RUNAR píše:Ahoj Chrobi, mám pro Tebe možná zajímavou věc, včera jsem byl na benči a teď cvičim tak se 110kg. Tuhle váhu jsem naprosto v pohodě utáhnul pilovitým tlakem, lehnul jsem si lavici, nahodil činku a jen odlepoval lopatky od lavičky, 110kg tam lítalo jak nic.Opravdu si tedy myslím že pokud se bench cvičí správně tak pilovitý sval maká hodně, navíc podle výsledku tohodle cvičení si myslím že pilovitý sval není slabý článek řetězu.Ale naprostej souhlas že pilovitý sval je pro úder zásadní jak pro fázi tak pro průraz a překonání zpětnýho rázu.Co se týká rehabilitace ramene tak o tom nic nevím, naštěstí mám ramena úplně v pořádku.
Ať to šlape, a piš sem častěji, máš hodně co říct, Tvoje příspěvky mě zajímají.
Ahoj. Dík za zprávu a díky i za ty odkazy na vrhače. Je to zajímavý a jako vždy složitý, můj pohled vždy bude trošku "zuchylněnej" k jednomu extrému rehabilitací, tvůj zase posilkou. Však se někdy třebas potkáme na živo a probereme to. Jeden příklad. Dneska ráno jsem měl prvního pacienta, co nikdy moc nesportoval, teď nějakou dobu chodí jednou tejdně na kickbox. Hejbal se kvalitativně líp, než velká většina vrcholovejch sportovců, co vídám (nebavíme se teď o tom, co by zvedl). Toho, když bude něco bolet, tak třebas začně benchovat a dřepovat a bude obojí dělat spontánně technicky dobře i bez korekce. A bude mu dobře. Kamarád se mu časem svěří, že ho bolí hrudník a ramena z toho, jak hodně sedí a on mu řekne, hele na to je nejlepší bench a dřepy, mě to pomohlo hned. A kamarád to začne dělat a zmrví se, protože mu holt není dáno dělat to dobře spontánně (z mnoha různejch možnejch důvodů). A jsou pohyby, který maj větší šanci ten fyziologickej pohyb nakopnout (vis, pozice na 4, lezení na zdi...) a pak některý maj tu šanci menší (bench...). Možná si z těch, co je jim dáno hejbat se dobře. Myslím, že jestli se někdy potkáme na živo třebas na setkání lidí odsuď, tak to pořešíme do hloubky snáz a ke shodě. Měj se fajně ;o)
PS: Toman má libovej podpis, poslední tejdny se pod něj můžu podepsat ;o)