Genesis píše: A dotaz je, v čem běháte v zimě? Já normálně v teniskách starejch, jenže jak teď nasněžilo a zmrzlo, je to trochu o hubu, ptže trať mi vede i po silnici.
Genesis píše: A druhej dotaz, podepíšou se příznivě na kondici i takhle krátký běhy pravidelný, nebo nějaký výrazný zlepšení nastane až s větší kilometráží?
ukropcany píše:Možno si na to nohy ešte nezvykli, ja tiež keď dám dlhšiu pauzu a vybehnem trať, ktorú nohy v pohode odnesú, tak mi občas spravia otlaky... tie treba prilepiť širokým leukoplastom aby sa neodtrhli a frčíš ďalej. Ono sa to pekne znova prirastie, alebo ak nie, tak to aspoň nerobí problémy. Inak dosť záleží na šírke chodidla, ja sa napr. do adidasiek nepracem, mám jedny na chodenie, ale behať by som v nich nemohol. S cenou to nijako nesúvisí.
ukropcany píše:Bratislavský maratón 1.4. sa blíži a keďže už mám za sebou skoro 2 mesiace naberania vytrvalostnej kondície som sa rozhodol, že si dám testovací polmaratónikTrasu som zvolil presne odmeranú - Bratislavský polmaratón so značkami, takže sa nemusím spoliehať na krepé GPSko, ktoré ukazuje bludy (chyba skoro +2 km)...
Trať je jednoduchá - 10,5 km do kopca, 10,5 späť z kopca po tej istej trase, prevýšenie som sa nikde nedočítal, ale tak okolo 200m by to snáď mohlo byť... nie je to strmé, ale stúpa to furt
Celkový čas 1:44:45, pričom tam mi to trvalo rovných 56 min., späť pod 49 min., priemerná rýchlosť je teda rovných 12 kmh, čo je aktuálna méta na maratón... Poznanie je jasné, pár kilo musí zas dole, lebo po jeseni som z letných 88 na 92 a verím, že za tie skoro 3 mesiace by sa to mohlo podariť... pomaličky nasadím intervaly a uvidí sa...
P.S. S týmto časom by som na jeseň keď sa ten polmaratón bežal dobehol na absolútnom 75. mieste zo 190, čo je pre moje ego už celkom uspokojivé...
ukropcany píše:Také ľahké behanie behám aj keď mrzne, fúka a sneží, ale intervaly robím teraz v zime zásadne len na páse... dal som ešte v decembri jeden taký trošku ostrejší 10 km beh asi 13kmh a plúca som cítil 2 dni... síce žiadna choroba, ale dobre mi to teda nepadlo... intervaly teraz vonku v žiadnom prípade...
Jendis píše:Vzduchem lítaj všelijaké rotaviry, je to normální. Můj synek to měl podobně minulý týden.
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník