Trénink

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Trénink

Příspěvekod Marfeus » sob 23. říj, 2004 13:48

Zdravim všechny. Chtěl bys se vás zeptat jestli trénujete i mimo oficiální tréninky, jako jestli trénujete i doma, jestli chodíte ven běhat atd.
Jestli jo, tak se nestyďte a pochlubte se svými tréninkovými plány.
Marfeus
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Bruce_Jirka » sob 23. říj, 2004 19:39

No já chodím běhat jezdím na kole(někdy i závodně a plavu :))
A někdy skouším bláznivinky s capoeiry ale jinak se snažím cvičit katy když mám možnost,protože žiju v bytě tak možností moc nemám a tak sem rád když mám volnou chvíli a cvičim co chci...Jinak nejlepší sou kliky n kloubech :)
Bruce_Jirka
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod player » sob 23. říj, 2004 20:09

Bruce_Jirka:ja sem take privrzencem ptakovinek z capoeiry,da se rict,ze tim jsem zacinal :)
A kliky na kloubech?Jak na co,na zpevneni zapesti pro uder pesti ano.Ale ja treba casto preferuju kliky na bradlech,kdy muzes jit s telem i "pod" svoji "rovinu",takze protahujes celou moznou delku "svalu",coz se podle me projevi pak pozitivne pri uderu.Respektive na jeho moznem naprahu.
Kdyz bys sel pod tu rovinu klasicky,tak budes lizat zem :)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » sob 23. říj, 2004 20:29

...jako,aby nedoslo zase k nedorozumeni,ohledne toho naprahu.Jasne ze v praxi se pak clovek nenaprahuje buhvi odkad.Ale prirovnal bychto treba k provazu.Urcite cvicite v nejake mire protahovani nohou,dosahnout podlahy prdeli je rekneme ideal,ne? :wink: Ale prakticke to neni,tezko bude nekdo kopat na ulici tak,ze bude mit uhel noho 180stupnu,ze :wink:
Tak to same sem mel namysli i s tim naprahem,beru to jako protazeni svalu do vetsi miry nez je pak potreba,ve stejnem slova smylsu jako s tim provazem/rozstepem.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ting » sob 23. říj, 2004 20:40

:)
Ting
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Bruce_Jirka » sob 23. říj, 2004 21:21

Jo jasně bradla sou taky výborný ale nemám kde a tak vobčas vylezu na strom a v pěti metrový vejšce dělám kliky:)
Bruce_Jirka
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Virgee » ned 24. říj, 2004 10:49

Já trénuju 2x týdně 1,5 hodiny na regulérním tréninku, občas jezdím do Hradce Králové do další naší školy abych trénoval s jinými lidmi (cvičím v AVSE).
Doma moc času nemívám. Protože si ho neudělám, jsem líný prase :-) Ale když, tak posiluju břicho a záda, takže hlavně střední část těla. A trochu nohy, dřepy s výskokem, ale to není úplně O.K. na kolena. Na stěne mám VT trojlapu s pískem, takže tam si sem tam zabouchám, ale spíš na techniku, sílu, otužení úderových ploch než na výdrž. Na to je na tréninku boxerská lapa. Nebo v posilce pytel. Jinak žádný posilování nepraktikuju, už takhle jsem tuhej :-)
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » ned 24. říj, 2004 11:28

Mno tak já cvičím 4x týdně + jednou, dvakrát do měsíce nějaký víkendový seminář, takže pokud jde o doby "mimo dojo", tak o technikách a o cvičeních hlavně přemýšlím... i to je IMHO dost důležité. Mám to vlastně trochu rozdělené...

v dojo - prakticky
mimo dojo - teoreticky, přemýšlím o technikách, proč tak jsou, jak by se daly udělat v kombinacích, jaké varianty užít... no a pak už se celej třesu až si to budu moci v dojo vyzkoušet.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Virgee » ned 24. říj, 2004 18:12

Gino, také jsem slyšel něco málo o mentální přípravě a souhlasím - je dobré si ve "volném" čase techniku a princip promyslet, atd atd. jak píšeš.
Slyšel jsem také, že mentální příprava může pomoci i pro práci s psychikou - usměrnění strachu, změnšení šoku,... . Nevíš o tom něco?
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » pon 25. říj, 2004 12:22

Posledni dobou jsem byl na nekolika seminarich a pripravuju se na zkouzky.Pritelkyne tvrdi,ze v noci lezim ve spanku na zadech a boxuju.Neni nad to,kdyz muze clovek cvicit i v limbu. :D
Jinak samozrejme,ze pri mentalnim cviceni se reakce snaze ukladaji do lymbickeho systemu a amigdaly.Mozek pak muze lepe vyhodnotit krizovou situaci nez: "uder nebo prchni".
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Virgee » pon 25. říj, 2004 12:31

2 severin: A máš nějaký specifický způsob mentální přípravy?
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod python » pon 25. říj, 2004 13:21

Zaujímavá téma, chlapci. :D
Takže z môjho pohľadu (BJJ, JKD)

Myslím, že všetko závisí od prostredia v ktorom žiješ. Som v kolotoči práce a starosti o rodinu (žena+2 malé deti), takže voľný čas delím praktricky len medzi rôzne druhy športov súvisiacich s BU.
Momentálne som presťahovaný do iného mesta a ešte si len hľadám vhodný klub/sparringpartnerov a praktikujem iba "pomocné" športy:

:arrow: veľký priestor dávam rozcvičke (už nepatrím medzi najmladších - 35r) sústredenej hlavne na kĺbovú ohybnosť a pretiahnutie a rozohriatie hlavných svalových partíí tvoriacich techniky,
:arrow: nasleduje pomalé prekresľovanie dráh niektorých útokov/obrán/kombinácií - zamerané hlavne na tréning mysle a dychu,
:arrow: tréning postojov a pohybu (boxerské tančeky, výpady a pod.)
:arrow: dynamický tréning - shadow box (pseudokata)
:arrow: tréning úderov a kopov spolu s pohybom na pružnej hruške
:arrow: tréning úderov a kopov spolu s pohybom na box vreci
:arrow: tréning úderov a kopov naplno na vreci
:arrow: (ak je k dispozícii sparringpartner) - tlapy
:arrow: (ak je k dispozícii sparringpartner) - klinče a prechod na zem
:arrow: (ak je k dispozícii sparringpartner) - riadený sparring
:arrow: (ak je k dispozícii sparringpartner) - freefight (forma tuším shooto - bez úderov na zemi ) na 50 %

Uvádzal som úderový tréning, obdobne je to pri tréningu na zemi, akurát že tam je to všetko s partnerom, bez neho to končí pri rozcvičke :cry:

:arrow: na kondičku: striedavo poklus, 10 sekúnd prudký šprint a znova poklus, takisto sa mi osvedčilo vkladať do rytmu behu údery, prípadne kopy, telo si zvykne na zmenu ťažiska a prispôsobí stabilitu a celkovú motoriku účelu...
:arrow: na doma: kliky, sklopky, drepy - snáď nenahraditeľné.
:arrow: v posilovni: podľa programu rozvoja partií, skôr dynamické záležitosti, nezabudnúť rozťahovať pred aj po cvičení...

V mysli sa snažím mať neustále priestor na nové vplyvy a sledujem vývoj, aby som si zachoval aj mentálnu aj telesnú pružnosť. Rýchlo absorbuj, racionálne zhodnoť, vytrieď a choď ďalej...kuva kebych mal tak ale viacej času.... :!:
python
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod severin » pon 25. říj, 2004 15:25

Virgee píše:2 severin: A máš nějaký specifický způsob mentální přípravy?

Kazdy si musi najit co mu vyhovuje.Meditace a autohypnoza je pomerne znama a asi patri do jineho fora.Pro kazdeho je nejlepsi proste receno fantazie/predstavivost.Zavrete oci,cvicite nebo bojujete.Dobre je taky hrat si v myslenkach na trenera a ucit nekoho imaginarniho.Aby to melo nejaky efekt musis to provadet min 30min a vice,kazdy den.Jsou to jen pomucky,takze bez realne praxe nejsou kolace.
:D
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na bojová umění a sporty obecně