posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod Makoto » úte 15. bře, 2011 6:58

pm píše:mno, suma sumarum tedy vsechny moje vytky plati :-D

Asi jo, ale stejne mi Sonnon sedi vice nez comrade T ;-)

BTW, mas tipy na jine podobne workouty? Chci pravidelne obmenovat kondicni treninky, aby si nezvykli na urcity typ zateze. Kdo, krome comrada, jeste stoji za shlednuti?

Diky a mej se fajne :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » úte 15. bře, 2011 7:08

marcelo píše:..no a ten s vlatnym telom,bolo mi tam znamych velmi malo cvikov a netrufam si cvicit uz bez vedenia kde co...

Jo jo, souhlas, proto my mame Julii, ktera nas kontroluje. Taka razna Slovena, ktera je na me obcas aj zla, pokud to necvicim dle jejich predstav, si predstav ;-)

marcelo píše:...ja napr. mam dost aj proti jeho serii zameranej na kopy a podrazy nohami a poulicny striking...z toho tak smrdela Systema,sama zlozitost,teatralnost,prekombinovanost a ked nakoniec dal Sonnon sparing ku koncu videa,tak ziadna slava..

Vsak on delal jako jeden z prvnich Systemu v US. Nicmene souhlas, na Systemu, jako prupravne cviceni, je asi nejlepsi Vasiljev. A na Systemu jako street fight....no jsou lepsi metody, ale to je OT ;-) Sonnon neni bojovnik, plne souhlasim.

marcelo píše:..ako fitness kouc je dobry,ale Empty hands by som unho necvicil ani zadarmo :cry:

My to taky necvicime, mame empty hands zpracovane jinak a troufnu si rici, ze lepe, nez to tam podava on. Presne jak rikas, dobry kouc, ale bojovnik na prd. Co ty? Mas nejaky tip na dobry workout?
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » úte 15. bře, 2011 8:21

Makoto- praveze nemam ziaden tip na workout,ja som proti tebe a pajusovi uplny troglodyt..max. sa u mna zmozeme na kliky,drepy vo vyskoku,brusaky,nieco s bulgar bagom,box cinky atd..klasika z boxu..

..som v tejto oblasti dost slusne zaostaly primitiv :lol:,preto checkujem teba aj s PM,lebo sa nepohnem z miesta..vcera som kukol Naked warrior a pridame kliky na jednej ruke,so zdvihnutou nohou a drep na jednej nohe a bulgar drep do workoutu.. na nieco lepsieho nemam info,preto chcem ist na seminar ku PM ,aby som zasa nieco obslahol :twisted:

..inak,kedze skor strikujeme a klincujeme a hadzeme,tak mne vsetky tie pozemne aka BJJ-gymnastika natura nerezu,skor by som potreboval pro-strikerske a pro-zapasnicke kondicne cvicenia...??

..viem ze Lee M. urobil kondicnu instruktaz pre combatives ,ale objednal som si zasa kopec veci od neho a za toto DVD sa mi nechce dat prachy ,kedze neviem na akej urovni info to jeho kondicne DVD je..??
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 15. bře, 2011 12:53

Makoto píše:
pm píše:mno, suma sumarum tedy vsechny moje vytky plati :-D

Asi jo, ale stejne mi Sonnon sedi vice nez comrade T ;-)

BTW, mas tipy na jine podobne workouty? Chci pravidelne obmenovat kondicni treninky, aby si nezvykli na urcity typ zateze. Kdo, krome comrada, jeste stoji za shlednuti?

Diky a mej se fajne :-)

cilem by imho nemelo byt nasledovat ten ci onen program, ale pochopit system. kdo porozumi systemu (cviky, pocty opakovani, cas pod zatezi, typy sily, vyvazenost co to typu pohybu, potreby pro tu ci onu cinnost etc.), muze vesele psat programy sam. vetsina lidi jsou ve fazi a) = obcasne "hrani si". faze b) = nasledovani toho ci onoho programu, faze c) je porozumeni systemu (a neni to tak komplikovane jak se nekdy muze zdat). kupr. na mojem seminari (pilotnim ze serie seminaru) dostanou ucastnici ukazkove blbuvzdorne programy, z nichz si mohou vybrat (2x tydne, 3x tydne, 4x tydne, minimum, komplet, full body, split... faze b) ), kazdopadne krome cviceni bude naplni i prednaska s Powerpoint prezentacim, ktera by kazdemu mela pomoci zacit chapat system (faze c) - o to go predevsim.

co se tyce posilovani s vlastni vahou, prosel jsem, nastudoval a ozkousel snad vsechno dostupne programy, a vzhledem k tomu ze je potreba program/system "na miru", udelal jsem si ho tedy sam a stale na na tom pracuju, system je otevreny, doufam ze po seminari dostanu xyz podnetu a ze se kolem serveru kb5.cz (pote co pridame forum atd.) vytvori komunita, ktera bude open systemy (jak posilovani s vlystni vahou, tak s kettlebells), ktery dam postupnek dispozici, dale ladit.

---

jedna vec je posilovani pro posilovani, jina posilovani pro bojovky, jedna pro skupinovy trenink (kde ma byt posilovacka soucasti treninkove lekce), jina vec pro osobni trenink (treba pro dny kdy clovek nema trenink bu/bs).

vyhnout se adaptaci je dulezite, ale mnohem lepsi je drzet se par osvedcenych cviku, a manipulovat s jinymi promenymi. nema cenu tez dublovat to, co je v treninku jinde (prot jak rikam, Sonnon je predevsim o mobilite a kondici, ne o posilovani; oboji se da imho pro bojovky nacvicit jinak a lepe, navic kdyz to i Sonnon dela blbe, s uspechem bych pochyboval o tom, ze mi to 10 lidi ci vice na treninku budou delat dobre)

takze suma sumarum jednoznacne doporucuji KISS, myslim si ze kupr. Maxwell, ac neni idealni (ktery system je, ze), je tisickrat lepsi nez Sonnon. dtto kupr. programove minimum s kettlebells - tusim zrovna Maxwell se nechal slyset, ze kb swing je lepsi nez 90% sofistikovanych programu out there, a ja to jen kvituju. na zacatku trenalu TGU, na konci hard swingy, minimalisticky a celkem vyvazeny program. kdyz se to doplni o par cviku (doslova), ma clovek vsechno co potrebuje. mene = vice, v bojovkach silovem a kondicnim treninku.

zdravi
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 15. bře, 2011 12:53

marcelo: pockej do konce mesice, myslim ze pak bude vsechno o hodne jasnejsi co a jak, ostatne uvidis sam ;-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 20. bře, 2011 18:37

panove, jen sem usim pochlubit s jednou velkou radosti - resil jsem nekolik otazek ohledne nasich programu, a tak jsme si rekl - proc nezkusit se zeptat tech nejpovolanejsich a zkusmo jsem tedy napsal zde x krat citovanemu top expertovi Stuartovi McGillovi. a... odpovedel! :-) kdyz si takova kapacita udela cas na nejakeho neznameho typka z druheho konce sveta, potesi. klobouk dolu. takze pater je poresena, jedem :-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » ned 20. bře, 2011 21:41

Makoto píše:1. Lide se zacali pri "standardnim" kondicnim treninku nudit
2. Potreboval jsem, aby sla nahoru jejich celkova kondice a mobilita
3. Potreboval jsem je motivovat a dosahnout toho, ze na sobe budou pracovat nejen v ramci treninku, ale i mimo.
4. Potreboval jsem, aby sla nahoru jejich vytrvalost, protoze mi nebyli schopni udychat 3x30 sec kolo grapplingu. Ted jsme na 4x2 minutach...
5. Potreboval jsem system, jehoz narocnost bude postupne narustat tak, aby se chytli ostatni.
6. Potreboval jsem rozvinout koordinaci ruka-noha a vrsek-spodek.

Ted jsem si toho vsiml... jak to Jardo myslis ze nebyli schopni udychat 3x30 sec kolo grapplingu? Abych tomu rozumnel to jako 30 sekund - pauza - 30 sekund - pauza - 30 sekund? Tohle nemohli udychat?
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 21. bře, 2011 6:52

NAIA píše:
Makoto píše:1. Lide se zacali pri "standardnim" kondicnim treninku nudit
2. Potreboval jsem, aby sla nahoru jejich celkova kondice a mobilita
3. Potreboval jsem je motivovat a dosahnout toho, ze na sobe budou pracovat nejen v ramci treninku, ale i mimo.
4. Potreboval jsem, aby sla nahoru jejich vytrvalost, protoze mi nebyli schopni udychat 3x30 sec kolo grapplingu. Ted jsme na 4x2 minutach...
5. Potreboval jsem system, jehoz narocnost bude postupne narustat tak, aby se chytli ostatni.
6. Potreboval jsem rozvinout koordinaci ruka-noha a vrsek-spodek.

Ted jsem si toho vsiml... jak to Jardo myslis ze nebyli schopni udychat 3x30 sec kolo grapplingu? Abych tomu rozumnel to jako 30 sekund - pauza - 30 sekund - pauza - 30 sekund? Tohle nemohli udychat?

ANO, presneji receno se jel dril King of the round a na konci vypadali jako tesne pred smrti. Moc sily, zadrzovani dechu, atd. Diky tomu pak lezeli jak po maratonu. Zapracovali jsme na dychani, vyuziti sily a celkove kondicce et voila...zvladnou ted nekolikanasobne vice a viacmenej v pohode.
Naposledy upravil Makoto dne pon 21. bře, 2011 8:19, celkově upraveno 1
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 21. bře, 2011 8:19

pm píše:panove, jen sem usim pochlubit s jednou velkou radosti - resil jsem nekolik otazek ohledne nasich programu, a tak jsme si rekl - proc nezkusit se zeptat tech nejpovolanejsich a zkusmo jsem tedy napsal zde x krat citovanemu top expertovi Stuartovi McGillovi. a... odpovedel! :-) kdyz si takova kapacita udela cas na nejakeho neznameho typka z druheho konce sveta, potesi. klobouk dolu. takze pater je poresena, jedem :-)

Skvele, skvele, skvele :-) Well done Pavle :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » úte 22. bře, 2011 8:57

Existujou ještě nějaký cviky na posílení zad a oblasti "v kříži" kromě mostu? Je mi jasný že jo, ale moc nevim jaký. A tuhle oblast bych potřeboval dost zpevnit. Sedim v poslední době dost u počítače a začínám to docela pociťovat. A navíc, když sem si byl zaběhat, tak největší problém byla právě bolest v kříži, která mi bránila něco víc uběhnout.
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 22. bře, 2011 11:21

tcbu verze z nasich www - http://www.lghk.org/cz/curriculum/vyuka.htm

Obrázek

- lin gung = zaklady, silovy a kondicni trenink
- lin kyun - technika "stinove" a na aparatech
- deui lin - cviceni ve dvou, od drilu az po volny boj
- kyun lei - koncepty, taktika, strategie
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 22. bře, 2011 11:28

Genesis píše:Existujou ještě nějaký cviky na posílení zad a oblasti "v kříži" kromě mostu? Je mi jasný že jo, ale moc nevim jaký. A tuhle oblast bych potřeboval dost zpevnit. Sedim v poslední době dost u počítače a začínám to docela pociťovat. A navíc, když sem si byl zaběhat, tak největší problém byla právě bolest v kříži, která mi bránila něco víc uběhnout.

most, jakoliv vytecne cviceni, ti v tomhle moc nepomuze, stejne jako jakekoliv jien posilovani, pokud nejdrive

a) neodhalis skutecnou pricinu (slaba zada to byt mohou, ale spise nejsou)

b) neopravis pozici a pohyb (v tomto pripade predevsim mobilitu kycli a hrudni patere; co do pozice staci par oprav, a zada prestanou bolet natotata), a minimalizujes skodlive priciny ("kdyz jsi v jame, prestan kopat") - at uz comp, behani, cviky skodlive pro zada (teba zkracovacky a de facto 99% posilovacich cviku na bricho co se vetsinou cvici)

pak teprve prichazi dalsi faze, a tou je posilovani (predevsim "vytrvalostni") - predevsim zadek, jadro (nejen zada, ale jadro)

bud jak bud, pres net to nepude, ajdi za nekym kdo tomu rozumi, idelane fyzioterapeutem, ktery zaroven intenzvne cvici, nebo za zkusenym trenerem

zdravi
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » ned 27. bře, 2011 0:13

ukropcany píše:Na Devíne sa asi stretneme... 0:55 je dosť v pohode, řekl bych... to by ranař nedal... :twisted: 8) :wink:

cha, toto mi skoro uslo :D

tych 0:55 som dal pred dvoma rokmi, kamosi ma ukecali, ze to dam pod hodku... a dal som ;) natrenoval som to za tri mesiace. dovtedy som nebehal skoro vobec. teraz beham skor pre radost, oficialne mam zmerane len dva casy - tento a este stachov memorial, co je 11 km v lese s 1000 metrovym prevysenim, to som zabehol tusim za 1:23... masaker.

tolko k slavnej minulosti, teraz sucasnost: vo stvorok som si dal treningovych 8 km po hradzi za 46 minut, to je dost zly cas... neviem, ci sa mi chce tlacit sa s dalsimi 1999 ludmi kvoli casu okolo hodiny... :D ale keby nahodou ano, tak dam vediet.

mimochodom kamosi idu zajtra bratislavsky polmaraton a jeden z nich v maji prazsky maraton - snad to chalan prezije :twisted:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » ned 27. bře, 2011 0:22

ukropcany píše:No... za seba môžem kľudne povedať, že do minulého piatku som nikdy nič nedával - tým "nič" myslím vôbec nič, len bežná nezdravá strava. V piatok mi môj fyzioterapeut doniesol pixlu amináčov, že aby som to vyskúšal. Momentálne len behám, takže je to relatívne odmerateľné a zaznamenal som nárast výkonnosti asi o 5%. Zo dňa na deň byť lepší o 5%, ak človek už nejakú dobu športuje, nie je vôbec zlé :wink: . Dlhodobo ale neviem, uvidím o mesiac, keď to doberiem, že či sa zas niečo zmení naspäť.

skoro by som bol byval zabudol :D

ako aminace? zabrali? 8)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » ned 27. bře, 2011 9:38

pm píše:tcbu verze z nasich www - http://www.lghk.org/cz/curriculum/vyuka.htm

- lin gung = zaklady, silovy a kondicni trenink
- lin kyun - technika "stinove" a na aparatech
- deui lin - cviceni ve dvou, od drilu az po volny boj
- kyun lei - koncepty, taktika, strategie

Neco podobneho jsem videl aj v jedne stare knize o jujutsu, co se mi podarilo sehnat...tusim, ze to bylo z roku 18xx. Pokusim se to najit a dat sem, bude to zajimave porovnat.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » ned 27. bře, 2011 19:16

ukropcany píše:4cohen - aj ja som dnes bol - aj keď na maratóne - 3:58:01 hod... dobehol som na 183. mieste, čo ešte neviem posúdiť v nejakom kontexte, keďže neviem presne koľko bolo ľudí...

Všetko ma bolí, ale som celý a zdravý... čo mi je záhadou, tak to je čas jedného kolegovho súkromkára - 3:37 hod. a to má vyše 100 kilo (samý sval samozrejme)... 8O

Jak dlouho ses připravoval a co ti to udělalo s váhou?
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 28. bře, 2011 8:14

ukropcany píše:4cohen - aj ja som dnes bol - aj keď na maratóne - 3:58:01 hod... dobehol som na 183. mieste, čo ešte neviem posúdiť v nejakom kontexte, keďže neviem presne koľko bolo ľudí...

Všetko ma bolí, ale som celý a zdravý... čo mi je záhadou, tak to je čas jedného kolegovho súkromkára - 3:37 hod. a to má vyše 100 kilo (samý sval samozrejme)... 8O

nooo, tak to velka poklona az po zem. kamos dal polmaraton za 1:47, sa mu vyhrazam, ze na devine - bratislava mu to nandam. uz som prihlaseny mam motivaciu :twisted:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 28. bře, 2011 8:51

maraton je proste brutal... iny kamos, ktory je fakt namakany a ma nabehane za cely zivot tolko, co ja som najazdil autom (ok, trosku prehanam) bol minuly rok na trnavskom maratone, ze konecne to da... na 35. kilometri dostal krce do oboch noh a koniec... zivot je tazky. jeden z najtazsich :D
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 28. bře, 2011 13:07

inac 700 kilakov za 10 tyzdnov, to je 10 kilakov denne priemerne... celkom dost. kedy si regeneroval? :D resp. akym systemom si trenoval?
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pon 28. bře, 2011 13:38

Ukrope, k tomu jsi ještě zvládal i trénink MT?
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj