caj marcelo, diky za dalsi referenci o kettlebells
300 od Maxwella je moc dobrej program, jak s vlastni vahou, tak s kb. mam k tomu par vyhrad, ale obecne je to dost dobrej a hlavne vyvazenej program. Maxwell je navic chodicim dukazem toho, co a jak cvici - uz je mu pres pade, a namakanej jak svina
TGU - cviceni za vsechny prachy, Gray Cook se nechal opakovane slyset, ze kdybymel vybrat jen jedno jedine cviceni siloveho a kondicniho treninku, byl by to jednoznacne TGU. jeho (a Bretta Jonese) zpusob TGU (Kalosthenos) je imho nejlepsi, je to i standartni verze jak jej ucime v ramci programu kb5 - viz
http://www.kb5.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=50&Itemid=55. je to zaroven test (moblity, stability, pohybu), kompenzacni i silove/kondicni cviceni
"brusaky" - ty je jeste delas? vys*r se na ne. McGill ma na jednom ze svych videi masinu, ktera dela na kuse kosti a masa "brusaky", je moc hezky co to s pateri dela, aneb - neni to otazka jestli zacnou bolet zada, ale kdy, navic toto "zraneni z opotrebovani" se uz nemusi dat nikdy dohromady, jak se to osoupe, finish. zkracovacky no no no, taky jsem je cvicil a ucil, a pod tihou dukazu jsme nevahal je zahodit od odpadkoveho kose. plati ono prislovecne - "kdyz to delaji vsichni, je to asi spatne". na "jadro" je x mnohem lepsich cviku
rameno, loket - opet TGU
strava - super, super, gratuluju a moc rad slysim! fitness guru Paul Chek (dalsi namakanej typ v letech) to hezky sumarizoval v jeho konceptu 4 lekaru:
- Dr. Diet, aneb strava (a ma to hodne zajimave polozeny, bere zo doslova z "gruntu")
- Dr. Quiet aneb regenerace, odpocinek - nejen fyzicka
- Dr. Movement aneb cviceni
- Dr. Happines aneb smysl zivota, cil, motivator
mno, lidi
- zerou sr*cky
- jedou od rana do vecera, od nevidim do nevidim
- kdyz uz se nekdo zaplatpambu hejbe, tak cvici sr*cky
- mladicke idealy nikde, totalni rezignace
libi se mi tvoje heslo v podpisu, btw. Bruce Leeho parafraze tusim Krishnamurtiho. dlouhodobejsi koncept, na kterym pracujeme, se pracovne nazyva MSC, Mixed Strength & Conditioning (kettlebells, cviceni s vlastni vahou, clubbbells, sandbags, TRX... ), de facto ekvivalent MMA v silovem a kondicnim treninku, ridici se presne dle onoho hesla
dej vedet jak to vypada s Tvojim gymem
zdravi