posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod RUNAR » sob 01. zář, 2012 12:01

Chrobi: píšou že to natáčeli kamerou za přesných podmínek a pak vypočítávali podle různých modelů.Každopádně se to musí brát individuálně, protože každý je jinak stavěný a má během dřepu jiné páky.
Ale vyplývá z toho jasně že když tu zátěž někde ubereme tak ji jen přemístíme jinam, jak jinak, jde podle mého o to aby se zátěž rozmístila rovnoměrně.Dá se dohledat mnohem více studií které se tím zabývají.

Chrobi píše:Co si pod tím horním jádrem představuješ?

Vidím pod tím celý hrudník, tedy, horní část zad, prsa, ramena, tyhle svalové partie zajištují přenos síly z trupu do paže přes rameno, stabilizují ruku při dopadu úderu.Navíc samozřejmě generuje svou část síly.Často se tohle dost opomíjí a málo kdo si uvědomuje že tahle část nakonec přenáší sílu a váhu celého těla.
Samozřejmě že celý úder vzniká a generuje se ze spodku těla ale vršek to nakonec přenáší a přidává svoji sílu.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » ned 02. zář, 2012 0:49

hlavne hosi opatrne pri prekonavani osobakov (nielen) pri benchovani...

http://navratdoreality.cz/?p=view&id=14505
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » ned 02. zář, 2012 7:15

wtf? 35 minut v planku? 71 rocna mutantka :D

http://www.youtube.com/watch?v=mlsK_YPRvXY
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » ned 02. zář, 2012 8:02

cohen píše:hlavne hosi opatrne pri prekonavani osobakov (nielen) pri benchovani...

http://navratdoreality.cz/?p=view&id=14505

Co, k tomu dodat, kdyby měl sebou "frantu", tak se mu to nestalo (v tomhle případě by potřeboval dva), i o tom je posilování !!! Jínak totální selhání pořadatelské služby, při takovýchto výkonech jsem aspoň já i můj "franta", jistil natěsno s vědomím, že činka může spadnout nebo, že to nedám, kdy na to musí být připraven, ne to co je na tom videu :roll: .
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » ned 02. zář, 2012 9:20

Hm, pak můžu začít postovat do ketl topiku takovýhle videjka:
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=m-xUhgoRzt4&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=JTuLmT4GInI&feature=channel&list=UL

Co asi tohle dělá se zádama a kloubama.

Cohen, bude lepší když nám nebudeš kazit topik tímhle balastem, napiš až budeš zvedat váhy které tady považujeme za posilování, díky.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » ned 02. zář, 2012 9:42

will: nemal tam nahodou troch okolo seba? ale obavam sa ze pri 185kg aj keby tu cinku zachytili okamzite, tak pri hentakom faili... kazdopadne - safety first, kiez sa takychto urazov stava co najmenej.

runar: ty si zas nic nepochopil, ale co mozem cakat od cloveka, ktory poucuje ludi o deadlifte a sam ho pritom necvici, popripade vydava rows za cvik ala deadlift ;) pls. nereaguj na moje prispevky, urobis tym sluzbu sebe, aj nam vsetkym ostatnym.

ale videjka si nasiel pekne, hlavne to druhe je uplne fajne :D keby si nebol uplny ignorant, tak by si sa priamo opytal ludi okolo seba, ktori cvicia s kb, ze co im to robi s klbami a nemusel by si si klast otazky typu "co im to asi robi s klbami a chrbtom". za seba ti hovorim - pomaha mi to ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » ned 02. zář, 2012 10:07

cohen píše:
ale videjka si nasiel pekne, hlavne to druhe je uplne fajne :D keby si nebol uplny ignorant, tak by si sa priamo opytal ludi okolo seba, ktori cvicia s kb, ze co im to robi s klbami a nemusel by si si klast otazky typu "co im to asi robi s klbami a chrbtom". za seba ti hovorim - pomaha mi to ;)

Znáš ve svém okolí někoho, kdo cvičí s KB podobným způsobem?
Občas tě zde někdo obviní z demagogie. Zamyslel ses proč tomu tak je?
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » ned 02. zář, 2012 10:13

cohen píše:runar: ty si zas nic nepochopil, ale co mozem cakat od cloveka, ktory poucuje ludi o deadlifte a sam ho pritom necvici, popripade vydava rows za cvik ala deadlift ;) pls. nereaguj na moje prispevky, urobis tym sluzbu sebe, aj nam vsetkym ostatnym.

- dead lift jsem cvičil během nahazování a pokládání 55kg jednoruček, ale je to taková váha že jsem to nepovažoval za rozumné uvádět.Ale o technice něco vím, něco jsem se takhle činak nazvedal a záda mám úplně ok.

- jasně a znovu tady říkám že jsem cvičil přítahy velké činky místo dead liftu, hlásím se k tomu, nalož si težkou nakládačku a jeď dynamické přítahy, uvidíš že se každý přítah nadhazuje z nohou a boků, pro mé účely to bylo ok, protože nejsem powerlifter.

No, Tvoje elaboráty ohledně posilování nebudu rozebírat, nebaví mě přepisovat a rozebírat takový balast.

cohen píše:ale videjka si nasiel pekne, hlavne to druhe je uplne fajne :D keby si nebol uplny ignorant, tak by si sa priamo opytal ludi okolo seba, ktori cvicia s kb, ze co im to robi s klbami a nemusel by si si klast otazky typu "co im to asi robi s klbami a chrbtom". za seba ti hovorim - pomaha mi to ;)

Jestli tohle na těch videjích považuješ za zdravé, nebudeš jen bigotní ignorant, tam bude horší porucha.

ps:tohle opravdu nikomu nic nedává a lidi to nebaví, nechci si tady s tebou psát.Jestli chceš se mnou ještě něco řešit tak založ jiný topik.
(sekce přátelé a nepřátelé).
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » ned 02. zář, 2012 10:16

Jo tři lidi tam byli, ale ve skutečnosti jistili jenom dva a jeden ten blíže viditelně vůbec :!: . Troufám si říct, že kdyby jistil jen ten silnej co tu činku podával a stál nad ním, že by ji zbrzdil takovým způsobem, že by se mu prakticky nic nestalo. Za mých mladších let, kdy jsme zkoušeli osobáky a měl jsem cca 72 kg, jsem takto jistil a i při selhání tahal s dopomocí cvičícího 120 kg činky běžně !!!!!, jenže jsem na to somozřejmě měl, protože se cvičili mrtvý tahy, atd., a taky jsem nechtěl nechat zmrzačit kamaráda, takže člověk musel být skutečně ve střehu :wink: .
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » ned 02. zář, 2012 10:27

Jinak nic proti výkonům těch pánů na videjkách, vytrvalostní síla namakaná špičkově, velký respekt, ale snad každej kdo někdy makal ví že když už tělo mele z posledního tak jde technika do pryč, svaly se uvolňujou jak jen můžou a drží to klouby a skelet.Navíc ty nárázy při dopadu musej bejt taky skvělý na páteř.

Co jsem tím chtěl demonstrovat je jak vypadá výkonostní posilování.
Není to zdravotní cvičení.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 02. zář, 2012 10:34

Mno jo, ale to je girevoj sport, konkrétní sportovní disciplína s konkrétníma fíglema, nese si s sebou ta samá úskalí jako každá jiná, podobně jako powerlifting, podobně jako vzpírání. v rámci KB5 samozřejmě jerk cvičíme, ale jinak. v GS jde o konzervaci síly, u nás o produkci síly.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » ned 02. zář, 2012 10:40

pm: Jasný, taky proto nedávám takový videjka do topiku ketls, abych tam řešil nějaký blbiny.
No a jak tohle cvičení působí na záda? Myslím třeba ty nárazy a ty opakované dynamické extenze neboli dynamické zaklánění (se zátěží!) v bedrech??

Já v tom mám jasno, napiš to pro lidi co cvičej s ketlama a daj na tebe.Díky.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 02. zář, 2012 10:51

jak kdo, obecně je však jasné, že nic moc, právě proto to děláme jinak :-) - protože nesoutěžíme v Girevoj sportu.

kettlebell jerk anebo clean & jerk jsou jeden z top cviků, takže bych nevyléval dítě i s vaničkou. frajeři z GS jsou namakaný jak svině, ale cvičí jinak, pro jiné účely.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » ned 02. zář, 2012 11:20

pm píše:jak kdo, obecně je však jasné, že nic moc, právě proto to děláme jinak.

Nic moc, je podle mě slabý výraz, ale budiž, abstrahujme od toho že cohenovi to dělá na záda dobře.

pm píše:jerk anebo clean & jerk jsou jeden z top cviků, takže bych nevyléval dítě i s vaničkou.

No sláva, tohle vidím dost podobně i u spousty jiných cviků, cvičení a metod tréninku a nejen co se týká posilování!Protože spousta lidí co o jakékoliv oblasti mnoho neví příjde a jak říkáš s vaničkou vyleje i poklady a ještě si myslí jak jsou pokrokový.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » ned 02. zář, 2012 11:31

Jinak, tenhle topik je zajímavý nejen díky posilování, znám lidi co železo skoro netahaj a maj řádně průrazný řachy, však i pro spoustu špičkových bu/bs borců je to jen jedna ze součástí tréninku a zdaleka ne ta hlavní.

Co je na tomhle topiku zajímavé je podle mého přesah do anatomie, regenerace, rehabilitace, biomechaniky bu/bs, tréninkových dávek.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » ned 02. zář, 2012 11:46

postnut sem zaznam z pretekov a rozculovat sa, ze to, co tam robia, nie je uplne zdrave = demagogia ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » ned 02. zář, 2012 12:29

Runar ti taky postnul video z pretekov. To abys ve srovnání viděl, jak relevantní věci vytahuješ.
Takže ty postneš A a je to v pořádku?
Runar postne A a je to špatně?

A já problém pojmenuju a jsem destroyer tématu? Poznámka pro další možné cenzory tématu.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » ned 02. zář, 2012 12:57

fakt, ty kazdy krat, ked trenujes, ides uplne na doraz, ako pri sutazi?

runar postol video z preteku, na ktorom chlapici par krat do roka zo seba vydaju vsetko, a uznavam, ze to nie je uplne zdrave, ved ktory vrcholovy vykon na hranici ludskych sil je. lenze jeho prispevok navodzoval dojem, ze aj trening tychto borcov je rovnako nesetrny ako samotny pretek, o com si teda dovolim zasadne pochybovat.

ja som sem postol prispevok, ktory pojednava v prvom rade o bezpecnosti a o preceneni vlastnych sil. will to pochopil, zapojil sa do diskusie, ty s runarom nie, vas problem.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » ned 02. zář, 2012 15:10

asi běžný trénink:
http://www.youtube.com/watch?v=xxQAAx1ojX8&feature=plcp

Ale jak jsem psal, tohle se nedá brát jako berná mince techniky a metody cvičení s kb.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 02. zář, 2012 15:32

Girevoj sport, velmi úzce specializovaná disciplína, nic víc, nic míň. Fajn, ale not my cup of tea.

The Jerk performed specifically for the training of Girevoy Sport (GS) is about fluidity and efficiency. The goal is to perform as many as possible during the given timeframe. The GS style Jerk is great tool to build overall body strength, power, and work capacity. The use of anatomical breathing is imperative as the entire goal is efficiency. This will increase it's efficiency allowing you to perform a much higher number of repetitions.

Aneb úplně jiné dýchání, pozice těla, výraz, lockout, spouštění, všechno úplně jinak. Doporučuji srovnat s RKC HardStyle standardem zde

http://www.youtube.com/watch?v=PNGf6huQ-bc

HardStyle metodou však nevymáčkne ani omylem to, co pomocí GS metody, protože v Hardstyle nejde o konzervaci síly, ale produkci

Neříkám, že GS = dobře, špatně, prostě jinak, pro jiné účely, viz třeba

http://www.kettlebellscience.com/a-comp ... tyles.html
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj