2Makoto
Konečně trocha vcíe času, tak odpovím a samo na to už jsem starej abych si bral diskuze na netu jak malé dítě, případně se dohadoval na fóru, to opravdu to nemám za potřebí, na to mám plno jiné důležité a příjemnější práce, takže to beru v klidu

ostatně to je to klasická reakce

na lidi co mají zbraně
- Zvyk na zbraň u sebe - nezatěžuje, proč občas netrénovat tak jak občas chodíme…
- Jisté závaží mi vůbec nevadí, spíš jej preferuji, stejně nemůžu běhat delší trasy bo vypoví koleno… a běhám s i bez závaží schody
- Až budu muset zdrhat někdy se zbraní jedno z jakého důvodu- na šalinu/autobus, před konfliktem aj.. tak mi zbraň nevypadne (i to se pár lidem už stalo…) při běhu si rukama nechtěně neodcvaknu pojistku na pouzdru atp.
- Chodím i běhat než přijdu domů, rovnou jak ubytuji auto – tj. s tím co mám u sebe
- Chodím běhat do lesa cestou necestou tj. mimo cesty, občas se jen domnívám, že bych měl doběhnout na tu a tu cestu, sem tam to nevyjde

.. až si někde zlámu hnátu či se mi cokoli jiného stane, zbraň je další možnost jak na sebe upozornit – lokalizovat místo kde jsem apod… je pěkné, když už tel funguje člověk má signál, nerozbije si jej a nechcípla mu baterka, když se ho zeptají kde je a já řeknu někde v lese jsou tu takové dva velké stromy

… i takové případy už tu byly a opravdu tohle fungovalo

… Trianulace pomocí BTS není ideální a GPS nemusí fakčit. Dále nemusí jít třeba jen o mě, pokud budeš potřebovat zůstat u někoho zraněného a nemáš možnost, doběhnou pro pomoc někam na cestu a naproti aby tě co nejrychleji našli, když hraje roli čas…
- Zvířátka jsou další možný problém v lese jich bývá více, i když většinu by měl člověk odplašit sebou samotným, to spíš občas pejsci bez pána či s ním jsou problém, ale opravdu nečekám až nějakého budu moci zlikvidovat jak si někteří asi představují :/ a i s majitelem to případně proberu v klidu, nebo si v duchu řeknu svoje a běžím dál, nač eskalovat konflikty když to jde i jinak... většinou je to v pohodě občas raději trocha zastavím, horší jsou vlčáci a větší rasy bez pánečka ten je bůhví kde za zátočinou, taky už jsem zažil a to taky beru v klidu ale jak se to říká „štěstí přeje připraveným“

.
- Různá individua na cestě to je také kapitola sama pro sebe, nikdy nevíš, na koho narazíš, na každodenní pořádku jsou nějaké větší/menší/poslední průsery, nevím proč si spousta lidí zarytě myslí, že jím se to stát a dotknout nemůže… Znám osobně pár lidí, kteří už použili hrozbu zbraní a naštěstí střílet nemuseli (to je spíš poslední věc co by chtěl kdokoli z nás zažít), nežiji zas s růžovými brýlemi, že svět je krásný a mírumilovný, ale také samo si nemyslím, že žiji ve válečné zóně

. Opravdu nechodím jak paranoik, že na mě odkudkoli vykouknou bubáci, to je jen většinová představa vás

… hold nikdy nevíš, co se může stát a je lepší zbraň mít a nepotřebovat než nemít a potřebovat

, ale nenosím ji stále ani nesmím a je to moje volba a každý ať se zařídí dle sebe, je to naše svobodná volba, kohokoli z nás… a věř mi že se zbraní zacházím a umím zacházet daleko lépe a bezpečněji než více jak 90% našich tzv. profesionálů co zbraň nafasují a policajt je moc těžkej, i když pár kamarádek od firmy bych nosil i rád

… Nemám zbraň z komplexu méněcennosti, ale je to i můj koníček, chodím na závody (tam s ní také občas běhám atd.. - zátěž před střelbou a jde o čas), mám svoji malou střelnici, takže ji už beru jako běžnou součást života
Jinak ty ženské ti ale závidím

tady kde nic tu nic

asi mám špatnou mapu
Ještě ve zkratce co se nože týče, tak se zas diví nejvíce ti co koukají na novu a akční filmy
Já v noži vidím užitečný nástroj běžné denní potřeby, né jak očividně někteří jen pomůcku hrdlořeza čekající na svoji chvíli :/
když jen tak trocha zapátrám do nedaleké minulosti tak nůž se hodil na vyndání gumičky u pumpy na kolo, rozdělat obal na Petflaších, otevření lahváče, teď u stěhování, v práci jej používám na zkoušení krovů-dřeva jak je na tom s breberkama, na rozdělání obalů od hraček a blbin co synovec dostal, přefiknutí provazu, ukrojení žvance atd... mimo jiné je to tzv. záchranářský nůž s wolframovým hrotem na rozbíjení oken, přeřezání bezpečnostních pásů apod… nerad bych nedej bože někdy musel rozbíjet při havárce okno loktem jak bratr, loket mu moc nepoděkoval… a člověk nikdy neví k čemu se nachomýtne.