kettlebells

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod pm » sob 10. bře, 2012 15:28

jo, to beru, ale - jak jsi na tom kupr. s body 1-5 dle clanku? konkretne - pak lze rici vice:

1) jak jsi na tom s pohybem? zraneni? bolistky? asymetrie? dysbalance?

2) co strecink? hamstringy? flexory? ramena?

3) co zakladni cviky s vlastni vahou? kliky, shyby, drepy, mosty?

4) jaky kettlebell mas?

5) co s nima umis?

mrkni tez sem

http://www.kb5.cz/2011/09/zakladni-cviky-s-kettlebell/
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 12. bře, 2012 14:16

od dnes sa chystam na mesacny swingovaci program, ktory bol na zeleznej kouli, som zvedavy, ci ma to niekam posunie.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mattuk » pon 12. bře, 2012 15:30

PM:

1) jak jsi na tom s pohybem? zraneni? bolistky? asymetrie? dysbalance?

Zranění žádné, bolístky, lehce mi křupou ramena od bench- pressu, asymetrie a dysbalance - hruď mám silnější než horní část zad

2) co strecink? hamstringy? flexory? ramena?

Strečink provádím vždy před cvičením, dotknutí až na zem, číšník, veslování, držení rovnováhy na jedné noze na BOSU

3) co zakladni cviky s vlastni vahou? kliky, shyby, drepy, mosty?

Kliky - 30 na jednou s dobrou technikou, shyby - 15 na propnuté ruce, dřepy - 100 s nataženými rukami, mosty - nikdy jsem necvičil

4) jaky kettlebell mas?

Právě si chci pořídit a přemýšlel jsem nad vinylovými. Chtěl jsem si od tebe, ale nechat poradit

5) co s nima umis?

Chci s nimi teď začít, po čtení na těchto stránkách a názorech tebe a zbylých diskutérů

Možná jsem některé věci špatně zodpověděl, popřípadě upřesnit a informace dodám.

Matěj Horák
Mattuk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pm » úte 13. bře, 2012 11:05

caj,

ad1) vyse pises o kolenou, zapesti, nejen ramenech. protote si hodne benchoval, doporucuju zaradit do treninku "rows" (horizontalni pritahy), treba na TRX nebo kruzich

ad 2) urcite zarad strec kyclenich flxoru, zadej s na YouTube treba knee flexor stretch, plus - pokud si hodne benchoval - nejake drily na mobilizaci hrudni patere a strec prsnich svlau a ramen

ad 3) 30 kliku je imho malo, bral bych to jako minimum, ale pro kettlebells enjsou horizontlani tlaky zase tak dulezite. shyby jsou fajn, drepy netreba hrotit (tam jde hlavne o techniku), mostovat urcite zacni, a pridej stoj na rukach u steny, prip. i kliky ve stojce

ad 4) vinylovy nedoporucuju, urcite jdi do zeleza. presne jak se pise v clanku - nejdriv se s kettlebells neco nauc, a pak teprve vol vahu - pro Tebe bych to videl 16 nebo 20 nebo 24, ale tezkorici, treba 28, treba 12, kdo vi

ad 5) viz bod 4. mas urcite vyhodu ze si tahal deadlift, takze swing se naucis rychle, kazdopadne bych si tipnul ze s mobilitou, flexibilitou a silou jadra tomuze byt trochu horsi. doporucuji nas seminar KB5 minimum - http://www.kb5.cz/kettlebells-kb5-minimum/ - anebo si najit nekoho, kdo Te tyhle zaklady nauci

tot zhruba vse, pres net takhle tezko "ucit" a radit :-)

at se dari
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mattuk » úte 13. bře, 2012 15:18

pm:

Supr, díky moc
To je přesně co jsem potřeboval. Pořídím prozatím 16 kg, to by mělo být optimální na vychytání techniky a pak se uvidí.

Kurzy mě také velmi zaujali. Kurzy vyučuješ přímo ty nebo už si moc zaneprázdněný?

Ještě jednou díky, ozvu se po čase, jaké mi to přináší výsledky :)
Aby si měl i zpětnou návaznost a zkusily dále někam pokročit ;-)

Matěj Horák
Mattuk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pm » úte 13. bře, 2012 15:48

caj Mateji,

zaneprazdneny rozhodne jsem ha ha, kurzy i seminare kazdopadne vedu osobne :-)

uzivej, sleduj www.kb5.cz a dej vedet jak to slape!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mattuk » stř 14. bře, 2012 22:23

Pro místní borce. Kdo chce ušetřit za kettlebellku kolem 50 kg, má jedinečnou možnost. Stačí přítelkyně nebo žena kterou máte doma :)

http://www.youtube.com/watch?v=T3gQjVPa ... re=related

:D :D :D
Mattuk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod girevik » čtv 15. bře, 2012 17:07

Nazdar fešáci,

rád bych Vás pozval na Hardstyle Kettlebell semináře, které pořádám příští víkend v Praze. Povede je Peter Lakatos, Master RKC a nejlepší kettlebell instruktor v Evropě. Pokud nad kettlebellem pořád váháte, teď je jedinečná příležitost, jak začít!

Více informací zde:
http://www.zeleznakoule.cz/hardstyle-ke ... lakatosem/

Taky byste si neměli nechat ujít dnešní článek ze Železné Koule:
http://www.zeleznakoule.cz/od-centra-k- ... vani-sily/

Mimochodem, co se týče CrossFit swingu vs. Hardstyle swingu, tak bych jen chtěl doplnit Pavla (Macka :) XFit swing je nevhodný hlavně kvůli nemožnosti zamknout lokty, ramena jsou tím pádem vystavena riziku zranění. Absolutně ignorantskou techniku swingu v případě drtivé většiny XFit gymů ani nekomentuju...
girevik
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod girevik » pon 19. bře, 2012 20:27

Posílám link na čtvrteční článek z ŽK:

Od centra k periferii. Rozumná strategie (nejen) v budování síly.

http://www.zeleznakoule.cz/od-centra-k- ... vani-sily/
girevik
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod girevik » úte 20. bře, 2012 17:27

Jen rychlý update situace:

Pokud bude v neděli pěkně, semináře s Peterem Lakatosem uděláme venku!

Viz: http://www.zeleznakoule.cz/poradane-akce/
girevik
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pm » stř 21. bře, 2012 11:02

pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod freekarol » stř 21. bře, 2012 11:12

Za chvíli to bude jako s bojovými uměními: spousta rúzných škol, stylů, učících, jak mávat s kettlebells. 8) Mimochodem, u koho ses naučil kettlebells a to, co ted učíš, je tvůj vlastní systém a nebo někoho jiného?
freekarol
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pm » stř 21. bře, 2012 11:43

mix - projdi si debatu vzad. narok na "best of" si vsak rozhodne nedelame, to by nemel nikdo, nejlepsi je prece Ferda mravenec :-)

vice skol a "stylu" je jen dobre - kazdy si vybere to co mu bude sedet nejvic, a kazdeho to bude o to vic motivovat, aby na sobe zapracoval, takze kvalita pujde nahoru!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Pec » stř 21. bře, 2012 14:52

pm píše:jiny, divny, ale zajimavy!

http://www.kb5.cz/2012/03/nova-skola-cv ... ettlebell/

Přečetl jsem si to desatero čemu se vyhnout. Nakolik jsme tomu rozuměl mojí programátorskou angličtinou a google translatorem, tak mi to souzní s tím, co mi říkali na Systemě.
Jen by mne zajímalo, k čemu to vede (zvlášť aplikování č. 1) - dostat se na stejnou úroveň pomocí více opakování s menší váhou?
Pec
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 21. bře, 2012 15:00

ha, nerozumim, zkus to jeste nejak konkretne formulovat prosim, dikes
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod freekarol » stř 21. bře, 2012 15:03

pm píše:mix - projdi si debatu vzad. narok na "best of" si vsak rozhodne nedelame, to by nemel nikdo, nejlepsi je prece Ferda mravenec :-)

vice skol a "stylu" je jen dobre - kazdy si vybere to co mu bude sedet nejvic, a kazdeho to bude o to vic motivovat, aby na sobe zapracoval, takze kvalita pujde nahoru!

Nejlepší patent na rozum má brouk Pytlík. :D Ale jo, vím, že jsi tu psal, že si čerpal od lidí, zabývajícími se funkčním tréninkem, jen mne zajímalo, jestli ses učil osobně od nich. Třeba lidi, co vyučují v ČR Kettlebells Pavla Tsatsoulina, jasně říkají, že se učili od něho. Ještě nám tu chybí fitness od Scotta Sonnona, jeho Prasara Yoga či Intu-Flow by nebylo k zahození. :)
freekarol
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod NOKT » stř 21. bře, 2012 15:07

Pec píše:

Přečetl jsem si to desatero čemu se vyhnout. Nakolik jsme tomu rozuměl mojí programátorskou angličtinou a google translatorem, tak mi to souzní s tím, co mi říkali na Systemě.
Jen by mne zajímalo, k čemu to vede (zvlášť aplikování č. 1) - dostat se na stejnou úroveň pomocí více opakování s menší váhou?

Kdybych neměl 2 prdele práce s bakalářkou, tak bych ten článek asi aji přeložil. Co jsem to zběžně prolítl, tak to stojí zato
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 21. bře, 2012 16:01

puvodne "cinske" kettlebell + opravy a rady od kamaradu (CrossFit, Cotter), studium vseho je o kb kdispozici, pres 4 roky aktivni cviceni, ofiko vyuka od minuleho zari.

v planu jen tento rok 3 vzdelavaci kurzy uplne rozdilnych skol, a mam vyhlidle dalsi, uvidime jak bude cas ;-) nejsme nijak "stylove" vyhraneny, KB5 system vychazi vyrazne z moderniho "funkcniho" treninku (Boyle, King, McGill), ale to by bylo na dlouho. prijd, uvidis sam.

Sonnon je moc fajn, jeho cvicebni systemy jsou moc zajimaci, kazdopadne me odrazuje ta matematika ha ha; uz se tu taky podrobne probiral, jak rikam, projdi si to zpetne

uzivej
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 21. bře, 2012 16:04

NOKT píše:
Pec píše:

Kdybych neměl 2 prdele práce s bakalářkou, tak bych ten článek asi aji přeložil. Co jsem to zběžně prolítl, tak to stojí zato

preloz, muzeme to mrsknout na kb5, pulce z toho sice nerozumim :-) ale je to urci moooc zajimaci, jsem fakt zvedavej, s cim Kenneth vyleze. jeho materiyl jsou teda na muj vkus taky samej vzorecek, ale holt je to taky pan vedec, vse treba dolozit tabulkama a grafama. teoretik to rozhodne neni, viz jeho vykony.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Pec » stř 21. bře, 2012 16:23

pm píše:ha, nerozumim, zkus to jeste nejak konkretne formulovat prosim, dikes

Možná jsem to blbě pochopil. V "Mistake no. 1: Over-emphasizing
tension and staying tight" se snaží říct, že vše by se mělo dělat přirozeně a uvolněně (nepřebíjet hlavou to, co tělo přirozeně dělá líp a efektivněji -
"The cognitive override of what your body does far better naturally, in the neurological healthy individual, can be detrimental to performance and negatively impact reflex behavior through habituation.")

Podle mne to vede spíš k tomu jít cestou většího počtu opakování, než se snažit "rvát se" s velkou váhu.
Ostatně něco takového jsi asi myslel když jsi u cvičení s vlastní váhou říkal "Jde o to udělat co nejvíce opakování CELKEM, není důležité po kolika."
A možná tím chtěl říct něco jiného :-)

Pravdu měl Musaši když psal:
"Obecně je třeba se vyhnout strnulosti a ztuhlosti, a to jak u meče, tak v ruce. Strnulost je cestou ke smrti, plynulost cestou k životu. Tomu je třeba náležitě porozumět."
:D
Pec
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně