Beh ?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod cohen » úte 11. říj, 2011 9:45

ked musis ist behat v takom pocasi ako bolo vcera (dazd, 9°C), tak si na vrch aj tak musis dat nieco nepremokave (ja som mal 3 vrstvy - 1. adidas, 2. craft, 3. lafuma goretex) a ked dobehas, tak si dopoteny ako prasa tak ci onak :D

inac nabieham na system castejsieho intervaloveho treningu, zacnem davat 2x do tyzdna rychle behy, skusim trosku zrychlit svoj bezecky prejav 8)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 11. říj, 2011 11:39

to je pravda, prva vrstva je najdolezitejsia. adidas bradavky dre, ale na dlhe behy si beriem stare tricka treksport (mal som rozum a kupil si rovno tri pred 5 rokmi), v ktorom behavam 15km a viac - bez odrenin, overene ;)

ale budem musiet tiez zainvestovat do bezeckych legin, uz mi bola kosa na kolena vcera... pojdem do nejakeho outletu a hadam nieco rozumne kupim
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod reccol » úte 11. říj, 2011 11:45

Vysvetlete mi nekdo, jakou vyhodu maj ty bezecky leginy? Od pohledu to musi skrtit - v cem je to lepsi, nez nejaky volny kratasy ?
Neco na to bejt musi, kdyz v tom beha tolik lidi...
reccol
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod TongPo » úte 11. říj, 2011 11:55

reccol píše:Vysvetlete mi nekdo, jakou vyhodu maj ty bezecky leginy? Od pohledu to musi skrtit - v cem je to lepsi, nez nejaky volny kratasy ?
Neco na to bejt musi, kdyz v tom beha tolik lidi...

1) Princip termoregulačního funkčního oblečení - aby to správně fungovalo, musí to bejt obtažený.
2) Tím že je to obtažený, tak nikde nic neplandá a nepřekáží - pro běh ideální stav.
3) Běžecký legíny používá manželka, já osobně je nikdy neměl, připadal bych si v tom jako nějakej baleťák... :lol:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 11. říj, 2011 12:03

reccol: po minule roky som behaval v zime velmi malo, takze mi stacili turisticke windstoppery, lenze po par km zacali driet :? a v kratasoch je cez zimu co? no kosa predsa! :wink:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » úte 11. říj, 2011 12:32

Já osobně už jsem tak zhýčkanej, že na běh, kolo, sport obecně a turistiku / pobyt v přírodě používám tzv. funkční oblečení standardně. Jo, kde jsou ty časy, když se za komoušů člověk "vyzbrojenej" bavlněným trikem, svetrem a šusťákovkou z NDR na běžkách vydrápal zpocenej na kopec a pak jej při sjezdu dolů objala ta ledová náruč... :lol: Každopádně pro dlouhodobější pobyt v přírodě s omezenou hygienou je úplně nejlepší kvalitní vlněný prádlo :idea: Hřeje i mokrý, pohlcuje pachy (po dvou dnech aktivní turistiky ve funkčních trenlích z uměliny člověk smrdí sám sobě :lol: :oops: ) a pro pokožku je kvalitní vlněnej úplet stejně příjemnej, jako 100% bavlna. Ale bohužel - cena kvalitního vlněnýho prádla je značně vysoká... :? Každopádně pro těch max. několik hodin sportovní aktivity stačí normální funkční prádlo.
Naposledy upravil TongPo dne úte 11. říj, 2011 12:36, celkově upraveno 1
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod reccol » úte 11. říj, 2011 12:48

ucrop: Prave spousta lidi v tom beha celej rok, s tim ze maj proste vic druhu... Nechapu :)
reccol
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod reccol » úte 11. říj, 2011 15:16

Takze leginy maj smysl jen na to chladnejsi pocasi jako ted? Nebo jich koupit vic na ted + nejaky zatepleny na zimu?
reccol
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod tifik » úte 11. říj, 2011 17:10

Já si teď beru pod normální kraťasy staré bavlněné punčocháče, ani nevím, kde jsem je vzal. Vypadám sice divně :-), ale funguje to, není zima na kolena, neprofoukne to a neomezuje v pohybu. Docela mě lákají ty běžecké kalhoty od Tchiba.
tifik
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod RBR » úte 11. říj, 2011 18:48

reccol píše:Takze leginy maj smysl jen na to chladnejsi pocasi jako ted? Nebo jich koupit vic na ted + nejaky zatepleny na zimu?

To si se přesně terfil do mého problému. Přesně to samé řeším, zateplené nebo nezateplené legíny.
Tchiba jsou levné, ale když je porovnám třeba s Craftama, tak mě moc nepřesvědčili. Nejsem tak bohatý, abych kupoval levné věci.
Dneska bylo v Olmiku takové teplo, že jsem běžel v kraťasích. Funkční prádlo používám furt a jsem spokojen. Nic podřené zatím.

RBR

PS: Musím se pochlubit, díky počasí jsem měl delší pauzu, tak jsem těch 5km vzal naostro a udělal si nový osobák 21 min. 20s.
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » stř 12. říj, 2011 13:26

cupitam si cupitam vcera po hradzi, a zrazu okolo mna prefical chlapik asi 15 - 16 km/h... blbe bolo, ze aj on si len tak cupital. ledva som stihol precitat napis "atletika plzen" na jeho bunde 8)

rbr - pekny cas, tiez nieco podobne vyskusam zajtra, alebo pozajtra... nech viem, na com som.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » stř 12. říj, 2011 19:21

RBR píše:...Musím se pochlubit, díky počasí jsem měl delší pauzu, tak jsem těch 5km vzal naostro a udělal si nový osobák 21 min. 20s.

Na seniora slušnej výkon... :wink: Já běhal 5 km na čas naposledy v armádě a měl jsem to taky za něco okolo 21 minut... Akorát jsem teda měl na sobě ještě maskáče, kanady, opasek s kudličkou + sumkama a v ruce zbraň... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » stř 12. říj, 2011 21:10

TongPo píše:
RBR píše:...Musím se pochlubit, díky počasí jsem měl delší pauzu, tak jsem těch 5km vzal naostro a udělal si nový osobák 21 min. 20s.

Na seniora slušnej výkon... :wink: Já běhal 5 km na čas naposledy v armádě a měl jsem to taky za něco okolo 21 minut... Akorát jsem teda měl na sobě ještě maskáče, kanady, opasek s kudličkou + sumkama a v ruce zbraň... :twisted:

No jo mladíku, ale to jsi byl tenkrát o 30 kg lehčí :twisted: Nicméně při té výstroji co si měl sebou dost dobrý výkon.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » čtv 13. říj, 2011 11:47

vcera som zohnal v adidas outlete kvalitne leginy za 30 eciek, zajtra otestujem.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » čtv 13. říj, 2011 15:41

cohen píše:vcera som zohnal v adidas outlete kvalitne leginy za 30 eciek, zajtra otestujem.

Jaké zateplené nebo normální?

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod reccol » čtv 13. říj, 2011 19:20

Koupil jsem si v Triexpertu novy botky - fakt super bylo, ze kolem me pul hodiny skakali 2 prodavaci a stejne sem se z celyho obchodu vesel asi do 2-3 paru :)
Tak sem si nakonec vybral jedny lehoucky, nizky, hodne malo odtlumeny, v podstate zavodky a dneska prvni kratkej vybeh. Pres spicku beham snad uz rok, ale jak se ted snizily ty boty - ty lejtka BOLEJ sakra :lol:
reccol
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod d4n01 » čtv 13. říj, 2011 21:10

4reccol- hlavně si tu někde najdi tu techniku přes špičku jak ji popisoval makoto a snaž se to dodržet. Já to totiž na začátku přehnal a moc nedodržoval. Taky mě začaly bolet lýtka. Po 4 dnech pauzy, když už se dalo znovu chodit :-) jsem to rozběhal a zvykly si. No ale zase jsem asi nějak přetížil achilovky a ty úpony k ní na kotníku. Bolelo to tak 14 dní, tak jsem v té době jen plaval a čekal. Jde to sice cítit ještě trochu teď, ale pořád se to zlepšuje a běhat už můžu.
Co tím ovšem chci říct, že tohle všechno bylo zbytečné podstoupit. Stačilo si ty příspěvky akorát přečíst pořádně předem a ne na to přicházet přes svoje vlastní zkušenosti .
Ale co bych asi vypíchnul: Běhat ze začátku přes špičku jen hodně malé vzdálenosti(zbytek třeba přes ten střed) a postupně přidávat a ještě , že noha musí dopadat na povrch v podstatě zcela uvolněná a nervat to na sílu.Taky opatrně v kopcích.Ale je to tu všechno už řečené, tak to fakt raději ještě všechno projdi.
d4n01
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod d4n01 » čtv 13. říj, 2011 21:10

4reccol- hlavně si tu někde najdi tu techniku přes špičku jak ji popisoval makoto a snaž se to dodržet. Já to totiž na začátku přehnal a moc nedodržoval. Taky mě začaly bolet lýtka. Po 4 dnech pauzy, když už se dalo znovu chodit :-) jsem to rozběhal a zvykly si. No ale zase jsem asi nějak přetížil achilovky a ty úpony k ní na kotníku. Bolelo to tak 14 dní, tak jsem v té době jen plaval a čekal. Jde to sice cítit ještě trochu teď, ale pořád se to zlepšuje a běhat už můžu.
Co tím ovšem chci říct, že tohle všechno bylo zbytečné podstoupit. Stačilo si ty příspěvky akorát přečíst pořádně předem a ne na to přicházet přes svoje vlastní zkušenosti .
Ale co bych asi vypíchnul: Běhat ze začátku přes špičku jen hodně malé vzdálenosti(zbytek třeba přes ten střed) a postupně přidávat a ještě , že noha musí dopadat na povrch v podstatě zcela uvolněná a nervat to na sílu.Taky opatrně v kopcích.Ale je to tu všechno už řečené, tak to fakt raději ještě všechno projdi.
d4n01
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod reccol » čtv 13. říj, 2011 21:39

v poho, psal sem prece, ze pres predni cast nohy/stred beham uz dost dlouho. Ta bolest lytek je kvuli tomu, ze jsem koupil nizsi boty - podle me ne o tolik, ale nohy si zrejme myslej neco jinyho :)
reccol
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod cohen » pát 14. říj, 2011 7:22

RBR píše:
cohen píše:vcera som zohnal v adidas outlete kvalitne leginy za 30 eciek, zajtra otestujem.

Jaké zateplené nebo normální?

RBR

kupil som normalne, aby mi v nich nebolo zbytocne teplo. ked bude mrznut, tak si este na ne dam turisticke windstoppery. ale aj tak budem behat len do -4 max., ked mrzne viac, je to dost o h.vne.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně