Jestli tady nebude nějaký zásadní rozpor v definici, kdo nebo co je vlastně chlap.
Ne, beru zpět, ignorujte to - tu flame o tom, kdo je správnej chlap, bych asi neunesl

Moderátor: pm
Jian píše:graver: souhlas - pro me osobne rozhodne neni chlap nekdo, kdo vidi jenom to JA CHCI a jde si za tim... a jde a jde a vsichni ostatni kolem se treba... co na tom zalezi. Kdyz se rekne "chlap", predstavim si predevsim cloveka ktery se sam na sebe kazdy den muze s ciystym svedomim podivat v zrcadle.
Jian píše:pm: a co treba spis nechci "vsechno" (on tu btw vubec nekdo "vsechno" chtel?), ale jen neco a soucasne pro to jsem schopen a ochoten udelat take "neco" (tedy vic nez "nic"), ale v ramci svych momentalnich moznosti?
Dalt píše:Jian píše:graver: souhlas - pro me osobne rozhodne neni chlap nekdo, kdo vidi jenom to JA CHCI a jde si za tim... a jde a jde a vsichni ostatni kolem se treba... co na tom zalezi. Kdyz se rekne "chlap", predstavim si predevsim cloveka ktery se sam na sebe kazdy den muze s ciystym svedomim podivat v zrcadle.
naprostej souhlas...jo holt jsem taky jedno z Foglarovejch deti...![]()
jinak peknej prototyp chlapa (alespon pro me) je popisovanej ve vetsine Londonovejch romanu (takova ta smes tvrdosti, neochvejnosti, sily a hlavne! urcitejch moralnich zasad...ktery bohuzel nekteri dnesni "bojovnici" radi zamenujou se zmekcilosti doby a radoby humanitou)
Jian píše:defendu: sice uz jsem nechtel reagovat, ale prijde mi ze mas ponekud zvraceny system hodnot, pokud tedy skutecne "poslouchat maminku" vnimas jako cosi nehodneho opravdoveho chlapa-bojovnika (minimalne to totiz tak z tveho radobyironickeho prispevku vyzniva) - chapu, opravdovy chlap jdouci si tvrde a nekompromisne za svym cilem stat se bojovnikem prece nema jediny duvod proc poslouchat zenu ktera ho devet mesicu nosila a porodila, o stupinek vys ji nakonec klidne muze poslat do...
TongPo píše:Opravdovej chlap je ten, kdo se dokáže rozhodovat sám za sebe a nést důsledky svých rozhodnutí
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 návštevníků