posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod fakt » stř 05. zář, 2012 11:44

kraken píše:Hm tady nesouhlasim, zkus si treba klik ve stojce s tlesknutim

To by mě docela zajímalo.
Už jsi to viděl u chlapa s běžnou hmotností?
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 05. zář, 2012 13:00

s tlesknutim sice ne, ale...

Obrázek

Obrázek

Obrázek
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kraken » stř 05. zář, 2012 13:06

Na zivo sem to nevidel a sam sem to nezkousel, zatim na to nemam ani nahodou :D, ale videl sem to u chlapa na videjku uz nevim jmeno, ale proste sem videl jeho workout co si dava a jaky davky a pak daval toto a ikdyz byl tak nabusenej tak to tak tak ustal.
Ja nevim nechci tady nejak virit(zas tak tomu nerozumim:D), jen me to proste napadlo, ze treba pri tomto konkretne je obrovsky zaber a je "jen" s vlastni vahou.

Heh.. Arnold z jineho pohledu ? :D
kraken
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod kraken » stř 05. zář, 2012 13:16

kraken píše:Na zivo sem to nevidel a sam sem to nezkousel, zatim na to nemam ani nahodou :D, ale videl sem to u chlapa na videjku uz nevim jmeno, ale proste sem videl jeho workout co si dava a jaky davky a pak daval toto a ikdyz byl tak nabusenej tak to tak tak ustal.
Ja nevim nechci tady nejak virit(zas tak tomu nerozumim:D), jen me to proste napadlo, ze treba pri tomto konkretne je obrovsky zaber a je "jen" s vlastni vahou.

Heh.. Arnold z jineho pohledu ? :D

Pm.. no strop tezko rict, kazdej ho ma asi nekde jinde, napr. tento chlap, ale mel nakych 80-90 kg mozna i vic nebyl to zadnej 70- kg parkourista a dal to i tak.
kraken
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod fakt » stř 05. zář, 2012 13:31

pm píše:s tlesknutim sice ne, ale...

Což to je běžný cvik.
Ještě lépe kvůli rozsahu pohybu s tímto:
http://obchod.ronnie.cz/o-4045-podpery- ... tml?o=9023
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » stř 05. zář, 2012 13:33

kraken píše:Na zivo sem to nevidel a sam sem to nezkousel, zatim na to nemam ani nahodou :D, ale videl sem to u chlapa na videjku uz nevim jmeno, ale proste sem videl jeho workout co si dava a jaky davky a pak daval toto a ikdyz byl tak nabusenej tak to tak tak ustal.

Zkus to prosím dohledat. Tohle bych rád viděl. Tím netvrdím, že to nejde. Mniši v Šaolinu zvládnou kdejakou opičárnu. Mě však zajímají cviky pro běžně velký chlapy.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kraken » stř 05. zář, 2012 14:11

myslel sem neco na tenhle zpusob ..
http://www.youtube.com/watch?v=DuFyenyb ... ure=relmfu

Tamto video uz asi nedohledam, byl to normalni bilej chlapek :D zadnej druhej hannibal, ale tohto mam ulozenyho.. tak aspon pro predstavu..

Jasne, ze tento typek je trochu prehnany, ale ted sem se koukal na dalsi jeho video Motivational.. a tam progresuje este dal, takze to asi neni moc nemozny.
kraken
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Chrobi » stř 05. zář, 2012 15:12

fakt píše:Přiznám se, že ne příliš.
Stěžuješ-li si na vlastní techniku benche, vyhledej trenéra.
V případě brzdění váhy mám na mysli celou skupinu svalů kolem páteře.
Tebou popsaný sval opravdu váhu při pohybu dolů nebrzdí.
Rozumíme si už trochu?

Fakt: Asi bychom to museli řešit na živo. Nebenchuju posledních pár let, jak jsem psal v prvním příspěvku, ale myslím, že techniku mám slušnou, problém by byl nezvyk na ten pohyb.
Psal jsi, že antagonista brzdí pohyb a to nedělá, on to mechanicky dělat nemůže, že ti při těžký váze maká všechno možný, to je pravda, ale pak stabilizačně, v kokontrakci, ale to jsou jen terminologický rozepře, který asi krom zkoušky z anatomie nebo kineziologie nikomu k ničemu nejsou. Mnou popsaný sval brzdí pohyb lopatky, když jde k páteři, tedy brzdí váhu v úvodu spouštění činky dolů. Co se týče rehabky, tak doufám, že ti to pomáhá, víc k tomu není, co psát, páč to je informace a ne argument. Ale jak říkám, myslím, že bychom to museli řešit na živo a pak bychom se možná pochopili, chtěl jsem k týhle diskusi jen přidat pohled fyzioterapeuta.

PM: rádo se stalo.

Runar: rádo se stalo. Jak říkám, ty studie jsou zajímavý, nutí mě to přemejšlet, taky díky za ně. Ad přenos síly z trupu a ramenní kloub: ono se to musí brát jako celek, klasicky bejvá silnej deltoideus (přední část), pectorales, část rotátorový manžety a serratus slabší, vlastně i bez znalosti svalů můžu přemýšlet v principu tak, že cvičím co cvičím (bench(ale tam by se blbě koukalo), klik, stoj na rukou, bouchám do pytle) a lopatka je schovaná -> opřená o trup, rozprostřená do šířky, tak pletenec ramenní v záteži danýho cviku dělá to co má, není-li to tak, tak nedělá. Dobře se to trénuje ve visech, v oporách na čtyřech.
Chrobi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pm » stř 05. zář, 2012 15:28

chrobi: kdyz jsem tu psal o paradoxnim prinosu shybu a jinych tahu pro uder, koukali na me vsi jak na ufo
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » stř 05. zář, 2012 17:55

kraken píše:myslel sem neco na tenhle zpusob ..
http://www.youtube.com/watch?v=DuFyenyb ... ure=relmfu

To je pěkný.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » stř 05. zář, 2012 18:04

Chrobi píše:Fakt: Asi bychom to museli řešit na živo. Nebenchuju posledních pár let, jak jsem psal v prvním příspěvku, ale myslím, že techniku mám slušnou, problém by byl nezvyk na ten pohyb.
Psal jsi, že antagonista brzdí pohyb a to nedělá, on to mechanicky dělat nemůže, že ti při těžký váze maká všechno možný,

Jsem půl roku mimo, takže jsem raději vyzkoušel pod dozorem na rehábce.
Jsem teď o něco menší, ale záda úplně neatrofovali. Problém v chápání bude ve slově mechanicky. Ta část kolem páteře působí jako (zkusím to přirovnat) vodní postel, péro z gauče, pružný silentblok atd., a to při pohybu dolů proti zátěži.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Chrobi » čtv 06. zář, 2012 6:50

Fakt: Jo, stabilizuje to kostní struktury (ono tu lopatku v reálu musí držet i horní trapéz, i střední i spodní, i serratus i rhomboidei i....já se snažil popsat, že jejich souhra není často vyrovaná a že benchem to podle mě neopravíš) na který se upínaj agonisti a ty tu váhu pak můžou excentricky brzdit, to proč ne, tvoje přirovnání celkem sedí.

PM: No, ale ty jseš ufo, že jo ;o) Každopádně ve visu je to prý snadnější, protože jsme stále trošku opičky (někteří více, někteří méně) a ty pohybový programy jsou v nás pořád zakódovaný. To samozřejmě říkají někteří odborníci a někteří to zavrhují, tak jako ve všem. Mě to logicky sedí a u pacochů to snad v některejch případech funguje, samozřejmě s korekcí, snahou na obou stranách a tak vůbec....jako ve všem :o)
Chrobi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pm » čtv 06. zář, 2012 7:14

:D
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pon 10. zář, 2012 11:59

O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod choze » úte 11. zář, 2012 9:09

off, ale toto ma rano dostalo :)
https://vimeo.com/47875656
Jozef Obuch
Hinode kobudo dojo Slovakia
www.kobudo.sk
choze
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 14. zář, 2012 10:48

Chrobi píše:Runar: rádo se stalo. Jak říkám, ty studie jsou zajímavý, nutí mě to přemejšlet, taky díky za ně. Ad přenos síly z trupu a ramenní kloub: ono se to musí brát jako celek, klasicky bejvá silnej deltoideus (přední část), pectorales, část rotátorový manžety a serratus slabší, vlastně i bez znalosti svalů můžu přemýšlet v principu tak, že cvičím co cvičím (bench(ale tam by se blbě koukalo), klik, stoj na rukou, bouchám do pytle) a lopatka je schovaná -> opřená o trup, rozprostřená do šířky, tak pletenec ramenní v záteži danýho cviku dělá to co má, není-li to tak, tak nedělá. Dobře se to trénuje ve visech, v oporách na čtyřech.

Ahoj Chrobi, mám pro Tebe možná zajímavou věc, včera jsem byl na benči a teď cvičim tak se 110kg. Tuhle váhu jsem naprosto v pohodě utáhnul pilovitým tlakem, lehnul jsem si lavici, nahodil činku a jen odlepoval lopatky od lavičky, 110kg tam lítalo jak nic.Opravdu si tedy myslím že pokud se bench cvičí správně tak pilovitý sval maká hodně, navíc podle výsledku tohodle cvičení si myslím že pilovitý sval není slabý článek řetězu.Ale naprostej souhlas že pilovitý sval je pro úder zásadní jak pro fázi tak pro průraz a překonání zpětnýho rázu.Co se týká rehabilitace ramene tak o tom nic nevím, naštěstí mám ramena úplně v pořádku.

Ať to šlape, a piš sem častěji, máš hodně co říct, Tvoje příspěvky mě zajímají.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » pon 17. zář, 2012 15:06

Tak jsem dokončil shybovací program a vyzkoušel maximum dneska, které je 11 shybů. Začínal jsem program na 5 shybech, i když maximum jsem měl o jeden dva větší. Ale nebylo to už moc čistý technicky, tak jsem jel od pěti. Ale i tak mi dával zabrat. Problém taky byl, že sem neměl nikde ideální hrazdu, takže jsem měl občas problém, co s nohama. I tak považuju 11 shybů za úspěch celkem a navíc se necítim zrovna ve formě, takže to je možná i 12. Teď se zave vrátim se shybama ke GTG.
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kraken » pon 17. zář, 2012 15:25

U me je to podobne, vzhledem k tomu ze sem spis cvicil progresi na jednorucni a taky sem nebyl uplne odpocatej tak sem dal max .8 , daval sem jich i 12, ale taky si myslim, ze to bylo obcas technicky docela odbity tak sem zacal na 87654 a dalo mi to taky teda zabrat jak pes.. ten posledni den uz to bylo hardcore, ale mam stesti, ze za ten den odpocinku co sem nedelal v podstate nic sem se zase zregeneroval takze za ty 4 tejdny sem si zmeril a dal sem 15shybu jak vino a jeste bych tam frknul dalsich 5citerskejch :D sem spokojenej, funguje to a odporucam dal.
kraken
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pm » pon 17. zář, 2012 20:19

super, to mám radost pánové :-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 18. zář, 2012 9:57

Report od mojí žen Justys z www.funkcnitrenink.cz - jedna její žačka ze zlepšila ve shybech z 6 na 10, natočeno, dáme na web :-)

A na četná přání uveřejňujeme další super program by Pavel & Pavel, tentokrát na vzpory ležmo aka kliky!

Hit the Deck aneb dvoutýdenní program na zlepšení se v počtu kliků

http://www.kb5.cz/2012/09/hit-the-deck- ... ctu-kliku/

Obrázek
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj