Moderátor: PC
ukropcany píše:Neporozumeli sme sa - ja netvrdím, že je nutné behať každý druhý deň 10km. Ja tvrdím, že na to, aby som mohol dlhodobo (desaťročia) byť funkčný, tak sa nesmiem zodrať. Ten tréning má byť aeróbny, ale nemusí to byť beh... ide o úroveň záťaže na organizmus, nie o beh. Kľudne môžeš šlapať hodinu na bicykli, alebo plávať, alebo tieňovať - šlapať ale takým tempom, že sa pri tom vieš rozprávať. Buduješ si silné kardio, ktoré Ťa dlhodobo podrží....
kovosrot píše::D tak jak vidím, tak se tu místo posilování řeší zase ego. Já tedy cvičim kyokushin, jsem těžší váha,3-4x týdně jdu do posilovny, kde dělám silový trénink. Po něm dám Suzukiho systém na strečink (můžu jen doporučit) a ty malý činky bych rozhodně nezatracoval. Jedu s němi kihon, série úderů na rychlost a nemůžu si to vynachválit. Ono když nemáš sílu, tak máš obrovskou nevýhodu, to je můj názor. Ale obrovský rozdíl je mezí sílou a svaly. Znám mnoho nabouchaných kulturistů, kteří by dostali na frak i od 60kilového chlapa. Můj názor je střídat těžké silové tréninky, kde se budeš soustředit na cviky, které se podobají pohybům, které používáš ve svém bojovém umění s podobnými rychlostními a uvidíš co Ti vyhovuje. Toto je ale jen můj osobní názor, každýmu alevyhovuje něco jiného.
josef2 píše:pm píše:fakt komentoval Kubu, proto jsem mu "predhodil" treba Kubu, ...
fakt okomentoval váš kroužek, nikoliv kubuse konkrétně. Jestli se to kubuse dotklo, nijak to nedal najevo. Dotklo se to Tebe. předhodil si Kubuse, který o tom ani zřejmě nevěděl. Nevermind, zpátky k posilování! howgh
kovosrot píše:jen bych rád znal tréninky v posilovně (hlavně jak často a co cvičit) fighteru v plnokontaktních bojových uměních (thajský box, kyokushin...).co a jak cvičíte pánové,máte někdo nějaké zkušenosti nebo užitečné linky??? díky
pm píše: definuj please "zakladni vytrvalost" (nejsem si totiz jisty, jestli neco takoveho je).
Činky fuj, běhání fuj... To se ale nediv, když na těch videích vypadáte jako sranda kroužek.
- video jsem "reklamoval", spolu s clankem
- zelezo na videu zvedame
- nikdy jsem nerekl, ze cinky fuj - to bych jinak ve skole nemel krome kettlebells jak velkou nakladacku, tak celej set jednorucek
- dtto behani
- v clanku se mj. doctes, ze kluci behali - 2 ruzne typy behu, uplne na zacatku treninku kratke sprinty, skakani etc., na vybusnost; uplne na konci treninku intervaly do kopce, s vyklusavanim zpet
fakt píše:pm píše: definuj please "zakladni vytrvalost" (nejsem si totiz jisty, jestli neco takoveho je).
Popravdě taky nevím, jestli existuje definice základní vytrvalosti.
Základní vytrvalost vnímám jako schopnost, která umožňuje vykonávat např.: sport, turistiku, těžkou práci, v delším časovém intervalu tak, abych výše uvedené mohl bez poškození či přílišné únavy absolvovat i v dnech po sobě jdoucích.
pm píše:konkretni komentar, konstruktivni kritiku nasi metodiky prosim, rad se dozvim, jake chyby delame, jinak je to pro me jen nesnasenlivy?/zavistivy?/nevimjaky vykrik do tmy
ukropcany píše:Na schopnosť trénovať a po spravenom veľkom výkone byť opakovane schopný ho podať znova a znova. Ako inak by bolo možné odbúchať toľko kôl na tréningu za sebou? Jedno odbúcham, potrebujem 1/2 minúty a som znova friš. Druhú polovicu minúty sa už len poflakujem...pm píše:a jaky ma vliv prevazne na anerobni aktivitu v bu/bs? o to jde.
pm píše:fakt: ale ja si myslim, ze "o treninku nic nevis", na zaklade tvojich prispevku mj. v tomto vlakne, ktere jsem kriticky, logicky a jeden po druhem rozebral (mohu tak ucinit znovu a podrobneji; mj. se k tvojemu programu kriticky vyjadrili i jini, povolanejsi), na rozdil od vykrikovani - at uz mam recht nebo ne, to ja ni ty neposoudime. co se tyce zlaz, nebyla to prave ona ozvena z lesa? netahej sem primo ci neprimo svoje cvicebni "bebicka" z minulosti (cti: "pratelis se s tim a tim, a vazi si si ho, proto se s tebou nebudu bavit, a kdykoliv to pujde, tak si do tebe rejpnu, z principu". kriticky, racionalni a neosobni rozbor beru, prispevky k veci tez, trapne vykriky ala ten tvuj vyse ne. diskutuj, a verim ze to bude ku prospechu veci i nas obou.
zdravi!
kovosrot píše:Kluci, řekněte mi svůj názor. Nechápu, jak můžou mít takoví borci z K1 (Le banner, andy hug apod) mít takový svaly a zároveń statickou sílu, když denně buší do pytle, dělají intervaly, sparingy, což je vše aerobní aktivita. Čím myslíte, že to je. Hodně posilovacího tréninku(zajímalo by mě jak často), brutální strava, genetika, steroidy nebo vše dohromady???
Tomuhle ani za mák nerozumím. Zkus to prosím ještě jednou a srozumitelněji. A abychom to tu nezasírali, tak piš do SZ.
Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků