Reálná sebeobrana proti noži

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Jendis » úte 05. led, 2010 19:58

Ono se to nedá až takhle......Player už psal,že proti noži stál....pokaždý je to jiný......prostě má svou zkušenost. Mně se jeho názor sice nelíbí a nesouhlasím s ním,ale je to jeho věc. Jen bych mu přál(a nejen jemu),aby to nikdy nemusel znovu aplikovat,či své názory přehodnocovat na základě nějaký hnusný zkušenosti.

Vono to pořezání nebolí hned,díky adrenalinu......pokud vám nevadí pohled na krev,tak o tom chvilu ani jako nevíte....zkoušíte,jestli ruka funguje.......na pohotovosti každej čumí.....kape z vás červená......pak vám to zašijou(pohled na otevřenou ránu fakt nic moc).....a přitom šití přemýšlíte vo tom,jak to vysvětlíte doma klukovi,páč ten šlic asi nepřehlédne.A manželce.....potom vám doteče,že šlo o kejhák,poblejete se......pak vožerete......a pak to vezmete jako zkušenost do života a slíbíte si,že příště toho hajzla sejmete......
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 05. led, 2010 20:04

cudles píše:Luen: Hlavne nevytuhnout, neber to osobne, ale to mi prijde jako uplne bezucelna rada v pripade ze s tim člověk nemá zkušenost. .......ale jak se v reálu potká s kudlou před ksichtem, je to o necem jinym :arrow:

Ono to není až tak bezúčelné......pokud na sobě pozoruju příznak tuhnutí.....(rozklepané nohy a ruce,sucho v puse...nemůžu dejchat atd....prostě tuhnutí)....je to nával adrenalinu,nadledvinky jedou na full throttle a pumpujou to do těla.......je potřeba se nastartovat.....třeba zařváním si....a myslet,myslet....MYSLET......nejednat bezhlavě.
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cudles » úte 05. led, 2010 20:17

Jendis píše:
cudles píše:Luen: Hlavne nevytuhnout, neber to osobne, ale to mi prijde jako uplne bezucelna rada v pripade ze s tim člověk nemá zkušenost. .......ale jak se v reálu potká s kudlou před ksichtem, je to o necem jinym :arrow:

Ono to není až tak bezúčelné......pokud na sobě pozoruju příznak tuhnutí.....(rozklepané nohy a ruce,sucho v puse...nemůžu dejchat atd....prostě tuhnutí)....je to nával adrenalinu,nadledvinky jedou na full throttle a pumpujou to do těla.......je potřeba se nastartovat.....třeba zařváním si....a myslet,myslet....MYSLET......nejednat bezhlavě.

Nevim jestli je na tohle vzdycky cas, me se ta kudla pred xichtem z niceho nic, necekal jsem to, stacil jsem jenom uhnout dozadu abych mel vzdalenost a pak jsem ztuhnul, a jenom si drzel vzdalenost. Krom toho, bylo to poprvy co jsem stal proti kudle, a bylo to na krame kde incidenty nebyly povoleny s vyjimkou kdyz to bude fakt nutny. Venku mozna, po nejaky chvili kdyz se clovek trochu vzoamatuje a nasere se, ale to jsou jenom teorie. Tenkrát jsem prostě vytuhnul, a tak to bylo.
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 05. led, 2010 20:37

Příště se Ti to už nestane...ne v takové míře.....jsi o zkušenost bohatší.
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BizonCZ_hele_admin » úte 05. led, 2010 20:55

4 Cudles :

Nemyslím si, že by kdokoli z nás zde jakkoli zlehčoval boj s nožem.

Každý, kdo cvičí s nožem nebo střelnou zbraní je si velmi vědom následků, které dané zbraně mohou způsobit. Proto k nim také přistupuje s respektem a bezpečnou manipulací, které si zbraně obecně zaslouží.

Pouze pokud neznáš nebo si nezažil následky, které může zbraň způsobit, tak si z toho můžeš dělat prdel a myslet si, že by jsi to s přehledem zvládl. Osobně jsem psal Defendu přes SZ, že čím více cvičím s nožem, tím více jsem si vědom možných následků na mém zdraví i zdraví mých bližních a NIKDY bych se nechtěl dostat do situace, kdy bych musel chránit sebe, své přátele nebo, nedej bože, svou přítelkyni či svého syna před nějakým buzerantem s nožem. Zřejmě bych to šeredně odsral.

A tečka na závěr. Jak nám řekl Aleš Brunner na semináři PKT a ve stejném duchu hovořil i Martin Mikolášek z RBSD :

"Pokud Tě někdo DOOPRAVDY BUDE chtít zabít nožem, tak ten nůž uvidíš až ve svém pupku."

No, možná ta věta nebyla přesně takhle, ale myšlenka je stejná. Pokud jsem to napsal špatně, tak ať mě NAIA nebo někdo od PKT opraví. :) Ale tak jsem si to zapamatoval.
BizonCZ_hele_admin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cudles » úte 05. led, 2010 20:57

Jendis píše:Příště se Ti to už nestane...ne v takové míře.....jsi o zkušenost bohatší.

Však jjá to nepíšu že bych se za to styděl. I když tenkrát mě to hrozně štvalo že jsem ho prostě nesejmul, a už bych nebyl tak hodnej jako predtim. Ted uz me to nestve. Buhvi co by se tenkrat stalo..Nic jsem ho odnest nenechal, nepodelal jsem se, takze je to ok. I kdyz samozrejme neco vzdycky hloda.
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kwaicheng » úte 05. led, 2010 21:02

jeikob píše:k tý kudle v ruce.jestli náhodou někdo nezná komiks punisher. tak je tam právě nakreslená bitka ,kdy on se braní maníkovi z nožem,je už teda notně pořezanej.a vyřeší to tak že si nechá tu kudlu bodnout do dlaně. no je to holt veterán z vietnamu a nemá rad mafiany:)
jinak ty videa to je fakt síla a je to hnus a žadná choreografie. no a koukám že rusko je obzvlášt pilnej dodavatel

Co tim jako vyřešil, že si nechal kudnout kudlu do dlaně? :?:
kwaicheng
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod cudles » úte 05. led, 2010 21:04

Bizon: Já jsem to taky nemyslel tak že by to někdo zlehčoval. Tenkrát když jsem cvičíval obranu proti noži(aikido, allkampf) tak jsem to nemyslel tak že by to byla prdel hahaha to je sranda, ale spíš tak že člověk sice byl opatrnej, ale nepripoustel si to tolik, protoze clovek si to pripusti az kdyz proti tomu stoji na ulici...Jinak souhlas.
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 05. led, 2010 21:05

cudles píše: I kdyz samozrejme neco vzdycky hloda.

tím se nenech žrát.......jsi živej a zdravej......a to se počítá !!!!! :wink:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » úte 05. led, 2010 21:19

kwaicheng píše:
jeikob píše:k tý kudle v ruce.jestli náhodou někdo nezná komiks punisher. tak je tam právě nakreslená bitka ,kdy on se braní maníkovi z nožem,je už teda notně pořezanej.a vyřeší to tak že si nechá tu kudlu bodnout do dlaně. no je to holt veterán z vietnamu a nemá rad mafiany:)
jinak ty videa to je fakt síla a je to hnus a žadná choreografie. no a koukám že rusko je obzvlášt pilnej dodavatel

Co tim jako vyřešil, že si nechal kudnout kudlu do dlaně? :?:

http://img27.imageshack.us/i/thepunishe ... hebeg.jpg/

http://img17.imageshack.us/img17/6196/t ... thebeg.jpg

:twisted:
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 05. led, 2010 21:25

cudles píše:Luen: Hlavne nevytuhnout, neber to osobne, ale to mi prijde jako uplne bezucelna rada v pripade ze s tim člověk nemá zkušenost. Měsíc jsem dělal hlídače v krámě. Jednoho krásnýho dne jsem vyběhnul za dvěma typkama co zdrhali s lupem, načež bez varovani se do me pustili. Nastesti jsem tenkrat oba dva sejmul, ale behem rvacky jednomu vypadla kudla. Nevim jestli nahodne nebo jestli ji chtel vytahnout. Dva dny na to se tam jeden z nich opet stavil, a v pohode zase stosoval veci do kapes a do baglu, nacez pak na me tu kudlu vytahl. A můžu ti říct že jediný na co jsem se zmohl bylo si od něj držet bezpečnou vzdálenost ale zároveň neustupností donutit aby ty věci vrátil, nakonec vypadnul. Na aikidu tenkrát, to byly prdelky pri treninku proti nozi, clvek se cejtil jak buhvico(plati pro vsechny systemy ktery maj boj s nozem) ale jak se v relu potká s kudlou před ksichtem, je to o necem jinym :arrow:

Nevim jak dlouho navstevujes tento server, ale resi se to tady leta ... adrenalin je na vine, ze clovek ztraci jemnou motoriku, nezvladne konflikt jak fyzicky, tak i psychicky ... presne jak napsal, jendis ... je treba upustit paru. Zustat jakoby v klidu (ac se to v tobe vari) je ta nejhorsi varianta, ktera muze nastat ... navic jakmile zdrevenis, tak ses postavil do role obeti. Clovek muze, resp. vlastne musi udelat vse, co je schopen, ale hlavne musi jednat :!: I utek je reseni, jak upustit paru ...
Ze te na to na aikidu nikdo nepripravil ... to je mi lito, ale s tim nic neudelam :wink: Trenink, trenink a zase trenink. Sparovat s cvicnejma zbranema, zacit nosit svou zbran, zzit se s ni, vedet o ni, vytahnout ji a neco se s ni naucit je otazka treninku, ne nejake rady ... umet fungovat kdekoli (ne jen na ulici) asi nevyresi zadne diskuzni forum :wink:

Kazda zkusenost (pokud prezijes ve zdravi) je neco, co te posouva. Kdyz si prisel o panictvi, take se z tebe razem nestal nejvetsi milovnik siroko daleko :wink: To chce trenink :!:

Nebyla to rada, jak vyresit konkretni situaci, ale zakladni predpoklad pro reseni jakekoli situace ve rvacce. Je totiz jedno kolik hodin a let mas natrenovano, pokud nejsi pripraven a naucen pracovat s adrenalinem, se svou psychou ... je to stejne sumak. A i o tom je cviceni/trenink. Nebo predne o tom ...
cudles píše:Nevim jestli je na tohle vzdycky cas, me se ta kudla pred xichtem z niceho nic, necekal jsem to, stacil jsem jenom uhnout dozadu abych mel vzdalenost a pak jsem ztuhnul, a jenom si drzel vzdalenost. Krom toho, bylo to poprvy co jsem stal proti kudle, a bylo to na krame kde incidenty nebyly povoleny s vyjimkou kdyz to bude fakt nutny. Venku mozna, po nejaky chvili kdyz se clovek trochu vzoamatuje a nasere se, ale to jsou jenom teorie. Tenkrát jsem prostě vytuhnul, a tak to bylo.

To je presne ono ... vetsinou cas je, protoze malokdo jde po tobe s tim, ze te chce zabit - pokud ano a vi co dela, tak te sejme a neudelas nic. Lidi totiz nemaji tendenci resit veci, ktere temto situacim predchazeji a zacnou konflikt registrovat az kdyz uz jsou v haji .... to je dalsi problem.

Stydet se vazne nemas za co, to je normalni a stalo se to kazdemu, kdo rika, ze ne ... bud keca a nebo to nikdy nezazil :wink:

Ma prace me naucila predvidat, videt zdroj konfliktu, reagovat a registrovat sebemensi naznak takove situace a jednat driv, nez mi nekdo bude mavat kverem ci kudlou pred xichtem ...

O tom musi byt teorie, musi jit ruku v ruce s praxi, o tom je metodika, system vyuky atd ... Musim se proste krucek po krucku cilene pripravovat a ne se s tematikou jen povrchne obeznamit a teoreticky tematu "rozumet". Byt zodpovedny v tomto pristupu te nauci prostredi ve kterem se pohybujes ... kdyz ti sejmou jednoho kamose, pak kolegu a neco si treba prozijes sam ... nespokojis se s obecnyma zvastama na forech a zacnes na sobe sam pracovat. Nic jineho ti totiz nezbejva, pokud ses nesmiril s roli obeti :!: :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » úte 05. led, 2010 21:29

jednou už jsem to psal.kdysi dávno na vaclaváku sem se srazil se dvouma chlapíkama co vyšli s pasáže jalta . dodnes nevim jestli do mně vrazili schválně ,nebo to byla náhoda ,nebo si mně spletli. omluvil jsem se teda řek sem sorry . a on ten jeden začal do mně strkat.nebuduto rozepisovat. prostě měl jsem z nich divnej pocit ,tehdá byl václavák plnej galerky a divnejch lidí a policajti na to srali. tak sem prostě dostal strach ,že to sou takový lidi.nebál jsem se že mi daj do držky,ale že kdybych se bránil víc než by se jim líbilo .tak vyndaj něco nůž,plynovku,kesr a přizabijou mně.tak sem neváhal a zdrhnul a beželi za mnou až dolu ke krone? tak dodnes mi je to záhadou. dlouho sem měl komplex ,že sem zdrhnul ale časem sem si uvědomil ,že to bylo nejrozumnější
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cudles » úte 05. led, 2010 21:38

Luen: Hele to s tim aikidem jsem myslel jinak, nevim proč to ženeš do týhle roviny :roll: Myslel jsem to tak že v reálu je to pak vždycky jiný než na tréninku co se týče psychiky pokud s tim nemáš zkušenost. O žádnou radu jsem nežádal..Někdy si říkám jestli čteš pořádně nebo v tom hledáš to co tam neni - no offence. Myslim ze z toho co sem psal vyplývá že je potřeba k tomu mít zkušenosti. To o panictví - opět, ale škoda mluvit..

Vím že to od tebe nebyla rada, jen mi to přišlo jakože to bereš jako samozřejmost nebo něco jednoduchýho, to je celý. Psychika je kolikrát to nejtěžší..ale to zas záleží na trinku, na tom jakej clovek je..

Jinak abys me blbe nepochopil - já se v tomhle prostředí pohyboval cca něco přes měsíc - zaprvý to neni nic oproti tomu dělat na dvřích nebo tak, ale i tam si člověk leccos užije, a za hovno prachy. Já nemám zájem se v tomhle prostředí pohybovat, dělat na dveřích nebo tak, nemám na to povahu. Po tom incidentu kdy se tahali nože jsem s tim praštil, nepotřebuju se nechat zmrzačit za 40kč na hodinu, obzláš´t když t byl vyhlášenej krám kam chodilo spoustu sráčů, a kde bylo známo že už pár hlídačů po pracovní době pár týpků sejmulo. Já tohle nemám za potřebí, jsem na to ještě mladej, nemám potřebu se s timhle stresovat..Faktem ale zůstává že ten typan s tou kudlou je furt na seznamu, žel jsem vetsinu tejdne v Plzni, a zatim jsem ho nepotkal. Jinak na zaver opet - nemusis mi rikat ze je treba zkusenosti makani na sobe apod, já říkám to samé a vím to, to abychom si rozuměli :wink:
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » úte 05. led, 2010 21:56

BizonCZ píše:
RBR píše:......... v létě jsem se jednoho incidentu s nožem zúčastnil a získané zkušenosti .......

Myslíš, že by jsi se s námi o mohl podělit o to, co se stalo, pokud to není moc osobní? Přeci jen není nad vlastní zkušenost, ale cizí také posune aspoň o kousíček dál. :)

Předem díky.

Osobní na tom je jen to, že jsem ztratil o sobě veškeré iluze. Nejsem žádný hrdina, spíš sračka. 20let cvičení BU mě na něco takového nedokázalo připavit a pochybuji, že existuje nějaká tréniková metoda, která to dokáže. Protože na tréninku vždycky víš, že je to jen jako a co příjde. Můžeš používat jakékoliv hračky, chrániče, ale nic tě nepřipravý na situaci, kdy ten druhý balancuje na hraně příčetnosti a je mu jedno, jestli tě zabije.
Jinak příběh nahodím. Je to poučné.
Máme kolem našeho bytového domu zahrádky. V létě tam dozrává různé ovoce a to láká různé nenechavce, takže občas dochází ke konfliktům. Vypracoval jsem si jednoduchou taktiku, protože člověk nikdy neví jak přistižení zareagují (mnohdy jsou docela hustí). Nikdy nechodím na kontaktní vzdálenost, snažím se držet tak 3m mezi mnou a tím druhým, jsem slušný, ale neodbytný. Teď k naší story.
Vrátili jsme se od vody a moje žena dávala věci na balkón, když uviděla borca, jak si to kolem domu žene k zahrádkám. Slušně ho upozornila, že je na soukromém pozemku, ať se vzdálí. Borec ženu vyfakoval, tak zavolala mě, ať to jdu vyřešit. Naštěstí to slyšela sousedka, která zavolala svého muže. Můj soused je člověk je razatní, trošku cholerik, asi 1,95 vysoký borec, který se nenechá lehce zastrašit.
Borec mezitím odhodil igelitovou tašku (ta sehraje v příběhu svou roli) a zašel za roh domu.
My jsme později také dorazili za roh. Borec tam seděl na trávníku a vypadal, že se tam chce usádlit na delší dobu. Soused nemeškal vyrazil za ním. Já jsem nechal souseda, ať to pořeší a postavil se dle svého zvyku dále. Říkal jsem si, že to tak bude lepší, ať borec není ve stresu, že mu chceme rozbít držku. Byl jsem dostatečně blízko, abych sousedovi mohl pomoci. Soused opět slušně borce vyzval ať odejde. Borec neslušně souseda poslal někam, ten nenechal a dle hesla "na hrubý pytel hrubá záplata" odpověděl. Borec se vytočil do afektu pohrozil sousedovi fayzickým násilím. Soused se na chvilku zarazil, mrkl na borce (Borec byl tak 1,90 vysoký, štíhlé postavy, žádná osvalená postava) a řekl , že klidně se s ním porve. To borce zklidnilo, nebo aspoň to tak vypadalo. Zvedl se šel k igelitce co předtím pohodil. Musím dodat, že mě od začátku něco na něm nesedělo, ale nevěděl jsem co.
Soused zhruba na hranici osobní zóny borce následoval k igelitce. Měli jsme oba dojem, že tím to skončilo, čípek si ponadával (všechny ostřejší spory takhle vždy končily), vezme tašku a vypadne. Ten chlápek sice tašku vzal, ale zašmátral v ní a vytáhl kudlu. Soused byl na vzdálenost natažené ruky. Borca opět chytil záchvat zuřivosti a začal kudlou šermovat. Tomu borcovi stačilo jen překonat nějakých 20 cm, soused jí měl v bachoru. Čípek byl totálně vytočený, vůbec neuvažoval nad důsledky svého konání, bylo na něm vidět, že chce se porvat. Dodnes netuším co jej v rozhodující okamžik zastavilo a ten osudný úder nezasadil. Soused naštěstí, potom co se vzpamatoval z šoku, trochu couvnul (ale pro profíka byl furt v dosahu). Naše polovičky se sledovali celou akci z balkónů a zavolali, zda-li nemají volat PČR. Nejspíš to borec zaregistroval, pomalu se zklidnil a začal se dekovat.
Příběh se ještě dál vyvíjel, ale to už zkrátím. Borec ještě jednou na souseda vytáhl kudlu, mě rozkopl zadní světlo na autě a utekl. Asi do 1 min. poté přijeli policajti. Soused nasedl k polišům do auta a na nebližším sídlišti se jej podařilo chytnout. Borec skončil na záchytce, byl pod vlivem nějaké sračky, nejspíš perníku. Vysledek je, že mám zníčené světlo, prachy nikdy neuvidím, ale všichni jsme OK, takže jsem rád, že to dopadlo jak to dopadlo.

Teď trochu blíže k útočníku:
Byl to naprosto normální borec, čístý, slušně oblečený, udržovaný, žádné dredy, výstřední oblečení, žádný skin atd. Na první pohled vypadal naprosto neškodně.
Nůž měl asi 5cm čepel, žádná super kudla, spíš nožík na brambory. Rozhodně s ním neuměl zacházet. ®ádný výcvik v BU nebo BS.
Později jsem si uvědomil co mě na něm nesedělo. Zorničky, nezvykle rozšířené a rychlé změny chování chvilku byl ok, vzápětí totálně agrasivní, naprosto nevypočítatelné reakce. Na základě toho tipuji perník.

Moje rekace:
Naprostý šok. Rozhodně jsem nechtěl po něm jít a odzbrojit jej. Pochybuji, že bych byl schopen nějakých složitých technik nebo sofistikované obrany. Měl jsem kliku, že by musel nejdříve bodnout souseda a pak překonat cca 3m než by se ke mě dostal, takže jsem měl dost času na nějakou reakci.

Soused sice machroval, že by jej dal, ale pochybuji. Po několik rozhodujících sekund tam stál a čučel. Borec měl dost času ten nůž použít. Vzdálenost byla minimální. Soused by s enestačil ani pohnout. Určitě by byl minimálně jednou bodnut, než by zachytil jeho ruku.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » úte 05. led, 2010 22:02

Cau Stando alias Bizone...

Možná jsem citoval Tonyho Blauera:

"Když útočník neudělá chybu tak ho prostě nepřemůžeme"
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 05. led, 2010 22:02

cudles píše:Luen: Hele to s tim aikidem jsem myslel jinak, nevim proč to ženeš do týhle roviny :roll: Myslel jsem to tak že v reálu je to pak vždycky jiný než na tréninku co se týče psychiky pokud s tim nemáš zkušenost.

Ale o tom mluvim, to je ta chyba, trenink se diametralne lisi od toho, na co se pripravujes - chapes? Ted delas MT, tak si predstav, ze by vas na MT nutili jen stinovat a pak te nekdo poslal na zapas - to je neco podobneho ...

cudles píše:O žádnou radu jsem nežádal..Někdy si říkám jestli čteš pořádně nebo v tom hledáš to co tam neni - no offence. Myslim ze z toho co sem psal vyplývá že je potřeba k tomu mít zkušenosti. To o panictví - opět, ale škoda mluvit..

Uplne zbytecne v mejch prispevcich hledas prudu a utoky ... nic takoveho v tom nebylo. Jen se snazim uvadet priklady, ktere jsou snadne na pochopeni a nejsou zbytecne moc vedeckoteoreticke ... proto priklad s panictvim, protoze kazdemu pak dojde, ze je to jako u vseho o praxi, o zkusenostech apod ... cili napsal jsem to, co si ted ty sam pripomenul ...

cudles píše:Vím že to od tebe nebyla rada, jen mi to přišlo jakože to bereš jako samozřejmost nebo něco jednoduchýho, to je celý. Psychika je kolikrát to nejtěžší..ale to zas záleží na trinku, na tom jakej clovek je..

Souhlasim. Totiz dalsi vec je ta, ze vetsina lidi pouziva psychiku k tomu, ze sami sebe strasi. Prijde jim to jako normalni. A pritom je to vlastne zvracene!!!
Nastoupi na me frajer a prvni co ma hlava udela je:

Ty kraso, ten je velkej, ten je hustej, ten ma svaly ... vlastne pouzivam muj vlastni nastroj (coz psychika beze sporu je) proti sobe samotnemu. Misto, aby mi hlava pomohla a zacala fungovat ve smyslu:

Frajer ma na nohach kone (bude mu to klouzat), ma upnute kalhoty (vidim kde ma naradi a pujdu na jistotu), ma dlouhe vlasy (takze zadribluji s jeho makovici o cokoli tvrdeho - zem, stena ...) atd .. atd ...

Je to vlastne to same, jako kdyz se pripravujes na konflikt a pak bys zacal do xichtu mlatit sam sebe. nepouzivas svuj nastroj pro sebe, ale proti sobe. O tom je ale zase trenink.

cudles píše:Jinak abys me blbe nepochopil - já se v tomhle prostředí pohyboval cca něco přes měsíc - zaprvý to neni nic oproti tomu dělat na dvřích nebo tak, ale i tam si člověk leccos užije, a za hovno prachy. Já nemám zájem se v tomhle prostředí pohybovat, dělat na dveřích nebo tak, nemám na to povahu. Po tom incidentu kdy se tahali nože jsem s tim praštil, nepotřebuju se nechat zmrzačit za 40kč na hodinu, obzláš´t když t byl vyhlášenej krám kam chodilo spoustu sráčů, a kde bylo známo že už pár hlídačů po pracovní době pár týpků sejmulo. Já tohle nemám za potřebí, jsem na to ještě mladej, nemám potřebu se s timhle stresovat..Faktem ale zůstává že ten typan s tou kudlou je furt na seznamu, žel jsem vetsinu tejdne v Plzni, a zatim jsem ho nepotkal. Jinak na zaver opet - nemusis mi rikat ze je treba zkusenosti makani na sobe apod, já říkám to samé a vím to, to abychom si rozuměli :wink:

Ok v pohode, souhlasim a nemam co bych dodal. Jen jsem si i tak dovolil zopakovat, ze je to v priprave/trenalu a ze strasne zalezi na tom, jak ten trenal vypada - coz bych zduraznil ...
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BizonCZ_hele_admin » úte 05. led, 2010 22:09

4 RBR :

Díky. :)
BizonCZ_hele_admin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » úte 05. led, 2010 22:19

defendu píše:Tak jsem si to tady se zájmem přečetl....hmmm
Řeší se tu bez ladu a skladu technika ulice ala "šicí stroj" dohromady s filipínskou (nebo třeba šermířskou blabla...) technikou ala "akademický malíř"....ne nadarmo se tady nemůžete shodnout co proti tomu použít,když je obrana proti oběma stylům zcela odlišná

Hlavně player mi oteřel oči...všichni moji pobodaní a pořezaní kolegové s mnohaletou praxí ze dveří byli lemplové,protože nepoužili jako obranu kopy....Kriste :roll: :lol:

Jendis to napsal jasně (pořád říkám,že když se člověk nenechal najímat divnejma lidma,tak jenom plká hovadiny a teorie z tělocvičny) na ulici je to vždy o ryze silových bodnutích s velkým nápřahem o vysoké rychlosti (zná to každej cigoš-milionkrát jsem to slyšel-Nakrmim tě nožem ty bílá,někdy taky česká, svině!!!) Neni to o poskakování a řezání kudlou do frajerovo krku :roll: ,což je,jak napsal zcela trefně luen to nelblbějš zasahnutelný místo na lidském těle (pokud samozřejmě obránce o útoku ví) ®enské v afektu naopak používají rozmáchlé řezy po diagonále...

Líbí se mi,když někdo napíše,že ho realita zajímá především a přitom neřeší nejčastěji používané útoky na ulici,plká něco o kopech (zkus to např. na nenadálý útok,na náledí,nebo na diskárně,kde je všude ta rozbředlá sračka ze sněhu co tam natahali lidi na botech a ještě smísili s rozlitým chlastem) a neví jak vypadá kravata :evil:

Mam momentalne velke sebezapreni, abych nebyl osobni.Takze hluboky nadech...
Pokud nerozumis co znamena muj pohled na vec, muj nazor ci jak bych to resil ja, byt na miste utocnika, tak si jakekoliv radoby skryte sarkasticke poznamky odpust, nejsem na nic takove zvedavej, kdyz ses demagog a....ale nic, skoda slov.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » úte 05. led, 2010 22:27

RBR píše:To Player: Možná asi budu pro tebe za trola, ale neodpustím si jednu otázku. Kolikrát si v reálu stál proti chlapovi s kudlou, co chce bez ohledu na následky nůž použít?
Jen mě zajímá, zda máš praktické zkušenosti nebo se pohybuješ pouze v teoretické rovině.

RBR

Jednou.Bylo to v kopci a ja stal pod utocnikem.Ne, nebyl to clovek co na prvni pohled vypada, ze te chce rozkrajet, nicmene ja soupere nikdy nepodcenuju, do hlavy nikomu nevidim, nebudu riskovat(nebyl duvod, byl jsem sam, navic leto, takze kratke triko a kratasy), ze to je jen moula, co mi chtel ukazat kudlicku a ja mu jednim z tri japonskych klicu zkocim po ruce.Resil jsem to skokem do vinici, proste jsem utekl, staci?
Uz se nepohybuju v mistech, kde hrozi vylozene konflikt.Pokud se do takove pozice nekdy opet dostanu, nebudu chodit bez zbrane.Pokud se nekdo pohybuje v "rizikove" oblasti a chodi zcela nozbrojen a spoleha snad na zarucene realnou obranu proti nozi, tak je podle me hloupy.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 05. led, 2010 22:28

4 RBR - neshazuj se....nejsi sračka. Prostě se pohybuješ někde jinde.......člověk "od fochu"(nebo někdo,kdo se s tím už potkal) by okamžitě identifikoval,co mu na tom člověku nesedí......a podle toho by jednal. Pokud máš před sebou feťáka,můžeš mít velký problém,to není jako opilec...perník (pokud to už není troska-chlap:dlouholetý vyfetlo) dává pocit nepřemožitelnosti,zvyšuje výdrž,dává sílu atd......člověk je jak králíček Duracell(bo ja se to píše?)

Trénink samotný Tě na to nepřipraví...leda styl tréninku,jako maj kluci od RBSD a i to je pořád málo,pořád víš,že to není naostro.

Jestli mohu,dám Ti jednu radu.....vždy se snaž mít iniciativu na své straně,nenech si nic vnutit!!!!!! Ať reaguje on na Tebe(byť jen slovně),ne Ty na něj.......a pokud něčím šermuje,přinuť jej mluvit.....mluvení zaměstnává opačnou polovinu mozku,než jakákoliv motorická činnost,pokud se rozmluví,dává Ti to malý čas na reakci. Ale fakt malý......tohle mám od policejního vyjednavače a psychologa.......z jednoho školení.

Jinak...to samé,co k Čudlesovi...příště už to bude jiné......nikdy to nebude tak,jakože úplně ok,ale už to nebude tak zlé.....ty stavy.
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...