Zaujímavá téma, chlapci.
Takže z môjho pohľadu (BJJ, JKD)
Myslím, že všetko závisí od prostredia v ktorom žiješ. Som v kolotoči práce a starosti o rodinu (žena+2 malé deti), takže voľný čas delím praktricky len medzi rôzne druhy športov súvisiacich s BU.
Momentálne som presťahovaný do iného mesta a ešte si len hľadám vhodný klub/sparringpartnerov a praktikujem iba "pomocné" športy:

veľký priestor dávam rozcvičke (už nepatrím medzi najmladších - 35r) sústredenej hlavne na kĺbovú ohybnosť a pretiahnutie a rozohriatie hlavných svalových partíí tvoriacich techniky,

nasleduje pomalé prekresľovanie dráh niektorých útokov/obrán/kombinácií - zamerané hlavne na tréning mysle a dychu,

tréning postojov a pohybu (boxerské tančeky, výpady a pod.)

dynamický tréning - shadow box (pseudokata)

tréning úderov a kopov spolu s pohybom na pružnej hruške

tréning úderov a kopov spolu s pohybom na box vreci

tréning úderov a kopov naplno na vreci

(ak je k dispozícii sparringpartner) - tlapy

(ak je k dispozícii sparringpartner) - klinče a prechod na zem

(ak je k dispozícii sparringpartner) - riadený sparring

(ak je k dispozícii sparringpartner) - freefight (forma tuším shooto - bez úderov na zemi ) na 50 %
Uvádzal som úderový tréning, obdobne je to pri tréningu na zemi, akurát že tam je to všetko s partnerom, bez neho to končí pri rozcvičke

na kondičku: striedavo poklus, 10 sekúnd prudký šprint a znova poklus, takisto sa mi osvedčilo vkladať do rytmu behu údery, prípadne kopy, telo si zvykne na zmenu ťažiska a prispôsobí stabilitu a celkovú motoriku účelu...

na doma: kliky, sklopky, drepy - snáď nenahraditeľné.

v posilovni: podľa programu rozvoja partií, skôr dynamické záležitosti, nezabudnúť rozťahovať pred aj po cvičení...
V mysli sa snažím mať neustále priestor na nové vplyvy a sledujem vývoj, aby som si zachoval aj mentálnu aj telesnú pružnosť. Rýchlo absorbuj, racionálne zhodnoť, vytrieď a choď ďalej...kuva kebych mal tak ale viacej času....