posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod kraken » pát 11. lis, 2011 19:15

Nekdo tu hazel tu Books of martials arts - zase sem jich par skouknul co si myslite o tom Brucovim strenght trainingu .. ty izometricky sou jasny, ale pise se tam mam dojem, ze asi 2roky pred smrti(jak se objevil Swarzeneger) se zacinal zajimat i o bodybuilding a nastavil si to tak, ze dava mrte tezky vahy a malo opakovani a pak to uplne obratil a jel co nejvic na rychlost nabiral na vaze a pritom neztracel na mobilite a rychlosti..
Je mozny vubec,aby mel treba 100kg typek hodne rychly a technicky udery ?
kraken
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod will » pát 11. lis, 2011 20:46

deepdreamer píše:ok, co takhle pondeli – posilka, st – box (60 min), ct – thaibox (90 min). Bude to stačit aby mi něco narostlo?

for: Luen

Ty sis zase něco šlehnul có ? Chlapec se tady ptá na nárůst svalové hmoty, jestli tedy umíš číst, ale já si spíš myslím, že to bude tím raušem. K tomu ostatnímu se snad nemá ani význam vyjadřovat, snad pouze k tomu, že tady na vláknu jsou kluci, kteří tomu rozumí, ale ty a cohen to určitě nejste.

PS: S tím opiem to nepřeháněj.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 11. lis, 2011 21:14

will píše:
deepdreamer píše:ok, co takhle pondeli – posilka, st – box (60 min), ct – thaibox (90 min). Bude to stačit aby mi něco narostlo?

for: Luen

Ty sis zase něco šlehnul có ? Chlapec se tady ptá na nárůst svalové hmoty, jestli tedy umíš číst, ale já si spíš myslím, že to bude tím raušem. K tomu ostatnímu se snad nemá ani význam vyjadřovat, snad pouze k tomu, že tady na vláknu jsou kluci, kteří tomu rozumí, ale ty a cohen to určitě nejste.

PS: S tím opiem to nepřeháněj.

no ... nevim, jeste jednou si tedy precti dotaz tazatele.
K puvodnimu dotazu:

deepdreamer píše:Zdravim, mam nekolik otazek, myslim ze k tematu. Byl bych velmi rad kdyby jste mi poradili. Je mi 17 let a planuji znovu chodit na thaibox. Zacal jsem +/- pravidelne (obcas nejaky den vynecham) chodit behat (zatim jsem na necelych 5 Km) a zapojil jsem i posilovani s vlastni vahou a nejaky cinky.

Tak a ted k veci, rad bych zakomponoval k thaiboxu i posilovani. Problem je v tom, ze jsem zmaten z tohoto threadu a z clanku od pana Pavla Macka :? :roll:
Totiz nekde ctu ze posilovani v posilovne je dobre na klouby a pro zdravi obecne a nekde jinde ctu presny opak. Rad bych se tedy zeptal jak spravne zakomponovat posilovnu (pripadne kdyz posilovanu nedoporucite, tak jakekoli jine posilovani) k treningum thaiboxu a behu ci jakekoli jine aerobni ci anaerobni cinnosti. Pisete zde, ze je dobre se vyhybat cvikum, ktere izoluji svalovou partii, mam se tedy venovat komplexnim cvikum. Ktere to ale jsou? Da se za komplexni cvik povazovat posilovani s kladkou/benchpress? V tomto clanku: http://psychologie.cz/cviceni-s-vlastni-vahou/ pisete ze je dobre cvicit pouze max 45 min, zda se mi to celkem malo (jsem ale laik :) ), rad bych to pojal trochu vic nez jen "just for live", zaroven si ale nechci znicit zdravi, naopak chci byt v co nejlepsim zdravotnim stavu a mit vynikajici fyzicku a silu (a taky se chci ubranit, kdykoli je to mozne), bude tech 45 min stacit? Poradili by ste mi tedy taky jake cviky cvicit doma/pripadne v posilce a jakym se naopak vyhnout? V diskusi pod clankem nekdo take zminuje, ze se nedoporucuje cvicit bricho, pry zesiluje samo pri klicich, pritazich... proc ale tedy zapasnici v bojovych sportech neustale cvici sklapovacky? Navic Pavel Macek psal, ze se pri nich nici pater, jaky tedy cvik na bricho doporucujete (pokud tedy cviceni bricha doporucujete)? Dekuji

P.S. Jeste dotaz, obcas me pobolivaji klouby (koleno, kycel), coz me v mem veku desi, da se to nejak lecit? Prejde to vyse zminenym cvicenim a behanim + praktikovanim bojovych umeni a prisunem potrebnych latek pro vyzivu kloubu? Rad bych jeste radu ohledne bolesti kloubu pri posilovani. Konkretne pri pritazich kladky z vrchu me zacnou bolet a krupat ramenni klouby, to asi neni dobre, prejde to casem a ramenni klouby se zpevni? Nebo ne? To same plati i o tricepsovych shybech na hradlech. Jeste jednou dekuju

Takze jestli umim cist, tak chce zakomponovat posilku k bs a behani ... dotaz znel ... Jestli se to nebude mlatit mezi sebou a jak to popr. cyklovat, aby se to mlatilo minimalne. Je to 17-ti letej kluk, kterej potrebuje v prvni rade vedeni, aby se ty cviky nejdrive naucil, pochopil jak muze cyklovat ruzna cviceni ... a pak za "hodne dlouhou" dobu muze resit nabirani.
Nemusi se ti libit, ze nekdo nekoho bere a tebe treba ne, muzes mit debilni a silacky keci k moji osobe a konecne k cemkoli. S cim souhlasim/nesouhlasim ... , to asi blbejma kecama neovlivnis. Na rozdil od tebe se tady uz par lidi potkalo a tak rozlisujeme mezi argumentem pepika a lojzika :wink:
At se to tu dal nezasira, poslal jsem ti SZ.
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod deepdreamer » pát 11. lis, 2011 22:34

Díky všem za ochotu pomoci mi, moc si toho vážím. Avšak abych si to všechno shrnul, doporučili by jste mi posilovnu? Mě de jen o to, abych se dokázal ubránit (pokud možno s přehledem :P ) případně bránit svoje blízký a nebít zbabělcem, zároveň bych však na sobě chtěl mít nějakou svalovou hmotu (být ramenatější a lehce "větší", pevnější) a mít aerobní/anaerobní zdatnost, prostě od všeho něco, to je můj ideál. Možná chci moc, chci jen vědět zda k tomu postačí trénink thaiboxu a moje váhá nebo do toho budu muset zakomponovat tu nehodící se posilovnu, případně zda se toho dá dosáhnout. Toď vše, snad sem vám tu neudělal zmatek.
deepdreamer
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod choze » pát 11. lis, 2011 22:48

deepdreamer píše:Díky všem za ochotu pomoci mi, moc si toho vážím. Avšak abych si to všechno shrnul, doporučili by jste mi posilovnu? Mě de jen o to, abych se dokázal ubránit (pokud možno s přehledem :P ) případně bránit svoje blízký a nebít zbabělcem, zároveň bych však na sobě chtěl mít nějakou svalovou hmotu (být ramenatější a lehce "větší", pevnější) a mít aerobní/anaerobní zdatnost, prostě od všeho něco, to je můj ideál. Možná chci moc, chci jen vědět zda k tomu postačí trénink thaiboxu a moje váhá nebo do toho budu muset zakomponovat tu nehodící se posilovnu, případně zda se toho dá dosáhnout. Toď vše, snad sem vám tu neudělal zmatek.

Nespekuluj tolko okolo toho a zacni uz konecne chodit na ten thaibox. Dalsie otazky prosim pis, az ked tam odcvicis aspon rok.
Jozef Obuch
Hinode kobudo dojo Slovakia
www.kobudo.sk
choze
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » sob 12. lis, 2011 11:31

deepdreamer píše:Díky všem za ochotu pomoci mi, moc si toho vážím. Avšak abych si to všechno shrnul, doporučili by jste mi posilovnu? Mě de jen o to, abych se dokázal ubránit (pokud možno s přehledem :P ) případně bránit svoje blízký a nebít zbabělcem, zároveň bych však na sobě chtěl mít nějakou svalovou hmotu (být ramenatější a lehce "větší", pevnější) a mít aerobní/anaerobní zdatnost, prostě od všeho něco, to je můj ideál. Možná chci moc, chci jen vědět zda k tomu postačí trénink thaiboxu a moje váhá nebo do toho budu muset zakomponovat tu nehodící se posilovnu, případně zda se toho dá dosáhnout. Toď vše, snad sem vám tu neudělal zmatek.

- Posilovani je nutnost, jen neni posilovat jako posilovat ... ale o tom je tady nekolik vlaken.
- Tak vetsine lidem jde "JEN" o to se ubranit. Kazdej, kdo se narodi, chce "JEN" zit ... otazka je jak kvalitne :wink:
- To je normalni, myslim, ze vetsina kluku tveho veku resi obdobne zalezitosti. Jako teenager jsem si take myslel, ze sila a svaly vyresi vetsinu problemu, ze to bude budit prirozenej respekt ... Take me trapilo, ze nejsem geneticky vybavenej na to, aby mi rostla zavratne svalova hmota, protoze deda narachlej, tata narachlej ... i bracha, kterej nijak zvlast neposiloval byl vic osvalenej nez ja. On jen prosel kolem cinky a hned nabral, ja se drel jak kun a neviditelnej vysledek. Silu jsem mel, ale svaly, nekomu proste v 17-ti svaly moc rust nechteji a zlomi se to az v pozdejsim veku ...
- Ideal je super, neziskas jej za par mesicu a nemuzes zacit se vsim naraz. Je treba si to nacyklovat vzhledem k tvemu metabolismu. Co jeden zvlada, jinej ne. Je treba to nejakou dobu zkouset nez vubec prijdes na to, co na tebe plati, jak ti veci nejvice vyhovuji a z ceho mas nejlepsi vysledky, atd ... Pokud se v tom chces stourat sam, mas mozna i na nekolik let program. Pokud to chces urychlit, coz ve tvem veku predpokladam, tak si vazne zajdi za nekym, kdo vi o cem mluvi a nenech si radit od anonymnich trollu, kterym je uplne sumak jak dopadnes, protoze nemaji ani spetku zodpovednosti a nikdy nikoho netrenovali :idea: :wink:
Jestli jsi do ted delal prd, budes nejpravdepodobneji potrebovat v prvni rade porovnat disbalance, odstranit vady pohyboveho aparatu, atd ... Chapej s timhle ti pres net nepomuzeme, nikdo z fora te nevidel. Jen blbecek si lajzne ti psat, delej tohle a tohle a delej to tak a tak, kdo ma rozum ti uz davno napsal at si zajdes na MT, tam ti reknou co a jak (ty lidi tam totiz take posiluji).
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jur-fu » sob 12. lis, 2011 14:47

Ak chces nabrat, treba sa tomu venovat na 100%, pretoze ak nejsi nejak obzvlast talent od prirody musis na sebe riadne makat posilka min. 3x do tyzdna- zaklad: trening (use google), riadne spat a zrat, po tomto bude vysledok najlepsi, samozrejme ked chces este trenovat nejake to bojove umenie, ide aj o to kolko krad do tyzdna, tak ten trening ti bude brat kalorie na rast svalovej hmoty, napr. ak v pondelok ides do posilky a nalozis si riadne na bench, a na dalsi den budes mat trening trener vam da nejaky trening na silu a to nieje dobre, lebo sval by mal odpocivat aspon 48h, ked ho budes neustale zatazovat nevyrastie.. teda vlastne ak to chces sklbit do kopy musis jest za 3.. a kvalitna strava ( cestoviny, ryza, maso, ryby. zemiaky atd. a jest kazde 2 a 3h..
Jur-fu
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod levakbob » ned 13. lis, 2011 10:49

DD: mrkni na tohohle člověka: http://hanumangym.eu/bojovnici.php?fid=27. Neznám ho (možná ukropcany bude znát), ale podle statistiky a toho jaký je to na pohled "rachitik" si myslím, že je odpověď na Tvoje dilema (posilovna X thai) celkem jasná. Nepotřebuješ svaly jako Arnold, abys dokázal vyřešit situace jaký popisuješ, potřebuješ jenom pořádně makat...[/url]
levakbob
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod will » ned 13. lis, 2011 11:11

Dosáhnout toho lze, ale bez posilovny hodně těžko. Jinak posilovnu a thaibox kombinovat lze a nevidím v tom žádný problém. A v tvém věku ti to naopak doporučuji, vzhledem k tomu, že ti svaly mohou ještě přirozeně narůst, tak tento okamžik nesmíš propásnout !!! a si piš, že zesílíš, tak jak si představuješ. Samozřejmě nebavíme se, zde o svalech ala Arnold. Když ti někdo bude tvrdit opak je to nesmysl, prostě cvičení samotného thaiboxu nestačí na rozvoj svalsva, tak jak si představuješ. Jde pouze o to správně si tu posilovnu v týdnu rozvrhnout, ale také v tom nevidím žádný problém, základ je, aby tělo stačilo zregenerovat, schopnost znovunabití síly a regenerace je geneticky dána, ale obeně se udáva, že po těžkém fyzickém tréninku může trvat až 74 hodin. Takže po tréninku v posilovně, který by měl být hodně tvrdý by jsi měl dát oraz, jak jsem psal, když půjdeš v ponděli do posilky, tak trénink boxu nebo thaiboxu až ve čtvrtek. Toho je se třeba držet. V posilovně je třeba se zaměřit na základní cviky, bench, dřepy, atd., jako začátečníkovi ti bohatě stačí jeden cvik na svalovou partii, trénink by měl trvat do 80 minut, ale neflákat to, potom co si činky omakáš jít na doraz, zpočátku dělat minimálně 10 opakování. Co se týče provedení cviků v každé lepší posilovně mají trenéra, který ti poradí nebo se stačí zeptat pokročilejších cvičenců, dobré je přifařit se v posilovně k nějaké partě zkušenějších, kteří chodí pravidelně a cvičit s nima, zde lze potom provádět extrémní cvičení, které potřebuješ,protože sval, když ho budeš šolýchat, tak ti neporoste, potřebuje pořádně zatížit. Co se týče stravy, tak to je kapitola sama o sobě, když se o to budeš zajímat, tak se vše dozvíš. Jinak pro začátek ti stačí kvalitní pestrá strava a po tréninku nějaký kvalitní sachariďák. Bludy jako před posilkou běhat zavrhni, to jsou bláboly pár execeláns. Časem, když budeš vědět o čem to je, tak si můžeš jet co bude pro tebe prijoritní a už to bude jenom radost.
Já jsem sice anonymní, ale rozhodně nehulím a čaje piju jenom klasické tj. černé, zelené, atd., žádné houbičky.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod levakbob » ned 13. lis, 2011 12:43

will: Jseš si jistej? Píšeš, že pokud půjde do posilovny v pondělí, a pořádně tomu nahulí, má jít až na čtvrteční thaibox? Jak dlouho po thaiboxu může jít do posilovny? Pokud má chodit do posilky a na thaibox jen 1 tejdně, bude mu to akorát tak nakokos, svaly neporostou (leda tak ze začátku) a thaibox se nenaučí. Což určitě nechce...
levakbob
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod will » ned 13. lis, 2011 13:20

levakbob píše:will: Jseš si jistej? Píšeš, že pokud půjde do posilovny v pondělí, a pořádně tomu nahulí, má jít až na čtvrteční thaibox? Jak dlouho po thaiboxu může jít do posilovny? Pokud má chodit do posilky a na thaibox jen 1 tejdně, bude mu to akorát tak nakokos, svaly neporostou (leda tak ze začátku) a thaibox se nenaučí. Což určitě nechce...

Jsem si jistej a svaly porostou a hodně lidí si myslí, že jednou týdně posilka nestačí, ale opak je pravdou, pokud kulturistika není jeho hlavní cíl, tak to stačí bohatě, ale jak říkám to nemůžeš ty činky šolýchat ten trénink musí být tvrdý, ale to vyplývá už ze samotných procesů, které v těle probíhají viz. třeba (anabolizmus - katabolizmus), pro huliče, nemá to nic společného s anabolickými steroidy. Co se týče rozvržení v týdnu, to je už jeho věc jak moc se chce čemu věnovat, může jít třeba do posilky v pátek a odpočívat sobotu, neděli a thaibox jet pondělí a ve středu, kdy si může dát čtvrtek volno, ale třeba nemusí a může vložit třeba lehčí trénink thai nebo boxu, třeba i individuelní. Já tvrdím, že to jde, kdy je špatně nadávat, že to nejde, že to je problém a hledat milion důvodů proč to nejde, není to prolém a jde to, a v první řadě je třeba hledat cesty jak to dosáhnout. Jinak co se týče budování svalů, to není záležitost několika měsíců je to systematická práce v rozmezí řádu let, výsledky se dostaví po dlouholeté práci. Kdy v tréninku je někdy méně, více nežli naopak neboli být neustále přetrénován je nahovno a akorát brzdí rozvoj, tohle je si třeba v hlavě srovnat a z mého hlediska co pozoruji, to bývá často největší problém. Když má člověk aspoň ty základní znalosti, tak se může srovnat, horší je, když nemá, kdo poradit a pak utečou nejlepší roky života,starcům prostě svaly neporostou a nežli být hubenej jak hajzlovej pavouk je lepší s tím něco dělat.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod deepdreamer » ned 13. lis, 2011 13:21

nejlepší týdenní plán s ohledem na regeneraci po posilce je: <b>po</b>-posilovna, <b>ct</b> a <b>pa</b> - thaibox nebo <b>ut</b> <b>st</b> - box s thaiboxem a <b>pa</b>-posiovna. Takže bych měl 2x týdně bu a do toho nějakej ten výkendovej rekreační běh
deepdreamer
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod deepdreamer » ned 13. lis, 2011 13:35

jinak mě bude stačit když budu vypadat jako tady Gauny na horní profilové fotce: http://www.muaythaibrno.cz/bojovnici.php?bojovnik=8
:) není nad skromnost :P
deepdreamer
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod deepdreamer » ned 13. lis, 2011 13:44

http://hanumangym.eu/bojovnici.php?fid=5
případně tady jako André 8)
deepdreamer
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jur-fu » ned 13. lis, 2011 15:27

will píše:
levakbob píše:will: Jseš si jistej? Píšeš, že pokud půjde do posilovny v pondělí, a pořádně tomu nahulí, má jít až na čtvrteční thaibox? Jak dlouho po thaiboxu může jít do posilovny? Pokud má chodit do posilky a na thaibox jen 1 tejdně, bude mu to akorát tak nakokos, svaly neporostou (leda tak ze začátku) a thaibox se nenaučí. Což určitě nechce...

Jsem si jistej a svaly porostou a hodně lidí si myslí, že jednou týdně posilka nestačí, ale opak je pravdou, pokud kulturistika není jeho hlavní cíl, tak to stačí bohatě, ale jak říkám to nemůžeš ty činky šolýchat ten trénink musí být tvrdý, ale to vyplývá už ze samotných procesů, které v těle probíhají viz. třeba (anabolizmus - katabolizmus), pro huliče, nemá to nic společného s anabolickými steroidy. Co se týče rozvržení v týdnu, to je už jeho věc jak moc se chce čemu věnovat, může jít třeba do posilky v pátek a odpočívat sobotu, neděli a thaibox jet pondělí a ve středu, kdy si může dát čtvrtek volno, ale třeba nemusí a může vložit třeba lehčí trénink thai nebo boxu, třeba i individuelní. Já tvrdím, že to jde, kdy je špatně nadávat, že to nejde, že to je problém a hledat milion důvodů proč to nejde, není to prolém a jde to, a v první řadě je třeba hledat cesty jak to dosáhnout. Jinak co se týče budování svalů, to není záležitost několika měsíců je to systematická práce v rozmezí řádu let, výsledky se dostaví po dlouholeté práci. Kdy v tréninku je někdy méně, více nežli naopak neboli být neustále přetrénován je nahovno a akorát brzdí rozvoj, tohle je si třeba v hlavě srovnat a z mého hlediska co pozoruji, to bývá často největší problém. Když má člověk aspoň ty základní znalosti, tak se může srovnat, horší je, když nemá, kdo poradit a pak utečou nejlepší roky života,starcům prostě svaly neporostou a nežli být hubenej jak hajzlovej pavouk je lepší s tím něco dělat.

ne ze by som bol nejaky arnold, ale nemyslim si ze niekto normalny ( ziadny buchac od prirody) naberie jednym treningom do tyzdna svalovu hmotu, optimalne je to 3x do tyzdna a v klude sa to da sklbit aj s tym boxom, nie je to najlepsie ale lepsie ako tam ist raz za tyzden, to je podla mna absolutne nic.. takmer ziadny progress... moj nazor..
Jur-fu
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod will » ned 13. lis, 2011 17:56

Co se týče zranění, tak se jim dá předcházet správnou regenerací, to by ovšem něktří blbci museli vědět, kterou :wink:

for. Jur-fu

3x dotýdne možná, když ovšem pojedeš pokaždé jinou svalovou partii, jinak nestihneš bez určitých doplňků zregenerovat, ani když pojedeš čistě posilku, natož ještě box, budeš neustále přetrénovanej a nepomůže ti to v ničem akorát ti to bude kurvit zdraví.. Maximáílně 2 x dotýdne jednu svalovou partii, kdy musíš mít ovšem k tomu správnou regeneraci s možností zároveň dělat fyziky náročné bu se rozluč, protože jednoduše nezregeneruješ, také pouze můj názor.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » pon 14. lis, 2011 10:13

deepdreamer píše:nejlepší týdenní plán s ohledem na regeneraci po posilce je: <b>po</b>-posilovna, <b>ct</b> a <b>pa</b> - thaibox nebo <b>ut</b> <b>st</b> - box s thaiboxem a <b>pa</b>-posiovna. Takže bych měl 2x týdně bu a do toho nějakej ten výkendovej rekreační běh

Ber první verzi pondělí posilka a čtvrtek, pátek, thaibox, vyvaruj se v době regenerace, běhu, protože, když v této době budeš běhat, tak to prostě nezregeneruješ. A jdi už cvičit :D .

http://www.youtube.com/watch?v=1332PtG2 ... r_embedded
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 14. lis, 2011 10:52

deepdreamer píše:nejlepší týdenní plán s ohledem na regeneraci po posilce je: <b>po</b>-posilovna, <b>ct</b> a <b>pa</b> - thaibox nebo <b>ut</b> <b>st</b> - box s thaiboxem a <b>pa</b>-posiovna. Takže bych měl 2x týdně bu a do toho nějakej ten výkendovej rekreační běh

raz do tyzdna behat nestaci. aby si sa zlepsoval, potrebujes behat aspon 3x tyzdenne. 2x je tak akurat na udrzanie kondicky.

pravdu povediac, pripadas mi trosku zmateny - tu ti radi majster slovenska v thajskom boxe (ukropcany), ze ti posilka nic extra neda (pokial chodis na treningy poctivo), a ty si ju drbnes 2x do tyzdna?

a ja debil ti tu vyhladavam clanky od top ceskeho boxera, ktory behava 3x tyzdenne, a ty sa potom rozhodnes pre vikendovy beh??? ze s tebou vobec stracam cas. omg...
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » pon 14. lis, 2011 11:38

will píše:

Ber první verzi pondělí posilka a čtvrtek, pátek, thaibox, vyvaruj se v době regenerace, běhu, protože, když v této době budeš běhat, tak to prostě nezregeneruješ. A jdi už cvičit :D .

http://www.youtube.com/watch?v=1332PtG2 ... r_embedded

Odkud čerpáš takové informace? Já mám dojem, že se snad všude doporučuje aerobní běh (plavání, kolo, ...) jako nejlepší prostředek pro rychlou regeneraci, jelikož se přitom odbourá laktát ze svalů.
Jan Bednařík
www.RBSD.cz
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod deepdreamer » pon 14. lis, 2011 12:11

Mám ji tam jednou :? jen v rozdílnej den. Nejsme ani tak zmatenej jako spíš nerozhodnej, ale tu posilku budu muset stejně vynechat, protože na ni nemám čas, respektive nemam čas na to, abych zkloubyl bj,běh a posilku, to už je moc. Jinak co se týče tréninků, bude vadit pokud je budu mít 3x hned po sobě (líp mi to můj časovej rozvrh nedovolí), předpokládám že po thaiboxu není regenerace tak zdlouhavá jak po posilce, takže by to vadit nemělo (jen zprvu to bude náročný)
deepdreamer
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj