pm píše: osobne mi nesedi sice rafinovane, ale prekombinovane systemy, ke kterym potrebuji mit po ruce manual (prip. i videa), kde musim slozite pocitat, kalkulovat apod. osobne mam problem Sonnonuv system vubec pochopit, cetl jsme to nekolikrat, pripadam si jako negramot (well, mozna jsme fakt blbej ha ha).
Ja su asi blbe, ale ja to tam moc prekombinovane nevidim, co se tyka logicky poskladanych cviku a jejich narustajici narocnosti. Zbytek neresim, beru jako nezbytnou marketingovou omacku.
pm píše: vice nez pochybuju o tom ze je to "Commando" system
He he, tech prikladu by se naslo...a nejen v oblasti kondicniho posilovani. Ma z toho business, logicke, ze to pojmenoval, jak to pojmenoval. Na nazev kaslu, dulezite je, co nam to prinasi.
pm píše: ...a ze je to program vhodny pro skupinovy trenink (nemluvim o cvicich, ale programu jako takovem).
Mame vyzkouseno a funguje. To me osobne staci jako argument.
pm píše:co do vyberu cviku - spousta z nic je fajn, dobry "yinovy"/mekky doplnek k jinak "yangove" tvrde skole (jak posilovani s vlastni vahou, tak s kettlebells). kazdopadne bych rekl, ze velka cast jeho cviku - vcetne tech z prvniho levelu - jsou (pro zacatecniky) naprosto nevhodna, ci primo spatna. malo stabilizace, moc extenze a predevsim flexe patere (a casto spojene s rotaci! to ze fyzioteraput schvalil?).
Schvalil(a) s tim, ze se to musi lide SPRAVNE naucit. Je to zenska, ktera prednasela fyzioterapii na VS, vedla oddeleni fyzioterapie nekde na Morave (mohu zjistit detaily) a ted pracuje v Motole. Cvici s nami kazde pondeli. Kdo chce, muze prijit a konzultovat cokoliv potrebuje. Vysvetli, poradi, pomuze na zaklade x-let prakticke zkusenosti z oboru. A ted poslednich par let zacina studovat specialne vyuziti kondicnich systemu pro bojovky, aby nam pomohla dat dohromady kondicni program. Od ni se ucime, jak cvicit, co cvicit a s cim cvicit. A funguje nam to. Lidi jdou vykonostne nahoru. Opet mi to staci jako argument.
pm píše:sonnon je v super kondici, nemam pochyb o jeho mobilite, stabilizaci a sile - 99% beznych cvicencu (i tech "trenovanych") to ale neda a neco si odvari len taky fukot.
Souhlas, ze Sonnon je v perfektni kondici...stejne tak jako Maxwell, comrade Tsatsouline a dalsi. O tom to neni. Jde o to, jestli to dokaze dobre vysvetlit a upozornit na rizika spojena se spatnym provedenim....Samozrejme, ze pokud to clovek bude spatne cvicit, neco si odvari, ale to si odvari i pri benchi ci drepech a to neznamena, ze jsou to spatne cviky.
pm píše:plus - pro max silu nedela program skoro nic (a to je imho jedna z nejdulezitejsich slozek), v zasade cely je primarne fyzicce/vytrvalostni sile a pohybu (oboji se da lepe a funkcneji ziskat samotou cnnosti - at uz tahanim nebo strikingem), je znatelne nevyvazeny (chybi tahy - i kdyz jasne, poreseno v jinem z jeho programu) etc., musel bych do toho jeste kouknout, abych tu neopravnene nekritizoval. naopak s povdekem kvituju zarazeni cviku ala most, i kdyz i tam by byly vyhrady.
Nesouhlasim. Pavle, ja to cvicim uz pul roku (plynule jsem presel z "300", kterou jsem pokoril). Studenti to cvici cca dva mesice. Me se zlepsily vykony, jim se zlepsily vykony. Tactical Fitness (jak to popisuje Sonnon) je o cviceni pohybu, ktere ti pak pomohou v terenu/na zinence. Proto mosty, proto hafo jinych cvicenich. Mam odcviceno a odzkouseno a funguje to. To mi staci jako argument.
pm píše:minimalisticke programy ala Tsatsoulineuv Naked Warrior maji take svoje "mouchy" (jako kazdy minimalisticky program), ale osobne tento program (a jemu podobne) povazuju za jeden z nejlepsich - jasne, strucne, funkcni, fungujici.
Jak jsem psal, me to jeho "comrades" proste nesedi a pak to muze byt super system, ale kdyz mi nesedi clovek, ktery to prezentuje.... Nicmene na to juknu a znovu se na to podivam. Kdo vi, treba zmenim nazor.
pm píše:vyse uvedene a dalsi problemy se snazime poresit v nasem systemu posilky s vlastni vahou, kazdopadne vzdy je to neco za neco, ideal neexistuje, a kazdemu sedne neco jineho.
Ja to vidim tak, ze mame jine pristupy a "support", ale stejny cil. Pokud je to zacviceno technicky spravne a funguje to, pak je jedno, jak se to jmenuje, neni-liz pravda ?
OK, probereme osobne, pockam, jak me mestaci opet "pozvou na navstevu", tak bych se stavil