nej technika

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod BenGuri » čtv 02. zář, 2004 20:47

8) Onion nenech se točit, říkal jsem ti jaký hovna tady lítaj.
BenGuri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Mantis » čtv 02. zář, 2004 21:54

Kdysi nám do třídy jeden učitel psychologie nadhodil dotaz, kdo by v krajním případě byl schopen někoho zabít. Asi všichni tušíte, kolik reality se skrývalo v možných odpovědích.

Kdo na vlastní oči neviděl téci krev, zlomené, prořezané či prolomené cokoliv, pak jen těžko může vědět, jak by reagoval, ale o tom nebyl tento dotaz.
Myslím, že cvičit techniku bez toho, aniž bych věděl, jak a na co má fungovat, je zbytečné. Proto je jedno, jestli cvičím lámání vazu nebo propíchnutí rapírem, vždy ta technika má ublížit/zabít. S tím se ale tak nějak u BU musí počítat.

Když cvičím BU, nemusím mít krvelačné sklony. Umět bojovat neznamená, že musím neustále myslet na to, jak někomu něco udělám, jak budu zabíjet.
To je myslím rozdíl mezi tím, co skutečné BU je, a co je určitá populární verze. Rozumět technice, umět ji opravdu (reálně) použít, ale nedělat to, pokud bude v mých silách se tomu vyhnout. Říká se, že vždy je jiná možnost, jen ji v daném okamžiku můžeme přehlédnout.

Je velmi jednoduché někomu ublížit či jej zabít, kdo ale umí napravit zranění nebo vrátit život???
Myslím si, že mistr BU by měl mít nějaké lékařské vzdělání, např. mnoho čínských mistrů je lékaři či léčiteli - tomu říkám rovnováha (a praktičnost, známe to z tréninků :wink: ).

A poslední věc, na těch stránkách např. ta poprava američana, co Onion prezentoval, není ani tak hrozná ta smrt ve smyslu toho, co psal Miro, ale že se našel člověk, který to udělal, to je myslím důvod k zamyšlení a rozhlédnutí se kolem sebe, co se ve světě děje. Zvířata nezabíjejí pro radost. Pouze u minimálního počtu jedinců, kteří pojdou někde o samotě.
Většinou je to nutnost přežití/jídla.

Nechci si tu hrát na nějakého humanistu, mám lecjaký "křížek" na zádech, ale přemýšlím občas nad významem dnes tolik populárních slov "člověk, myšleni a humanismus".

Mantis
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 02. zář, 2004 22:27

Vidím,že je potřeba trošku odlehčit :wink: :wink: :wink: :lol: :lol:

Moje nejoblíbenější technika(nebo jedna z nejoblíbenějších :wink: ) je "dýchání "z úst do úst(na osobě opačného pohlaví :wink: ).
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pát 03. zář, 2004 6:49

Heh...

Když jsme o toho přírodopisu, včera v TV běžel první díl dokumentu o savcích a zaujali mě klokani... (to jsou takový ty zvířata, co skáčou v Austrálii :wink: )... Mno a jeden jejich druh (sem zapomněl příjmení) žije ve skupinách, ve velkých skupinách, kde si samozřejmě vrzne jenom ten nejsilnější samec. Mno a čas od času se tihle klokani perou aby zjistili, kdo tu práci za ostatní udělá...

Mno a já čekal, že klokani budou boxovat (jeden z populárních omylů BU) a vono to na začátku vypadalo trochu jako WCh/vT/wC... nebo jak se to píše :wink: , ale pak to začalo. Normálně ten klokan se opřal o vocas a obounož kopal druhýho klokana do klokaní kapsy a koulí... si to zkuste. (Já mít vocas vzadu, určitě to bude moje oblíbená technika.)

Se nedivím, že se potom může pářit jenom ten nejsilnější.

Tolik pro odlehčení...

A vážně. Mám pocit, že některý příspěvky jsou offtopic a někteří přispěvatelé jsou "offweb", nebo hezky česky mimo stránku... Když tu někomu vadí osoby a obsazení, proč se tady s námi špiní.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Onion » pát 03. zář, 2004 7:44

Moje reakce byla odpovídající tomu, že se tady jeden "bojovník" nechal slyšet, že jeho nej... technikou je lámání vazu. Toť vše. Nechci se vyjadřovat k realitě takového tvrzení /možnost vyzkoušet techniku, je technika kterou tento borec zmínil skutečně lámáním vazu a nebo si to jen myslí etc.etc./. Jen jsem se pozastavil nad jistým druhem otázky kterou takové tvrzení může vyvolat. Otázky nad duševním, společenským a sociálním stavem inkriminovaného "borce".
stay sharp
www.gunting.cz
Onion
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Mantis » pát 03. zář, 2004 7:58

Ukropcany..: s těmi zvířecími osobnostmi máš pravdu, souhlasím.
Na druhou stranu jsem neviděl a neslyšel o leopradovi, který by jinému zvířeti prokousnul napůl krk, pak to chvíli sledoval, pak mu ukousnul hlavu ještě skočil pro ostatní, aby se podívali, jak mu to jde. V tom je ten rozdíl.
Také boj o postavení ve smečce jen málo kdy (u mála druhů) končí smrtí. My na to máme také svůj systém - kdo je šéf a kdo podřízený? To je to stejné, zvířata nemají papíry. My mámé obojí, papíry i násilí.
Není těžké dohledat psychologické materiály na téma "přežití a stres u člověka dnes". Jinak řečeno, náš boj o přežití se už dávno přenesl do jiné roviny, nepotřebujeme nutně bojovat o jídlo a život ve smyslu fyzického lovu.
Kdysi jsem slyšel jeden vtip, pouze poslední věta mi zůstala v paměti "pro Boha, chovejme se alespoň jako zvířata" :wink:

Je pravda, že to je hodně od tématu původní otázky - k oblíbené technice, ale nemyslím, že je to od BU jako takových. Filosofie k BU patří už pár let :wink:

To všechno jsou jen mé názory a NIKOMU je nevnucuji :lol: :lol: :lol:

Mantis
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Mantis » pát 03. zář, 2004 8:36

Tak to bych rád viděl, asi inspirace pro praktiky leopardíko KF :wink:
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Miro » pát 03. zář, 2004 9:24

Onion,

Moje reakce byla odpovídající tomu, že se tady jeden "bojovník" nechal slyšet, že jeho nej... technikou je lámání vazu. Toť vše. Nechci se vyjadřovat k realitě takového tvrzení /možnost vyzkoušet techniku, je technika kterou tento borec zmínil skutečně lámáním vazu a nebo si to jen myslí etc.etc./. Jen jsem se pozastavil nad jistým druhem otázky kterou takové tvrzení může vyvolat. Otázky nad duševním, společenským a sociálním stavem inkriminovaného "borce".

Otazka bola na najoblubenejsiu a najucinnejsiu techniku. Co je mojej odpovedi take nepochopitelne, ze jej nerozumies? Nechod okolo horucej kase a povedz to na rovinu, aby sme si to vyjasnili.
Cinske bojove umenia nie su o boji, nie su o supereni. Cinske bojove umenia su o chladnokrvnom zabijani (ked na to pride). Preto nenajdes ziadneho skutocneho cinskeho majstra bojovych umeni v ringu ci UFC, no holds barred sampionatoch atd.
Napriklad vacsina (90%) starych bojovnikov v Cine sa zivila bud poulicnymi vystupeniami alebo ako bodyguardi a highway-men, bud lupeznici, alebo naopak ochrancovia karavan ci majetku.
V prvom pripade, ak niekto chcel predvadzat na ulici pred nejakym obchodom a majitel obchodu s tym nesuhlasil (vsade bol nejaky kram, takze sa tomu nedalo vyhnut), tak sa dalo iba ist dalej (a vsetko sa opakovalo neskor), alebo vylakat dotycneho za mesto v snahe usporiadat veci a potichu a v rychlosti ho zabit, aby druhy raz neboli trable. Ja som sa aktualne pytal starych ludi, ktori to robili, ake techniky pouzivali atd. a ver mi, ze to neboli prave pekne veci. Znamena to, ze neboli normalni? Nie, iba boli proste ini, nez je Tvoja kultura, na co si zvyknuty.
V druhom pripade, u lupeznikov a ochrancov karavan, to iste plati bezo zvysku. Tam nebolo casu na zapasenie a superenie. Zabit a dalsi prosim, alebo sa ide dalej.
Ak studujes taketo veci seriozne, nemozes sa vyhnut tomu, ze sa na Teba "nieco nalepi". Znamena to, ze ludia, ktori studuju ine kultury, su nenormalni? Nie je to skor v tom, ze Ty sam nie si schopny im doverovat, ze aj napriek odlisnostiam su stale schopni si podrzat aj iste hodnoty? Atd.
Takze osobne skor vidim problem v Tebe, nez v sebe. Ak niekto cvici bojove umenia pre zdravie, povies, ze cinske bojove umenia su blbost, pretoze ti ludia nevedia bojovat. Ak vsak to vedia pouzit (bez ohladu na to, ci tou osobou som ja alebo niekto iny), kladies otazky na ich dusevny, spolocensky a socialny stav. Co teda vlastne chces? Aby boli presne taki ako Ty, pretoze Ty sam si prilis obmedzeny pochopit cokolvek ine, co je odlisne od Teba?
A napokon, necvicis Ty sam podobne techniky? Kladies si otazky ohladne svojho vlastneho dusevneho, spolocenskeho a socialneho stavu?
Je to naozaj tak tazke pre Teba pochopit a odlisovat? Je naozaj pre Teba prilis narocne pochopit trening a realnu prax a suvislost medzi nimi? Ani nehovoriac o tom, ze cely moj prispevok nebol mysleny uplne vazne do najposlednejsich detailov, ako uz ta "poeticnost" naznacuje sama osebe...
Alebo je to tym (ako si skutocne myslim), ze stale nosis traumu, ze si stale nevyrovnany z toho, co si zazil? V tom pripade mas najvyssi cas to riesit seriozne, alebo definitivne zmenit zamestnanie, pretoze to bude este horsie, ver mi.
Alebo je to vsetko iba bezduchy machizmus (od macho = geroj), ze "ja sa viem bit, ja som best, a ostatni ste iba dute hlavy tlachajuce naprazdno"? Jak moze nejaky blbec Miro hovorit nieco take, ked ani nema policajny certifikat, ze pobil Rusa z Afganistanu? Well, moznoze tu s nami naozaj stracas cas...

Vies Ty sam, co vlastne chces? A co tu robis? Pokial sa pamatam dobre, este som od Teba na tomto fore necital jediny seriozny a zmysluplny prispevok (i ked sa ovsemze mozem mylit, mohol som zabudnut atd.).
Skus o tom vsetkom podumat, ja Ti mozem tak akurat drzat palce.

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BenGuri » pát 03. zář, 2004 9:33

NAštěstí, tento svět je velmi mnohotvárný. Baví mně sledovat, jak mají všichni jasno. Znáte kaskadéra, pana drozdu? Vypadá jako Frenkensteinovo monstrum /bez urážky/ Napdal tisíce pádů, nafackoval tisíce facek, filmových i mimofilmových a v parku k němu přišel 14 ti letý kluk a jen tak, mimo veškéré plány, mimo veškeré koncepty ho jen tak bodl nožem do břicha...
Všechny představy a styly a bazírování na starobylosti, či jemnosti, nebo estetice, naštěstí v košaté realitě života bere za své. Nebo k naší hrůze... ?
BenGuri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod BenGuri » pát 03. zář, 2004 9:34

Panu Drozdovi se omlouvám za malé písmeno v jeho jménu.
BenGuri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod MaJ » pát 03. zář, 2004 9:59

..
Naposledy upravil MaJ dne pát 10. srp, 2007 16:53, celkově upraveno 1
MaJ
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Anonymní » pát 03. zář, 2004 10:21

Miro píše:Onion,

Otazka bola na najoblubenejsiu a najucinnejsiu techniku. Co je mojej odpovedi take nepochopitelne, ze jej nerozumies? Nechod okolo horucej kase a povedz to na rovinu, aby sme si to vyjasnili.
Cinske bojove umenia nie su o boji, nie su o supereni. Cinske bojove umenia su o chladnokrvnom zabijani (ked na to pride). Preto nenajdes ziadneho skutocneho cinskeho majstra bojovych umeni v ringu ci UFC, no holds barred sampionatoch atd.
Napriklad vacsina (90%) starych bojovnikov v Cine sa zivila bud poulicnymi vystupeniami alebo ako bodyguardi a highway-men, bud lupeznici, alebo naopak ochrancovia karavan ci majetku.
V prvom pripade, ak niekto chcel predvadzat na ulici pred nejakym obchodom a majitel obchodu s tym nesuhlasil (vsade bol nejaky kram, takze sa tomu nedalo vyhnut), tak sa dalo iba ist dalej (a vsetko sa opakovalo neskor), alebo vylakat dotycneho za mesto v snahe usporiadat veci a potichu a v rychlosti ho zabit, aby druhy raz neboli trable. Ja som sa aktualne pytal starych ludi, ktori to robili, ake techniky pouzivali atd. a ver mi, ze to neboli prave pekne veci. Znamena to, ze neboli normalni? Nie, iba boli proste ini, nez je Tvoja kultura, na co si zvyknuty.
V druhom pripade, u lupeznikov a ochrancov karavan, to iste plati bezo zvysku. Tam nebolo casu na zapasenie a superenie. Zabit a dalsi prosim, alebo sa ide dalej.
Ak studujes taketo veci seriozne, nemozes sa vyhnut tomu, ze sa na Teba "nieco nalepi". Znamena to, ze ludia, ktori studuju ine kultury, su nenormalni? Nie je to skor v tom, ze Ty sam nie si schopny im doverovat, ze aj napriek odlisnostiam su stale schopni si podrzat aj iste hodnoty? Atd.
Takze osobne skor vidim problem v Tebe, nez v sebe. Ak niekto cvici bojove umenia pre zdravie, povies, ze cinske bojove umenia su blbost, pretoze ti ludia nevedia bojovat. Ak vsak to vedia pouzit (bez ohladu na to, ci tou osobou som ja alebo niekto iny), kladies otazky na ich dusevny, spolocensky a socialny stav. Co teda vlastne chces? Aby boli presne taki ako Ty, pretoze Ty sam si prilis obmedzeny pochopit cokolvek ine, co je odlisne od Teba?
A napokon, necvicis Ty sam podobne techniky? Kladies si otazky ohladne svojho vlastneho dusevneho, spolocenskeho a socialneho stavu?
Je to naozaj tak tazke pre Teba pochopit a odlisovat? Je naozaj pre Teba prilis narocne pochopit trening a realnu prax a suvislost medzi nimi? Ani nehovoriac o tom, ze cely moj prispevok nebol mysleny uplne vazne do najposlednejsich detailov, ako uz ta "poeticnost" naznacuje sama osebe...
Alebo je to tym (ako si skutocne myslim), ze stale nosis traumu, ze si stale nevyrovnany z toho, co si zazil? V tom pripade mas najvyssi cas to riesit seriozne, alebo definitivne zmenit zamestnanie, pretoze to bude este horsie, ver mi.
Alebo je to vsetko iba bezduchy machizmus (od macho = geroj), ze "ja sa viem bit, ja som best, a ostatni ste iba dute hlavy tlachajuce naprazdno"? Jak moze nejaky blbec Miro hovorit nieco take, ked ani nema policajny certifikat, ze pobil Rusa z Afganistanu? Well, moznoze tu s nami naozaj stracas cas...

Vies Ty sam, co vlastne chces? A co tu robis? Pokial sa pamatam dobre, este som od Teba na tomto fore necital jediny seriozny a zmysluplny prispevok (i ked sa ovsemze mozem mylit, mohol som zabudnut atd.).
Skus o tom vsetkom podumat, ja Ti mozem tak akurat drzat palce.

Miro

:?: :arrow: :!: :idea: :idea:

Peíííííí
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hrom » pát 03. zář, 2004 10:30

Ad odlehčení:

sledoval jsem půlhodinové hraní si kočky s myší. Bylo to reálné mučení fyzické i psychické (kočka vždy nechala myš "jakoby" utéct a pak ji drapla, přitom si do ní kousla, sekla apod.), které porušilo veškeré ženevské konvence.
Na obranu kočky nutno říct, že byla nažraná. :wink:
hrom
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod patrik » pát 03. zář, 2004 10:34

hrom píše:Ad odlehčení:

sledoval jsem půlhodinové hraní si kočky s myší. Bylo to reálné mučení fyzické i psychické (kočka vždy nechala myš "jakoby" utéct a pak ji drapla, přitom si do ní kousla, sekla apod.), které porušilo veškeré ženevské konvence.

Moje kavka mě pro zábavu klove do nohy a uší... a přitom je taky nažraná.

Jojo... některý zvířata jsou svině, včetně vepřů...

Patrik

P.S.
Na obranu koček - kočky myši nežerou, ona tý myši ani nechtěla ublížit... jenom si hrála.
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MaJ » pát 03. zář, 2004 10:46

Onion,
mohl by jsi prosim mne, cloveku neznalemu krvavych akci a dusevnich pochodu pri zabijeni, vysvetlit rozdil mezi ucenim se techniky zlomit vaz a ubodat nekoho nozem?
Mysle jsem si, ze jde pouze o odlisne cesty ke stejnemu cili? Pokud ano, pak opravdu nechapu tvoje moralizovani..... anebo si nastavujes zrcadlo?

Martin
MaJ
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod MaJ » pát 03. zář, 2004 10:53

kocka maminky me partnerky nam rada ukazuje hlavicky ptacku, ktere ulovi. Ptacka samozrejme ulovi i kdyz je nazrana, zbytek nacha lezet a nam prinese ukazat pysne svuj ulovek a zada si pochvalu....
.... je treba ale rict, ze pozorovat pohyby kocku pri lovu je zazitek ....

Martin
MaJ
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod patrik » pát 03. zář, 2004 10:59

MaJ píše:

kocka maminky me partnerky nam rada ukazuje hlavicky ptacku, ktere ulovi. Ptacka samozrejme ulovi i kdyz je nazrana, zbytek nacha lezet a nam prinese ukazat pysne svuj ulovek a zada si pochvalu....
.... je treba ale rict, ze pozorovat pohyby kocku pri lovu je zazitek ....

Martin

To je pěkně ujetá kočka... tu by měli zavřít do nějaký klece...

Patrik :wink:
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » pát 03. zář, 2004 11:01

patrik píše:
Na obranu koček - kočky myši nežerou, ona tý myši ani nechtěla ublížit... jenom si hrála.

Kočky myši žerou! Ale pokud mají možnost lepší stravy, tak loví pouze díky instinktu nebo loveckému pudu (nebo jak to nazvat). Naše Micka s námi provozuje bártrový obchod. Donese myš a vyžaduje granule.

Angus
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mantis » pát 03. zář, 2004 11:01

Jojo, kočky jsou potvory, ostatně ten typ naštvané kočky od Kung paa, je toho celkem dokladem. Mrkněte na to http://members.chello.nl/h.wesseling6/pinkey.wmv
Pes v naší rodině vychovávaný je malý, ale o to větší svi..
Roztrhat holuba jen tak, to se taky u psů (snad) běžně nevidí. Ona je docela takový bereserk. Když už roztrhala ježka a čím víc z ní lila krev, tím byla naštvanější - chudák ježek. To mám zprostředkované, pokusol bych se jí v tom zabránit, ale člověk by ty potvory nemohl pustit z očí :wink:
Kdysi dávno, se můj bratr snažil od sebe odtrhnout dva křečky a hádejte jak to dopadlo? Oba se mu zahrizli do palce :lol: :lol: :lol:

Tolik ke zvířecímu tématu.

Mantis
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod patrik » pát 03. zář, 2004 11:12

Angus píše:
patrik píše:

Kočky myši žerou! Ale pokud mají možnost lepší stravy, tak loví pouze díky instinktu nebo loveckému pudu (nebo jak to nazvat). Naše Micka s námi provozuje bártrový obchod. Donese myš a vyžaduje granule.

Angus

To je jasný... mluvím o domestikované kočce.
:lol:

Divoká kočka sežere všechno, co dokáže ulovit...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně