" kliků? Já když už nemůžu, tak začnu třeba i po pěti klicích měnit držení rukou - normální u těla, naširoko s prsty ven, na tricepsy s prsty u sebe, jedna ruka u hlavy druhá u pasu ... však to znáš. Sice je to takové "šulení" ale asi lepší než odpadnout a neudělat už žádný. Defacto tím jen přesouvám rozložení zátěže na jednotlivé svaly.
A nebo si třeba zkus i budhistický klik (alespoň myslím že se to tak jmenuje). Nezdá se, ale na ruce dá také svoje a ještě se krásně protáhneš :)
Clarke
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod hellas » stř 30. pro, 2009 20:58

3x50, che..che :oops: :D
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Problém s fyzičkou

Příspěvekod frajerKokoMihule » stř 30. pro, 2009 21:17

sportak píše:Zdravím,

chtěl bych se zeptat, jestli někdo neznáte dobrý home-cviky na protažení/ zesílení/ odbourání tuku v partiích jako je hrudník/ prsa/ břicho. Jde mi o to, že mám problém s kliky.

Tuk "na jednom miste" neodbouras...a ze ti po par klicich narostou svaly, to taky necekej.

A co s tim vsim ma spolecnyho protazeni???

Mám 186 cm, 94 kg - mírnou nadváhu. Mám takovou postavu, jak kvádr a při klikování jich zvládám sotva 8. Ani tak mě nebolí hruď, jako spíš ruce.

Hold kdyz chces umet kliky, musis delat kliky ;-) Pokud ti jde o pocet, tak zacit nejak rozumne a pak pridavat, jak napsal ukropcany.
frajerKokoMihule
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Problém s fyzičkou

Příspěvekod kwaicheng » stř 30. pro, 2009 23:20

sportak píše:Zdravím,

chtěl bych se zeptat, jestli někdo neznáte dobrý home-cviky na protažení/ zesílení/ odbourání tuku v partiích jako je hrudník/ prsa/ břicho. Jde mi o to, že mám problém s kliky. Mám 186 cm, 94 kg - mírnou nadváhu. Mám takovou postavu, jak kvádr a při klikování jich zvládám sotva 8. Ani tak mě nebolí hruď, jako spíš ruce.

Prsa si doma protáhneš snadno třeba mezi futrama. ®e tě bolí ruce znamená, že zatěžuješ ruce. Jakkoliv vypadá klik jednoduše, vsadím se, že málokdo klikuje správně. Je třeba si hlídat lopatky a zpevnit spodní záda aby se neprohybala. Taky nezatahovat hlavu a nehrbit ramena. Když uděláš 8 kliků, tak si dáchni a pak jich udělej zase 8. Za hodinku jich máš skoro 100.
Tuk neodbouráš v partiích. Leda by sis pořídil nějakou mašinu z teleshoppingu. Tuk odbouráš aerobním cvičením - během, jízdou na kole atd. - aspoň 20 ninut, jinak to nemá cenu.
kwaicheng
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod sportak » stř 30. pro, 2009 23:25

Děkuju za odpověďi...

- budu poctivě trénovat a zkusím se i poradit s odborníkem.
(A ozvu se, jaké jsou změny.)
sportak
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod cudles » čtv 31. pro, 2009 0:11

ukropcany píše:4cudles - no... a čo si myslel? :D

4luen - leda tak... :twisted:

Nic jsem nemyslel..možná jenom to že mám na čem makat, jsem rád když dám 3x20 :oops: :P
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kwaicheng » čtv 31. pro, 2009 1:05

sportak píše:Děkuju za odpověďi...

My jsme tady odborníci... 8)
kwaicheng
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod kwaicheng » čtv 31. pro, 2009 1:10

cudles píše:

Nic jsem nemyslel..možná jenom to že mám na čem makat, jsem rád když dám 3x20 :oops: :P

3x20 je málo. Aspoň 5x30. Pak můžeš uvažovat o 8x40. Pak po 50. Nebo 100. Ale to už je kategorie Kájínek.
kwaicheng
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod cudles » čtv 31. pro, 2009 1:33

kwaicheng píše:
cudles píše:

3x20 je málo. Aspoň 5x30. Pak můžeš uvažovat o 8x40. Pak po 50. Nebo 100. Ale to už je kategorie Kájínek.

Ty jo nějakej chytrej :D 8x40 prej, to uz je docela silny kafe :D
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Vrozkrokkop » čtv 31. pro, 2009 1:49

Sportak:
Je to asi tak, jak ti tu napsali.
Ja mam ted podobnej problem s drzenim stitu - ve spravny "pohotovostni" pozici ho udrzim sotva minutu, dve.
No, tak ho v ty pozici drzim hodne casto, abych se nenudil, cvicim k tomu treba nohy a uz po trech dnech ho dokazu udrzet pres 3 minuty :)
S klikama to nebude jine, jen se ve stejnem case asi nebudes moct venovat nicemu jinemu, nez tem klikum :P
Vrozkrokkop
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kwaicheng » čtv 31. pro, 2009 8:36

cudles píše:
kwaicheng píše:
cudles píše:

Ty jo nějakej chytrej :D 8x40 prej, to uz je docela silny kafe :D

Však jsi thaiboxer ne? Tak nebuď čajíček... :lol: Já dělal 10x40 + 2x20. Pak jsem ale měl menší zdravotní potíže s držením těla (NE z toho klikování) :) a tak jsem ubral na 6x30 a soustředím se víc na techniku.
3x20 je ale fakt málo.
kwaicheng
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod cudles » čtv 31. pro, 2009 10:10

kwaicheng: Neřekl jsem že to neni málo, spíš naopak..holt je furt co zlepšovat :)
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Vrozkrokkop » čtv 31. pro, 2009 10:17

Jak intenzivne tyhle veci vlastne cvicite, smim-li se zeptat?
Myslim tim, ze se treba chcete dostat z par kliku aspon na tech 50 - tak treba tejden intenzivne klikujete, a pak si date den dva od kliku pauzu?
Nebo jedete nepretrzite?
Vrozkrokkop
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » čtv 31. pro, 2009 10:46

Sporťák: nějak jsem nepochopil, jestli chceš dělat kliky kvůli svalům nebo mít svaly, abys dal víc kliků :lol: .
Ale jinak platí výše uvedené - když chceš zvládnout víc kliků (otázka je proč), dělej víc kliků. Já jsem cca tvé postavy (181/93), i když mám asi vypracovanější hara a ošoupanější občanku, svaly na mně jen hrajou (na schovávanou), kliky taky nejsou moje hobby, ale za 8 bych se styděl i já :wink: . Řeší to asi větší počet krátkých sérií - aspoň v mém případě to tak je. 30 naráz nedám (ani nevím proč - kliky prostě dělám v rámci rozcvičky nebo posilování dokud můžu - za osobákem se nehoním), ale 100 za hodinu už asi jo.
Jo, a samozřejmě mluvím o klicích na seiken :) :idea:
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » čtv 31. pro, 2009 10:56

Na kondiciu v uderovej zlozke treba sport specificke drily ake pouzivas pri udierani..napr. boxerske rychlostky na mechu 10x15-15 alebo to iste ale v Tabata intervale 8x 20-20...

..na kopanie to iste,popr. 10-20-10 dril na lowkicky a kolena,alebo 50-50 na lowkicky,alebo 1-10 nasobny dril

.. a na clinch a hody,popr.grappling na zemi ides na cas :wink:

Napada ma kardinalna otazka,to ta tvoji "sifoni" nenaucili podobne drily,vy taketo fundamentalne drily nemate a necvicite,za co vlastne platis a preco vlastne chodis niekam,kde sa naucis a natrenujes velky shit :?: :!:

Kliky ti zlepsia v percentach velky prd..ako ukazovatel vytrvalostnej sily su v pohode,ale uder ti nejaky extra nedaju..ten ti davaju nohy a pas...inak ty ked si schopny urobit 8 klikov ,ci kolko si pisal si na tom velmi ale velmi zle...si neviem predstavit kolko urobis drepov a brusakov,zhybov...z takou formou nie si schopny vobec cvicit nic fullkontaktne,v podstate sa ani ucinne ubranit rovnocennemu na ulici-vyskovo a vahovo.. :oops:
Naposledy upravil marcelo dne čtv 31. pro, 2009 11:02, celkově upraveno 3
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sportak » čtv 31. pro, 2009 10:56

kwaicheng píše:
sportak píše:Děkuju za odpověďi...

My jsme tady odborníci... 8)

Já vím. 8) Já myslel odborníka, s kterým budu i cvičit... Vašich rad cením.

graver píše: Sporťák: nějak jsem nepochopil, jestli chceš dělat kliky kvůli svalům nebo mít svaly, abys dal víc kliků.

Tak mým cílem je zesílení svalstva, výkon, fyzička. A s tím pak mohou přijít osobáky v počtu kliků. Ale to až za dlouho.
sportak
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod marcelo » čtv 31. pro, 2009 11:08

Inak az teraz som si vsimol,ze cvicis WT..nechces zajst k Luenovi..myslim ze ich zakladna kungfu rozvicka,vela veci podobych cvikov ako v Yoge by ta na zaciatok zlomila,ale velmi by ti zdravotne pomohla :wink: A rovno testnut co Luen uci...ono 8 klikov je fakt veeeelmi slabe..pocitam ze si mlady chalan,max. do 30tky..s tymto tempom si v 50tke invalida so srdcovymi problemi,totalnym upadkom kondicie,pokriveny v chrbtici s bolestami klbneho aparatu atd :wink:
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj