Makoto píše:pm píše:mno, suma sumarum tedy vsechny moje vytky plati

Asi jo, ale stejne mi Sonnon sedi vice nez comrade T

BTW, mas tipy na jine podobne workouty? Chci pravidelne obmenovat kondicni treninky, aby si nezvykli na urcity typ zateze. Kdo, krome comrada, jeste stoji za shlednuti?
Diky a mej se fajne

cilem by imho nemelo byt nasledovat ten ci onen program, ale pochopit system. kdo porozumi systemu (cviky, pocty opakovani, cas pod zatezi, typy sily, vyvazenost co to typu pohybu, potreby pro tu ci onu cinnost etc.), muze vesele psat programy sam. vetsina lidi jsou ve fazi a) = obcasne "hrani si". faze b) = nasledovani toho ci onoho programu, faze c) je porozumeni systemu (a neni to tak komplikovane jak se nekdy muze zdat). kupr. na mojem seminari (pilotnim ze serie seminaru) dostanou ucastnici ukazkove blbuvzdorne programy, z nichz si mohou vybrat (2x tydne, 3x tydne, 4x tydne, minimum, komplet, full body, split... faze b) ), kazdopadne krome cviceni bude naplni i prednaska s Powerpoint prezentacim, ktera by kazdemu mela pomoci zacit chapat system (faze c) - o to go predevsim.
co se tyce posilovani s vlastni vahou, prosel jsem, nastudoval a ozkousel snad vsechno dostupne programy, a vzhledem k tomu ze je potreba program/system "na miru", udelal jsem si ho tedy sam a stale na na tom pracuju, system je otevreny, doufam ze po seminari dostanu xyz podnetu a ze se kolem serveru kb5.cz (pote co pridame forum atd.) vytvori komunita, ktera bude open systemy (jak posilovani s vlystni vahou, tak s kettlebells), ktery dam postupnek dispozici, dale ladit.
---
jedna vec je posilovani pro posilovani, jina posilovani pro bojovky, jedna pro skupinovy trenink (kde ma byt posilovacka soucasti treninkove lekce), jina vec pro osobni trenink (treba pro dny kdy clovek nema trenink bu/bs).
vyhnout se adaptaci je dulezite, ale mnohem lepsi je drzet se par osvedcenych cviku, a manipulovat s jinymi promenymi. nema cenu tez dublovat to, co je v treninku jinde (prot jak rikam, Sonnon je predevsim o mobilite a kondici, ne o posilovani; oboji se da imho pro bojovky nacvicit jinak a lepe, navic kdyz to i Sonnon dela blbe, s uspechem bych pochyboval o tom, ze mi to 10 lidi ci vice na treninku budou delat dobre)
takze suma sumarum jednoznacne doporucuji KISS, myslim si ze kupr. Maxwell, ac neni idealni (ktery system je, ze), je tisickrat lepsi nez Sonnon. dtto kupr. programove minimum s kettlebells - tusim zrovna Maxwell se nechal slyset, ze kb swing je lepsi nez 90% sofistikovanych programu out there, a ja to jen kvituju. na zacatku trenalu TGU, na konci hard swingy, minimalisticky a celkem vyvazeny program. kdyz se to doplni o par cviku (doslova), ma clovek vsechno co potrebuje. mene = vice, v bojovkach silovem a kondicnim treninku.
zdravi