©koly Jujutsu v ČR

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod kamiwaza » ned 25. dub, 2010 21:15

2 ZM Abys to pochopil, tak mé první příspěvky nebyly určeny původně tobě, ale zkrátka jsi se na ně rozhodl, jako jeden z mála, reagovat. Zřejmě proto, že s něčím nesouhlasíš, nebo chceš něco zpochybnit. Na to máš právo. Bohužel svojí reakcí jsi mě zatím vůbec nepřesvědčil, hlavně tou předposlední, kdy jsi neodpověděl Marcelovi na jeho dotaz. Měl si a stále máš možnost napsat, jak často trénujete úderovku, věci použitelné v „reálu“ … Ber to jako možnost nás vyvést z omylu a dát ti zapravdu. Nic víc v tom nehledej. Pokud má Marcelo určitý názor, tak se mu ho pokus racionálně vyvrátit. Zatím děláš opak, a jen ho v tom podporuješ. Můžeš to samozřejmě přejít tím, že nám nemusíš nic vysvětlovat apod., ale třeba nám něco málo tentokrát pustíš.
Možná Naia bude z tvé poslední odpovědi chytřejší, ale já moc ne. Neber to nijak špatně, fakt se v tom ztrácím. Můžeš být víc konkrétní, můžeš uvést příklad těch starých postupů aplikovaných v současnosti?

4 Kumori Nic nového pod sluncem, zkrátka MMA (věci z různých úpolových sportů + dirty techniques), trochu FMA (pochyceného ze seminářů) + pochopitelně JJ - věci z knížky od Matrase a Náchodského (to byl fór) :D
kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » ned 25. dub, 2010 21:16

zm píše:
NAIA píše:Ahoj ZM,
mám dotaz. Když píšeš že se to v tradičních stylech dějě (viz citace) tak můžeš uvést nějaký příklad jak ve tvé škole trénujete funční sebeoranu a popřípadě co jsi musel změnit aby to odpovídalo tvé představě o kvalitním tréninku sebeobrany? Díky

Sebeobranu v naší (nikoli mé - nemám patent na rozum a nejsem tam sám) škole trénujeme právě tím, že trénujeme japonskou školu Hakkoryu jujutsu. Jestli tato sebeobrana je funkční nebo ne, záleží na tom každém, kdo ji použije, na tom kterém konkrétním způsobu jak konkrétní techniku použije a na té které dané situaci, ve které toto všechno proběhne. Je toho hodně, co je třeba při tréninku mít na zřeteli a čemu všemu je nutno věnovat pozornost. Příklad? Moc nerouzumím, prosím pomoz mi, jak by měl asi takový příklad vypadat. Třeba se pak chytnu :oops:.
Měnit? Proč bych měl něco měnit? Stačí některé věci, o kterých se normálně běžně nemluví a považují se za samozřejmé, dotáhnout např. potřebným vysvětlením nebo doladit a třeba zdůraznit některé detaily, které se časem "opotřebovaly" a jejich opětovným vypíchnutím, se technika nebo tréninkový postup opětovně "naostří" nebo přidat třeba nějaké vhodné průpravné cvičení a succes jde pak např. rychlejší nebo výraznější apod. Může toho být hodně, pokud má instruktor zájem na zlepšování adeptů i svém.
Jednu věc ale napíšu. Tradiční a třeba i historické postupy tréninku jsou natolik všeobecné a přesto konkrétní, že toto všechno, o čem jsem psal výše, umožňují a umožňují i přizpůsobování požadavkům doby a kultury, stačí je jen dobře znát a naučit se je kvalitně využívat.

Myslel jsem třeba jestli trénujete i v normálním oděvu, nejen v dojo ale třeba i v autě, v prostorech s omezením pohybu (schodiště, wc). Atd... prostě jestli používáte ve vaší škole metody a postupy, které jsou dnes používané v systémech tzv "reálné sebeobrany".

Prostě jestli je něco co jste změnili nebo byste rádi změnili, aby to co cvičíte bylo efektivnější.

Mrknul jsem na váš web, je jasné, že si z toho úplný obrázek neudělám, ale nejspíš tam máte to co vám připadá reprezentativní. A jsou to jen fotky v dojo, na žíněnkách a gi a hakama. Tak se ptám protože podle toho co jsem viděl mi tam nepřipadá nic co bych hledal kdybych se chtěl naučit se bránit. To neber nijak ve zlé, ne všichni cvičí kvůli sebeobraně...
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » ned 25. dub, 2010 21:40

ZM- ...vlastne som aj cakal odpoved v podobnom duchu..super..nech sa dari
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zm » ned 25. dub, 2010 21:49

kamiwaza píše:2 ZM Abys to pochopil, tak mé první příspěvky nebyly určeny původně tobě, ale zkrátka jsi se na ně rozhodl, jako jeden z mála, reagovat. Zřejmě proto, že s něčím nesouhlasíš, nebo chceš něco zpochybnit. Na to máš právo.

Pokud si vzpomínám, bylo to v pátek 23.4.2010 a bavili jsme se o jednom videu na Youtube, kde byla sebeobrana kdysi, bavili jsme se o gi a o "zbytečném klanění". V podstatě o prdu. Proč bych z tohoto důvodu měl někoho o něčem přesvědčovat?
kamiwaza píše: Bohužel svojí reakcí jsi mě zatím vůbec nepřesvědčil, hlavně tou předposlední, kdy jsi neodpověděl Marcelovi na jeho dotaz. Měl si a stále máš možnost napsat, jak často trénujete úderovku, věci použitelné v „reálu“ … Ber to jako možnost nás vyvést z omylu a dát ti zapravdu. Nic víc v tom nehledej. Pokud má Marcelo určitý názor, tak se mu ho pokus racionálně vyvrátit. Zatím děláš opak, a jen ho v tom podporuješ. Můžeš to samozřejmě přejít tím, že nám nemusíš nic vysvětlovat apod., ale třeba nám něco málo tentokrát pustíš.
Možná Naia bude z tvé poslední odpovědi chytřejší, ale já moc ne. Neber to nijak špatně, fakt se v tom ztrácím. Můžeš být víc konkrétní, můžeš uvést příklad těch starých postupů aplikovaných v současnosti?

Nechci nikoho o ničem přesvědčovat, vyvádět z omylu, ani s nikým poměřovat pindíka (o tom bojové umění rozhodně není). Víte sami ze zkušenosti z toho fóra, že to ani touto cestou není možné. Zkušenost a zejména v bojových umění je nepřenositelná, zkušenosti máme každý jiné, stejně jako názory. Názor implantovat lze, ale jestliže nekoresponduje se zkušeností, bývá to tristní, příp. tragikomické. Vysvětlovat teoreticky o bojových uměních? Si děláš srandu, ne? Strávím nad tím tady hodiny a vše by spravila minuta cvičení. A bude názornější a výstižnější a navíc si z toho každý může odnést, podle svého naturelu, praxe a zkušeností. Sám to určitě dobře víš. Bojová umění nejsou o teoriích. Teorie za takových okolností je možné uvádět pouze v té nejobecnější rovině, což jak je zřejmé, je pro tebe a ostatní zcela neuspokojivé.
Taky se v tom už pomalu začínám ztrácet, jen odpovídám na otázky (pár jsem jich taky mimochodem položil, a jak dopadly?). Mimochodem vaše otázky jsou velice obecně formulované s požadavkem na konkrétní odpověď, přičemž je nadevše jasné, že taková konkrétní odpověď není možná, každopádně nebude úplná a výstižná, jen teoretická. A v bojových uměních teorie vždy za praxí pokulhává a jen těžko ji dohání. Navíc nejsem dobrý spisovatel a jakýkoli můj neumělý popis smrdí tím, že bude zavádějící, takže bude to jen kontraproduktivní a bojové umění v podstatě utrpí jen tím, že to nebudu schopen popsat. Tak co s tím?
Je toho víc, než kolik oko postřehne ...
zm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zm » ned 25. dub, 2010 22:06

NAIA píše:Myslel jsem třeba jestli trénujete i v normálním oděvu, nejen v dojo ale třeba i v autě, v prostorech s omezením pohybu (schodiště, wc). Atd... prostě jestli používáte ve vaší škole metody a postupy, které jsou dnes používané v systémech tzv "reálné sebeobrany".

Stručně - ano, trénujeme i takto a používáme v naší škole všechny metody a postupy, které jsou pro naši školu jednak charakteristické - kihon, kata, randori a které lze využít v sebeobraně.
O "reálné sebeobraně"a jejich systémech by bylo zřejmě prospěšné toto charakterizovat, protože podle mých zkušeností je tato oblast natolik široká, že na to nelze jednoznačně odpovědět. Ale lze s tímto i souhlasit.
NAIA píše:Prostě jestli je něco co jste změnili nebo byste rádi změnili, aby to co cvičíte bylo efektivnější.

O změnách jsem tu už psal.
NAIA píše:A jsou to jen fotky v dojo, na žíněnkách a gi a hakama.

O gi a hakama jsem tu už taky psal a fotky tam jsou i ze cvičení venku.
NAIA píše:Tak se ptám protože podle toho co jsem viděl mi tam nepřipadá nic co bych hledal kdybych se chtěl naučit se bránit. To neber nijak ve zlé, ne všichni cvičí kvůli sebeobraně...

Je to o tom, že každý zřejmě máme jiné priority, asi jsme každý jiná osobnost a nejsme roboti. To, co píšeš o naučení se bránit, jsem už opustil z různých důvodů před řadou let, mám s tím určitou zkušenost, tak vím, z čeho jsem odešel. Máš ty stejnou zkušenost z tradičních bojových umění? Já neberu nic z této diskuse ve zlém, zatím se to drží v přijatelných mantinelech. Ano - ne všichni cvičí kvli sebeobraně, já taky ne, to už mám za sebou, jak jsem už napsal. Ale učím jiné, takže jsem povinen mít na zřeteli i tuto asi v začátcích nejdůležitější složku bojového umění.
zm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zm » ned 25. dub, 2010 22:13

marcelo píše:ZM- ...vlastne som aj cakal odpoved v podobnom duchu..super..nech sa dari

Zdá se, že ï já jsem měl tak trochu pravdu. Taky přeju hodně úspěchů :wink:.
Líbí se mi u tvých příspěvků - "If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back!" Burton Richardson - a zeptám se - Děláme to opravdu tak?
zm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » ned 25. dub, 2010 23:01

zm píše:
marcelo píše:ZM- ...vlastne som aj cakal odpoved v podobnom duchu..super..nech sa dari

Zdá se, že ï já jsem měl tak trochu pravdu. Taky přeju hodně úspěchů :wink:.
Líbí se mi u tvých příspěvků - "If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back!" Burton Richardson - a zeptám se - Děláme to opravdu tak?

..tomu ver.. narozdiel od teba a tvojich chlapcov kopeme,udierame,hlavickujeme,laktujeme,hadzeme,na zemi udierame,skrtime,pacime...fullkontaktne..robite to aj vy tak??? Okrem toho snazime sa funkcne posilnovat, buchame na aparaty metodikou ako boxeri alebo thaiboxeri,hadzame so zapasnickym panakom,zo sebou podla zapasovej metodiky atd...robite to aj vy tak...cvicime obcas poulicnu spinu...trenujeme po vzore Geoffa Thompsona a jeho 3second fighter konceptu,zakerne zostrelit ludi uderom na sanicu pocas mluvky,ked sa nepodari,trenujeme ako som spominal na zaciatku vsetky oblasti...trenujes Ty aj so svojimi chlapcami tiez tak????

P.S. az teraz som si vsimol,ze si ma akoze prekukol..myslel si tym tvoju hypotezu,ze akoze rvacky ktorych som sa zucatsnil za mladi,cize okolo 2 dekady zivota,ze to boli detske fackovacky o horalku... mily ZM mozem ta ubezpecit,ze vacsina bitiek kt. som sa aktivne zucastnil sa koncila kopackami do hlavy leziaceho supera...v tej dobe na to policia srala,dneska by sa to koncilo vsetko tazkymi sudnymi tahanicami a ublizeniami na zdravi..v mojej 3 dekade zivota nie som na to prilis hrdy,ale to co som zazil a videl my staci na to,aby som zistil ked kuknem na prezentacne video nejakeho BU,tak vidim co je kokotina a co nie je,co nauci cloveka sa obracat v tvrdych krcmovo-diskotekovych assaultoch a co nie :wink: Boje na zivot a na smrt neresiem,neriesia to ani chalani kt. u mna cvicia,pretoze ich jediny zaujem je sa vediet ohanam koncatinami tvrdo a presne po krcmach,diskotekach,pajzloch atd

My sparujeme takto: http://www.youtube.com/watch?v=S9ysXv78s4A a Vy???
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 26. dub, 2010 8:42

Marcelo, malicko OT - pouzivate stejne prilby jako na tom videu? Kde se vam je podarilo sehnat?
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » pon 26. dub, 2010 8:55

www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 26. dub, 2010 9:01

NAIA píše:http://www.justfight.cz/prilba-s-celoplastovou-maskou-umela-kuze-32251.html

Super, diky, Martine. A mas s tim nejakou zkusenost? Nemlzi se? Vydrzi direct (v grapplingovych rukavicich) nebo loket bez toho, abych si pak platil plastiku xichtu? Trochu se desim toho plastiku a co by asi udelal kus v oku...
Co videni v prilbe? Vidis komplet nebo te nejak omezuje? Drzi dobre na hlave? Jakekoliv poznatky z treninku beru :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » pon 26. dub, 2010 9:08

Sorry Jardo,
ja jsem ji videl jen v kšeftě. Mame helmy z High Gearu, takze tyhle nepotrebujem. Ty naše helmy maji lepsi kryti vrchu hlavy a zatylku. Ale jsou o dost dražší.

Jinak máme ty s mříží.
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » pon 26. dub, 2010 9:47

Makoto píše:Marcelo, malicko OT - pouzivate stejne prilby jako na tom videu? Kde se vam je podarilo sehnat?

Ahoj Jardo,

pouzivame tieto prilby http://katsudo.sk/katalog/boxing/chrani ... ezkou.html a este nam nepuklo ziadne plexisklo..co si musis davat pozor s tymito prilbami,ale myslim aj inymi,je ze v klasik grapplingovkach sii rozbijes prsty do krvi,preštoze maju malo hmoty na uderovej ploche..preto pouzivame shooto rukavicky na sparring,podobne tymto katsudackym http://katsudo.sk/katalog/boxing/box_ru ... o_mma.html

Co sa tyka original Daidojuku prilieb,ako som uz raz spominal, zucastnil som sa v Polsku seminara DaidoJuku a v ramci neho som sparoval aj v tych prilbach...no,ako prilby su fasa len maju jednu zlu vec ze sa mlzia ako svina..musis ju vraj striekat antifog sprejom pre motorkarov...mne ju samozrejme nenastriekali a shit som videl,ked som sa zadychal...v tych co pouzivame u nas sa to nestane,pretoze cez tie otvory ide para prec a vetra sa to..

Tie prilby co postol Naia su licencne a netusim co vydrzi plastove korpusy oproti originalu Daidojuku...na sherdogu.com alebo bullshido.com v niektorej diskusii rozoberali tieti prilby,kopec keybordovych warriorov sa k tomu vyjadrovalo,az do do doby ked tam nenabehol nejaky Kudo fighter a napisal zaujimavu recenziu o prilbe..vyjadroval sa tam o nej v tom zmysle ze original vydrzal nenormalne rachy az kym nezacal pukat plast korpus :wink:

Inak origo vynovenu Kudo prilbu mas tu: http://www.daidojuku.com/eng/shop/s_index.html
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » pon 26. dub, 2010 9:49

NAIA píše:Sorry Jardo,
ja jsem ji videl jen v kšeftě. Mame helmy z High Gearu, takze tyhle nepotrebujem. Ty naše helmy maji lepsi kryti vrchu hlavy a zatylku. Ale jsou o dost dražší.

Jinak máme ty s mříží.

Cau Naio,

postni ake prilby mas u seba v dojo,nech kuknem zo zaujimavosti..cuzzz :wink:
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 26. dub, 2010 9:51

Jinak máme ty s mříží.

Bude mozne si tu High Gear prilbu vyzkouset v cervnu u tebe v Olomouci? Tohle je zrovna vec, do ktere mi nebude vadit investovat vice, hlavne at me pak doma poznaji dcery :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » pon 26. dub, 2010 10:02

Makoto píše:

Jinak máme ty s mříží.

Bude mozne si tu High Gear prilbu vyzkouset v cervnu u tebe v Olomouci? Tohle je zrovna vec, do ktere mi nebude vadit investovat vice, hlavne at me pak doma poznaji dcery :-)

Ja osobne ti odporucam Jardo,ked chces sparovat all-round sparring v graplingovkach a s pouzitim hlaviciek,kolien,laktov,uderov na zemi atd sa mastit v nejakej podobnej prilbe...pretoze ak sparujes v graplingovkach bez prilieb,tak sparujes na stvrt plynu,inak by ste sa porozbijali na srot a tym padom je to plne ine ako ked pridate silu a rychlost na 80 percent napr. a clovek zisti ze kopec tradic. blokov nefunguje,ze vykryjes max jeden-dva udery,ze ked na teba niekto vybali zretazene direkty,ze nevykryjes nic,ale ide na blizko do klinca a pracujes v nom...zistis ze hlavicka,koleno alebo hakovka z klinca vie prist necakane..na zemi s uderami je to uplne ina kava ako ciste brazil jiujitsu atd... a co je vyhoda,ze po takom all-round sparingu si das dole prilbu a si ready ist na druhy den do prace,medzi ludi atd.. jedina vec,proti comu ta prilba nechrani su otrasy hlavy,to treba povedat na ferovku..a este ze si musis zvyknut oproti boxerskym rukaviciam ta taky "ostry" uder do hlavy...neviem to popisat,ale petarda s graplingovkou "chuti" trosku inak ako s box rukavicou..musis skusit :wink:
Naposledy upravil marcelo dne pon 26. dub, 2010 10:04, celkově upraveno 1
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 26. dub, 2010 10:03

marcelo píše:pouzivame tieto prilby http://katsudo.sk/katalog/boxing/chrani ... ezkou.html a este nam nepuklo ziadne plexisklo..co si musis davat pozor s tymito prilbami,ale myslim aj inymi,je ze v klasik grapplingovkach sii rozbijes prsty do krvi,preštoze maju malo hmoty na uderovej ploche..preto pouzivame shooto rukavicky na sparring,podobne tymto katsudackym http://katsudo.sk/katalog/boxing/box_ru ... o_mma.html

To vypada podobne jako TeamX prilba, co pouzivame na zenskou sebeobranu, ale uz jsme si o ten plexi kryt porezali prsty a parkrat nam to prasklo, kdyz nam 50 kilova holcina skocila sipku do xichtu. Nastesti se to nerozletelo....
BTW, cim dal vice prichazime na chut uderum otevrenou dlani na xicht a maximalne kladiva. Jednak muzeme prsty chytnout ucho, vlasy, nabrat biologicky material, druhak plynule prechazime do Shredderu ci do prace KFM loktu, ktere take udelaji svou praci. Sorry malicko OT.

marcelo píše:Inak origo vynovenu Kudo prilbu mas tu: http://www.daidojuku.com/eng/shop/s_index.html

To zamlzovani mi tam vadi, asi testnu tu High Gear prilbu u Martina v Olomouci a uvidime. Potrebujeme jeste dobrou podporu krk, protoze hlava pri tech nasich loktech a kladivech nebezpecne lita. Tony Blauer tusim nabizi krome prilby aj toto. Co hokejisticke opory krku? Funguji nekomu?
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 26. dub, 2010 10:10

marcelo píše: Ja osobne ti odporucam Jardo,ked chces sparovat all-round sparring v graplingovkach a s pouzitim halviciek,kolien,laktov,uderov na zemi atd sa mastit v nejakej podobnej prilbe...pretoze ak sparujes v graplingovkach bez prilieb,tak sparujes na stvrt plynu,inak by ste sa porozbijali na srot a tym padom je to plne ine ako ked pridate silu a rychlost na 80 percent napr. a clovek zisti ze kopec tradic. blokov nefunguje,ze vykryjes max jeden-dva udery,ze ked na teba niekto vybali zretazene direkty,ze nevykryjes nic,ale ide na blizko do klinca a pracujes...zistis ze hlavicka,koleno alebo hakovka z klinca vie prist necakane..na zemi s uderami je to uplne ina kava ako ciste brazil jiujitsu atd... a co je vyhoda,ze po takom all-round sparingu si das dole prilbu a si ready ist na druhy den do prace,medzi ludi atd.. jedina vec,proti comu ta prilba nechrani su otrasy hlavy,to treba povedat na ferovku..a este ze si musis zvyknut oproti boxerskym rukaviciam ta taky "ostry" uder do hlavy...neviem to popisat,ale petarda s graplingovkou "chuti" trosku inak ako s box rukavicou..musis skusit :wink:

Jo jo, grapplingovejma rukavicema se uz mlatime vic jak dost (klasicke boxerske uz prakticky nepouzivame). Jednak pri seminarich KFM, kde do sebe mlatime o par levelu vice nez Nemci samotni ;-) a pak aj na zemi, kde zaciname jejich program S2C8 (Street to Cage). Takze kladiva, lokty a udery do rukou, hrudniku, nohou u pokrocilych zaku jiz vcelku svizne. Hlavu jsme doted vynechavali...proto se ptam na ty prilby. Nicmene uz parkrat se mi "postestilo" to pri drilech chytnout a souhlasim s tebou....zazitek :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » pon 26. dub, 2010 10:19

Makoto píše:

Jinak máme ty s mříží.

No jasně, žádný problém. Vždyť jsem vám (nebo Matějovi určitě) říkal že vám klidně půčím toho High Geara ať si to testnete. Jinak plexi nám zatím neprasklo, ale třeba se Vám to zadaří:) Jinak se taky mlží jak hrom.

Co se týká chrániče krku u HG. Tak mě připadá že je to spíš aby ti někdo nerozbil ohryzek atd... rozhodně to krk nijak nezpevní a hlava ti bude lítat po úderech normálně:) Přece jenom je lepší uhnout:) Já ten chránič na krk neberu, protože mi to vadí, a musíš tlesat při každé guilotině, protože už tak je tam málo místa.

Maro: Mrkni se sem - http://www.tonyblauer.com/4105/05_shop.asp

máme 2 tyhle obleky. Kdyby jsi měl možnost tak v posledním čísle časopisu Bojová umění (myslím že dříve Fighters Magazín) psal Martin Hradecký recenzi na HG obleky. Fotil jsem mu k tomu nějaké fotky.
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 26. dub, 2010 10:27

ukropcany píše:
Makoto píše:...Potrebujeme jeste dobrou podporu krk, protoze hlava pri tech nasich loktech a kladivech nebezpecne lita...
Toto ma zaujalo - to tak lieta pri driloch, alebo pri sparingu?

Zatim hlavne drilovani, protoze lokty (v kombinaci s kladivy) na tak blizko je potreba peclive natrenovat (KFM maji pro lokty skutecne vice pouziti nez ma Rodney King v jeho Crazy Monkey). Jedeme pri drilech lokty tak, aby to v zaveru zasahlo skutecne hlavu (tedy na Matrix techniky) a nasledne ji i odklonilo, vse je vsak delano na konci znatelne pomaleji a pod kontrolou. Zase takovi borci nejsme, abychom jeli bez prileb ;-) Nicmene az budou prilby .... ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kamiwaza » pon 26. dub, 2010 18:01

Asi jdu s křížkem po funuse, ale také se připojím. My používáme tyhle přilby http://www.justfight.cz/prilba-treninko ... 31638.html Na fight jsou super (možná jen trochu omezují výhled do strany), ale jakmile jsi jako paňáca a má se na tobě provádět nějaká úderovka do hlavy, tak je to hučák jako sviňka. Minulý týden jsme zkoušeli nějakou obranu zakončenou lokty a nedalo se to. Jsou to hrozné otřesy. Proto jsem pro potřeby sebeobrany oslovil jednoho známého, jestli by nedovedl něco vymyslet + udělat oblak na způsob HIGH GEAR.
Bavili jsme se i o obleku a la FAST DEFENSE, ale to už je z mého pohledu extrém, i když na druhou stranu ti borci ustojí bez problémů pořádné petelice.

4 Naia Myslíš že bys ten oblek mohl zapujčit tomu mému známému (už jsi prý u něho někdy byl) aby to omrkl. Je fakt hodně šikovnej a teď dělal borcům z OL chrániče rukou na MMA. Byli s nimi spokojeni a za zlomek ceny toho originálu.
Co se týče toho ochranného obleku, tak byl zatím odkázán pouze na fotky a videa z netu, ale kdyby to viděl na vlastní oči, tak by třeba vytvořil něco zajímavého. A ještě pro zajímavost, kolik že ten oblek koštuje? Díky za info.
kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...