Jídlo

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod pm » úte 11. led, 2011 12:22

hele cohene, lidi si zacnou myslet ze jsem si zalozil druhej nick a naucil se kvuli tomu slovensky :-D ...no, slovensky vlastne umim... ;-)

a to si pis ze kb pomohly, takovej turkish get up je cvik k nezaplaceni, vylecil uz nejedno rameno nebo rotatorovou manzetu, je to klicovej cvik prvniho levelu naseho kb5 programu, tak dulezitej, ze budu delat seminare jen a jen na tenhle cvik (plus vsechno kolem nej)

uzivej, doufam ze se v budoucnu potkame a potahame spolu zeleza!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tifik » úte 11. led, 2011 12:29

No mně je jasný, že želatinou to nevyřeším :-) Dočetl jsem se, že bolest kolen při běhání může být celou řadou příčin, špatným držením těla, špatnou svalovou koordinací (která se utváří už v dětství) atd.,co s tím zatím nevím, přestal jsem běhat a koupil švihadlo, uvidíme. Jen mi šlo o to jestli pravidelně užívat želatinu není úplná blbost.
tifik
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod pm » úte 11. led, 2011 12:42

jedno moudry prislovi rika: "nejdriv se hejbat dobre, pak se hejbat casto". co s tim - dat si chvili voraz, a zajit za odbornikem.

jinak, kdysi jsem tu psal (a zdvihl velkou vlnu nevole), ze clovek musi byt fit, aby si zaslouzl behat, tj. nemel by behat, aby byl fit. vetsina populace na to aby mohli behat proste nemaji, a pokud behaji, tak at se pak nedivi :-)

to vse jen vypovida o pomerne katastrofickem stavu dnesniho "fitness" obecne, a z vlastni praxe muzu rict, ze cim mladsi kluci a holky mi prijdou do skoly, tim je to horsi - resp. tak do osmi deseti let je to fajn, nad deset je to spatny, moc spatny, tricatnici a ctyricanici jsou na tom vetsinou co do pohybu lepe. zelvi Facebook generace (well, taky musim s compem pracovat, ale kazdych 15 minut vstavam od pocitace a delam si serii mostu nebo jinych cviceni :-D ). je legracni, jak si nekteri lide mylsli, ze 2x hodina tydne jim pomuze, kdyz se hrbi 5x8 hodin tydne dobrovolne v praci, pak v aute, pak na kole (nebo nedejboze rotopedu), x hodin doma etc. nic, jen jsem trochu odbocil
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 11. led, 2011 12:42

ukropcany píše:Kurňa, ja snáď začnem s nimi tiež cvičiť... :lol:

ha ha ha :lol:

(ani ukrop neprohledl moji druhou identitu, takhle se dela reklama, panove :-D )
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 11. led, 2011 13:00

nechci Ti kazit radost...

http://aktualne.centrum.cz/zahranici/am ... ?id=687567

to uz spis ty zacnes cvicit s kb (anebo nejaky tbu ;-) ), nez aby zavreli Facebook :-D
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 11. led, 2011 13:36

takze uz vlastne zbyvaji ty kettlebells a pak zavrou Facebook :D
Naposledy upravil pm dne úte 11. led, 2011 13:37, celkově upraveno 1
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 11. led, 2011 13:37

Vsetkych ubezpecujem, ze moja identita sa nezhoduje so ziadnou inou na tomto fore 8)

cvicenim s kb sa mi len potvrdilo to, co som si myslel aj povodne - ze aby telo zacalo vo zvysenom mnozstve produkovat kolagen, tak sa musi hybat - ale spravnym sposobom.

jedine, co lutujem je, ze som s tym zacal, az ked ma tie krize fakt boleli dlhy cas. tu na fore sa totiz objavila diskusia o nich uz pred vyse dvoma rokmi, cvici sa s nimi uz vyse storocia - a ja debil sa k tomu dostanem az tesne pred 30 kou? no celeee zle! chyba osveta ;)

mozno este jedna neprijemna vec, ktorej sa nevyhnete, ked cvicite s kb a bavi vas to - naozaj, ale naozaj zla, (ne)prijemna... svalovica 8)

uziiivajte! :D
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 11. led, 2011 14:39

cohen píše:Vsetkych ubezpecujem, ze moja identita sa nezhoduje so ziadnou inou na tomto fore 8)

cvicenim s kb sa mi len potvrdilo to, co som si myslel aj povodne - ze aby telo zacalo vo zvysenom mnozstve produkovat kolagen, tak sa musi hybat - ale spravnym sposobom.

jedine, co lutujem je, ze som s tym zacal, az ked ma tie krize fakt boleli dlhy cas. tu na fore sa totiz objavila diskusia o nich uz pred vyse dvoma rokmi, cvici sa s nimi uz vyse storocia - a ja debil sa k tomu dostanem az tesne pred 30 kou? no celeee zle! chyba osveta ;)

mozno este jedna neprijemna vec, ktorej sa nevyhnete, ked cvicite s kb a bavi vas to - naozaj, ale naozaj zla, (ne)prijemna... svalovica 8)

ha ha, tak mi to vrteni psem nevyslo, cohen uz to prozradil, ze Batman a Bruce Wayne jsou 2 ruzne osoby... nebo Batman a Clark Kent?... nebo Superman a Peter Parker?... ;-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 11. led, 2011 15:04

pm píše:
cohen píše:Vsetkych ubezpecujem, ze moja identita sa nezhoduje so ziadnou inou na tomto fore 8)

ha ha, tak mi to vrteni psem nevyslo, cohen uz to prozradil, ze Batman a Bruce Wayne jsou 2 ruzne osoby... nebo Batman a Clark Kent?... nebo Superman a Peter Parker?... ;-)

Yes, sir! 8)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 11. led, 2011 15:17

:-)

btw. ja jsem zacal v 34 s mosty, a nemuzu si to vynachvalit. v Cine se rika: "nejlepsi mozny cas zasadit strom je pred 20 lety.... druhy nejlepsi mozny cas je dnes" ;-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 11. led, 2011 16:51

pm píše::-)

btw. ja jsem zacal v 34 s mosty, a nemuzu si to vynachvalit. v Cine se rika: "nejlepsi mozny cas zasadit strom je pred 20 lety.... druhy nejlepsi mozny cas je dnes" ;-)

ano, a najhorsie na tom je to, ze si clovek vzdy najde nejaku vyhovorku, preco nie dnes :-)
uz snad rok chcem ist pozriet na box, alebo thai box, ale vzdy mi do toho nieco pride, zranenie, zenska, praca, choroba... popripade kombinacia tychto zalezitosti :)
hehe, dobre vyhovorky, ze? :D ale ako to tu uz niekto niekedy napisal, je to otazka priorit.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » stř 12. led, 2011 8:58

..kettlebells su super,pomaly som sa dopracoval ku cviceniu 300 od Maxwella..vsetko davam presne podla neho az na turkish get-up,ten robim modifikovany,taky polovicny,ale prestali ma tiez boliet krize asi o 70% a zlepsuje sa mi tvrdost a stabilita pasu..

..to je moj najvacsi problem,pretoze casto sedim v praci,v aute atd.. a z brusakov ma bolia krize jak cert...zlepsilo sa mi aj rameno a tenisovy laket z castych tvrdych direktov ,tiez asi o 70% znizenie bolesti..

..jednoznacne odporucam kettlebells ,stoji to par korun,zaberie to v byte malo miesta a vyuzitelnost a prinos je k nezaplateniu 8)

Plus po debatach s PM som o hodne vylepsil stravu na svoje stare pomery,ku chudemu masu som pridal "zivu" zeleninu s olivami namiesto varenych zemiakov,knedlikov a ryze..

..zacal som pridavat lanovy a olivovy olej,lanove,slnecnicove a ine mlete semena do jogurtov,zvysil som prijem zeleniny a ovocia o 100% oproti minulosti,suplementujem sa chelatovanymi multimineralmi s vysokou vyuzitelnostou a citim sa sakra lepsie,ustupili mi chronicke problemy so zlatou zilou,castou unavou,skratil sa mi priebeh nachladeni o polovicu,sfukuje mi brucho, ustupila zacinajuca paradentoza a krvacanie dasien atd...proste chronicke civilizacne choroby kt. su uz standartom v oboch republikach a vacsiny obyvatelstva :)

Cize heslo strava ako liek alebo jed mi zacina davat zmysel a zacinam tusit urcite suvislosti,preco sme vsetci zdravotne vacsinou v <> a lekari to nevedia poriesit :evil:
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 12. led, 2011 10:39

caj marcelo, diky za dalsi referenci o kettlebells

300 od Maxwella je moc dobrej program, jak s vlastni vahou, tak s kb. mam k tomu par vyhrad, ale obecne je to dost dobrej a hlavne vyvazenej program. Maxwell je navic chodicim dukazem toho, co a jak cvici - uz je mu pres pade, a namakanej jak svina

TGU - cviceni za vsechny prachy, Gray Cook se nechal opakovane slyset, ze kdybymel vybrat jen jedno jedine cviceni siloveho a kondicniho treninku, byl by to jednoznacne TGU. jeho (a Bretta Jonese) zpusob TGU (Kalosthenos) je imho nejlepsi, je to i standartni verze jak jej ucime v ramci programu kb5 - viz http://www.kb5.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=50&Itemid=55. je to zaroven test (moblity, stability, pohybu), kompenzacni i silove/kondicni cviceni

"brusaky" - ty je jeste delas? vys*r se na ne. McGill ma na jednom ze svych videi masinu, ktera dela na kuse kosti a masa "brusaky", je moc hezky co to s pateri dela, aneb - neni to otazka jestli zacnou bolet zada, ale kdy, navic toto "zraneni z opotrebovani" se uz nemusi dat nikdy dohromady, jak se to osoupe, finish. zkracovacky no no no, taky jsem je cvicil a ucil, a pod tihou dukazu jsme nevahal je zahodit od odpadkoveho kose. plati ono prislovecne - "kdyz to delaji vsichni, je to asi spatne". na "jadro" je x mnohem lepsich cviku

rameno, loket - opet TGU ;-)

strava - super, super, gratuluju a moc rad slysim! fitness guru Paul Chek (dalsi namakanej typ v letech) to hezky sumarizoval v jeho konceptu 4 lekaru:

- Dr. Diet, aneb strava (a ma to hodne zajimave polozeny, bere zo doslova z "gruntu")
- Dr. Quiet aneb regenerace, odpocinek - nejen fyzicka
- Dr. Movement aneb cviceni
- Dr. Happines aneb smysl zivota, cil, motivator

mno, lidi

- zerou sr*cky
- jedou od rana do vecera, od nevidim do nevidim
- kdyz uz se nekdo zaplatpambu hejbe, tak cvici sr*cky
- mladicke idealy nikde, totalni rezignace

libi se mi tvoje heslo v podpisu, btw. Bruce Leeho parafraze tusim Krishnamurtiho. dlouhodobejsi koncept, na kterym pracujeme, se pracovne nazyva MSC, Mixed Strength & Conditioning (kettlebells, cviceni s vlastni vahou, clubbbells, sandbags, TRX... ), de facto ekvivalent MMA v silovem a kondicnim treninku, ridici se presne dle onoho hesla ;-)

dej vedet jak to vypada s Tvojim gymem

zdravi
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » stř 12. led, 2011 12:51

pm: ked uz si zabrdol do brusakov - ktore cvicenia odporucas ako bezproblemove a ucinne?

ja robim toto: http://www.youtube.com/watch?v=ATYdM_-TW5s samozrejme nie zo stoja, ale z kolien, a sklapacky.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 12. led, 2011 15:07

Já najel taky na zeleninu(hlavně),přes svátky jsem se nedotknul řízků,salátu,chlebíčků...jím maso hlavně na vodě(případně na olivovém oleji)-a to max. 2x týdně. Akorát jsem dostal brutální facku od těla. Hned po Silvestru jsem skončil na pohotovosti (a to jsem se jen napil džusu...:( )- a do léta si musím nechat vyndat žlučník. Mám tam šutry,sic to prej není na operaci akutně,nicméně ty moje zažívací potíže pocházej od toho....je tam mírnej zánět a prý mám k tomu zděděné dispozice(prohlásili dva felčaři,nezávisle na sobě......). Nechápu jak,ale když to tvrděj......nicméně je fakt,že od doby,co se stravuju trochu jinak,se cítím líp.....vařím dle italské kuchyně(a experimentuju s vietnamskou a čínskou) a je to znát. Na pečivo prdím úplně,maximálně v práci takový ty suchary(knackebrot). Rejže se nevzdám,tu miluju...ale jinak(oproti tomu,jak jsem jídával) změna maximální......
Samozřejmě žádnej alkohol a tak.....(no dobře,abstinent nejsem...semotamo panáček slivovičky a tak. Ale bumbal jsem víc. Teď už rozhodně ne).

Nečekám změny okamžitě,chce to čas. Když se ale chce...... :wink: :!: :idea:

Raději budu jak ten bambulák v tom filmu "Hostinec u Kamenného stolu" ("on loudí.....").....než aby mi bylo blbě. Mimochodem,objevil jsem Pohanku a různé další kaše. A fakt je to jedlé.....a chutné......člověk nesmí bejt línej si uvařit a neodbejvat se!!!!
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 12. led, 2011 16:00

cohen: yes sir, to jde, kolecka mam v gymu 2, kazdopadne - casto to neni o tom CO clovek dela, ale JAK to dela, i tyhlety roll outs - vychozi pozice, nadech, zpevneni bricha, zad a zadku, komprese, roll out, zpet a vydech...

klasicke zkracovacky prisly az s erou bodybuildingu, k funkcni sile jadra prispivaji nula cela nic (nehlede na to, ze cele silenstvi okoli six packu je jedna velka bublina, to je ale jina vec). pokud jedes kettlebells, drily jako TGU, swingy, snatche, drepy, pressy, pistols, a jedes to vsechno spravne, mas o jadro postarano.

vsimni si, ze jak progam cviceni s kettlebells (http://www.kb5.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=50&Itemid=55), tak s vlastni vahou (http://www.kb5.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=58&Itemid=61) jsou centralne (core) orientovane, coz by mel byt kazdy S&C system -at chces nebo nechces, jadro tam proste musi makat. spousta lidi kupr. mizerne klikuje, ac maji ruce silne, a treba na bench pressu daj hodne. neni nahoda, za maji lidi casto vic namozeny bricho z drepu, vertikalnich/horizonalnich tahu/tlaku etc.

kdysi jsem psal o cviku zvanem v Cine "zelezna mostova fosna", na zapade nazyvane proste "fosna", prkno", "most" (plank, bridge) etc. - to by mel byt zacatek kazdeho funkcniho posilovani jadra, predevsim s vlastni vahou - nejen celne, ale stranove, nejen bilaterlane, ale unilateralne, tj. fixace (o cemz jsou kupr. ony roll outs), pak flexe (treba prednosy) nebo extenze (mosty). poreseno ve vsech programech ktere ucim

jdes-li kettles, moc bych si s tim hlavu nedelal, to co Ti da TGU nebo unilateralni pressy, to ti neda a ni milion "brusek" (ty Ti daj max znicenou pater)

btw., cetl jsme ted jiz starsi intervew se 3 coachy siloveho a kondicniho treninku, a vsichni shodne mluvili o posilovani jadra jako o nejdulezitejsim ukolu (transfer sily z nohou do rukou). kdyz busim nebo kopu do pytle, nejvic mam namozeny prave jadro

zdravi
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 12. led, 2011 16:01

Jendis: super, nekdy staci malo. pomalu, postupne, vis ze jsem ti x-krat rikal, ze zivotosprava je u tebe cislo 1, vse ostatni je az dalsi. at se dari!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gowery » stř 12. led, 2011 21:08

...kdyz busim nebo kopu do pytle, nejvic mam namozeny prave jadro ...

ani mi nemluv, občas po intervalech na pytli doslova lezu po čtyřech jaké mám křeče...

Ale k tomu jídlu. Chlapi zajímalo by mě co sakra jíte? Fakt. Jak pro blbečka. Taky se s tím snažím něco udělat, ale když se snažím omezit pečivo, mléčné výrobky a maso, tak opravdu nevím co jíst.
Gowery
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pm » stř 12. led, 2011 21:10

misto salodlouheho psani jedna prakticka rada:

http://www.kosmas.cz/knihy/145414/hned-to-bude/

genialni kucharka - jednoducha, zdrava a rychla jidla, zajimavy dalsi info, doporucuju!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gowery » stř 12. led, 2011 21:18

Jj, to je dobré řešení, dík :wink:
Gowery
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj