wing chun praha

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod graver » čtv 30. zář, 2010 14:55

Ehm, já jsem tedy zrovna člověk, který je zvyklý stát za svými názory (dokud je nezměním :wink: ) a jít za svým cílem (dokud ho nezměním :wink: ), ale ta kontradikce s maminkou mě taky nějak neoslovuje (a s tím ležením v knížkách je to vysloveně na mě :wink: ).
Jestli tady nebude nějaký zásadní rozpor v definici, kdo nebo co je vlastně chlap.
Ne, beru zpět, ignorujte to - tu flame o tom, kdo je správnej chlap, bych asi neunesl :idea: :!: :lol:
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » čtv 30. zář, 2010 15:19

graver: souhlas - pro me osobne rozhodne neni chlap nekdo, kdo vidi jenom to JA CHCI a jde si za tim... a jde a jde a vsichni ostatni kolem se treba... co na tom zalezi. Kdyz se rekne "chlap", predstavim si predevsim cloveka ktery se sam na sebe kazdy den muze s ciystym svedomim podivat v zrcadle.
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod druidek » čtv 30. zář, 2010 15:30

Smazáno autorem
Naposledy upravil druidek dne pon 16. črc, 2012 11:45, celkově upraveno 1
druidek
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jian » čtv 30. zář, 2010 15:35

pm: a co treba spis nechci "vsechno" (on tu btw vubec nekdo "vsechno" chtel?), ale jen neco a soucasne pro to jsem schopen a ochoten udelat take "neco" (tedy vic nez "nic"), ale v ramci svych momentalnich moznosti?
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » čtv 30. zář, 2010 15:40

Jian píše:graver: souhlas - pro me osobne rozhodne neni chlap nekdo, kdo vidi jenom to JA CHCI a jde si za tim... a jde a jde a vsichni ostatni kolem se treba... co na tom zalezi. Kdyz se rekne "chlap", predstavim si predevsim cloveka ktery se sam na sebe kazdy den muze s ciystym svedomim podivat v zrcadle.

naprostej souhlas...jo holt jsem taky jedno z Foglarovejch deti... :)

jinak peknej prototyp chlapa (alespon pro me) je popisovanej ve vetsine Londonovejch romanu (takova ta smes tvrdosti, neochvejnosti, sily a hlavne! urcitejch moralnich zasad...ktery bohuzel nekteri dnesni "bojovnici" radi zamenujou se zmekcilosti doby a radoby humanitou :? )
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » čtv 30. zář, 2010 15:51

ukropcany: ty mi zase obcas hodne pripominas par lidi, kteri na jedne strane strasne touzili "oponovat" a na strane druhe nemeli vlastne jak a cim, takze zustavalo prave u tech radoby povyseneckych..hm, nad veci... povzdechu rozhodne starsiho a po vsech strankach zkusenejsiho cloveka, ktery ma davno zkusenosti jake ten druhy zdaleka ne a tudiz dokud na tom nebude podobne, nema vlastne ani smysl zkouset se s nim o necem bavit. :) Aneb chybi argumenty, alespon toho druheho shodim nejakou spatra poznamkou o tom jak se nenaucil premyslet... .-)

Pro vetsinu z nich ovsem jen velmi dobry zpusob jak zavcas predejit skutecne konfrontacni diskusi zalozene na smysluplne agumentaci, protoze vety typu "skoda ze jsi se pri lezeni v knizkach nenaucil i premyslet" u nas pri oponenture skutecne nikoho moc nezajimaly. :lol:
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » čtv 30. zář, 2010 15:51

Jian píše:pm: a co treba spis nechci "vsechno" (on tu btw vubec nekdo "vsechno" chtel?), ale jen neco a soucasne pro to jsem schopen a ochoten udelat take "neco" (tedy vic nez "nic"), ale v ramci svych momentalnich moznosti?

at chodi do Sokola na vseob. cviceni :D
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » čtv 30. zář, 2010 15:53

Dalt: diky - alespon nekdo, kdo do toho hned nezatahuje onanii. :)
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » čtv 30. zář, 2010 17:35

Dalt píše:
Jian píše:graver: souhlas - pro me osobne rozhodne neni chlap nekdo, kdo vidi jenom to JA CHCI a jde si za tim... a jde a jde a vsichni ostatni kolem se treba... co na tom zalezi. Kdyz se rekne "chlap", predstavim si predevsim cloveka ktery se sam na sebe kazdy den muze s ciystym svedomim podivat v zrcadle.

naprostej souhlas...jo holt jsem taky jedno z Foglarovejch deti... :)

jinak peknej prototyp chlapa (alespon pro me) je popisovanej ve vetsine Londonovejch romanu (takova ta smes tvrdosti, neochvejnosti, sily a hlavne! urcitejch moralnich zasad...ktery bohuzel nekteri dnesni "bojovnici" radi zamenujou se zmekcilosti doby a radoby humanitou :? )

Jasně, jako třeba Vlk Larsen.
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » čtv 30. zář, 2010 19:28

ukropcany: a ja bych zase rekl, ze jsi proste zaujaty. Muj prispevek cetlo vic lidi, z toho nekteri alespon s casti toho co jsem napsal souhlasi (nabizela by se otazka, proc kvuli tomu podobnym zpusobem "neutocis" i na ne... ale co uz) - z toho soudim, ze si ho precetli a zamyslel se nad nim. Jini nesouhlasi a dokazou mi rict proc a s cim konkretne nesouhlasi - tak uz to v diskusi obvykle byva, nemam s tim zadny problem, netvrdim (a nikdy jsem netvrdil), ze muj pohled na vec je jediny spravny. Ovsem ty jsi ten kdo sem prijde a hned zareaguje ve stylu "nenaucil ses premyslet" + prida povidani o teoreticke onanii.

Ja se do tehle diskuse take nezapojil a neodpovidal hned stylem "jste hlupaci, nema smysl to s vami resit, nic o tom nevite" (mimochodem, mas snad dar jasnozrivosti ze vis o cem neco vim/nevim, stejne jako s takovou jistotou vis ze "nechci prijimat") a neodlogoval se, to je pod moji uroven a rekl bych (s prihlednutim k tomu, ze mas pokud vim titul), ze i pod tvoji. Nicmene klidne v tom dal pokracuj.

Nebo - pokud mas argumenty, tak argumentuj - misto uchylovani se k "nemam na to cas", "uz jsem z toho vyrostl", "stejne tomu nerozumis", "stejne v tom mas davno jasno", "beztak to nemuzes pochopit neb na to nemas dostatek zkusenosti" etc etc. Nerad bych se mylil, ale mam pocit ze reagovat nekdo podobnym stylem na tebe, tak se ho v prvni rade zeptas co presne se mu nelibi/nezda a nasledne ho po odpovedi typu "to je jedno, stejne bys to nepochopil, proste ty nad tim vubec nepremyslis, pravdu mam ja a ty jsi hlupak" nejspis poslal do... pokud bys ho ovsem radeji neignoroval uz od prvniho prispevku podobneho tomu co jsi sem napsal ty :!:
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod d4n01 » čtv 30. zář, 2010 19:35

4 Jian: Vy jste asi nepochopil zadání Studente :twisted: :roll: Tady šlo pouze o to , že sem napíše malý ogar, který chce vše pod nos, ale nechce pro to ani hnout prstem a přitom jak pak sám uznal - mohl. Ono taky vydělat 10 000,- v Praze není tak těžké. Na to mu stačí dělat třeba jen tak 3 týdny a šlus - zbytek prázdnin volných.
Nevidím důvod proč do toho hned tahat přerušování školy, starou nemocnou matku , rebélii :lol: ....atd.
Já to takhle přes prázdniny řeším pořád a asi vetšina lidí v obdobných letech. Je pravda že kdo něco chce , tak si ty způsoby prostě najde a hotovo. Já třeba vydělával tyhle celé prázdniny na stavbě rybníka - dvanáctky, krumpáč ,lopata a nevlídní cigáni :- ) , mý kamarádi se chodili koupat se starýma a já pořád kopal a to jenom proto ,že mám problémy se zády,ale taky chci dál dělat BU a musím teď kvůli tomu jezdit pravidelně do Prahy a ono to něco přes celou republiku stojí.A neposral sem se z toho. Taky mi to rodiče nezaplatí. Možností je spousta.
Prostě bych se držel toho příspěvku defendu.
d4n01
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pm » čtv 30. zář, 2010 19:53

d4n01, he is the man, souhlas!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » čtv 30. zář, 2010 19:57

d4n01: projdi si tu historii radeji jeste jednou.. ja reagoval az po necem jinem a z trochu jineho uhlu pohledu.
V podstate jsme se studentu "zastavali" dva, ja a Dalt - me osobne se puvodne jen nezdalo davat (nejspis mlademu) klukovi za priklad dospeleho chlapa, ktery se navic jeste dobrovolne nici jen aby mohl nekam jezdit cvicit... a nezdalo se mi, ze by takovou obet mel jeste navic snad nekdo vnimat jako cosi obdivuhodneho, z ceho je treba vzit si priklad, protoze prave podobny pristup prece dela chlapa chlapem (CHCI, tak hledam zpusoby). Ja rikam, ze muzu nakrasne chtit strasnou spoustu veci, ale to co jsem ochoten pro ne udelat by melo mit sve hranice (napr. zdravi ma clovek jen jedno a stejne tak zitra nepujdu prepadnout banku jen abych si konecne mohl koupit to nove Porsche po kterem tak strasne touzim) a navic pokud jsem jednou mladsi, tak do toho maji neoddiskutovatelne co mluvit i moje rodice (at uz se mi to libi/nelibi) a ironicke poznamky typu "nekdo posloucha maminku" podle me pak nejsou na miste - pokud mas tedy konkretni namitky proti tomuto presvedceni, rad si je vyslechnu.
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BizonCZ_hele_admin » čtv 30. zář, 2010 20:19

4 Jian : Asi to bude tím, že nemám vysokou školu. Jen střední. Tak jsem pochopil pouze příspěvek Defendu a s tím souhlasím.

A osobně si nemyslím, že si Defendu myslí, že chlap je pouze s 40 cm dlouhým pérem a 500 zářezy na pažbě.

Každý z nás má nějaký problém v rodině a myslím si, že by si to měl vyřídit sám se sebou než tady. Nezlob se. To narážím na to, jak jsi psal, jak jsi to měl těžký. Většina z nás neměla na růžích ustláno a museli jsme hodně obětovat, ale nějak jsem neviděl, že by Ukrop, Defendu, atd. tady sdělovali, jak to měli těžké. Je pravda, že jsem nečetl, všechny topicy, tak pokud se mýlím, tak se každopádně omlouvám.

Jinak si to pro mě s tou matkou vůči Defendu dost přehnal. A řekl bych, že i vůči všem tady. Ale tak si aspoň může každý udělat svůj obrázek.
BizonCZ_hele_admin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » čtv 30. zář, 2010 20:41

Je to marný pánové,tento,jak sám tvrdí,nadprůměrně inteligentní jedinec, nepochopil vůbec o čem je řeč a co jsme našimi radami mysleli.
Je to stejný jako s druidkem,ten chtěl mít všechno pod nosem a nic proto udělat...tenhle zase jenom vrší hromadu "argumentů",proč by člověk trénovat neměl.Máš pravdu,všechno je důležitější než trénink,jen tedy nechápu proč chodíš na tyhle stránky...
To s tou matkou nebudu vůbec komentovat...ubožák se vždycky odhalí sám.
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » čtv 30. zář, 2010 20:51

Jian píše:defendu: sice uz jsem nechtel reagovat, ale prijde mi ze mas ponekud zvraceny system hodnot, pokud tedy skutecne "poslouchat maminku" vnimas jako cosi nehodneho opravdoveho chlapa-bojovnika (minimalne to totiz tak z tveho radobyironickeho prispevku vyzniva) - chapu, opravdovy chlap jdouci si tvrde a nekompromisne za svym cilem stat se bojovnikem prece nema jediny duvod proc poslouchat zenu ktera ho devet mesicu nosila a porodila, o stupinek vys ji nakonec klidne muze poslat do...

:lol: :lol: :roll:

Kdybych já poslouchal mojí maminku, tak jsem:

1) Nikdy nedělal žádnej plnokontaktní bojovej sport, protože podle ní byly (časem změnila názor) přece tak brutální a zdraví nebezpečný... Hlavně na tom boxu se ty lidi hrozně mlátí do hlavy a pak jsou z toho všichni hloupí :idea:

2) Nikdy nevlastnil žádnou střelnou zbraň, protože ty jsou přece strašně nebezpečný a klidně samy od sebe dokážou někoho doma zastřelit :idea:

3) Nikdy nebyl v armádě, protože tam je to hrozně nebezpečný a může tě přejet tank :idea:

5) Nikdy nemohl skákat padákem, protože je to strašně nebezpečný a člověk se může zabít :idea:

5) Nikdy nevlastnil silnou motorku, protože je to hrozně nebezpečný a všichni motorkáři se zákonitě zabijou :idea:

6) Nikdy nebyl v zahraničí na treku v horách, protože je to hrozně nebezpečný a člověka může sežrat medvěd :idea:

7) Nikdy nikam nejezdil autem, ale pouze vlakem, protože na silnicích je to strašně nebezpečný :idea:

8) Nikdy si neužil s holkama na vesnický bigbeatový zábavě, protože chlapec ze slušný rodiny přece mezi žádný "umaštěný bigbíťáky" nechodí :idea:

9) Nikdy nedělal práci co dělám, protože je nebezpečná - no vlastně to jediný by celkem sedělo... :lol:

10) Nikdy bych ... :roll:

Prostě kdybych byl "hodný chlapec" a poslouchal svojí maminku, asi bych teď byl astrofovanej intoušek bez vlastního názoru, ale za to s vysokou školou ekonomickýho směru a ve svém volném čase hrající na klarinet (kterej jsem bytostně nesnášel, neb jsem si ho nevybral sám, ale byl mi vnucen rodiči :x ) v nějakém orchestru na úrovni, chodil pouze slušně oblečen, aby bylo vidět, že jsem ze slušný rodiny a... :? :roll:

Problém většiny rodičů a zejména starostlivých maminek je, že se snaží na svých dětech realizovat to, co oni sami nedokázali a považujou to za vhodný... :roll:

Opravdovej chlap je ten, kdo se dokáže rozhodovat sám za sebe a nést důsledky svých rozhodnutí :!:

A pozdravuj maminku, Jiane :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DON » čtv 30. zář, 2010 20:55

:lol: :lol: :lol:
DON
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jian » čtv 30. zář, 2010 20:56

BizonCZ: asi to bude tim co pises. Jinak nevim jak jsi dospel tady k tem zaverum.

To co jsem napsal ohledne svoji rodiny bylo ciste kvuli tomu, aby bylo jasne ze jen tak neteoretizuji. O nic vic neslo. Proste nastala i v mem vlastnim zivote situace, kdy jsem se necekane musel rozhodovat mezi dalsim pokracovanim studii ve sve alma mater a navratem domu. Pokud by ses me v te dobe zeptal co ja sam chci, tak bez diskuse jednoznacne zustat na skole - vzato kolem a kolem jsem jen malo veci v zivote chtel vic. Takze jsem se tedy bud mohl zachovat sobecky, zapomenout kdo mi driv posilal penize na kolej, jidlo etc., nechat pribuzne at si tu delaji co sami chteji a stara se o ne nekdo jiny (ja prece chtel dal studovat a zustat tam kde jsem byl, strasne me to tam bavilo a ver tomu, ze zpusoby - jak pise PM - jsem hledal dnem i noci) a nebo se vratit.

Z myslenkovych pochodu nekterych zde pritomnych jsem nabyl dojmu, ze bych z jejich uhlu pohledu byl mnohem vic chlap, kdybych byval zvolil moznost c. 1. Ja naopak povazuji za spravne rozhodnuti moznost c. 2, protoze "jit pres mrtvoly" abych dostal co chci je jedna vec a zit s tim pak druha, nemluve o tom, ze spolecnost ve ktere ja se v te dobe pohyboval by me pak rozhodne za chlapa nepovazovala (to spis za sebestredneho sobce, ktery vidi jen sebe a to co zrovna chce). Takze tak.

Zadne jine problemy nemam a pokud narazis na ten uvod, tak ten se primo moji rodiny netyka a nikde jsem to ani vyslovne neuvadel.
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » čtv 30. zář, 2010 20:59

defendu: koukam jsi uplne mimo, nikde nevidim zadne vrseni argumentu proc by clovek trenovat nemel... ubozak se mj. odhali i tim, ze reaguje na neco co nikdy nebylo vyrceno, nebo rovnou podsouva druhym co nikdy nenapsali...
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BizonCZ_hele_admin » čtv 30. zář, 2010 21:10

TongPo píše:Opravdovej chlap je ten, kdo se dokáže rozhodovat sám za sebe a nést důsledky svých rozhodnutí :!:

Amen.

4 Jian : Máš pravdu Jiane. Jsem nic oproti Tobě se svoji střední. Je pravda, že neumím psát sáhodlouhé elaboráty. A žiji s tím docela dobře.

Řeknu Ti jen jednu věc. Nevěřím, že někdo z těch, co psali, že by měl tazatel dát více úsilí, pokud něco chce, mysleli, že by měl nechat školy. Pouze udělat maximum pro NĚJ MOŽNÉ, aby si splnil, co chce. Nic víc, nic míň.

Je mi líto, ale v inteligenštině to naspat neumím. :(
BizonCZ_hele_admin
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...