posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod marcelo » ned 06. bře, 2011 22:00

Pajus- dik za tip na ten cvikom v stoji s klatkou jednorucne,dnes som skusil a zajimave, na buduce pridam do superserie k drepu ten bulgar squat. Popravde az podla videa na youtube som si vyzistil co je to za cvik, nepoznal som ho doteraz :oops: :oops:

Mozes napisat viac o tych unilateralnych cvikoch v posilnovani pre fighterov, min. mna to zaujima :wink:

Dikes vopred.
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » ned 06. bře, 2011 22:18

Dalt píše:Runar: mno v posilovani se moc nevyznam (posiluju tak max. s vlastni vahou a obcas jednorucky), ale za boxery (amatery) muzu rict, ze neznam nikoho, kdo by busil jak blazen - fyzicku totiz boxeri nabiraj pri samotnym treninku (a kdyz jedes brutal trenink kazdej den - a nekdy i dvojfazove - tak opravdu na nakou posilovnu nemas pomysleni) krom toho to ze svaly zpomalujou, spatne se s nima ucis techniku atd je proster fakt - rikaj to teneri a mam i z vlastni zkusenosti - kdyz k nam do klubu obcas prijdou "busmeni" tak jso jednoznacne nejhorsi (pomali, nedokazou dat lokty k telu, nikoho netrefej atd...ovsem - vyjimka se najit da) tzn posilovani je fajn, ale tahani tezkejch zelez je pro box spis kontraproduktivni...

Už to sem psal hodněkrát.

- ten kdo je nejvíc naposilovanej a osvalenej nebude nejlepší v bu/bs
- ten kdo dá největší váhy na bench, dřep, mrtvolu nebo já nevim co nebude nejlepší v bu/bs
- fighter nemá trénovat stejně jako bodybuilder, powerlifter, olymijský vzpěrač
- posilování na max.sílu není trénink ani svalový vytrvalosti a už vůbec ne celkový vytrvalosti

Stejně tak kdo dá nejvíc na bench a dřep a jiný lifty nehodí nejdál koulí, oštěpem a diskem, ale tyhle atleti benchujou, protože jim to pomáhá zlepšit výkony posílením upper body.

Základní metody z bodybuildingu a powerliftingu mohou pomoci při zlepšení výkonů, musí se do tréninku správně zařadit, dávkovat.

Takže ano, busmeni, jak píšeš, nebudou nejlepší pokud příjdou prvně do gymu, to nic nemění na tom že jejich metody můžou bejt dobrej doplněk.

Pro tvoje info: Lennox Lewis benchoval něco kolem 170 kg a Holyfiled podobně.Sundal by je někdo kdo nic neumí a jen benchuje 250 kg?Ne a strašně by dostal.Líp už to podat neumím.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » ned 06. bře, 2011 22:21

RUNAR píše:Lennox Lewis benchoval něco kolem 170 kg a Holyfiled podobně.Sundal by je někdo kdo nic neumí a jen benchuje 250 kg?Ne a strašně by dostal.Líp už to podat neumím.

btw... i těch 170kg je sakra dost :wink:
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » ned 06. bře, 2011 22:25

ghekon píše: je komicke divat se na nekoho s rukou jako krava a kozama az po pas jak dava na fyzicce 10 kliku s vytacenim a zbytek stanoviste lezi na zemi

Přesně tak to je, stejně tak je asi komické se dívat na maratnonce nebo šachistu jak nezvedne prázdnou tyč, nebo na někoho kdo neumí bruslit jak sebou plácne na ledě.....to jsou zase perly.

Přesto si maratonců a šachistů velmi vážím, protože jsem si skusil běžet rychlostí 20km/h a zahrát šachy.....
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » ned 06. bře, 2011 22:57

NOKT píše:2luen: Hele prosimtě, mohl bys mi a jiným zainteresovaným, jak se za tebe cvičilo Judo a Zápas?

Zápas je pro mě španělská ikdyž bych ho rád zkusil cvičit nějakou dobu, ale ve Zlíně, kde trávím většinu týdne není a doprava jinam je docela komplikovaná.
...
Z mých osobních zkušeností si k zátěži ani nečichnu pokud se nervu.

OK, pokusim se ... mam dokonce nejake treninkove deniky (vyhrabu je), tak na ne mrknu a neco sem pozdeji hodim.

Kluci Willa ignorujte! Ne proto, ze je mistni idiot a pokazde se namontuje do tematu o kterem vi lautr ho.no. Ale spise proto, ze se objevuje ve vsech diskuzich, kde se hadaji stejni lide ... Vychazim tedy z toho, ze ten nick bude druha identita uplne jineho idiota.

Tak jen v rychlosti k tematu:

U nas doma byla jedna mistnost jako posilka se zapasistem. Zebriny s hrazdou, mala lavicka se schudkem (takovej ctverecek), dve velke nakladacky, nekolik jednorucek, mnoho kotoucu, posilovaci kolecko, casem byla i posilovaci vez. a par dalsich aparatu. Vse zalezelo na tom, kde jsme zrovna bydleli. Nejdrive na baraku, pak panelak s plnym sklepem cinek a pak 3patrovej barak, kde cele jedno patro slouzilo jako telocvicna/posilovna/zapasiste).
Dale neco zbylo po dedovi, par jednorucek (od 2kg do 14kg), velke cinky (24kg az do 60kg), klasicka pera (kovova i modernejsi gumova), mnoho krouzku a jinejch aparatu na mackani neceho v prestech. Par kettlu, drevena rukojet s provazem a kotoucem a dalsi veci (nektere z nich jsem v chodu nikdy nevidel). Plna skrin starejch casaku o posilovani (nase i zahranicni) a ruznejch knizek a clanku o posilovani a o bu/bs a ruznych sebeobranach.

Ja musel posilovat cele telo, specialne jsem cvicil na propadlej hrudnik cviky jako pullover, rozpazovani, siroke kliky, veslovani, plavani... fyzu jsem mel uspokojivou, dal jsem na 3 serie 100 kliku, drepu a sklapovacek... a pohoda. Deti rychle regenerujou a ta vahovka...
Predevsim pohybova pruprava, fyza jako zaklad, posilovani jen s malejma vahama, casto klasicke cyklovani 4x8, ale vzhledem k tomu, ze jsem mel neustale pocit, ze je te zateze malo (tak se cyklovalo i s vetsim poctem cviku a nebo serii. Stejne jsem blbnul s cinkama na ktere jsem mel zakaz.
Pravidelne behani, cyklistika, bezky, lyzovani, brusle... Kde je tem dnum konec ... Moje klidova tepovka byla 44 v mem veku byl prumer lehce pres 60. U kazdeho noveho doktora s tim byl vzdycky problem...

Tata posiloval kazdou chvilku s necim jinym, neustale prechazel na modernejsi a modernejsi aparaty a to i s modernejsima metodama cviceni (zalezelo, co bylo zrovna venku modni, resp. o cem se psalo jako nejake te zarucene nejlepsi a nejmodernejsi metode :wink:
Hlavne se o tom s dedou porad dohadoval. Byl zastancem modernejsiho pojeti cviceni, tenkrat se jeste "sypal" Pangamin, deda mu nadaval, ze si ma delat tvaroh, vejce ... Tata se smal, ze drive neznali a neumeli techniku, ze provedeni bylo pomale, vsechno bylo utahany, finty na soupere naivni, stara skola, ze uz je to prekonany...

Dalsi duvod dohadu bylo take to, ze tata na vojne zkousel boxovat...

Nikdy to nikam nevedlo a evidentne nikdo z nich nestrilel od boku a deda byl cipera do 88 a tata je v pohode taky.
Pokazde to skoncilo tim, ze jsme se na konec vsichni tahali (krome zenskejch) :lol:
Navic deda nebyl spokojenej s tim, ze delam judo, ze judogi to strasne usnadnuje, atd...

Pak se mohl tata zblaznit, kdyz jsem sel na karate... jelikoz gentlemani se nekopou - podle taty je to podle :lol:

Mama delala atletiku a basket, takze me porad nekdo prohanel.

Muj nazor je ten, ze drive nebylo nic tak extra propracovane vetsinou strasne zdlouhave a mnohdy krkolomne postupy. Nekde to vygradovalo na mnoho zbytecne magie...
Castej jev v ruznych starych manualech je silna davka naivismu. Spousty veci se delalo z ciste povery a z nevzdelanosti. Ale co, nekdo to na sobe otestovat musi.
Na druhou stranu, ctenim starych manualu se aspon muze clovek naucit cist i mezi radky, chapat a tolerovat zbytecnou poeticnost a rozvlacnost textu, neprehledne vsechno to poukazovani na to, jakej byl autor vzdelanec, no a pokud se tim prokousete ... zjistite ze 99% techto informaci maji i evropske, i asijske bu/bs.

Dneska je posilka vice o modelovani tela (nekterych jeho partii), nez o cviceni funkcni sily, to je snad kazdemu jasne. Kazdej, kdo do posilky pravidelne chodi, tak to snad vidi a nebude tady delat trdlouse, ze jako NEEE... Taky si nemyslim a nebudu tvrdit, jaky ti stari mastri byli strikeri, kdyz dali za celej svuj zivot tolik plnokontaktnich vymen, co daji dneska bezne pri cviceni plnokontaktniho bu/bs, kluci za rok. Ale ono se to nenosi. Delam slavnej styl, mam znackove chranice a znam stare moudrosti, tak jsem nebezpecnej :lol:

Mozna bych si dovolil tvrdit, ze se drive mene experimentovalo, take nebylo toliko s cim. Lidi se drzeli vice tzv. tradic a pover, vime... Mimochodem Vetsina lidi nebyla dostatecne vzdelana ani na to, aby neco psali...
Semotamo se narodil strec, kterej vsechny rezal a tak to byl mistni sef, sifu, sensei, khru, ...
Kazdej at si cvici jak chce. Pokud vi, kde je jeho misto v potravnim retezci...
Kdo chce, hleda zpusob,
kdo nechce, vymlouva se na tradici a zaklina se moudrejma kecama jinych lidi.
Stejne je to na konec o experimentovani sama na sobe, namontovani veci na svuj profil a ne se jak lolo porad ladit do necich koleji. Dokud si tohle clovek nevyresi, muze se hadat a vztekat, jak chce...
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 07. bře, 2011 9:12

marcelo píše:Pajus- dik za tip na ten cvikom v stoji s klatkou jednorucne,dnes som skusil a zajimave, na buduce pridam do superserie k drepu ten bulgar squat. Popravde az podla videa na youtube som si vyzistil co je to za cvik, nepoznal som ho doteraz :oops: :oops:

Mozes napisat viac o tych unilateralnych cvikoch v posilnovani pre fighterov, min. mna to zaujima :wink:

Dikes vopred.

caj marcelo, vsechno pojedeme na seminari ( http://www.kb5.cz/index.php/kalendar/de ... r_gt5.html ) koncem brezna na kterem se uvidime, prvni level jsou vsechno bilateralni cviky (ktere maji v treninku svoje misto), ale vsechny ostatni levely co pojedeme jsou unilateralni, ke kterym musi progrese smerovat, anzto jsou jednoznacne dulezitejsi - naprosta vetsina cinnosti co vykonavame v beznem i sportovnim zivote jsou unilateralni. posiluje-li se jen bilateralne, hrozi pak v danych sportovnich cinnostech zraneni o mnoho vice.

v pripade posilovani s vlastni vahou to ani jinak nejde nez to takhle smerovat, chce-li clovek nacvicit jine typy sily (napr. maximalni). jejich dalsi ohromnou vyhodou je intenzivni prace na "jadre" - srovnej vyse diskutovany bench press s kliky na jedne ruce, nebo kliky jedne ruce a jedne noze.

jinak bulharsky drep ma jeste jednu super vyhodu a tou je strecink kycelnich flexoru, asi toho nejdulezitejsiho co by mel clovek dnes strecovat.

doufam ze budeme mit hafo casu pokecat o vsem moznym, takze dam typy jak to jet s jednoruckama, velkou cinkou, kettlebells apod :-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 07. bře, 2011 10:05

luen: tak to mas celkom dobre, ze si mal takeho dedu a tatu, lebo u nas doma boli len dva pary jednoruciek (3,5kg a 10kg) - a tam to koncilo. :cry:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » pon 07. bře, 2011 17:27

Pajus- dikes za info , na seminar sa tesim . V Prahe sa zdrzime viac dni, takze sa priprav ze budem z teba tahat info len tak bude hucat :D

Su este nejake dalsie cviky ako bulharsky drep ,kladky atd ktorymi mozem v posilke substituovat kultacke cviky?

Dnes som skusil dat Bulgarsquat len s vlastnou vahou o postel a stabilita v prdeli ,postahovane svaly jak svine v prednej casting a medzi nohami, dobry doplnok ku klasik Drepu s cinkou si myslim;)
Diik vopred :)
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 07. bře, 2011 21:16

seminar bude super, ostatne uvidis, zkusis a reknes sam ;-)

cviky - jasne ze jo :-) vsechno probereme az prijedes amigo. kdyz se budes drzet cviceni s vlastni vahou, kruhu/TRX, velky cinky, jednorucek a kettlebells, nic nezkazis.

bulharske drepy - bomba co? x bonusu v jednom, no neber to. velka vetsina coachu siloveho a kondicniho treninku presla prave na rozdlenene drepy a bulharske drepy - vysledky maji stejne nebo lepsi, a problemy se zady/koleny zadne. to vsak nic nemeni na tom, ze standard drep je dulezity pohybovy vzorec, ktery je zahodno zvladnout - netreba vsak rvat x kilo na zada a nicit pater
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » úte 08. bře, 2011 9:57

2luen: díky za příspěvek :)
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 08. bře, 2011 11:17

marcelo píše:Dnes som skusil dat Bulgarsquat len s vlastnou vahou o postel a stabilita v prdeli ,postahovane svaly jak svine v prednej casting a medzi nohami, dobry doplnok ku klasik Drepu s cinkou si myslim;)
Diik vopred :)

hehe, tiez som ich skusal, ale hned v praci s nohou na stolicke, kolega na mna cumel ako na debila :D :D :D
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 08. bře, 2011 11:23

to jsem rad panove ze neco z meho usili pada na urodnou pudu. skoda cohene ze tu nebudes na breznovy seminar, myslim ze by sis ho uzil, ale neboj, bude se periodicky opakovat ;-)

bulharsky drep Ti pomuze i s tema kotnikama, uvidis! samozrejme netreba rikat, ze po dalsi krok po jeho zvladnuti bez zateze (a nikam bych nespechal) je vzit si kettlebell za madlo obema rukama - jako v goblet squatu (a v dalsi progresi do nadhozu, v dalsi do prressu nad hlavou) a jet "Bulhary" takhle. extra unilateralni prace pro jadro, pak poreferuj ;-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 08. bře, 2011 14:05

Andre Reinders (z ronnie.cz, o crossfitu)

My jsme tyto tréninky jezdili vlastně vždycky. Cvičili jsme je na našich dopoledních trénincích MMA. Dělali jsme různé kruhové tréninky, dynamické cviky, cviky specifické pro MMA a k tomu jsem teď ještě navíc začal chodit na tréninky crossfitu do specializované tělocvičny. Chodím tak jednou, dvakrát týdně. Trénink je relativně krátký. Často trvá třeba jen půl hodiny, ale za tu půl hodinu ze sebe vydám úplně všechno. Cvičí se tam různé kruhové tréninky, které jsou složené z variací cviků s olympijskou činkou, cvičí se různé trhy, nadhozy, cviky s kettlebelly, shyby na hrazdě a do toho běhy nebo veslování. Myslím si, že je to typ tréninku, který je pro bojové sporty úplně nejvhodnější. A jak se ukázalo, na Hell Cage jsem se cítil naprosto skvěle fyzicky i silově

potesi :-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 08. bře, 2011 17:26

Kdo by neznal stary dobry Bulhary:

http://www.youtube.com/watch?v=6fgM6BbxbS4

Mimochodem bulharska vzperacska skola je svetovej pojem a jejich vyvoj doplnkovych latek pro tyto sporty uzivali i nasi vzperaci a tahaci zeleza.

Jen malej exkurz do nasi minulosti:

Ota Zaremba

http://cs.wikipedia.org/wiki/Ota_Zaremba
http://www.google.cz/images?hl=cs&xhr=t ... 80&bih=909

Smutnej pohled jak dnes vypada nase vzperacska legenda.
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » úte 08. bře, 2011 18:35

luen píše:Ota Zaremba

http://cs.wikipedia.org/wiki/Ota_Zaremba
http://www.google.cz/images?hl=cs&xhr=t ... 80&bih=909

Smutnej pohled jak dnes vypada nase vzperacska legenda.

S Otou jsem občas sedával u jednoho stolu ve středisku vrch. sportu. Já měl jako cyklista pořád rejži a kolínka a on se pořád futroval knedlíkama. Ani je nekrájel kanec. Se stravou to bylo dříve dost jednotvárný. Jinak si ještě pamatuju na Imricha Bugára. Pro mladší ročníky - těžký atlet. Večer s náma chodíval hrát sálovku a popravdě - to byla koule utržená ze řetězu. Nikdy jsemuž neměl tolik modřin od míče. Jó zlatý osmdesátý.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » stř 09. bře, 2011 11:33

pm píše:to jsem rad panove ze neco z meho usili pada na urodnou pudu. skoda cohene ze tu nebudes na breznovy seminar, myslim ze by sis ho uzil, ale neboj, bude se periodicky opakovat ;-)

bulharsky drep Ti pomuze i s tema kotnikama, uvidis! samozrejme netreba rikat, ze po dalsi krok po jeho zvladnuti bez zateze (a nikam bych nespechal) je vzit si kettlebell za madlo obema rukama - jako v goblet squatu (a v dalsi progresi do nadhozu, v dalsi do prressu nad hlavou) a jet "Bulhary" takhle. extra unilateralni prace pro jadro, pak poreferuj ;-)

nemozem mat vsetko :-) ale prajem ti, nech seminar dopadne co najlepsie, mas talent podat svoje vedomosti a skusenosti dalej, myslim, ze tvoji klienti budu spokojni.

clenky sa pomalicky rozhybavaju, lavy je na tom podstatne lepsie, takze musim viac cvicit na pravy. bulharske drepy zaradim, one leg deadlift som vcera siel jednu seriu s 32jkou, tiez aj kufrikovy drep, normalny drep s podlozenymi patami sa mi tiez zlepsil. pri tgu a swingoch sa sustredim omnoho viac na techniku.

pri zhyboch som si zavesil na opasok 5kg zavazie, skoda, ze nemam normalnu tyc, ale len listu... na prsty je to fakt zaberacka poriadna. :wink:

zdar
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

posilování břicha

Příspěvekod Sokol-strazce_noci » čtv 10. bře, 2011 10:51

Čau, rád bych se zeptal na váš názor ohledně posilování břicha s kolečkem.
Kolečkem myslim např. jako tohle http://www.mma-shop.cz/posilovaci-kolecko.html

Kdysi jsme ho měli doma, ale úplně jsem na tento cvik zapomněl. Nedávno jsem viděl nějaké video s Badrem Harim kde prováděl tento cvik (teda s činkou místo kolečka). Tak jsem to párkrát zkusil a cítím břišní svaly ještě 2 dny po cvičení. Takový pocit po jiném cviční na břicho nemám, takže mi to přijde jako fakt dobrý cvik.
Navíc je to docela záběr i na ramena a záda.

Máte s tím pls nějaké zkušenosti, případně doporučení?
Sokol-strazce_noci
diskutér - nováček
diskutér - nováček

posilování břicha

Příspěvekod Sokol-strazce_noci » čtv 10. bře, 2011 10:52

Čau, rád bych se zeptal na váš názor ohledně posilování břicha s kolečkem.
Kolečkem myslim např. jako tohle http://www.mma-shop.cz/posilovaci-kolecko.html

Kdysi jsme ho měli doma, ale úplně jsem na tento cvik zapomněl. Nedávno jsem viděl nějaké video s Badrem Harim kde prováděl tento cvik (teda s činkou místo kolečka). Tak jsem to párkrát zkusil a cítím břišní svaly ještě 2 dny po cvičení. Takový pocit po jiném cviční na břicho nemám, takže mi to přijde jako fakt dobrý cvik.
Navíc je to docela záběr i na ramena a záda.

Máte s tím pls nějaké zkušenosti, případně doporučení?
Sokol-strazce_noci
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod cohen » čtv 10. bře, 2011 13:21

tento cvik cvicim pravidelne, okrem brusneho svalstva je to aj zaberacka na krizove svalstvo/spodok chrbta, takze by som odporucil ist na to velmi opatrne.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 10. bře, 2011 14:10

jeden z best of cviku, kazdopadne, je treba jej cvicit spravne, metodicky a progresivne (zadna novinka co), jinak si znicis zada len taky fukot
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj