posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod Riverman » pát 17. zář, 2010 14:12

pm: ahoj, chtel bych se te zeptat, co si myslis o systemu posilovani TRX? Mam na to vyborny reference a zatim jsem to v tomhle foru nezaregistroval (nebo jsem prehlidl). Zda se me to pro funkcni posilovani jako vyborna zalezitost, staci popruhy a neco kam se daji zavesit.

http://en.wikipedia.org/wiki/Suspension_Training
"Je lepší každý den udělat pět kliků, než každý den neudělat patnáct."
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pát 17. zář, 2010 14:23

jen to dobry :-) ve skole mam kruhy, TRX system je na ceste, btw. uz zarizuji vyrobu podobneho vybaveni (anzto cena za "znackovy" TRX system je ponekud premrstena). ne vsechno co se na TRX cvici je fajn, ale spousta/vetsina veci ano, zalezi na programu. takze palce vzhuru!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » pát 17. zář, 2010 15:39

Dal jsi tomu co učíš už nějaký název?Podle mýho jsi vytvořil zcela novou metodiku posilování a péče o tělo...
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » pát 17. zář, 2010 17:33

Jen pro vaši informovanost,aby jste šli tzv. s dobou :lol:
Tento cvičební program stvořili švédští desetibojaři a v městě piva už se to cvičí:

http://www.youtube.com/watch?v=cqxEALF3JMM
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » pát 17. zář, 2010 17:48

pm: ahoj, hele potreboval bych radu s obycejnyma klikama - jezdim je na siku ramen (nekdy vic) a snazim se mit zada rovny ale! jezdim serie 50,40,30,20,10 a vzdycky uz kolem tricatyho kliku cejtim bolest (malou spis tlak) v oblasti bederni lordozy a trocha v stredu zad (nevim jak lip to posat) kterej po docviceni na chvili zesili (cloveka to nuti kompenzovat se hluboky predklonem) - sice zatim zadny zdrav. problemy nemam, ale vzhledem k 20 strankam vyse napsanyho nad tim premejsli abych to nahodou nedoku...mate nekdo tucha cim to muze byt - tipuju spatnou technikou cviku - snazim se jet klik spravne ale odbornik nejsu ze jo... :? dik
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gowery » pát 17. zář, 2010 18:18

tak otázka sice nebyla na mě, ale kdyby tě to zajímalo, já bych tipl slabý střed, popřípadě pozkracované něco ze všech těch potvorstev co se upínají na kyčle a pánev
Gowery
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Dalt » pát 17. zář, 2010 18:42

no jo ale co s tim? naky rehab. cviky? kazdopadne dik - zkusim guuglit :)
Jiří Vávra

Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » pát 17. zář, 2010 18:52

Dalt píše:no jo ale co s tim? naky rehab. cviky? kazdopadne dik - zkusim guuglit :)

..skus cviky ako Plank, a k tomu popr. pozicia "Stôl" z Yogy a "Mačka"..to su 3 take z Yogy izometricke ktore robim obcas Ja :wink:

Stôl: http://www.youtube.com/watch?v=Uz1-kweM39I

Mačka: http://www.youtube.com/watch?v=vTZox7gHVeA

Plank: http://www.youtube.com/watch#!v=btB13yc ... re=channel
Naposledy upravil marcelo dne pát 17. zář, 2010 19:01, celkově upraveno 1
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gowery » pát 17. zář, 2010 18:59

Taky bych to tak viděl. Plank a jeho variace bývají dobrým řešením + bych přidal ještě protahování všech těch svalů jejichž jména si nepamatuju a které se upínají na kyčle a pánev
Gowery
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Makoto » pát 17. zář, 2010 20:32

defendu píše:Jen pro vaši informovanost,aby jste šli tzv. s dobou :lol:
Tento cvičební program stvořili švédští desetibojaři a v městě piva už se to cvičí:

http://www.youtube.com/watch?v=cqxEALF3JMM

Tohle vse jde skvele odcvicit na kruhach / TRX ;-) A u nas se to tak cvici :wink:
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 19. zář, 2010 9:36

defendu píše:Dal jsi tomu co učíš už nějaký název?Podle mýho jsi vytvořil zcela novou metodiku posilování a péče o tělo...

caj defendu, to bylo na me? :-) jestli ne, neva, stejne odpovim ;-)

cviceni s kb ju = kb5 (a mam min. 5 duvodu, proc kb5 :-) makal jsem na tom intenzivne posledni rok, nastudoval spooousty materialu a odtahal spoustu zeleza, a jsem s tim spokojeny, je ono), program cviceni s vlastni vahou je taky hotovej, nazvat to nejak nenazvat, nevim

jinak, co se tyce funkcniho posilovani pro bu/bs... pravdou je, ze "funkcni trenink", ac je to terminus technicus, je popisem urcite metodiky a pristupu ke cviceni (nejd o svaly, ale o pohyb, nejde o to, jak clovek vypada, ale jak funguje etc., duraz an unilateralni, multiplanarni, vicekloubove pohyby, SAID princip etc.), neni to konkretni system/styl, zastiteny nejakou organizaci, certifikacema etc., coz koneckoncu neni ani zamer. v zahranici se tento obor jmenu Stregth and Conditioning, takze "silovy a kondicni trenink".

cilem je "neprodavat ryby", ale "naucit rybarit", tj. aby kazdej pochopil jak telo funguje, jak pracovat na zlepseni tech ci onech kvalit. aneb - konceptualni system, na zaklade ktereho si kazdej udela program, ktery muze (a musi!) obmenovat, ne "1 program pro vsechny"

rozhodne si nemyslim, ze je to zcela nova metodika, kdykoliv neco ucim, davam kredit zdroji, spise si myslim, ze je to navrat stare metodiky, ale stojici pevne v kramflexich modernich vyzkumu - uz se nejen vi ze to funguje, ale jak a proc to funguje. u nas jsme zapomneli na starou metodiku a jeji revivalem jsme jeste nepoznamenani, v bu/bs se bud neposiluje vubec, nebo je to (naprosto spatne provadene) drepy, lehsedy, kliky, hlavne ze me 3 dny boli ruce, pak si zabehat a finito

---

Dalt: kluci uz odpovedeli za me, a ja jim davam a pravdu; nedivej se na klik jako na cviceni na ruce, ale jako na cviceni na cele telo (co onohy? co zadek? c dela bricho? zada? latissimus -"kridla"?). to je mj. duvod proc je klik a jeho varianty pro bu/bs lepsi nez napr. bench press. v ramci moji metodiky ukazuju pri vyuce kliku cca 5-10 figlu, kazdy z nich Ti klik zlepsi o cca. 5-10%, ucis se aby cele telo spolupracovalo od nohou az po ruce, a to uz stoji uza to :-) jinak, doporucuju nejen sestupne serie, ale tzv. zebriky - kdyz mas max rejkneme 50 kliku, jed 5, 10, 15, 20.. az do te doby dokud budes ty kliky udelat spravne (100% spravne!) - kdyz uz ne, rekneme ze 35 uz neudelas, zacni znovu od 5, 10, 15... ma to tu vyhodu, ze kdyz uz jsi na svojem momentlanim maximu, jedes zase od nejjednodusi pricky zebriku. budes se divit, kolik cistych (!) opakovani das. jeste 2 poznamky:

- vytrvalostni kliky jsou jen zaklada jsou jiste potrebne, pro bu maji vetsi prinos kliky n jedne ruce (max sila, jako zaklad pro vybusnou) a vybusne kliky

- doufam, ze to co "odtlacis" (kliky), take "odtahas" (v tmto pripade horizontlani pritahy). pokud ne, nejen ze si zadelavas na zatracene velky dysbalance, ale udery nahoru nepujdou (vysvetleni by bylo na delsi dobu, vezmi si z toho to, ze objem co tlacis musis taky balancovat tim co tahas)

zdravi
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » ned 19. zář, 2010 9:48

horizontalni pritahy=shyby? (tech fakt moc nedam - jsem tezka vaha :? ) ale dik za rady - zebrik vyzkousim...
Jiří Vávra

Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 19. zář, 2010 9:53

Dalt píše:horizontalni pritahy=shyby? (tech fakt moc nedam - jsem tezka vaha :? ) ale dik za rady - zebrik vyzkousim...

ne-e, tohle

http://www.youtube.com/watch?v=H0KdMf0nfpI

(stadart shyby jsou samozrejme tez vice nez doporucenihodne)

edit: jeste zajimaci clanek k tematu http://www.kingsports.net/article/horizontalpulling.htm
Naposledy upravil pm dne ned 19. zář, 2010 13:41, celkově upraveno 1
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » ned 19. zář, 2010 12:49

pm píše:
defendu píše:Dal jsi tomu co učíš už nějaký název?Podle mýho jsi vytvořil zcela novou metodiku posilování a péče o tělo...

caj defendu, to bylo na me? :-) jestli ne, neva, stejne odpovim ;-)

Zdary,no jasně,na tebe...dík za odpověď.Pochopil jsem o co ti jde,ale jakmile někomu řekneš "funkční trénink",tak si nejspíš většina lidí představí něco jinýho než ty nebo já (figuru do plavek nebo zbavení se pneumatiky) Každopádně ti fandím v tvém počínání :wink:
Ještě dotaz - kde všude bereš info?Teď myslím praktický zkušenosti s cvičením,jestli mě chápeš,protože je mi jasný,že to nemáš jen z výukovek a zahraničních publikací.Spolupracuješ např. s nějakými vzpěrači,powerliftery?Byl jsi někdy na nějakém kurzu,nebo jsi s někým trénoval třeba Crossfit apod.?Nebo jsi u někoho dělal Hathajógu?Asi víš o co mi jde - o to praktično.Neptám se samozřejmě na cvičení týkající se Číny,tam je to naprosto jasné...
Mám pocit,že už jsi to tu i někde několikrát psal,ale nějak to nemůžu najít...zajímá mě to...klidně přes SZ :wink:

Předem díky za odpověď
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 19. zář, 2010 13:30

ha ha, dlouhy, viz SZ
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gowery » ned 19. zář, 2010 20:27

pm: připojuju se k ukropcanymu a jsem zvědavý co řekneš na "kontrolovaný tréning". Mi to přijde jako velmi dobře, srozumitelně a uvěřitelně napsané
Gowery
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pm » pon 20. zář, 2010 7:16

sezenu, mrknu na to!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » úte 21. zář, 2010 12:03

<b>PM</b> Čau, potřeboval bych poradit ještě s jednou věcí, jde o mýho tátu (49 let). V práci teď hodně jezdí ještěrkou a jak točí pořád volantem, tak si natáhnul svalovej úpon na vnitřní straně loktu a od doktora na to dostal nějakou mastičku. Jaká by měla bejt prevence těhle věcí? Případná léčba? Díky
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » úte 21. zář, 2010 12:54

Genesis píše:<b>PM</b> Čau, potřeboval bych poradit ještě s jednou věcí, jde o mýho tátu (49 let). V práci teď hodně jezdí ještěrkou a jak točí pořád volantem, tak si natáhnul svalovej úpon na vnitřní straně loktu a od doktora na to dostal nějakou mastičku. Jaká by měla bejt prevence těhle věcí? Případná léčba? Díky

Jejda....s respektem k sirokym znalostem Pavla...nemel by toto resit skoleny fyzioterapeut? Jenom poznamka na okraj...
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 21. zář, 2010 13:31

presne tak, rad bych pomohl, ale tohle neni muj obor, zajit s tatinkem k lekari, on uz mu poradi! dneska uz jsou na to i specialni obory, de facto ergonomie a fyzioterapie v jednom
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj