posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod pm » pon 31. led, 2011 20:53

fakt: (i kdyz ne 100% presne vystihujici), ale presto super prispevek, thumbs up!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » pon 31. led, 2011 22:07

PM: Pajas, mas tam nejake info k tomu rannimu treninku. Me by to fakt zajimalo. Z vlastni zkusenosti se mi obcas navalovalo, ale to bylo mozna tim ze jsem spichal protoze jsem mel omezeny cas.

A jeste dotaz obecne, co rikate na to jist jako proteiny po trenale suseny maso? U nas na tom dost ujizdime :D
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 01. úno, 2011 6:48

NAIA: zkus jeste please jednou formulovat dotaz, co presne Te ohledne ranniho treninku zajima, ja Ti pak poslu SZ a clanek v ni :-) ja jdu cvicit (od 7 rano ;-) )

uzivej, pozdravuj kluky, mam radost jak makate!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » úte 01. úno, 2011 8:17

NAIA píše:A jeste dotaz obecne, co rikate na to jist jako proteiny po trenale suseny maso? U nas na tom dost ujizdime :D

Pošli vzorek a já ti poradím.
Jinak já radši tatarák. V pátek jsme dali ve čtyřech tři kila a ráno jsem to hezky rozdřepoval.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » úte 01. úno, 2011 9:31

Fakt: Tatarák jasne, kdyz se divame na UFC tak s tatarakem je to parada. Ale je trocha problem to nosit na trenal, to suseny maso je dobry ze to hodis do sacku a snis to cestou na kofolu:)

Jinak pro vzorek si dojed sam...
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » úte 01. úno, 2011 9:54

fakt píše:
NAIA píše:A jeste dotaz obecne, co rikate na to jist jako proteiny po trenale suseny maso? U nas na tom dost ujizdime :D

Jinak já radši tatarák. V pátek jsme dali ve čtyřech tři kila a ráno jsem to hezky rozdřepoval.

..ako je susene maso na tom ohladne parazitov?? ..toto by ma celkom zaujimalo..je nejak tepelne upravene,ohriate,oziarene alebo...???

..osobne si myslim ,ze len susenim a nasolenim sa veskerych parazitov z masa neda zbavit..
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » úte 01. úno, 2011 10:02

marcelo píše:
fakt píše:

..ako je susene maso na tom ohladne parazitov?? ..toto by ma celkom zaujimalo..je nejak tepelne upravene,ohriate,oziarene alebo...???

..osobne si myslim ,ze len susenim a nasolenim sa veskerych parazitov z masa neda zbavit..

Pred susenim das do trouby na 15 min pri cca 80 °C.
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 01. úno, 2011 10:08

kazdy to ma inak, skusal som cvicit naplno aj rano, ale nesedi mi to.

rano len nejake svihadlo, par klikov, zhybov, mostov, strecing (dohromady cca 20 minut) na zahriatie...

jedine v lete, ked sa da behat len rano kvoli teplu, sa cca 2x do tyzdna premozem, vstanem skor a dam si nejaku kratsiu trasu (20 - 30 minut)...
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » úte 01. úno, 2011 10:16

marcelo píše:..ako je susene maso na tom ohladne parazitov?? ..toto by ma celkom zaujimalo..je nejak tepelne upravene,ohriate,oziarene alebo...???

Máš dva Glocky a bojíš se pazazitů?
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 01. úno, 2011 10:49

marcelo píše:

http://www.nutrisport.cz/susene-maso/

pokud to chceš dělat doma,tak :

http://www.recepty.cz/recept/susene-maso-11594

Je to naprosto v pohodě,nemusíš se bát.Sám si jej doma občas udělám.....
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » úte 01. úno, 2011 13:40

fakt píše:
marcelo píše:..ako je susene maso na tom ohladne parazitov?? ..toto by ma celkom zaujimalo..je nejak tepelne upravene,ohriate,oziarene alebo...???

Máš dva Glocky a bojíš se pazazitů?

..to mal byt pokus o vtip :?: Nieco nove z Ceskych luhov a hajov :? :?

Skus trosku postudovat o tom ako sme premoreni parazitmi od lahsich kalibrov tipu kandida,chlamydie,plesne az po tasie kalibre..hlavne Ty aj s tvojimi "tatarakmi" si vhodny kandidat na zaujimavu zoo v kolono-rektalenej oblasti :wink:
Naposledy upravil marcelo dne úte 01. úno, 2011 13:47, celkově upraveno 2
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » úte 01. úno, 2011 13:45

Jendis píše:
marcelo píše:

http://www.nutrisport.cz/susene-maso/

pokud to chceš dělat doma,tak :

http://www.recepty.cz/recept/susene-maso-11594

Je to naprosto v pohodě,nemusíš se bát.Sám si jej doma občas udělám.....

Dik honzo za tip..ale stale mi vrtaju v hlave paraziti typu Priony alebo Svalovce a podobna svoloc...tie na zabitie sa musia dlho varit a neviem ci susenim dochadza k lethalnemu stavu :?:
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 01. úno, 2011 14:26

To taky nevím.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » úte 01. úno, 2011 15:46

Výrobce tvrdí, že bakterie se zničí důsledným vysušením za správné teploty. Svalovec by neměl přežít 60 stupňů Celsia a sluneční záření se mu taky nelíbí. Priony nejsou paraziti, ale fragmenty bílkovin a vyskytují se jen v mozkové tkáni (v nervových buňkách). Možnosti a mechanismus kontaminace neznám - snad to někdo upřesní.
V ideálním světě by výrobce/dodavatel musel princip konzervace obhájit, aby dostal povolení k prodeji. Jak je to ve skutečnosti, nevím.
Ale dobrý to je :wink:
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » úte 01. úno, 2011 16:47

marcelo píše:
fakt píše:[Máš dva Glocky a bojíš se pazazitů?

Vidím že jsi pomalejší a tak ti to taky pomaleji napíšu:
T o n e b y l p o k u s , t o b y l v t i p.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » úte 01. úno, 2011 17:59

double
Naposledy upravil Jian dne úte 01. úno, 2011 18:00, celkově upraveno 1
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » úte 01. úno, 2011 18:00

Priony jsou vic zradne nez si mozna myslite - pred par lety jsme "prisli" na to, ze maji hodne zajimavou schopnost prezivat dlouhodobe i v pude (navazou se na jeji castice), ktera nadto prudce zvysuje jejich infekcnost. Takze v kostce - krave se dostane prion do nejakeho organu, ktery umozni jeho vylouceni a pak uz jen ceka...

Co se tyce toho jak presne se lze nakazit, neni v tom bohuzel jeste uplne jasno a cela tahle problematika je navic vcelku hodne komplikovana (coz by mi normalne nevadilo, ale dnes uz od rana zvracim a sotva vidim na to co pisu.... :) ). Jak jiz bylo receno, nejvic prionu obsahuje nervova tkan (ale rozhodne nejde o jedine misto vyskytu!!!), takze jde mj. o to co presne kuchar do jidla dava. Pokud jsou to prave i rozemlete michy/mozky "pozitivnich kravicek".. problem je hned na svete. Jenze, jak rikam - priony se teoreticky muzou dostat klidne i do moci/mleka a dokonce se u laboratornich zvirat prokazala hypoteticka moznost prenosu "polibkem" (jazyk/cichova sliznice... vsude mozne).
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » úte 01. úno, 2011 18:46

fakt píše:
marcelo píše:
fakt píše:[Máš dva Glocky a bojíš se pazazitů?

Vidím že jsi pomalejší a tak ti to taky pomaleji napíšu:
T o n e b y l p o k u s , t o b y l v t i p.

..aha..diky.. som pomalejsi,tak panko prepaci..tak hahaha,super vtip :lol:

..no hej ,z parazitov mi stiska celkom prdel a trosku sa o tuto problematiku zaujimam :wink:
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » úte 01. úno, 2011 18:57

Mimochodem co se tyce ruznych tatarskych bifteku a podobnych veci, tak ty se bezne a s nadsenim konzumuji treba i na Katedre parazitologie UK (sam velky Flegr je pokud vim ma hodne rad), takze uz jen na zaklade tohoto zjisteni si troufam tvrdit, ze nejake extra velke riziko by hrozit nemelo. :P
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » úte 01. úno, 2011 20:42

Jian: teď jsem ještě kdesi vygooglil, že šíření prionů z mozku kupodivu jaksi napomáhá zánět - pak prej putujou hlavně do jater a ledvin.
Ale iluze o tataráku mi prosím neberte :cry:
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj