RBR píše:NAIA píše:RBR píše:Tak v prvé řadě to dno fyzických sil dosáhneš dalekodříve než za 5 minut, počítej spíše sekundy. Také na to máme drily. Sice člověk ztratí iluze o "5 minutovém hlednání dna" ale aspoň ví kde si stojí.
Započítal jsem i rozcičku a převlečení
Běžné stavy při těchto "Cardio Drilech" (čistě můj pracovní název) jsou to, že se podlamují kolena, bolí tě každý nádech, nutíš se do každého pohybu a často je ti na zvracení. Není to alespoň trochu podobný stav jako to tvoje "ovládnutí pudu sebezáchovy"? A to jde udělat čistě při fyzické námaze. Není to to samé, ale má to pár podobných symptomů, které potom můžeme použít.
Není, tím jsem netrpěl. Neměl jsem žádnou fyzickou slabost, neschopnost pohybu, byl jsem relativně dost daleko, nebyl jsem v bezprostředním ohrožení. Spíš strach o svůj život to je to přesné vyjádření a z toho pramenící dilema, pokud by souseda pobodal, utéct a nebo jít na pomoc. Pravdu řečeno do boje se mě moc nechtělo.K tomu překvapení. Teď budu psát o čistě o tom překvapení a tréninku reakcí. Postav si před sebe na tréninku tři potencilání útočníky. Jen jeden bude mít nůž. Druhý třeba mobil a poslední třeba nic. Samožřejmě nůž a mobil bude v kapse. (nebo si jej můžeš dát na zem do igelitky) A ti na tebe můžou (ale také nemusi) zaůtočit. Nasimuluje to trochu překvapení?
Ne, protože budu připraven (budu v tréninkovém modu) a vystartuji po každém co dá ruku mimo mojí kontrolu, nebo se aspoň budu snažit po něm jít, protože vím, že nejlepší sebeobrana proti je nedovolit aby byl vytažen. Zaútočit první, jak psal defendu. Nebude tam to navození relativního bezpečí, pohodičky a podcenění možného vývinu situace.
Nicméně by jsme něco podobného zkusit mohly, já bych vám zahrál zhruba jak ten borec jednal a někdo bez znalosti tohoto příběhu z úkolem slušně vyhodit otrapu z daného prostoru by si to zkusil. Podmínka by byla, aby nevěděl, že příjde kudla jen očekával nějaké slovní pošťuchování, vyhrožování.
RBR
Nepsal jsem že je to stejné, jen symptomy jsou podobné - ztížené dýchání, hrubá motorika, tunelové vydění ...
Víš nakonec mám taky pocit, že tebe na tyto situace skutečně nic připravit nemůže. Naštěstí lidi u mě s trenérem spolupracují

Měj se