Taiji DVD - The Taiji Class

knihy, časopisy, TV, film a internet...

Příspěvekod hellas » pát 15. led, 2010 10:30

Čemu se divíte, v bujinkanu je to taky, ale tam to mají ještě těžší.. :lol:
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » pát 15. led, 2010 11:07

will píše:No, kdyby si měl k tomu tenhle přístup, tak bis nemusel cvičit třeba kjúdo,kobudo, protože třeba, luk, bo, sai, pádlo, atd., sebou taky běžně nenosíš

No problem - říkám jasně, že to je jen můj přístup. Ano - i BU mají své poklady, které je dobré zachovat, ale každý z nás má prostě jiné cíle.
Proto taky já kobudo necvičím - z těchto dovedností mě zajímá je hanbójutsu, protože krátkou hůl asi jednou nosit budu :wink:
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod frajerKokoMihule » pát 15. led, 2010 11:25

will píše:No ono záleží, které okinawa karate myslíš, dříve se používal pouze výraz "te" (v překladu ruce), později okinawa - te, jestli myslíš toto, tak to bylo většinou určeno k boji proti samurajům. Což běžní lidé opravdu nebyli, jednalo se o profesionální válečníky, kteří byli mnohdy vyzbrojeni dvěmi meči. MMA a BOX opravdu karatekové neřěšili v první řadě jim šlo, o to, zda být rosekán nebo ne.

To je naprosty nesmysl. Myslim, ze NEEXISTUJE jediny historicky doklad o tom, ze by se karate, okinawate (nebo jakkoliv jinak system boje pouzivany na okinawe chces nazyvat), nekdy uzivalo k boji holyma rukama proti meci. Okinawane nebyli pitomci,ale prakticky zalozeni lide, a pokud by k takovemu stretnuti doslo, tak by urcite sahli po nejake improvizovane zbrani; ale holyma rukama proti samurajovi? Absolutni bullshit.

A pokud nekdo dneska trenuje "obranu proti katane", tak je to spis k smichu, asi jako kdyz si deti s umelohmotnyma pistolkama hraji na vojaky.
frajerKokoMihule
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod frajerKokoMihule » pát 15. led, 2010 11:30

SeaRanger píše:Ano, v zasade se pred nazvem karate pouzival bud vyraz Okinawa-Te nebo nekdy take Naha-Te....

Vyraz Naha-te se pouzival pouze pro skoly karate z okoli mesta Naha, pribuzne dnesnimu Goju-ryu apod. Zjednodusene by se dalo rict, ze se v te dobe okinavske styly delily na Naha-te, Shuri-te a Tomari-te.
frajerKokoMihule
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 15. led, 2010 11:39

will píše:Nevím, kdo čte bulshity :wink: , měl bys si asi nastudovat v prvním řadě základy karate. Dodnes některé ökinavské styly karate cvičí sebeobranu proti kataně holýma rukama. A donedávna se na první dan dokonce používala ostrá katana, já to nemám vyčtený, ale od člověka, který to osobně zažil a ztrávil přes 13 let na okinavě, ale také z vlastní praxe.

třeba se ozve Pucmaz...... :wink: Já osobně bych ale v souboji zbraň vs holé ruce vsadil na zbraň. Sic jsem jen "evropskej šermíř",ale troufnu si tvrdit,že proti prázdnejm rukám nakrájím každýho(samozřejmě,můžeme to zkusit třeba a setkání bu.cz.....)...... :wink: 8)
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ArchEron » pát 15. led, 2010 11:40

marcelo:jasne ale netreba chadzat vsetkych do jednoho vreca,i gdys mas pravdu vecina us tam je :D
ArchEron
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod will » pát 15. led, 2010 12:06

Jsi li mistrem boje beze zbraně nepotřebuješ meč, toto řekl již mijamoto musaši. Jestliže katatekové nepouživali holé ruce proti meči proč tyto techniky cvičí :roll: a existence těchoto technik je nezpochybnitelná. Asi neměli co dělat, tak cvičili sebeobranu proti meči jen, tak pro srandu králíkům.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 15. led, 2010 12:49

will píše:Jsi li mistrem boje beze zbraně nepotřebuješ meč, toto řekl již mijamoto musaši. Jestliže katatekové nepouživali holé ruce proti meči proč tyto techniky cvičí :roll: a existence těchoto technik je nezpochybnitelná. Asi neměli co dělat, tak cvičili sebeobranu proti meči jen, tak pro srandu králíkům.

Chceš si to zkusit???? :twisted: Není prdel stát s čepelí proti čepeli,natož s empty hands proti čepeli..... :wink: :idea: :twisted:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod roza » pát 15. led, 2010 12:53

Ale řek to musaši!!!!Co ti na tom ,kua,neni Jendisi jasný???
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » pát 15. led, 2010 13:05

roza píše:Ale řek to musaši!!!!Co ti na tom ,kua,neni Jendisi jasný???
Spravne! Jendisi ty jsi ale fakt nekdy hloupej! :D
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 15. led, 2010 13:07

:twisted: :twisted: :twisted: nic......já Knihu pěti kruhů doma mám,četl jsem ji několikrát. Něco jsem pochopil,něco ne.......

Nevěřím ale,že je tu někdo,kdo se může beze zbraně postavit jinému s mečem a ustát to "bez ztráty kytičky".
Narovinu...budu-li mít v ruce kord,nevydržíte mi(beze zbraně) nikdo.....vsadíme se??? :twisted: (neberu útěk a nadávky z dálky :lol: )
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 15. led, 2010 13:08

Picard píše:
Spravne! Jendisi ty jsi ale fakt nekdy hloupej! :D

njn.... :oops:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod roza » pát 15. led, 2010 13:22

Jendis :D
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » pát 15. led, 2010 13:27

Jendis píše:já Knihu pěti kruhů doma mám,
No tak jestli máš tu knihu tak se určite kataně ubráníš ... ale jestli máš jen paperbackovou verzi, tak to bude vyžadovat velké mistrovství hodné musašiho, možná dokonce i chucka norrise! S pevnou vazbou to půjde mnohem snáz, tam si vystačíš tak s brucem leem :D
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 15. led, 2010 13:44

sakra...mám papeback......kua...jsem v řiti....... :lol: :lol: :twisted:

Ale bez prdele......nabízím se jako figurant na setkání bu.cz......teď v únoru.....beru bezpečnou zbraň a rád si nechám ukázat obranu proti kordu holýma rukama.
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » pát 15. led, 2010 13:46

Tak to nevim ... snad že bych po tobě házel ostatní šermíře ... ale nejsem si jistej, musaši o tom nic nepsal ...
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » pát 15. led, 2010 14:08

Ale jinak - osobně se domnívám, že situace kdy jsi se beze zbraně ocitl proti člověku s mečem prostě mohla nastat a určitě nastávala z mnoha příčin a proto asi mělo smysl tento způsob boje nacvičovat a proto jsou tyto techniky v některých BU asi obsažené.

®ádná technika vám nezaručí vítězství, ale v tomto případě vám to mohlo třeba někdy o trochu zvýšit šance na přežití. Asi ne o moc, ale když šlo o kejhák, tak se to počítá. Teda IMHO.
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » pát 15. led, 2010 15:22

Jendis píše:

:twisted: :twisted: :twisted: nic......já Knihu pěti kruhů doma mám,četl jsem ji několikrát. Něco jsem pochopil,něco ne.......

Nevěřím ale,že je tu někdo,kdo se může beze zbraně postavit jinému s mečem a ustát to "bez ztráty kytičky".
Narovinu...budu-li mít v ruce kord,nevydržíte mi(beze zbraně) nikdo.....vsadíme se??? :twisted: (neberu útěk a nadávky z dálky :lol: )

kytičky potažmo ručičky:)
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » pát 15. led, 2010 15:22

Jendis píše:

kytičky potažmo ručičky:)
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » pát 15. led, 2010 15:26

na každý námořní lodi ,je záchranej člun. tak asi tak to je s těma technikama .takové řešení v nouzi,člověk chce mít aspon trochu naděje a někdy to třeba někomu vyšlo. a časem z toho vznikla legenda
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a média...