posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod NAIA » úte 01. úno, 2011 22:03

pm píše:NAIA: zkus jeste please jednou formulovat dotaz, co presne Te ohledne ranniho treninku zajima, ja Ti pak poslu SZ a clanek v ni :-) ja jdu cvicit (od 7 rano ;-) )

uzivej, pozdravuj kluky, mam radost jak makate!

takze Pajas...

ptal jsem se jestli je trenink (posilovani) po ranu vhodne nebo ne. Psal jsi ze z x duvodu neni vhodne tak bych chtel abys to rozvedl.
Psal jsi ze mam max vykonost odpoledne, to souhlasim, sam to tak citim. Ale vykony neresim takze me zajima spis jestli to neni zdravotne nevhodne. Neco jako ze mam slachy uvolnene a cca 20 min po probuzeni jim nalozim treba 70% maxima. Ponicim si tim telo?
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » úte 01. úno, 2011 22:08

doble
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod levakbob » stř 02. úno, 2011 8:07

Zdraví si tím neponičíš (pokud dodržíš nějaké to zahřátí apod. není cvičení po ránu problém). Pokud nejsi bodybuilder, který jede i na hmotu, anebo neplánuješ rozvíjet max sílu, pak ti ranní cvičení může spíš prospět. Do ranního cvičení je možný, třeba pro lidi co dělaj různý strongmanský disciplíny, zařazovat kompenzační anebo podpůrné cviky pro velkou 3ku.
levakbob
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod fakt » stř 02. úno, 2011 8:48

ukropcany píše:Len malá technická - včera som bol po dlhom čase v posilke a bolo tam asi 10 ľudí... všetci pri cvičení sedeli a nevidel som nikoho z nich cvičiť s veľkou činkou... 8)

Jo tam chodím taky. Jmenuje se to Na růžku.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 02. úno, 2011 10:15

Jsem,co se týká cvičení s činkama a vůbec,naprostej laik.....ale ,dle svých zkušeností,naprosto důvěřuju tomu,co tu píše Pavel Macek.....ať se to týká stravy,či čehokoliv jiného....co jsem ,dle jeho rad , vyzkoušel,funguje......přestal jsem,víceméně,jíst maso,vyhejbám se mléku(a výrobkům z něho)....snažím se,nějako(v rámci svých zdravotních možností),cvičit.....a ....světe div se...... cítím se o x % líp,než před časem. Stají mne to sice spoustu sebezapření a sil.....člověk je na něco zvyklej a tudíž se snažím odbourávat "staré zvyky"......ale fakt se cítím líp. Nebejvá mi blbě(i když teda baštit semínka a podobně.....narovinu,je to vopruz)....ale za ten pocit toho,že je mi líp.......k nezaplacení :!:
Denně jedu "čikung",který mne Pavel naučil.....hlídám si jídlo......snažím se,v rámci možností,cvičit s vlastním tělem........alespoň 1x denně...... a výsledky mne dost překvapují !
Pánové,PM rozhodně nevaří z vody a nekecá....... :!: :idea:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kain » stř 02. úno, 2011 10:36

Musim naprosto souhlasit s Jendisem. Nez jsem zacal cvicit u PM, tak jsem mel v jednom kuse odrubany zada a kolena, i kdyz ne z cviceni, nybrz z bezneho zivota (at uz ze sezeni u pocitace, nebo zvedani tezkych veci). Ted (klepu na drevo) jsou kolena naprosto v pohode a kdyz mne boli zada, tak jen svaly ze cviceni, pater nikdy! A dokud mne neskolila zakerna nemoc, tak sla sila a vydrz nahoru. Hodne. (Zvlast kombinace mrtvol a swingu dost pomohla.)
Kain
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod RUNAR » stř 02. úno, 2011 10:52

Jendis píše:Pánové,PM rozhodně nevaří z vody a nekecá.......

Byl bych rád kdyby to tak bylo, ušetřil bych spoustu písmenek.
Co se týká posliovny tu napsal spoustu tradovaných nesmyslů, začíná to už u nesmyslu že bodybuilding je založenej na izolovaných cvičeních.

Dál tu proklamuje že cvičení s kettles snad nezatěžuje páteř nebo je dokonce zdravé což je jasný nesmysl.
Pokud to budeme dělat tak aby nás to nezatěžovalo, pak budeme cvičit rehabilitačně a ne pořádně posilovat, kdo je marod nemůže holt tvrdě posilovat.

Uvedl jsem studie kde se jasně měří a ukazuje jak to se zatížením páteře je.Prostě nejde pořádně posilovat tak abych nezatížil páteř.Jde o to ji držet tak abych ji zatížil co nejméně při ZACHOVÁNÍ účinku cvičení.

Nedávno jsem se zasmál když jsem viděl reklamu na zumbu a u toho x-vědeckých studíí jak je to děsně zdravý a děsně se u toho hubne.Ach jo.

Jendis píše:Jsem,co se týká cvičení s činkama a vůbec,naprostej laik

Hmmm, a co tu teda můžeš přidat za informaci?Podpořit kamaráda je ok, chápu, ale ne když plácá nesmysly o posilovně aby nepravdivě vyzdvyhnul svůj systém jako ten nejsluníčkovatější díky kterýmu budou lidi děsně silný a děsně zdravý.....sorry.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 02. úno, 2011 11:08

NAIA píše:takze Pajas...

ptal jsem se jestli je trenink (posilovani) po ranu vhodne nebo ne. Psal jsi ze z x duvodu neni vhodne tak bych chtel abys to rozvedl.
Psal jsi ze mam max vykonost odpoledne, to souhlasim, sam to tak citim. Ale vykony neresim takze me zajima spis jestli to neni zdravotne nevhodne. Neco jako ze mam slachy uvolnene a cca 20 min po probuzeni jim nalozim treba 70% maxima. Ponicim si tim telo?

mas odpoved v SZ ;-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 02. úno, 2011 11:11

ukropcany píše:Len malá technická - včera som bol po dlhom čase v posilke a bolo tam asi 10 ľudí... všetci pri cvičení sedeli a nevidel som nikoho z nich cvičiť s veľkou činkou... 8)

:D

status quo ceskych posiloven...

(nebo chodime do spatnejch posiloven - u me si asi kluci dycky reknou - hele, ted ho nachytame, budeme vsichni schvalne cvicit v sede na strojich, at pukne vztekem :lol: )
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 02. úno, 2011 11:19

RUNAR píše:Hmmm, a co tu teda můžeš přidat za informaci?Podpořit kamaráda je ok......

O to mi ale vůbec nejde....ani o "podpoření kamaráda"....sděluju svou zkušenost(aniž bych hanil tu Tvou). Tvou jsem nezkoušel,takže se k ní,narovinu,nemohu vyjádřit.
Co tu mohu přidat za informaci ? - mohu přidat to,že - Pavel mi dodal spoustu rad,dle některých se řídím a funguje to. Toť vsjo...nic víc,nic míň.
Pouze osobní zkušenost.
Jak jsem podotknul,nejsem odborník,spíše laik. Takže o funkčnosti toho/či onoho se nepřu. Jen předávám osobní to,co jsem vyzkoušel.....stačí?!

:wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 02. úno, 2011 11:28

Jendis: super, jen tak dal; Kain: seht gut, az se das do kupy, opet najedeme na standard trenink.

RUNAR: :D bez komentare, ono je celkem jedno co pisu, dulezite jsou vysledky mojich zaku a "klientu" - a to je to co muze treba Jendis pridat za informaci, ju? takze please nech Honzika na pokoji.

jinak si zkus precist i to, co se pisi ostatni (marcelo, NAIA, Makoto, ukropcany... x dalsich) - Ti se mnou casto a vehemente nesouhlasi, ale diskutuji a argumentuji. ja to neberu jako popularity contest :lol: se zbytkem bych se po stoosme opakoval, takze viz moje predchozi prispevky, nevkladat mi prosim do ust co jsme nerekl nebo nenapsal. (ja jsem de facto moc rad, ze sem pises, protoze je to pro me nejlepsi reklama na to co delame, co delame jinak :-) nekteri si uz mysleli, ze Te snad platim za to, abys mi nahraval ;-) just kidding)

at se dari, izolovane nebo integrovane, v sede nebo ve stoje, na stroji nebo s kettlebell, at uz "budujeme telo" (bodybuilding), "silu" (powerlifting) nebo pracujeme na "sile a kondici" pro ten ci onen sport (strength and conditioning)! respekt komukoliv kdo zvedne zadek z kresla a neco dela.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 02. úno, 2011 11:35

pm píše:

:D

status quo ceskych posiloven...

Ano vídám v posilovně lidi co nedaj 20 kliků, co seděj a při cvičení si čtou časák, ano....ale taky atlety co udělaj 200kg na dřep.
Netvrdím že posilovna je systém jak bejt stráááášlivě silnej a zázračně si nezatížit páteř a klouby.
A hlavně že vůl chodí do posilky "U Starýho Vola" nevypovídá nic.....
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » stř 02. úno, 2011 11:51

Já jsem taky fanda do posilování s vlastní vahou a makám na tom, aby bylo s čím posilovat. Rozhodně si myslím, že investovat do steaků, tataráků, zákusků, atp. je lepší, než kupovat kotouče na činky či jiné podobné vybavení :twisted: Ale být vámi, zas tak nekriticky bych všechno Pavlovi nevěřil (nebo komukoliv jinému). Co se týče toho posilování s vlastní vahou, kettlebelly, atd., tak má rozhodně co říct. A klidě bych mu věřil, že cvičí s nákupní taškou jak s kettlebellem celou cestu z obchodu, protože je to třeba zdravější, než ji normálně nést v ruce. Ale tím zaujatým a neobjektivním postojem proti všemu ostatnímu (činky, stroje, atd.) si zbytečně škodí. A myslím si, že člověk do toho nemusí vidět tak jako třeba RUNAR, myslím že stačí znalost fyziky základní školy, směr působení gravitační síly, sčítání sil, atd. a každému dojde, při jakých cvicích si přidává zátěž na páteř a při kterých ne. A když kouknem třeba na ty stroje, u kterých se sedí, rozhodně u většiny z nich neplatí, že by přidávaly váhu směrem do země a zatěžovaly tak páteř znatelné více, než obyčejné sezení. Zatím co třeba jen stání s závažím v rukou (kettlebelly, činky, nákupní tašky, ...) té páteři zátěž vždy přidá, protože krom váhy horní části těla a rukou musí navíc nést ještě váhu těch závaží v rukou. Ale věřím, že jsem právě nenapsal nic, co by tady většině lidí dávno nedocházelo. Chápu že Pavlův business jsou kettlebelly atp., a jeho cílem je propagovat je tady a dělat si reklamu, ale to jde dělat i rozumněji bez té zaujaté a neobjektivní kritiky "konkurence".
Jan Bednařík
www.RBSD.cz
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 02. úno, 2011 11:51

pm:
ok, tak já Ti nahraju ještě víc:

Meleš tu o síle, a já tvrdím že by na tobě ta síla měla být vidět.
Teď už nejde o nějakou teorii, pojď otestujeme si spolu svoji sílu. Gentlemansky, pohodově a sportovně.
Máš teda tu super funkční sílu, nebo nemáš a jsi jen teoretik??Máš možnost si udělat super reklamu...a ukázat svou funkční sílu.No nenáhrávám Ti?

Na svoji váhu a výšku se nevymlouvej, mám kamaráda co má tak 65-70 kg je o velkej kus menší než já a když s ním zápasím tak jede jak pitbull a nemá sebemenší problém si se mnou pospárovat, naopak když má čas tak mě vždycky přemlouvá do sparringů....
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » stř 02. úno, 2011 12:27

Kain píše:Musim naprosto souhlasit s Jendisem. Nez jsem zacal cvicit u PM, tak jsem mel v jednom kuse odrubany zada a kolena, i kdyz ne z cviceni, nybrz z bezneho zivota (at uz ze sezeni u pocitace, nebo zvedani tezkych veci). Ted (klepu na drevo) jsou kolena naprosto v pohode a kdyz mne boli zada, tak jen svaly ze cviceni, pater nikdy! A dokud mne neskolila zakerna nemoc, tak sla sila a vydrz nahoru. Hodne. (Zvlast kombinace mrtvol a swingu dost pomohla.)

Nazdar bratře Ábelův
Já už za třicet let prolezl hezkou řádku sportů a v některých na soutěžní úrovni. Ale kolena jsem nikdy "odrubaný" neměl.
- je to tím že tím, že cvičím u někoho konkrétního?
- je to tím, že neposlouchám svý tělo?
- je to tím, že dělám "dobrý" a nedělám "špatný" cviky?
Je to úplně jedno, protože ty sem píšeš na žádost a ne z vlastní vůle. Je to trapný schéma, který se pořád opakuje.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 02. úno, 2011 12:32

RUNAR:

pm píše:ja to neberu jako popularity contest :lol:

o testech sily jsme si psali drive, zkus si to dohledat :D s kamaradama se rad uvidim, ty nejsi muj kamarad, no offence. to ze valcis za nejakou stranu (bodybuilding) je Tvuj problem, ja za zadnou stranu nevalcim, Mike Boyle nebo kdokoliv jiny me fakt neplati v dolarech za diverzni akce proti zlym bodybuilderum :-)

Dr. Glock:

- ale vo tom zadna! ("vsechno verit") - prave o to jde - neustale se rozhlizet kolem a byt kdykoliv ready zmenit nazor
- kritika cinek a stroju - cetl jsi to co jsme psal? treba o cinkach? o kladkach?
- s bussinessem to neni tak zhavy, zadnej prodej zbozi ani seminare se zatim nekonaji

fakt: well, na zadost sem nepise, a kdyby bylo treba, muzu mu doporucit x jinych skol, kde dosahne stejnych (nebo lepsich vysledku). neni to nutne ucitel askola, ale zak a metoda.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 02. úno, 2011 12:38

pm: Ano o testech síly jsme si psali už dřív a ty jsi odpověděl tím ať uspořádám seminář, ok, chápu, no problem.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kain » stř 02. úno, 2011 13:34

Fakt: Heh, zaujimave... takze nejprve sem napises tri otazky a nasledne si odpovis sam, ze at napisu cokoli, bude to jedno, protoze jsem byl presvedceny, at to sem napisu? Proc to rovnou nezkusis tim, ze mne narknes z toho, ze jsem ve skutecnosti PM alt...? Zajimalo by mne, jestli by ses podobne ozval ve chvili, kdybych naopak sifu pohanel, tvrdil bys pak, ze mne podplaci RUNAR...? Eh, skoda slov...

Fyzika mi nikdy nesla, a grafy sem hazet nebudu, s tim si hrajte sami, ja sem napsal jen sve zkusenosti (veskrze dobre) s cvicenim u sifu, naopak se nijak nevyjadruju k tomu, co neznam (posilovna). Proc taky.
Lidé jsou pomíjiví, kung-fu je navždy.

Student Practical Hung Kyun - Pavla Macka sifu
Kain
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod pm » stř 02. úno, 2011 13:42

RUNAR: me by Tvuj pristup zajimal, a to naprosto vazne, od x lidi zde na foru jsem se v osobnim setkani hodne naucil, ja jsem hlava tvrdohlava, ale otevrena, a rozhodne ne vsevedouci. osobne si myslim, ze problem je v tom, ze bodybuilding a to cemu ty rikas bodybuilding jsou dve rozdilne veci. to jak to vidis Ty a jak to v posilovnach z 90% chodi jsou 2 ruzne veci (viz co psal Graver o posilovnach v Brne, co ted ukropcany o posilce vcera etc.)

zdravi
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 02. úno, 2011 13:44

Kain: dle domluvy si na treninku vyzvedni financni bonus :-) a naucim Te za odmenu tajnou sestavu ledniho medveda :-D Jendisovi zaslu dle domluvy na ucet, ostatni kluci ode me uz sem proboha nepiste, odvolavam akci, jinak me zruinujete :lol:
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj