Ondra:tak ja se za svoje nazory nestydim,fotky jsou z duvodu toho,ze nez bych neco zdlouhave pisemne popsal,tak sem radeji dam nazornou ukazku v podobe obrazku,samozrejme by bylo nejlepsi video,jak sem poznamenal.
K otazce.Tahibox sem delal velmi kratce,rekneme 4 mesice.Ovsem paradox byl,ze technicky me nenaucil nic,jedine,co mi dalo jiskru do dalsich treninku jinych BU byl kontaktni sparring.To me dalo dost motivace a hned byly videt nedostatky,ktere sem si sebou pritahl z karate a hlavne ze cviceni sestav
Heled v cem prosim te byli ti thajci lepsi?Provadeli snad jine kopy ci udery nez ty?Nebo je meli "jen" rychlejsi/silnejsi apod.?Tohle bych ja nenazval zdokonalenim techniky,ale "jen" fyzicky.Cimz odpovidam i Ukropcanemu.
Kdyz to vemu polopate,tak rekneme ze treba karate ma NAPR. popsanych-placnu-2000 technik.Za jak dlouho myslis,ze je clovek schopen vstrebat a naucit se je?Kdezto thaibox,kdyz to prezenu,nema technik ani 50,dokonce bych snad byl i v tomto pripade je schopen vyjmenovati...direkt,hak,zvedak...kop vpred,obloukovej kop,....par technik loktu a kolen.A dal?

.....Tehle "par" veci neni problem vcelku rychle vstrebat,pak uz proste clovek piluje jen jejich rychle ci silne provedeni porad dokola.Zadne jine techniky neprichazeji,protoze proc?Protoze je to hlavne sport,nejsou v nem dalsi zapotrebi.Je to jednoduche.
Proto take thaibox pritahuje spoustu "nevyrovnanych" lidi,kteri hodne rychle se potrebujou naucit dat nekomu pres usta,takze pak stoji cely trenink pred pytlem a rezou do nej o sto sest a z treninku vychazeji jako nejvetsi bitkari...takova jest ma osobni zkusenost,bohuzel.Samozrejme ze to neni pravidlo,ale k videni to jest velmi casto.
Thaiboxu jsem nechal z nekolika duvodu,predni byl ten,ze se nemohu v realne sebeobrane spolehat na to,ze nekoho "ukopu,umlatim".A jak sem jiz nekolikrat poznamenal,me jde o sebeobranu AZ na prvnim miste.
BenGuri:tak letet je dost prehnanej vyraz,bych rekl

Ja nad tim vubec nepremejslim,proste ji nechavam at se prizpusobi.Vesmes si myslim,ze mam krcni pater rovne s hlavou.To ze ji trebas sem tam pustim vic dopredu ci dozadu nebo dokonce do strany jsou nasledky pohybu tela,prece hlave nebudu nutit "protipohyb" vuci telu?
Tohle je asi bezpredmetna diskuse,tve nazvoslovi je pro me tabu,takze tohle by bylo jen o nazorne ukazce nas obou.Kazdopadne jestli se nepletu,tak mozek dospeleho cloveka ma v prumeru nejakych 1300 gramu.Kdyby mel 4-5 kg,tak to potez prdel teda,to by pak byl skutecne zahul na cely pohybovy aparat
PS:nemohl bych asi navstivit trh,kde se prodavaji psi k jidlu.Tohle bych fakt nevydrzel a hned prvinho stankare bych zbil do bezvedomi a pak ho stahl z kuze jako to delaji psum.