RBR píše:Ok! pojďme to zkusit, maximálně příjdu o iluze.
RBR
To ti to ale trvalo

RBR píše:Ok! pojďme to zkusit, maximálně příjdu o iluze.
RBR
TongPo píše:NAIA píše:...Víš nakonec mám taky pocit, že tebe na tyto situace skutečně nic připravit nemůže. Naštěstí lidi u mě s trenérem spolupracují![]()
Měj se
Mám z toho stejnej pocit, ale kdyby takhle bylo mistrovství světa v teoretický sebeobraně, tak...
RBR píše:luen píše:RBR píše:Ok! pojďme to zkusit, maximálně příjdu o iluze.
RBR
To ti to ale trvalo![]()
Tak at je ti to ku prospechu.
Hold jsem pomalejší, ale snažím se![]()
RBR
jeikob píše:tak že člověk dostane pecku hranou boty a ani na sekundu to nezaregistruje a jede dál v boji. takže v boji je jinný vnímaní bolesti a všichni ho maj stejný? tak nechce se mi věřit ,že po ráně hranou boty ,ten člověk nijak nereaguje.vždyt i fotbalisti jdou dokolen teda jestli nesimulujou. na druhou stranu vetšinu ran pestí a kopanců zas tak moc člověk necejtí a bolí to až za chvíli.
Genesis píše:jeikob píše:tak že člověk dostane pecku hranou boty a ani na sekundu to nezaregistruje a jede dál v boji. takže v boji je jinný vnímaní bolesti a všichni ho maj stejný? tak nechce se mi věřit ,že po ráně hranou boty ,ten člověk nijak nereaguje.vždyt i fotbalisti jdou dokolen teda jestli nesimulujou. na druhou stranu vetšinu ran pestí a kopanců zas tak moc člověk necejtí a bolí to až za chvíli.
fotbalisti jsou hlavně simulanti![]()
![]()
luen píše:V pohode, me si tim potesil, protoze si v posledni dobe jeden z mala, kdo se k tomu postavil pragmaticky a nezaklina se zbytecnostma
Pak to spolu probereme az budu delat seminar v Olomouci. Predesilam, ze nepocitam s variantou zklamani z toho, co ti Martin nabidnul. Navic, at tak, ci tak, rozhodne nemas co ztratit, jen ziskat![]()
TongPo píše:Nevím, jak si vyložit onen tebou vysněný "zanchin-stav", chodit neustále duševně připravenej k boji je celkem nerealistický, přece nebudu pořád nasranej...Asi by na to stačilo taktický vnímání situace okolo sebe, zbytek obstarají nadrilovaný techniky...
RBR píše:...po tak dlouhém studiu BU/BS jsem očekával lepší sebeovládání...
A jaký BU a BS jsi vlastně "studoval", jestli to teda není tajný?
cohen píše:jendis, fakt: v podstate ma zaujima hlavne preslapnutie, ako stop kick, smerovane na koleno, resp. na spodok utocnikovho stehna. v pripade, ze nemam nic ine, len hole ruky. ale aj klasicky low kick, ak ho uz niekto proti utocnikovi s nozom pouzil, ma zaujima tiez...
player píše:To je fakt sila tady.Jedni se tu poplacavaj navzajem hrde po zadech, jak jsou vlastne nejlepsi a nejchytrejsi a druha skupina jim leze do zadku a pritom je ani nezna.Velkej potlesk.Mejte se tu prekrasne, jsem doslova zhnusen.
ukropcany píše:K tým kopom do nôh (nôž ignorujem):
- stopka na koleno človeka zastaví, prípadne trošku stratí rovnováhahu predkonením sa, ale aby to spôsobilo nejakú strašnú škodu, to by musel mať tú nohu vyšponovanú a žiadne svaly...
- klasický lowkick ak je bomba, tak človeka rozhodí, noha mu utečie niekam do strany a mám ho zrazu bokom/chrbtom, môže padnúť. Jeden lowkick aby človeka vyradil by musel byť fakt brutál bomba, po dvoch troch už môže byť nefunkčný aj pár minút, ale otázka je, či sa situácia bude opakovaťUrčite je to super na to, aby som si súpera rozhodil.
Problém je, že mať našlapaný akýkoľvek kop, tak to človek musí mať fakt nakopané, aby vôbec trafil...
luen píše:RBR píše:luen píše:RBR píše:Ok! pojďme to zkusit, maximálně příjdu o iluze.
RBR
To ti to ale trvalo![]()
Tak at je ti to ku prospechu.
Hold jsem pomalejší, ale snažím se![]()
RBR
V pohode, me si tim potesil, protoze si v posledni dobe jeden z mala, kdo se k tomu postavil pragmaticky a nezaklina se zbytecnostma
Pak to spolu probereme az budu delat seminar v Olomouci. Predesilam, ze nepocitam s variantou zklamani z toho, co ti Martin nabidnul. Navic, at tak, ci tak, rozhodne nemas co ztratit, jen ziskat![]()
jeikob píše:tak že člověk dostane pecku hranou boty a ani na sekundu to nezaregistruje a jede dál v boji. takže v boji je jinný vnímaní bolesti a všichni ho maj stejný? tak nechce se mi věřit ,že po ráně hranou boty ,ten člověk nijak nereaguje.vždyt i fotbalisti jdou dokolen teda jestli nesimulujou. na druhou stranu vetšinu ran pestí a kopanců zas tak moc člověk necejtí a bolí to až za chvíli.
fakt píše:cohen píše:jendis, fakt: v podstate ma zaujima hlavne preslapnutie, ako stop kick, smerovane na koleno, resp. na spodok utocnikovho stehna. v pripade, ze nemam nic ine, len hole ruky. ale aj klasicky low kick, ak ho uz niekto proti utocnikovi s nozom pouzil, ma zaujima tiez...
Od zbraně je lepší držet distanc a na to jsou lepší dvě nohy na zemi.
low - asi ne
stop - možná, ale jen v nouzi
prošlap - z dálky neuděláš, zblízka možná - ale on bude taky blízko a jeho nůž bude rychlejší než tvoje noha
Jednou jsem na ulici nakoupil. Nůž jsem neviděl a zpočátku to bylo jako rána do boku (naštěstí neskončil v břiše). Nůž je blbá zbraň a je daleko míň vidět než blbcotlouk.
RBR píše:luen píše:V pohode, me si tim potesil, protoze si v posledni dobe jeden z mala, kdo se k tomu postavil pragmaticky a nezaklina se zbytecnostma
Ty zbytečnosti mi zadek nezachrání. Chlapci z BS mě dokázali v mnohém otevřít oči a zbavit se předpojatosti.Pak to spolu probereme az budu delat seminar v Olomouci. Predesilam, ze nepocitam s variantou zklamani z toho, co ti Martin nabidnul. Navic, at tak, ci tak, rozhodne nemas co ztratit, jen ziskat![]()
Martinuv systém má jako každý jiný své silné i slabé. Nemá cenu o tom žvanit na fóru. Zkusím a uvidím. Nejvíc mě zajímá co z karate budu moci použít a co bude k ničemu.
RBR
NAIA píše:Zdar Luene, budeš dělat v Olomouci seminář?
ukropcany píše:4luen - lowkick asi nebude prvá technika, ale občas sa to vyplatí. Ja bežne robím na mäkších ľudí tvrdý predný lowkick + zadné koleno a to je konečná...Na skúseného to samozrejme nefunguje dosť dobre, lebo má tvrdý postoj. Ale väčšina ľudí to nepozná a po tom lowkicku sa im rozletia nohy ruky postoj a kolenom si už len poviem či do brucha, či do držky...
Pri takomto lowkicku samozrejme ruky stále hore...
![]()
Puška je super, len to načovanie musí byť ozaj našlapané a treba mať veľa sily, aby si človek nohu vedel zobrať späť, ak ju súper zachytí...
luen píše:NAIA píše:Zdar Luene, budeš dělat v Olomouci seminář?
JJ pevnej termin jeste nemame stanovenej, ale ma to na starost jeden klucina od nas ze skoly (Chuck). Je misnti, resp. Prostejovak. Uz to melo byt koncem minuleho roku, ale tak nejak jsem podcenil rekonvalescenci kolene po te operaci, takze se to muselo odlozit. Ted uz je to lepsi a do jara se to zase o kus posune.
Mimochodem pokud bys byl zrovna v Olmiku, tak jsi zvanej a nebo se muzeme potkat klido jen na pokec ... jak bude casek a nalada
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků