Beh ?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod danteflyshit » sob 02. črc, 2011 10:48

Nazdar, mám takú otázku. Minule som si dal taký dlhší beh prvýkrát v živote cez 10 km, samotný beh nebol až taký problém, ale ešte týždeň po tom som mal úplne oddrbané kĺby (kolená aj bedrá). Pritom nie som nejak moc ťažký, váha vtedy možno 85 kg +-. Myslíte si, že to bude tým, že nie som na také behy zvyknutý ? Dovtedy som skúsil najviac cca 6,5 km a s tým som nemal problém. Nepoznáte niečo, čo by mi mohlo pomôcť ?
Vďaka za odpoveď.
danteflyshit
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Pec » pon 04. črc, 2011 7:46

Nemáte někdo zkušenosti se sporttesterem CANYON CNS-SW5 ( http://www.canyon-tech.com/archive/sports/watches/CNS-SW5#pr-switcher ) ? Popřípadě se značkou jako takovou?
Pec
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod danteflyshit » úte 05. črc, 2011 11:16

Ukropčány - O.K. dik za reakciu, nejak si snáď zvyknem :) :lol:.
danteflyshit
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Lada » stř 06. črc, 2011 13:29

2Makoto

Konečně trocha vcíe času, tak odpovím a samo na to už jsem starej abych si bral diskuze na netu jak malé dítě, případně se dohadoval na fóru, to opravdu to nemám za potřebí, na to mám plno jiné důležité a příjemnější práce, takže to beru v klidu ;-) ostatně to je to klasická reakce ;-) na lidi co mají zbraně

- Zvyk na zbraň u sebe - nezatěžuje, proč občas netrénovat tak jak občas chodíme…
- Jisté závaží mi vůbec nevadí, spíš jej preferuji, stejně nemůžu běhat delší trasy bo vypoví koleno… a běhám s i bez závaží schody
- Až budu muset zdrhat někdy se zbraní jedno z jakého důvodu- na šalinu/autobus, před konfliktem aj.. tak mi zbraň nevypadne (i to se pár lidem už stalo…) při běhu si rukama nechtěně neodcvaknu pojistku na pouzdru atp.
- Chodím i běhat než přijdu domů, rovnou jak ubytuji auto – tj. s tím co mám u sebe
- Chodím běhat do lesa cestou necestou tj. mimo cesty, občas se jen domnívám, že bych měl doběhnout na tu a tu cestu, sem tam to nevyjde :D .. až si někde zlámu hnátu či se mi cokoli jiného stane, zbraň je další možnost jak na sebe upozornit – lokalizovat místo kde jsem apod… je pěkné, když už tel funguje člověk má signál, nerozbije si jej a nechcípla mu baterka, když se ho zeptají kde je a já řeknu někde v lese jsou tu takové dva velké stromy :-)… i takové případy už tu byly a opravdu tohle fungovalo ;-)… Trianulace pomocí BTS není ideální a GPS nemusí fakčit. Dále nemusí jít třeba jen o mě, pokud budeš potřebovat zůstat u někoho zraněného a nemáš možnost, doběhnou pro pomoc někam na cestu a naproti aby tě co nejrychleji našli, když hraje roli čas…
- Zvířátka jsou další možný problém v lese jich bývá více, i když většinu by měl člověk odplašit sebou samotným, to spíš občas pejsci bez pána či s ním jsou problém, ale opravdu nečekám až nějakého budu moci zlikvidovat jak si někteří asi představují :/ a i s majitelem to případně proberu v klidu, nebo si v duchu řeknu svoje a běžím dál, nač eskalovat konflikty když to jde i jinak... většinou je to v pohodě občas raději trocha zastavím, horší jsou vlčáci a větší rasy bez pánečka ten je bůhví kde za zátočinou, taky už jsem zažil a to taky beru v klidu ale jak se to říká „štěstí přeje připraveným“ ;-).
- Různá individua na cestě to je také kapitola sama pro sebe, nikdy nevíš, na koho narazíš, na každodenní pořádku jsou nějaké větší/menší/poslední průsery, nevím proč si spousta lidí zarytě myslí, že jím se to stát a dotknout nemůže… Znám osobně pár lidí, kteří už použili hrozbu zbraní a naštěstí střílet nemuseli (to je spíš poslední věc co by chtěl kdokoli z nás zažít), nežiji zas s růžovými brýlemi, že svět je krásný a mírumilovný, ale také samo si nemyslím, že žiji ve válečné zóně ;-). Opravdu nechodím jak paranoik, že na mě odkudkoli vykouknou bubáci, to je jen většinová představa vás ;-)… hold nikdy nevíš, co se může stát a je lepší zbraň mít a nepotřebovat než nemít a potřebovat ;-), ale nenosím ji stále ani nesmím a je to moje volba a každý ať se zařídí dle sebe, je to naše svobodná volba, kohokoli z nás… a věř mi že se zbraní zacházím a umím zacházet daleko lépe a bezpečněji než více jak 90% našich tzv. profesionálů co zbraň nafasují a policajt je moc těžkej, i když pár kamarádek od firmy bych nosil i rád :D … Nemám zbraň z komplexu méněcennosti, ale je to i můj koníček, chodím na závody (tam s ní také občas běhám atd.. - zátěž před střelbou a jde o čas), mám svoji malou střelnici, takže ji už beru jako běžnou součást života
Jinak ty ženské ti ale závidím ;-) tady kde nic tu nic :-( asi mám špatnou mapu :D

Ještě ve zkratce co se nože týče, tak se zas diví nejvíce ti co koukají na novu a akční filmy :D
Já v noži vidím užitečný nástroj běžné denní potřeby, né jak očividně někteří jen pomůcku hrdlořeza čekající na svoji chvíli :/

když jen tak trocha zapátrám do nedaleké minulosti tak nůž se hodil na vyndání gumičky u pumpy na kolo, rozdělat obal na Petflaších, otevření lahváče, teď u stěhování, v práci jej používám na zkoušení krovů-dřeva jak je na tom s breberkama, na rozdělání obalů od hraček a blbin co synovec dostal, přefiknutí provazu, ukrojení žvance atd... mimo jiné je to tzv. záchranářský nůž s wolframovým hrotem na rozbíjení oken, přeřezání bezpečnostních pásů apod… nerad bych nedej bože někdy musel rozbíjet při havárce okno loktem jak bratr, loket mu moc nepoděkoval… a člověk nikdy neví k čemu se nachomýtne.
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod nick1234 » stř 06. črc, 2011 14:22

lada, ako ju vnima okolie? (ak o nej vie) pre vela ludi ked mam noz som bud hrdlorez alebo paranoik, ked robim kung fu som bud vyholeny magor co sa mlati, lietajuci mnich, alebo len "hajáááá" mavam rukami. Hold v mojej generacii je modnejsie hrat pc hry, ako nieco aktivne robit. Neviem ako by reagovali na kver. A s tou lokalizaciou dobry napad, to ma ani nenapadlo.

P.s. Prispevok skoro ako clanok, rozhodne dlhsi a poucnejsi ako vacsina naseho bulvaru.
Rukavice: 25 eur
Oblečenie: 20 eur
Katsudo: 40 eur
Dobrý pocit po tréningu: Na nezaplatenie.
nick1234
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod majorjing » stř 06. črc, 2011 15:20

nick1234 píše:lada, ako ju vnima okolie? (ak o nej vie) pre vela ludi ked mam noz som bud hrdlorez alebo paranoik, ked robim kung fu som bud vyholeny magor co sa mlati, lietajuci mnich, alebo len "hajáááá" mavam rukami. Hold v mojej generacii je modnejsie hrat pc hry, ako nieco aktivne robit. Neviem ako by reagovali na kver. A s tou lokalizaciou dobry napad, to ma ani nenapadlo.

s tym nozom by som to nevnimal tak tragicky...okrem teba poznam este zopar ludi co ho nosia, a spolocnost ho vnima skor ako pripraveneho nez paranoidneho....nepoznam nikoho kto by mal s nozom problem...ja by som ho tiez nosil, ale nemozem kvoli skole...
no mozno sa pohybujes v intelektualnejšej komunite... :D
there are no winners, no losers, just survivors...
majorjing
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod nick1234 » stř 06. črc, 2011 20:41

major, kedze ma poznas, beriem to ako interny ftipek :lol:
Rukavice: 25 eur
Oblečenie: 20 eur
Katsudo: 40 eur
Dobrý pocit po tréningu: Na nezaplatenie.
nick1234
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Lada » stř 06. črc, 2011 22:16

2 nick1234

Kolem mě to berou v pohodě, (samo jestli ji mám u sebe neví-nepoznají, pokud zrovna nejdeme na střelnici) a to se stýkám se širokým spektrem společnosti neboli od spodní třídy až po vyšší střední třídu, ti co mě znají tak s tím vůbec nemají problém a ani noví známí, když se o tom mluví a já se tématu rozhodně nevyhýbám spíš jej občas rozdmýchám :-), je třeba vysvětlovat co a jak, jsou lidé, co to nikdy nepochopí, ale to už tak v životě chodí… V rodině to přijaly taky v klidu bez problémů (předtím v rodině zbraně nebyly), máti to bere sportovně otec bez poznámek-moje věc, bratr si chvíli na to zbroják udělal taky :D, babička a další (Strejda, sestřenka, bratránek atd…) též v klidu a zkoukli i zbraně a tak dál, ukazoval a kecal jsem o tom už se spoustou lidí. S bývalou milou, co z nich měla strach, jsem rozebíral i jejich zabezpečení skrz děti atd… (to bylo trošku delší), ale nakonec to také vzala v pohodě, jelikož jsem v tomhle ohledu už napřed a mám vše už zařízeno a domyšleno včetně výchovy – jen ty děti zatím chybí :D. Není problém vzít někoho na střelnici, aby pochopili co a jak a on i ten přístup v bezpečnosti vysvětlení má něco do sebe (peskování dospělých lidí jak se zbraní bezpečně zacházet atd..)… Popravdě moc nenarážím na zaryté odpůrce zbraní, snad jen nedávno při zaměřování krovu, když jsem vytáhl a vycvakl nůž abych vyzkoušel, jak jsou na tom dřevěné trámy tak byl od provázejícího trocha hysterický úlek :/ no co také čekat od umělce-pseudohumanisty, ale to jsem vůbec nerozebíral 5 dní jsem pro ně dělal zaměření a projekty 16-20h denně přes víkend aby stihli dotace na archeologické centrum a na to už nebyla síla, čas a nálada, ale jinak je třeba šířit osvětu ;-) lidé se od pravěku bojí, toho co neznají…
jakékoli zbraně samy o sobě nejsou zlé ani špatné, zlý jsou jen lidé ;-)… Díky zbraním jsem potkal a potkávám fajn lidi, samo v každé skupině se najdou i dementi naštěstí v menší míře a těm se také vyhýbám.

Když už jste tu zmínili školu tak tam také v pohodě a spolužáci jak ze SŠ tak VŠ o tom také vesměs ví a žádné hysterické reakce nikdy nebyly, na jedno setkání s bývalými středoškoláky jsem pár zbraní dovezl-co taky zbývalo když jsem jel kolem ze střelnice a nebyl čas na vykládku doma, tam sama bývalá třídní chtěli vidět cože to tedy v těch kufříkách mám :D a kouknout, tak koukli trocha jsem jim vysvětlil co a jak a v pohodě…

Samo v tom jak to lidé budou od člověka vnímat, jistě záleží i na jeho chování a působení ve společnosti, stejně asi jako na jeho vzdělání a práci byť tohle už není zrovna relevantní…

Tohle je tedy už OT tak to klidně modi přesuňte.
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » čtv 07. črc, 2011 23:24

Lada píše:Samo v tom jak to lidé budou od člověka vnímat, jistě záleží i na jeho chování a působení ve společnosti, stejně asi jako na jeho vzdělání a práci byť tohle už není zrovna relevantní…

Presne tak :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pát 08. črc, 2011 13:21

"Aha Anča, ja mám nožík!" - inspirujuca to veta zo slovenskej literatury, znesmrtelnena pomocou kinematografie... niektore cicusky totizto letia na ocel. primarne sice na ocelove ptaky, ale obcas... :D

Ale prejdime k behu - moj zasadny problem znie - ako odbehnut 23km vo vyse 30°C horucave? V nedelu ma byt este o siedmej vecer 32°C v tieni - sak ma drbne.

Asi si to fakt budem musiet rozdelit na dve casti s tym, ze sa vratim domov, doplnim vodu, pripadne dam sprchu a vybehnem znova... nic lepsieho ma nenapada.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » pát 08. črc, 2011 15:40

Cohen: Já bych třeba v takovymhle vedru vubec neběhal, před pár lety jsem málem zkolaboval po pár km uběhlejch v teplotách kolem 30 a od ty doby na to kašlu.
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » sob 09. črc, 2011 14:52

ucrop: my nemotorizovani... mame smolu :D dam to pekne na dva krat z domu po hradzi, 2x 11,5 km, uz som to vykoumal...

cas: vcera som bezal 9km od siedmej a uz to bolo v pohodicke, zajtra vybehnem o pol siedmej najskor, siltovecka namocena, aspon na prvu polovicu behu... ked to bude kriticke, v druhej casti si z domu zoberiem celovku, no problem. a hlavne si supnem doma jeden bananik, pri 20 som uz pri poslednych km citil hlad.

voda: vzdy si ju prisolim par stipkami soli, uz som si to odskusal pri 20km, fungovalo... len nebolo take teplo. buface su na hradzi kazde 2 km, takze keby nieco, dam si pauzicku, sadnem na chvilku... alebo to zahram na kolaps pred nejakou fakt peknou cicou na korculiach :D :D :wink:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » sob 09. črc, 2011 21:34

Lidl od 11.07.11 nabizi vcelku dobre veci na behani...a treba aj sporttester ;-)

http://www.lidl.cz/cps/rde/xchg/SID-4FE ... _19193.htm
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » sob 09. črc, 2011 23:13

Makoto píše:Lidl od 11.07.11 nabizi vcelku dobre veci na behani...a treba aj sporttester ;-)

http://www.lidl.cz/cps/rde/xchg/SID-4FE ... _19193.htm

díky za tip! pár věcí se mi bude hodit :wink:
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod reccol » ned 10. črc, 2011 9:00

Makoto: Dik! Ten sporttester si poridim, at mam prehled aspon o tepu. Trochu me mrzi, ze to nema mereni vzdalenosti - casto a rad beham naslepo po lesich a pak nemam predstavu, kolik jsem ubehl... Ale za ty prachy neni co resit :wink:
reccol
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod toddb » ned 10. črc, 2011 9:59

reccol píše:Makoto: Dik! Ten sporttester si poridim, at mam prehled aspon o tepu. Trochu me mrzi, ze to nema mereni vzdalenosti - casto a rad beham naslepo po lesich a pak nemam predstavu, kolik jsem ubehl... Ale za ty prachy neni co resit :wink:

dokup si k tomu krokoměr , co tam nabízej a máš to vyřešený.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod reccol » ned 10. črc, 2011 10:42

A jo :) Tak to pak jo... Jen doufam, ze ta krabicka nebude zavazet...
reccol
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod toddb » ned 10. črc, 2011 11:38

reccol píše:A jo :) Tak to pak jo... Jen doufam, ze ta krabicka nebude zavazet...

Neměla by, já ho někde ještě mám, běhával jsem dřív s ledvinkou, připnul jsem to na pásek a ani jsem o tom nevěděl.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » ned 10. črc, 2011 12:55

Hmm, ten sporttester z Lídlu má i výměnný baterie, asi do něj taky půjdu a doufám že mě nezklame... :x Ty od POLARu jsou sice výborný, ale můj hrudní pás s nevyměnitelnou baterií právě klekl a jen ten samotnej novej pás stojí u POLARu tolik, co 3 kompletní sporttestery z Lídlu... :?

PS: Jeden ten reklamní obrázek z lídlovskýho webu skvěle koresponduje s tady probíranou správnou technikou běhu... :lol: :twisted:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » ned 10. črc, 2011 16:00

Vypadá to, že spousta z nás zejtra vezme Lidl útokem.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně