Reálná sebeobrana proti noži

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod luen » čtv 07. led, 2010 23:19

RBR píše:Ok! pojďme to zkusit, maximálně příjdu o iluze.

RBR

To ti to ale trvalo :lol: :wink: Tak at je ti to ku prospechu.
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » čtv 07. led, 2010 23:26

TongPo píše:
NAIA píše:...Víš nakonec mám taky pocit, že tebe na tyto situace skutečně nic připravit nemůže. Naštěstí lidi u mě s trenérem spolupracují :D

Měj se

Mám z toho stejnej pocit, ale kdyby takhle bylo mistrovství světa v teoretický sebeobraně, tak... :twisted:

Opět se naplno projevil náš vzájemný antagonismus, to neřeš taky si s radostí rýpnu až tě přistihnu jak na fóru plácáš blbosti. :lol:
Naia nabídl možnost jak v tom něco udělat, za což si ho vážím. Jestli to v mém případě bude fungovat zjistím až na place.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » čtv 07. led, 2010 23:30

luen píše:

RBR

Hold jsem pomalejší, ale snažím se :D

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » čtv 07. led, 2010 23:35

RBR píše:
luen píše:

RBR

RBR

V pohode, me si tim potesil, protoze si v posledni dobe jeden z mala, kdo se k tomu postavil pragmaticky a nezaklina se zbytecnostma :wink:

Pak to spolu probereme az budu delat seminar v Olomouci. Predesilam, ze nepocitam s variantou zklamani z toho, co ti Martin nabidnul. Navic, at tak, ci tak, rozhodne nemas co ztratit, jen ziskat :!: :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » čtv 07. led, 2010 23:54

tak že člověk dostane pecku hranou boty a ani na sekundu to nezaregistruje a jede dál v boji. takže v boji je jinný vnímaní bolesti a všichni ho maj stejný? tak nechce se mi věřit ,že po ráně hranou boty ,ten člověk nijak nereaguje.vždyt i fotbalisti jdou dokolen teda jestli nesimulujou. na druhou stranu vetšinu ran pestí a kopanců zas tak moc člověk necejtí a bolí to až za chvíli.
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » pát 08. led, 2010 0:11

jeikob píše:tak že člověk dostane pecku hranou boty a ani na sekundu to nezaregistruje a jede dál v boji. takže v boji je jinný vnímaní bolesti a všichni ho maj stejný? tak nechce se mi věřit ,že po ráně hranou boty ,ten člověk nijak nereaguje.vždyt i fotbalisti jdou dokolen teda jestli nesimulujou. na druhou stranu vetšinu ran pestí a kopanců zas tak moc člověk necejtí a bolí to až za chvíli.

fotbalisti jsou hlavně simulanti :lol: :lol: :lol:
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » pát 08. led, 2010 0:44

Genesis píše:
jeikob píše:tak že člověk dostane pecku hranou boty a ani na sekundu to nezaregistruje a jede dál v boji. takže v boji je jinný vnímaní bolesti a všichni ho maj stejný? tak nechce se mi věřit ,že po ráně hranou boty ,ten člověk nijak nereaguje.vždyt i fotbalisti jdou dokolen teda jestli nesimulujou. na druhou stranu vetšinu ran pestí a kopanců zas tak moc člověk necejtí a bolí to až za chvíli.

fotbalisti jsou hlavně simulanti :lol: :lol: :lol:

no ale ono při těhle sportech často člověk vyfasuje tu kolínko,tu lokýtek. koženákem do koulí nebo do ksichtu:) a takový držky na škvárovým hřišti:)
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pát 08. led, 2010 0:57

luen píše:V pohode, me si tim potesil, protoze si v posledni dobe jeden z mala, kdo se k tomu postavil pragmaticky a nezaklina se zbytecnostma :wink:

Ty zbytečnosti mi zadek nezachrání. Chlapci z BS mě dokázali v mnohém otevřít oči a zbavit se předpojatosti.

Pak to spolu probereme az budu delat seminar v Olomouci. Predesilam, ze nepocitam s variantou zklamani z toho, co ti Martin nabidnul. Navic, at tak, ci tak, rozhodne nemas co ztratit, jen ziskat :!: :wink:

Martinuv systém má jako každý jiný své silné i slabé. Nemá cenu o tom žvanit na fóru. Zkusím a uvidím. Nejvíc mě zajímá co z karate budu moci použít a co bude k ničemu.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pát 08. led, 2010 1:22

TongPo píše:Nevím, jak si vyložit onen tebou vysněný "zanchin-stav", chodit neustále duševně připravenej k boji je celkem nerealistický, přece nebudu pořád nasranej... :lol: Asi by na to stačilo taktický vnímání situace okolo sebe, zbytek obstarají nadrilovaný techniky... :wink:

Zanchin je právě to taktické sledování situace, předvídání, instinktu atd. Vůbec to není o nasrání :wink:

RBR píše:...po tak dlouhém studiu BU/BS jsem očekával lepší sebeovládání...

A jaký BU a BS jsi vlastně "studoval", jestli to teda není tajný? :D

Pokud umíš číst tak už to víš. Z BU karate, katori a velmi málo z mizerného JJ (Naia ví o čem mluvím). Z BS jsem se otřel o box, ale tady psát o studiu je lhaní, to hlavně patří k prvním dvěma uvedeným.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » pát 08. led, 2010 8:21

cohen píše:jendis, fakt: v podstate ma zaujima hlavne preslapnutie, ako stop kick, smerovane na koleno, resp. na spodok utocnikovho stehna. v pripade, ze nemam nic ine, len hole ruky. ale aj klasicky low kick, ak ho uz niekto proti utocnikovi s nozom pouzil, ma zaujima tiez...

Od zbraně je lepší držet distanc a na to jsou lepší dvě nohy na zemi.
low - asi ne
stop - možná, ale jen v nouzi
prošlap - z dálky neuděláš, zblízka možná - ale on bude taky blízko a jeho nůž bude rychlejší než tvoje noha

Jednou jsem na ulici nakoupil. Nůž jsem neviděl a zpočátku to bylo jako rána do boku (naštěstí neskončil v břiše). Nůž je blbá zbraň a je daleko míň vidět než blbcotlouk.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 08. led, 2010 10:38

player píše:To je fakt sila tady.Jedni se tu poplacavaj navzajem hrde po zadech, jak jsou vlastne nejlepsi a nejchytrejsi a druha skupina jim leze do zadku a pritom je ani nezna.Velkej potlesk.Mejte se tu prekrasne, jsem doslova zhnusen.

:D Naprostej souhlas s Tebou Petře.....jen nebuď zhnusenej, spíš se zasměj.
Nehledej tady chápavější jedince, logika, ač byla vynalezena již ve starým Řecku, ke spoustě lidí nedorazila.Přes 2000 let je asi krátká doba. :D

Nerozčiluj se s hlupci, nestojí za to.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 08. led, 2010 11:16

ukropcany píše:K tým kopom do nôh (nôž ignorujem):
- stopka na koleno človeka zastaví, prípadne trošku stratí rovnováhahu predkonením sa, ale aby to spôsobilo nejakú strašnú škodu, to by musel mať tú nohu vyšponovanú a žiadne svaly...
- klasický lowkick ak je bomba, tak človeka rozhodí, noha mu utečie niekam do strany a mám ho zrazu bokom/chrbtom, môže padnúť. Jeden lowkick aby človeka vyradil by musel byť fakt brutál bomba, po dvoch troch už môže byť nefunkčný aj pár minút, ale otázka je, či sa situácia bude opakovať :D Určite je to super na to, aby som si súpera rozhodil.

Problém je, že mať našlapaný akýkoľvek kop, tak to človek musí mať fakt nakopané, aby vôbec trafil...

U te stopky zalezi na pomeru vah a dejme tomu na nacasovani. Je to moje oblibene tema, jelikoz tim, ze nejvice k nam prijdou na cumendu a testovani lide z rad wt a dlasich odnozi (kde tohle strasne resi a maji tendenci na tom nesmyslne bazirovat ...), tak je to pomerne casto dotazovana zalezitost. Pokazde kdyz na to dojde, tak je nejdrive situace takova, ze stop kickem na koleno z tebe udelam mrzaka a pokud ne, tak te zastavim a ... :lol: Jake rozcarovani, kdyz se nic z toho nestane. Problem tech stylu, kteri stopku predkladaji jako 100% funkcni zalezitost je v tom, ze oni neumeji stat, chodit (nemusim pripominat zombie krok) a maji natazenou predni nohu + jak uvedl ukrop, maji nohy osvalene jak ...

K tomu low kicku nemam co dodat, byt to dnes kazdej ceka a pokud neni uplna lama, tak vam ze zadni zakontruje (votvirakem) na bradu ... a pokud to neni opravdu bomba, ktera sedne.

Ja se priznam, ze na ulici moc nekopu (v pomeru k bouchani), protoze i 2 nohy jsou nekdy malo na stabilitu :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » pát 08. led, 2010 11:28

luen píše:
RBR píše:
luen píše:

RBR

RBR

V pohode, me si tim potesil, protoze si v posledni dobe jeden z mala, kdo se k tomu postavil pragmaticky a nezaklina se zbytecnostma :wink:

Zdar Luene, budeš dělat v Olomouci seminář?
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kwaicheng » pát 08. led, 2010 11:29

Kolíkama do holeně to bolí. Ale ne zas tak moc, aby se člověk musel svíjet jako ty pitomci, kteří simulujou. Navíc, když dostaneš zásah, kterej bolí, tvoje tělo se instinktivně skrčí a schoulí. Slečinky "fotbalisti" často ukazujou úplnej opak, plácaj se, prostě hrajou divadlo. Srabi. U nás na fotbale to taky jeden kluk zkusil, chápete to? Na pohodovým fotbálku, kde o nic nejde. Začal hrabat kolem sebe, hrál to no hrůza, tak ho ten co ho srazil chytil z flígr, zvedl ho na nohy, dal mu pár facek a bylo po...takhle na ně. Kolikrát se u televize tak naštvu, když koukám na fotbal... Těch pár facek by některý primadony fakt potřebovaly.
kwaicheng
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod kwaicheng » pát 08. led, 2010 11:32

fakt píše:
cohen píše:jendis, fakt: v podstate ma zaujima hlavne preslapnutie, ako stop kick, smerovane na koleno, resp. na spodok utocnikovho stehna. v pripade, ze nemam nic ine, len hole ruky. ale aj klasicky low kick, ak ho uz niekto proti utocnikovi s nozom pouzil, ma zaujima tiez...

Od zbraně je lepší držet distanc a na to jsou lepší dvě nohy na zemi.
low - asi ne
stop - možná, ale jen v nouzi
prošlap - z dálky neuděláš, zblízka možná - ale on bude taky blízko a jeho nůž bude rychlejší než tvoje noha

Jednou jsem na ulici nakoupil. Nůž jsem neviděl a zpočátku to bylo jako rána do boku (naštěstí neskončil v břiše). Nůž je blbá zbraň a je daleko míň vidět než blbcotlouk.

Já myslel, že to byl boxer s trnama..?
kwaicheng
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod NAIA » pát 08. led, 2010 11:38

RBR píše:
luen píše:V pohode, me si tim potesil, protoze si v posledni dobe jeden z mala, kdo se k tomu postavil pragmaticky a nezaklina se zbytecnostma :wink:

Ty zbytečnosti mi zadek nezachrání. Chlapci z BS mě dokázali v mnohém otevřít oči a zbavit se předpojatosti.

Martinuv systém má jako každý jiný své silné i slabé. Nemá cenu o tom žvanit na fóru. Zkusím a uvidím. Nejvíc mě zajímá co z karate budu moci použít a co bude k ničemu.

RBR

Zdar,
"Martinův systém" neexistuje. Je to takový koktejl věcí od LaMy, Wagnera, Suareze a mnoho dalších.... Každý si vybere co mu sedí.

Když tak občas mrkni na web, tak v březnu zase začnou semináře. Teď se chodíme s klukama (a holkama) jen v pondělí potahat na graplling.

Ale kdybys měl moc velký zájem, tak napiš, mám vlastní tělocvičnu perfektně vybavenou na trénink sebeobrany, tak můžem udělat něco "na přání".
Naposledy upravil NAIA dne pát 08. led, 2010 12:02, celkově upraveno 1
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 08. led, 2010 11:50

NAIA píše:Zdar Luene, budeš dělat v Olomouci seminář?

JJ pevnej termin jeste nemame stanovenej, ale ma to na starost jeden klucina od nas ze skoly (Chuck). Je misnti, resp. Prostejovak. Uz to melo byt koncem minuleho roku, ale tak nejak jsem podcenil rekonvalescenci kolene po te operaci, takze se to muselo odlozit. Ted uz je to lepsi a do jara se to zase o kus posune.

Mimochodem pokud bys byl zrovna v Olmiku, tak jsi zvanej a nebo se muzeme potkat klido jen na pokec ... jak bude casek a nalada :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 08. led, 2010 11:56

ukropcany píše:4luen - lowkick asi nebude prvá technika, ale občas sa to vyplatí. Ja bežne robím na mäkších ľudí tvrdý predný lowkick + zadné koleno a to je konečná... 8) Na skúseného to samozrejme nefunguje dosť dobre, lebo má tvrdý postoj. Ale väčšina ľudí to nepozná a po tom lowkicku sa im rozletia nohy ruky postoj a kolenom si už len poviem či do brucha, či do držky... 8) Pri takomto lowkicku samozrejme ruky stále hore... :wink:

Puška je super, len to načovanie musí byť ozaj našlapané a treba mať veľa sily, aby si človek nohu vedel zobrať späť, ak ju súper zachytí...

Jestli mate v gymu nejaky pytel na kladce, tak si jej zvedni spodnim koncem do vysky rozkroku a bomby do nej penalty s nabijenim a mirnym naskocenim jako u kolinka (presne dle reguli techniky MT) ... hned po tom zvedak (at vyjde penalta nebo ne ...) vetsina lidi se predkloni - nastavi bradu a zvedak sedne, jak prdel na hrnec :wink:

Pokud ti odskoci, tak je tam prostor na pusku atd ...
Naposledy upravil luen dne pát 08. led, 2010 11:59, celkově upraveno 1
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » pát 08. led, 2010 11:59

luen píše:
NAIA píše:Zdar Luene, budeš dělat v Olomouci seminář?

JJ pevnej termin jeste nemame stanovenej, ale ma to na starost jeden klucina od nas ze skoly (Chuck). Je misnti, resp. Prostejovak. Uz to melo byt koncem minuleho roku, ale tak nejak jsem podcenil rekonvalescenci kolene po te operaci, takze se to muselo odlozit. Ted uz je to lepsi a do jara se to zase o kus posune.

Mimochodem pokud bys byl zrovna v Olmiku, tak jsi zvanej a nebo se muzeme potkat klido jen na pokec ... jak bude casek a nalada :wink:

Dik za pozvani, ja bych se asi pozval sam :D Teda pokud to bude to co děláš v Praze - zaměřené na sebeobranu. Ty duchovní věci kterýma tvá škola oplývá nemusím :wink:

Kdybys chtěl nějak pomoct s vybavením tak se ozvi. Mám toho k dispozici dost.
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pát 08. led, 2010 12:03

NAIA píše:Ty duchovní věci kterýma tvá škola oplývá nemusím :wink:
:?:

Luene - jake duchovni veci ma NAIA na mysli?
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...