posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod kovosrot » ned 12. zář, 2010 19:43

jen bych rád znal tréninky v posilovně (hlavně jak často a co cvičit) fighteru v plnokontaktních bojových uměních (thajský box, kyokushin...).co a jak cvičíte pánové,máte někdo nějaké zkušenosti nebo užitečné linky??? díky
kovosrot
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod narusitelpohody » ned 12. zář, 2010 22:05

ukropcany píše:Neporozumeli sme sa - ja netvrdím, že je nutné behať každý druhý deň 10km. Ja tvrdím, že na to, aby som mohol dlhodobo (desaťročia) byť funkčný, tak sa nesmiem zodrať. Ten tréning má byť aeróbny, ale nemusí to byť beh... ide o úroveň záťaže na organizmus, nie o beh. Kľudne môžeš šlapať hodinu na bicykli, alebo plávať, alebo tieňovať - šlapať ale takým tempom, že sa pri tom vieš rozprávať. Buduješ si silné kardio, ktoré Ťa dlhodobo podrží....

Čili pouhopouhý výklus na delší trať je přínosem pro BU? Pro box dejme tomu?
narusitelpohody
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod fakt » pon 13. zář, 2010 7:45

Ještě jednou k:
hodinovka vs. interval
Popíšu zkušenost z hokeje. V přípravbě běh cca 1 hod 3x do týdne. Interval (sprint do kopce a chůze dolů) 1-2 týdně.
Na led pak chodíš na cca minutu, ale obecnou vytrvalost potřebuješ na tréning daleko delší a na to, abys mohl po tom minutovým sprintu za další chvíli nastoupit.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » pon 13. zář, 2010 7:55

kovosrot píše::D tak jak vidím, tak se tu místo posilování řeší zase ego :lol: . Já tedy cvičim kyokushin, jsem těžší váha,3-4x týdně jdu do posilovny, kde dělám silový trénink. Po něm dám Suzukiho systém na strečink (můžu jen doporučit) a ty malý činky bych rozhodně nezatracoval. Jedu s němi kihon, série úderů na rychlost a nemůžu si to vynachválit. Ono když nemáš sílu, tak máš obrovskou nevýhodu, to je můj názor. Ale obrovský rozdíl je mezí sílou a svaly. Znám mnoho nabouchaných kulturistů, kteří by dostali na frak i od 60kilového chlapa. Můj názor je střídat těžké silové tréninky, kde se budeš soustředit na cviky, které se podobají pohybům, které používáš ve svém bojovém umění s podobnými rychlostními a uvidíš co Ti vyhovuje. Toto je ale jen můj osobní názor, každýmu alevyhovuje něco jiného.

K Suzukimu:
Cvičil jsem krátce asi v roce 1993 nebo 94. Progres v protažení byl výbornej. Čistej rozštěp do půl roku atd., na druhou stranu mi prvně v životě boleli kolena.
Malý činky a kihon, stínování:
Přešel jsem k expanderu. S činkou pohyb dopředu v pohodě, ale stažení pod zátěží je jiný než ve skutečnosti. Expander mi pomáhá v obou fázích pohybu. Nasekám toho víc a celkově s větší dynamikou.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » pon 13. zář, 2010 8:10

josef2 píše:
pm píše:fakt komentoval Kubu, proto jsem mu "predhodil" treba Kubu, ...

fakt okomentoval váš kroužek, nikoliv kubuse konkrétně. Jestli se to kubuse dotklo, nijak to nedal najevo. Dotklo se to Tebe. předhodil si Kubuse, který o tom ani zřejmě nevěděl. Nevermind, zpátky k posilování! howgh

Nechci aby se kvůli mému příspěvku hádali dva kluci, kteří se neznají. Ano komentoval jsem PM sranda kroužek. Příspěvek Kubuse byl jen vrcholem názorového ledovce. Na druhou stranu dávám za pravdu PM, že to z naší strany není poslední podobný příspěvek. Ani jeden z nás není hochem od Bobří řeky a podobný příspěvky nenarušují naše klidné spaní. Pro ostatní to je možná méně čitelný, ale já mám odpor k používání těch žlutých koleček.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 13. zář, 2010 8:20

nemyslim ze je to argument, jak jsem psal, jsou to 2 ruzne systemy, berou energii ze 3 ruznych zdroju, od toho se odviji i regenerace. definuj please "zakladni vytrvalost" (nejsem si totiz jisty, jestli neco takoveho je). podobne je to napr. se silou - to ze zvednu lehkou cinku 50x za sebou nema vliv na to, jestli zvednu tezkou cinku 1x (ala powerlifteri), nebo jestli ji rychle a vybusne urvu ze zeme na horu (jako vzperaci).
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » pon 13. zář, 2010 8:25

kovosrot píše:jen bych rád znal tréninky v posilovně (hlavně jak často a co cvičit) fighteru v plnokontaktních bojových uměních (thajský box, kyokushin...).co a jak cvičíte pánové,máte někdo nějaké zkušenosti nebo užitečné linky??? díky

Bez toho, abych se pasoval do role odborníka, popíšu zkušenost běžnýho cvičence
Na silovku mám málo času (rodina, práce, škola, chata, děti a jiná zvěř) takže 1-2 x týdně. Z tohoto důvodu zbývá čas jen na základní cviky:
- mrtvola, hrazda, dřep, bench, ramena

Dál zařazuju specialitky, který měním dle momentální potřeby a chuti:
- různý krouření a přemísťování jednotučky

Ruce zvlášť nejedu. Pouze po tréninku např. benče, dám jednu serku na triceps s lehkou vahou. To jedu buď na hodně opakování, nebo jako shazovačku. Krásně mi to prokrvý a zpevní okolí lokte. Podobný je to s bicákem, kde mám ale radši úchop alá kladivo.
- tady si dovolím větší pestrost.

Když se na činky necítím, jedu kombinace na fyzičku:
- např. výpady+dřepy na nestabilní podložce (gumě)+výstupy na lavičku
- není to na opakování, ale na čas
- př. 1min+1min+1min+1min pauza
Podobný variace jdou dělat i na kliky atd.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » pon 13. zář, 2010 8:31

pm píše: definuj please "zakladni vytrvalost" (nejsem si totiz jisty, jestli neco takoveho je).

Popravdě taky nevím, jestli existuje definice základní vytrvalosti.
Základní vytrvalost vnímám jako schopnost, která umožňuje vykonávat např.: sport, turistiku, těžkou práci, v delším časovém intervalu tak, abych výše uvedené mohl bez poškození či přílišné únavy absolvovat i v dnech po sobě jdoucích.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 13. zář, 2010 8:45

fakt:

psal jsi:

Činky fuj, běhání fuj... To se ale nediv, když na těch videích vypadáte jako sranda kroužek.

ja jsem psal vyse:

- video jsem "reklamoval", spolu s clankem
- zelezo na videu zvedame
- nikdy jsem nerekl, ze cinky fuj - to bych jinak ve skole nemel krome kettlebells jak velkou nakladacku, tak celej set jednorucek
- dtto behani
- v clanku se mj. doctes, ze kluci behali - 2 ruzne typy behu, uplne na zacatku treninku kratke sprinty, skakani etc., na vybusnost; uplne na konci treninku intervaly do kopce, s vyklusavanim zpet

konkretni komentar, konstruktivni kritiku nasi metodiky prosim, rad se dozvim, jake chyby delame, jinak je to pro me jen nesnasenlivy?/zavistivy?/nevimjaky vykrik do tmy

edit: pripojuji znovu odkaz na clanek a video

http://www.lghk.org/cz/kalendar/campy/camp_2010.htm
Naposledy upravil pm dne pon 13. zář, 2010 8:47, celkově upraveno 1
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 13. zář, 2010 8:46

fakt píše:
pm píše: definuj please "zakladni vytrvalost" (nejsem si totiz jisty, jestli neco takoveho je).

Popravdě taky nevím, jestli existuje definice základní vytrvalosti.
Základní vytrvalost vnímám jako schopnost, která umožňuje vykonávat např.: sport, turistiku, těžkou práci, v delším časovém intervalu tak, abych výše uvedené mohl bez poškození či přílišné únavy absolvovat i v dnech po sobě jdoucích.

a jaky ma vliv prevazne na anerobni aktivitu v bu/bs? o to jde.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 13. zář, 2010 9:01

prvni odkaz - proctu!

druhy prispevek - na to ale nema vliv "zakladni vytrvalost", ale schopnost regenerace z intervaloveho anaerobniho treninku. jinymi slovy, jak jsem psal, boxerska fyzicka neni jak si mysli z behani, ale z intervaloveho treninku - lapy, pytle, sparring etc. na kola
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 13. zář, 2010 9:14

... porad mam na mysli konkretnost, specificnost treninku, tj. zlepsuju se v tom, co cvicim. uz bych se opakoval, ze jak odkud se bere stava, tak kde se stava doplnuje v aerobnim/anaerobnim treninku jsou dva odlisne systemy etc. etc., odkazy proctu, uvidime jestli k tomu jeste nekdo neco napise, zatim diky jak za teoreticke odkazy, tak praktikce zkusenosti!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 13. zář, 2010 9:30

mne logicky vyplyva, ze cvicenim intervalov sa clovek zlepsuje v - cviceni intervalov... a behanie dlhych behov pomaha hlavne - pri behani dlhych behov.
behaval som 8 - 10 km trate, ale postupne som presiel na kratsie intervalove behy, resp. behy do kopca, kvoli vybusnosti a prave kvoli schopnosti rychlejsie zregenerovat pri intervalovom cviceni.
to ale neznamena, ze si obcas nedam dlhsi beh kvoli otestovaniu, ci na to este mam ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » pon 13. zář, 2010 11:40

pm píše:konkretni komentar, konstruktivni kritiku nasi metodiky prosim, rad se dozvim, jake chyby delame, jinak je to pro me jen nesnasenlivy?/zavistivy?/nevimjaky vykrik do tmy

Pokud si odpustíš příspěvky tybu "je vidět, že o tréninku nic nevíš atd." a následný doporučení mým žlázám, tak jo. Ale jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá.
O nesnášenlivosti, závisti a výkřicích do tmy nevím nic.
Hezký den
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » pon 13. zář, 2010 11:43

ukropcany píše:
pm píše:a jaky ma vliv prevazne na anerobni aktivitu v bu/bs? o to jde.
Na schopnosť trénovať a po spravenom veľkom výkone byť opakovane schopný ho podať znova a znova. Ako inak by bolo možné odbúchať toľko kôl na tréningu za sebou? Jedno odbúcham, potrebujem 1/2 minúty a som znova friš. Druhú polovicu minúty sa už len poflakujem...

Nestihl jsem reagovat. V podstatě bych to napsal podobně. Ono pitvat se v tom přespříliš nemá smysl. Proč to nezkusit a když se to neosvědčí, tak to pustit z hlavy.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kovosrot » pon 13. zář, 2010 12:02

Kluci, řekněte mi svůj názor. Nechápu, jak můžou mít takoví borci z K1 (Le banner, andy hug apod) mít takový svaly a zároveń statickou sílu, když denně buší do pytle, dělají intervaly, sparingy, což je vše aerobní aktivita. Čím myslíte, že to je. Hodně posilovacího tréninku(zajímalo by mě jak často), brutální strava, genetika, steroidy nebo vše dohromady???
kovosrot
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pm » pon 13. zář, 2010 12:04

fakt: ale ja si myslim, ze "o treninku nic nevis", na zaklade tvojich prispevku mj. v tomto vlakne, ktere jsem kriticky, logicky a jeden po druhem rozebral (mohu tak ucinit znovu a podrobneji; mj. se k tvojemu programu kriticky vyjadrili i jini, povolanejsi), na rozdil od vykrikovani - at uz mam recht nebo ne, to ja ni ty neposoudime. co se tyce zlaz, nebyla to prave ona ozvena z lesa? netahej sem primo ci neprimo svoje cvicebni "bebicka" z minulosti (cti: "pratelis se s tim a tim, a vazi si si ho, proto se s tebou nebudu bavit, a kdykoliv to pujde, tak si do tebe rejpnu, z principu". kriticky, racionalni a neosobni rozbor beru, prispevky k veci tez, trapne vykriky ala ten tvuj vyse ne. diskutuj, a verim ze to bude ku prospechu veci i nas obou.

zdravi!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » pon 13. zář, 2010 12:10

pm píše:fakt: ale ja si myslim, ze "o treninku nic nevis", na zaklade tvojich prispevku mj. v tomto vlakne, ktere jsem kriticky, logicky a jeden po druhem rozebral (mohu tak ucinit znovu a podrobneji; mj. se k tvojemu programu kriticky vyjadrili i jini, povolanejsi), na rozdil od vykrikovani - at uz mam recht nebo ne, to ja ni ty neposoudime. co se tyce zlaz, nebyla to prave ona ozvena z lesa? netahej sem primo ci neprimo svoje cvicebni "bebicka" z minulosti (cti: "pratelis se s tim a tim, a vazi si si ho, proto se s tebou nebudu bavit, a kdykoliv to pujde, tak si do tebe rejpnu, z principu". kriticky, racionalni a neosobni rozbor beru, prispevky k veci tez, trapne vykriky ala ten tvuj vyse ne. diskutuj, a verim ze to bude ku prospechu veci i nas obou.

zdravi!

Tomuhle ani za mák nerozumím. Zkus to prosím ještě jednou a srozumitelněji. A abychom to tu nezasírali, tak piš do SZ.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » pon 13. zář, 2010 12:14

kovosrot píše:Kluci, řekněte mi svůj názor. Nechápu, jak můžou mít takoví borci z K1 (Le banner, andy hug apod) mít takový svaly a zároveń statickou sílu, když denně buší do pytle, dělají intervaly, sparingy, což je vše aerobní aktivita. Čím myslíte, že to je. Hodně posilovacího tréninku(zajímalo by mě jak často), brutální strava, genetika, steroidy nebo vše dohromady???

Myslím že za to může strava, genetika, steroidy a brutální je jen tréning.
Mrkni na Huga s čím cvičil mrtvoly.
Le Bannerův trénink je hezky vidět ve filmu Asterix a Olympijské hry.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 13. zář, 2010 12:16

Tomuhle ani za mák nerozumím. Zkus to prosím ještě jednou a srozumitelněji. A abychom to tu nezasírali, tak piš do SZ.

ale nevermind, osobne navrhuji primeri a neosobni, konkretni diskuzi, ju? abychom to tu nezasirali.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj