posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod pm » pát 01. říj, 2010 12:51

PC:

prvni video - jo, Steve Cotter, mj. cvici xingyi tusim, nekolikanasobnej mistr ve fullkontakt CBU (pravidla taiwanske guoshu asociace); zak bratra mojeho sifu u nej cvicil a ted krome cviceni Hung Kyun uci kettlebells v Hongkongu

jinak jasne, resim koan "jak zni plesknuti jedne pritahove kladky"

druhy video: haaaa, to je libovka, normalne brecim smichy, a hned to rozesilam vsem znamejm :lol: tuhle serii vubec neznam, hned to musim sjet cely :-D
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » sob 02. říj, 2010 12:56

PC píše:Kdyz teda BB nepracuje s izolaci, k cemu jsou v posilce ty kladky, lavice a stroje, na kterych je dycky nakresleny, kterou svalovou partii na danem stroji muzes posilovat a tvarovat?

Ale to snad ne, řekni nějakýmu profi bb že má stavět objem pomocí kladek a strojů a vysměje se Ti.Proč se vyjadřuješ k věcem o kterých nemáš tucha.

PC píše:imho bych rekl, ze kdo si mysli, ze BB je vhodny pro BU, nikdy poradne BU nedelal, nebo nedelal BB (on uz ten nazev jaksi ze... body (telo) building (stavet, budovat)...cili neco jako tvarovani tela... neni tam jaksi power ze, no ale to neva.. alespon nekomu to neva) nejak mi to totiz nestimuje s tim, ze muj znamy, mi rikal, ze ty almary z posiloven, co se hlasi do elitnich jednotek, v 90% nemaji silu ani na udelani 10 schybu (jako ze udelaji xy opakovani na bicepsovy lavici, to jim nikdo nebere, ale zed neprelezou).. nerikam, ze vsichni, urcite jsou i taci, ktery i silu rozhodne maji, ale obecne bych na ne moc nesazel

Hm, to je hezký ale ta almara udělá na 120kg bench 50 opakování a shybařovi co přeskočí zeď se pod 120 kg zlomí ručičky.

Tím netvrdím že svalová vytrvalost není podstatná, naopak, ale tohle je vlákno o síle.

Jeden z mála většinových názorů s kterýma se tady ztotožňuju je že BU jsou o boji, o tom bejt schopnej se rvát v nekompromisní bitce.
Rád se nechám od tebe poučit ale jen a jen praktickou ukázkou tvé síly. :wink: Neber to nijak osobně, anžto Tě vlastně po osobní stránce vůbec neznám.

Na rovinu, dokonce bych se rád s Tebou zasmál nad videjkama kdybych nebyl přesvědčenej že právě Tebe průměrnej bodybuilder silově převálcuje.:wink:

Mně by byly vaše plky o posilování silně šumafuck kdyby ste se nenaváželi do systému o kterým prd víte.To je celý.

Měj se fajn, nechť se Ti daří.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » sob 02. říj, 2010 15:25

- jabka, hrusky, micha se tu maximalni a relativni sila; relativni je jasna, kazdej napr. odshybuje svoje (jeho sila vs. jeho vaha), maximalni se da tez v poho srovnat, pomerem externiho zavazi a vlastni vahy. vytrvalostni sila je samozrejme podstatna, obzvlaste pro bu, stejne jako jine typy sily (maximalni, relativni, vybusna, rychlostni, startovni... ). takze nejen bench, ale treba test ve shybech/klicich, deadliftu/benchi/drepu, powercleanu, poctu opakovani snatchu na cas (treba kolik za 5 minut), skok snozmo z mista, beh na 50 m, beh na 400, beh na 5 km je dobry srovnani vetsiny typu sily. opakuji, vetsiny typu sily. pak se to da secist suma sumarum, a vyjde clekovy vysledek - ve svoji skole delam btw. parkrat do roka podobne testy, ne vsechny, ale cast z nich, ci jine podobne.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kubus » sob 02. říj, 2010 20:35

RUNAR píše:
Hm, to je hezký ale ta almara udělá na 120kg bench 50 opakování a shybařovi co přeskočí zeď se pod 120 kg zlomí ručičky.

Když jsem byl ještě malinkej Kubíček, měli moji rodiče firmu, jeden ze zaměstanaců byl kulturista, chlap jak hora, namakanej, vyrýsovanej, v posilovně zvedal váhy, na který si netroufám ani sáhnout, ale:

Jednou se ve firmně něco stěhovalo, byli tam takový velký, docela těžký skříně, zrovna tenhle kulturista nosil skříně s mojí maminkou a to co maminka vpohodě bafla a šla, tak on s tím měl docela problémy, odpad mnohem dřív, vůbec nestíhal.

Tím bych chtěl říct, že i když někdo zvedne krásnou vyváženou činku, která se krásně drží a má třeba 120 kg a jinýmu se pod ní prolomí ručičky, tak zas pokud se jedná o něco nevyváženýho, neforemnýho, nesymetrickýho tak to může být třeba zas uplně obráceně.

V tom si myslím že je síla, zvednout cokoliv nějaký váhy, nejen to, co se krásně drží, má krásnej tvar a je krásně vyvážený!!!
Jakub Simon

Student Practical Hung Kyun - Pavla Macka sifu
Kubus
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pm » sob 02. říj, 2010 20:40

jo! Al Cosgrove v nejakym interview rikal: jo, kdyz jsem byl malej, meli jsme funkcni posilovani kazdej den... tata tomu rikal "prace" :D
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod narusitelpohody » sob 02. říj, 2010 21:43

RUNAR píše: Vždyť můžeme naší sílu porovnat prakticky, v pohodovém a gentlemanském stylu a klídku pospárujem a uvidíme jak je tvoje vs moje síla funkční pro boj.

To je slovo férovýho chlapa. Nezávisle na této metodologické diskusi.
narusitelpohody
diskutér - nováček
diskutér - nováček

.

Příspěvekod PC » úte 05. říj, 2010 11:42

RUNAR píše:
PC píše:Kdyz teda BB nepracuje s izolaci, k cemu jsou v posilce ty kladky, lavice a stroje, na kterych je dycky nakresleny, kterou svalovou partii na danem stroji muzes posilovat a tvarovat?

Ale to snad ne, řekni nějakýmu profi bb že má stavět objem pomocí kladek a strojů a vysměje se Ti.Proč se vyjadřuješ k věcem o kterých nemáš tucha.

Tak ja bych podekoval za konstruktivni odpoved. :roll:
Kde tam vidis, ze neco tvrdim o objemu??? Vis velky rozdil mezi tebou a ostatnimi, je ten, ze me se nidky nikdo v posilovne (a ani jinde, kdyz jsem mluvil s inteligentnima lidma) nevysmal ALE vysvetlil! Jak pise PM, uz nejsem tak mladej, abych vedel vsechno.
Ta veta je otazka, nikde nic netvrdim. Proc se vyjadrujes, kdyz neumis interpukcni znamenka a nechapes zakladni smysl vet (abych tak nejak psal ve tobe srozumitelnem jazyce) :-D

RUNAR píše:Neber to nijak osobně, anžto Tě vlastně po osobní stránce vůbec neznám.
Na rovinu, dokonce bych se rád s Tebou zasmál nad videjkama kdybych nebyl přesvědčenej že právě Tebe průměrnej bodybuilder silově převálcuje.

Neodporuje si toto tady? :-)
Jinac o cem ty ses presvedcenej je mi velice jedno, pac mas, neznas me a myslim, ze bude lepe, kdyz to tak zustane.
Btw. covece, kamosi co chodej do posilky, se skoro posmali, kdyz to video videli...

RUNAR píše:Mně by byly vaše plky o posilování silně šumafuck kdyby ste se nenaváželi do systému o kterým prd víte.To je celý.
:roll:
Jeeeziis, tak nas nech se navazet, dyk ti to skutecne muze byt sumak, jede tady normalni dizkuse, do ktery akorat skaces se svymi impertinencemi a konfrontacnimi prispevky. Zaloz si svy tema a tam to muzes rozjet, mame svobodu projevu.
Vim, ze si to neodpustis, ale stejne, neodpovidej, timto pro me diskuze s tebou konci. Diky za rady

2narusitel: o ferovosti tohoto diskutera mam jiz dlouho sve mineni, uz to nebudu hledat, ale reagovat na prispevek, tim ze ho ocituji v jinem vlakne a sepsout ho, bez moznosti napadeneho se branit (kdyby to nahodou nenasel) mi fer neprijde vubec, to jen tak naokraj.

2pm: jo v tomto si rozumime, snazim se pracovat (se svym omezenym materialem) podobne a rozvijet to tak nejak celkove ;-)
Pavel Codl
Chen Taijiquan - Chen Style Practical method
陈式太极拳
www.taijiclub.cz
pavel@taijiclub.cz
+420 602 213 628
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Pali » úte 05. říj, 2010 12:31

pm:
jo! Al Cosgrove v nejakym interview rikal: jo, kdyz jsem byl malej, meli jsme funkcni posilovani kazdej den... tata tomu rikal "prace" Velmi šťastný

Kamarát mal dávnejšie takú prestavu, namiesto posilňovne zriadiť "pracovňu", kde by si ľudia po práci na stoličkách chodili zapracovať. Dalo by sa tam rúbať drevo, kosiť, dojiť a tak :lol:
Pali
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod choze » úte 05. říj, 2010 13:04

trochu na odlahcenie nalady :)
http://www.youtube.com/watch?v=-AuIURhCoAA
choze
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » úte 05. říj, 2010 13:26

PC:
Ano nějak tak to bylo, nechtěl jsem s tebou vůbec diskutovat v tématu Karate tak jsem to přehodil do tématu setkání bu.cz kam to vlastně patřilo, protože tvoje příspěvky byly hodně osobní.Navíc jsem tam jasně napsal že je to citace z jinýho topiku.Za celou záležitostí si si naprosto stojím.Všechno jsem psal jasně a narovinu.
Z toho jak tady píšeš mám zas chuť to spíš přehodit do témat přátelé a nepřátelé, tady s tebou v osobní rovině diskutovat nebudu.

Ano máme naštěstí svobodu se vyjadřovat, ale to neznamená že budu tleskat volovinám co se tu píšou.

Tvůj směšnej požadavek abych nereagoval jak na tvoje osobní narážky tak na nesmysly kolem BB co se tady píšou jsem jakože neviděl.
Jestli máš ještě nějaký nutkání mi něco veřejně napsat, tak v tématech přátelé a nepřátelé.Tady tyhle výlevy nikoho nezajímaj.
Dík.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Pali » úte 05. říj, 2010 14:36

choze:
trochu na odlahcenie nalady Usmívající

:lol:
Pali
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod RUNAR » úte 05. říj, 2010 14:49

Ukrop:První kolo máme spolu, nic se nemění.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PC » úte 05. říj, 2010 14:52

choze píše:trochu na odlahcenie nalady :)

:-D
Ukrop: :-) Provokatere :-), este nevim jak presne na tom budu casove, ale posledni vylevy tady me spise od ucasti odrazuji. Uvidime...
Pavel Codl
Chen Taijiquan - Chen Style Practical method
陈式太极拳
www.taijiclub.cz
pavel@taijiclub.cz
+420 602 213 628
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 20. říj, 2010 16:19

Další z přínosů bodybuildingu pro mma:
Čerstvé zprávy z Velasquezova tréninkového kempu.

Velasquez, knowing his next opponent would be either Lesnar or Shane Carwin, went through a heavy lifting phase and added about seven pounds (3,2kg) of muscle before the hard camp started.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 20. říj, 2010 19:58

oprav me, nejedna se o tezkou vahu? "lifting" rovna se "bodybuilding"? suplementy? etc.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 20. říj, 2010 20:04

Píšou heavy lifting, což se často rovná objemovce v bb.
To že nabral 3,2kg masa tomu odpovídá, podrobnosti neznám.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 21. říj, 2010 15:52

pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod choze » stř 27. říj, 2010 9:51

http://www.youtube.com/watch?v=HEjkMbLyAzw&feature=grec_index

niektore cvicenia zaujimave - od 4:10 sa mi to zvlast paci :)
choze
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » stř 27. říj, 2010 10:09

Zdravíčko, mám momentálně takovej drobnej problém. Nevím jak se mi to podařilo, ale nějakým způsobem mě začal bolet loket v krajních polohách. Tzn. když propnu loket a když ho pokrčím. Při pohybu to nebolí nicméně bych se toho rád zbavil. Má s tím někdo nějaké zkušenosti.

Do teď jsem akorát ordinoval klid a kostivalovou mast, ale už bych rád zasse trénoval :)
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 27. říj, 2010 10:41

napada me tisic a jedna pricina a tisic a jedna rada, ale :arrow: doktor
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj