Moderátor: PC
deepdreamer píše:ok, co takhle pondeli – posilka, st – box (60 min), ct – thaibox (90 min). Bude to stačit aby mi něco narostlo?
will píše:deepdreamer píše:ok, co takhle pondeli – posilka, st – box (60 min), ct – thaibox (90 min). Bude to stačit aby mi něco narostlo?
for: Luen
Ty sis zase něco šlehnul có ? Chlapec se tady ptá na nárůst svalové hmoty, jestli tedy umíš číst, ale já si spíš myslím, že to bude tím raušem. K tomu ostatnímu se snad nemá ani význam vyjadřovat, snad pouze k tomu, že tady na vláknu jsou kluci, kteří tomu rozumí, ale ty a cohen to určitě nejste.
PS: S tím opiem to nepřeháněj.
deepdreamer píše:Zdravim, mam nekolik otazek, myslim ze k tematu. Byl bych velmi rad kdyby jste mi poradili. Je mi 17 let a planuji znovu chodit na thaibox. Zacal jsem +/- pravidelne (obcas nejaky den vynecham) chodit behat (zatim jsem na necelych 5 Km) a zapojil jsem i posilovani s vlastni vahou a nejaky cinky.
Tak a ted k veci, rad bych zakomponoval k thaiboxu i posilovani. Problem je v tom, ze jsem zmaten z tohoto threadu a z clanku od pana Pavla Macka![]()
![]()
Totiz nekde ctu ze posilovani v posilovne je dobre na klouby a pro zdravi obecne a nekde jinde ctu presny opak. Rad bych se tedy zeptal jak spravne zakomponovat posilovnu (pripadne kdyz posilovanu nedoporucite, tak jakekoli jine posilovani) k treningum thaiboxu a behu ci jakekoli jine aerobni ci anaerobni cinnosti. Pisete zde, ze je dobre se vyhybat cvikum, ktere izoluji svalovou partii, mam se tedy venovat komplexnim cvikum. Ktere to ale jsou? Da se za komplexni cvik povazovat posilovani s kladkou/benchpress? V tomto clanku: http://psychologie.cz/cviceni-s-vlastni-vahou/ pisete ze je dobre cvicit pouze max 45 min, zda se mi to celkem malo (jsem ale laik), rad bych to pojal trochu vic nez jen "just for live", zaroven si ale nechci znicit zdravi, naopak chci byt v co nejlepsim zdravotnim stavu a mit vynikajici fyzicku a silu (a taky se chci ubranit, kdykoli je to mozne), bude tech 45 min stacit? Poradili by ste mi tedy taky jake cviky cvicit doma/pripadne v posilce a jakym se naopak vyhnout? V diskusi pod clankem nekdo take zminuje, ze se nedoporucuje cvicit bricho, pry zesiluje samo pri klicich, pritazich... proc ale tedy zapasnici v bojovych sportech neustale cvici sklapovacky? Navic Pavel Macek psal, ze se pri nich nici pater, jaky tedy cvik na bricho doporucujete (pokud tedy cviceni bricha doporucujete)? Dekuji
P.S. Jeste dotaz, obcas me pobolivaji klouby (koleno, kycel), coz me v mem veku desi, da se to nejak lecit? Prejde to vyse zminenym cvicenim a behanim + praktikovanim bojovych umeni a prisunem potrebnych latek pro vyzivu kloubu? Rad bych jeste radu ohledne bolesti kloubu pri posilovani. Konkretne pri pritazich kladky z vrchu me zacnou bolet a krupat ramenni klouby, to asi neni dobre, prejde to casem a ramenni klouby se zpevni? Nebo ne? To same plati i o tricepsovych shybech na hradlech. Jeste jednou dekuju
deepdreamer píše:Díky všem za ochotu pomoci mi, moc si toho vážím. Avšak abych si to všechno shrnul, doporučili by jste mi posilovnu? Mě de jen o to, abych se dokázal ubránit (pokud možno s přehledem) případně bránit svoje blízký a nebít zbabělcem, zároveň bych však na sobě chtěl mít nějakou svalovou hmotu (být ramenatější a lehce "větší", pevnější) a mít aerobní/anaerobní zdatnost, prostě od všeho něco, to je můj ideál. Možná chci moc, chci jen vědět zda k tomu postačí trénink thaiboxu a moje váhá nebo do toho budu muset zakomponovat tu nehodící se posilovnu, případně zda se toho dá dosáhnout. Toď vše, snad sem vám tu neudělal zmatek.
deepdreamer píše:Díky všem za ochotu pomoci mi, moc si toho vážím. Avšak abych si to všechno shrnul, doporučili by jste mi posilovnu? Mě de jen o to, abych se dokázal ubránit (pokud možno s přehledem) případně bránit svoje blízký a nebít zbabělcem, zároveň bych však na sobě chtěl mít nějakou svalovou hmotu (být ramenatější a lehce "větší", pevnější) a mít aerobní/anaerobní zdatnost, prostě od všeho něco, to je můj ideál. Možná chci moc, chci jen vědět zda k tomu postačí trénink thaiboxu a moje váhá nebo do toho budu muset zakomponovat tu nehodící se posilovnu, případně zda se toho dá dosáhnout. Toď vše, snad sem vám tu neudělal zmatek.
levakbob píše:will: Jseš si jistej? Píšeš, že pokud půjde do posilovny v pondělí, a pořádně tomu nahulí, má jít až na čtvrteční thaibox? Jak dlouho po thaiboxu může jít do posilovny? Pokud má chodit do posilky a na thaibox jen 1 tejdně, bude mu to akorát tak nakokos, svaly neporostou (leda tak ze začátku) a thaibox se nenaučí. Což určitě nechce...
will píše:levakbob píše:will: Jseš si jistej? Píšeš, že pokud půjde do posilovny v pondělí, a pořádně tomu nahulí, má jít až na čtvrteční thaibox? Jak dlouho po thaiboxu může jít do posilovny? Pokud má chodit do posilky a na thaibox jen 1 tejdně, bude mu to akorát tak nakokos, svaly neporostou (leda tak ze začátku) a thaibox se nenaučí. Což určitě nechce...
Jsem si jistej a svaly porostou a hodně lidí si myslí, že jednou týdně posilka nestačí, ale opak je pravdou, pokud kulturistika není jeho hlavní cíl, tak to stačí bohatě, ale jak říkám to nemůžeš ty činky šolýchat ten trénink musí být tvrdý, ale to vyplývá už ze samotných procesů, které v těle probíhají viz. třeba (anabolizmus - katabolizmus), pro huliče, nemá to nic společného s anabolickými steroidy. Co se týče rozvržení v týdnu, to je už jeho věc jak moc se chce čemu věnovat, může jít třeba do posilky v pátek a odpočívat sobotu, neděli a thaibox jet pondělí a ve středu, kdy si může dát čtvrtek volno, ale třeba nemusí a může vložit třeba lehčí trénink thai nebo boxu, třeba i individuelní. Já tvrdím, že to jde, kdy je špatně nadávat, že to nejde, že to je problém a hledat milion důvodů proč to nejde, není to prolém a jde to, a v první řadě je třeba hledat cesty jak to dosáhnout. Jinak co se týče budování svalů, to není záležitost několika měsíců je to systematická práce v rozmezí řádu let, výsledky se dostaví po dlouholeté práci. Kdy v tréninku je někdy méně, více nežli naopak neboli být neustále přetrénován je nahovno a akorát brzdí rozvoj, tohle je si třeba v hlavě srovnat a z mého hlediska co pozoruji, to bývá často největší problém. Když má člověk aspoň ty základní znalosti, tak se může srovnat, horší je, když nemá, kdo poradit a pak utečou nejlepší roky života,starcům prostě svaly neporostou a nežli být hubenej jak hajzlovej pavouk je lepší s tím něco dělat.
deepdreamer píše:nejlepší týdenní plán s ohledem na regeneraci po posilce je: <b>po</b>-posilovna, <b>ct</b> a <b>pa</b> - thaibox nebo <b>ut</b> <b>st</b> - box s thaiboxem a <b>pa</b>-posiovna. Takže bych měl 2x týdně bu a do toho nějakej ten výkendovej rekreační běh
deepdreamer píše:nejlepší týdenní plán s ohledem na regeneraci po posilce je: <b>po</b>-posilovna, <b>ct</b> a <b>pa</b> - thaibox nebo <b>ut</b> <b>st</b> - box s thaiboxem a <b>pa</b>-posiovna. Takže bych měl 2x týdně bu a do toho nějakej ten výkendovej rekreační běh
will píše:deepdreamer píše:nejlepší týdenní plán s ohledem na regeneraci po posilce je: <b>po</b>-posilovna, <b>ct</b> a <b>pa</b> - thaibox nebo <b>ut</b> <b>st</b> - box s thaiboxem a <b>pa</b>-posiovna. Takže bych měl 2x týdně bu a do toho nějakej ten výkendovej rekreační běh
Ber první verzi pondělí posilka a čtvrtek, pátek, thaibox, vyvaruj se v době regenerace, běhu, protože, když v této době budeš běhat, tak to prostě nezregeneruješ. A jdi už cvičit.
http://www.youtube.com/watch?v=1332PtG2 ... r_embedded
Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník