kettlebells

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Re: kettlebells

Příspěvekod pm » pon 09. zář, 2013 14:52

Závisí na změně kompozice - špeky pryč, nabrat svaly, můžeš ve finále vypadat "stejně", to je u každýho jiný, ale jasně, někdo musí docela rychle začít kupovat větší kaťata a trika :-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » pon 09. zář, 2013 18:16

pm píše:Kliky ve stojce - dej jako jednu z regresí stání na rukou u stěny - až se dopracuješ na 5x 60 sekund, zkus spouštění (pak dolů, vykopnout znovu nahoru a znovu spustit), a pak zkus klik - není to tak těžké :-)

Pavle si mi říkal že kb m-press je lepší než kliky ve stojce ... jsem je proto přestal dělat :) Každopádně ze svý zkušenosti můžu říct že full klik ze stojky je jiný level než stání ve stojce a dokonce i partials. Dal jsem 2 minuty a klidně i 12 partials a plný klik nic. Se mi to neosvědčilo. Najel jsem na plný kliky s podporou expanderu a postupně snižoval podporu.Skoro bych to přirovnal k přítahu a muscle upu (co se obtížnosti týká)
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 09. zář, 2013 20:59

mne je zas lahsie urobit klik v stojke ako vydrzat minutu v stojke. pri muscle up-e si samozrejme ani neskrtnem. :evil:

military pressy ale robim! :D
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 09. zář, 2013 21:55

Toman píše:Pavle si mi říkal že kb m-press je lepší než kliky ve stojce ... jsem je proto přestal dělat :) Každopádně ze svý zkušenosti můžu říct že full klik ze stojky je jiný level než stání ve stojce a dokonce i partials. Dal jsem 2 minuty a klidně i 12 partials a plný klik nic. Se mi to neosvědčilo. Najel jsem na plný kliky s podporou expanderu a postupně snižoval podporu.Skoro bych to přirovnal k přítahu a muscle upu (co se obtížnosti týká)

Press ve stoje (jendoruč, obouruč, s kettlebell, jednoručkou, velkou činkou) je imho top press -i powerlifteři alá Rippetoe říkají, že má nejlepší přenos do všech atletických dovedností.

Kliky ve stojce fajn, dají se s pressy zajímavě kombinovat (kd yjeden cvik zlepšuje druhý), každopádně nelze cvičit vše najednou. Osobně jsem dal pár kliků ve stojce hned na první pokus, na SFB kurzu jsme dostali tucet zajímacích regresí/progresí, které výukovou křivku opět o hodně zkrátili. Až se uvidíme, zkusíme, to by bylo na dlouhé psaní :-) není to opět o cviku, ale principech síly obecně - aplikuj to co ses od nás naučil na klik ve stojce, a věřím že ho dáš, není to tak těžké, sílu na to máš Tome. Podpora expanderu je v tomto případě dobrý nápad. Budeme o tom mít na KB5 článek.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 10. zář, 2013 6:32

Krásná síla: Pavla M., 32 kg na kettlebell bent press

http://www.kb5.cz/2013/09/krasna-sila-p ... ent-press/

Obrázek

Jen čumim, pánové!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » úte 10. zář, 2013 12:37

Dík Pavle, já už je dám. Jen jsem chtěl říct že např. progrese z Convict Conditioning mi fungovaly moc pěkně až do doby kdy došlo na skutečný klik pak to totálně selhalo jelikož dle mého názoru do dosavadních cviků nezapojily svaly které jsou potřeba pro kompletní pohyb kliku. Stejně tak mi 18 pullapů nestačilo na 1 muscle up ... musel jsem na to úplně jinak.
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » úte 10. zář, 2013 13:03

Jen tak pro inspiraci. Uvítal bych článek o cvičení zápěstí a gripu. Nechal jsem se tebou inspirovat a pořídil CoC 1,2,3 přičemž 3 je challenge který nezavřu úplně, nikdy bych nevěřil jaký to je full body cvik :-D a zjistil jsem že na 44kg kb začínám mít problémy se zápěstím tzn. 1 opakování a pak se začíná ohýbat. Viděl jsem nějaký cvik u Ido Portala a tak to jedu (lano + závaží).
Taky jsem si všiml jak spousta elitních borců vypadává v Ninja Warrior resp. American Ninja na Cliffhangeru viz.
http://sasukepedia.wikia.com/wiki/Cliffhanger
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 10. zář, 2013 13:12

Toman píše:Dík Pavle, já už je dám. Jen jsem chtěl říct že např. progrese z Convict Conditioning mi fungovaly moc pěkně až do doby kdy došlo na skutečný klik pak to totálně selhalo jelikož dle mého názoru do dosavadních cviků nezapojily svaly které jsou potřeba pro kompletní pohyb kliku. Stejně tak mi 18 pullapů nestačilo na 1 muscle up ... musel jsem na to úplně jinak.

CC má dobré info o cvicích a přínosech, progrese jsou často na pikaču. Prozradím něco ze StrongFirst metodiky:

- Pike Pushup - dej si nohy na lavičku, ohni, a "klikuj" ve stojce - torzo by mělo být kolmo k zemi
- asistovaný HSPU - půjdeš do stojky, jedna noha natažená, druhá do L, opírá se o stěnu - jak "klikuješ", můžeš si s ní pomáhat

Nezapomeň, že HSPU je de facto izolační cvik. Srovnání s muscleupem je špatnéě, MU je full body lift, shybovat můžeš jak o život, ale když nedipuješ a nepracuješ na přechodu ze shybu do dipu, nefunguje.

Enjoy.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 10. zář, 2013 13:15

Toman píše:Jen tak pro inspiraci. Uvítal bych článek o cvičení zápěstí a gripu. Nechal jsem se tebou inspirovat a pořídil CoC 1,2,3 přičemž 3 je challenge který nezavřu úplně, nikdy bych nevěřil jaký to je full body cvik :-D a zjistil jsem že na 44kg kb začínám mít problémy se zápěstím tzn. 1 opakování a pak se začíná ohýbat. Viděl jsem nějaký cvik u Ido Portala a tak to jedu (lano + závaží).
Taky jsem si všiml jak spousta elitních borců vypadává v Ninja Warrior resp. American Ninja na Cliffhangeru viz.
http://sasukepedia.wikia.com/wiki/Cliffhanger

Máme ve frontě o gripperech další článek, sám 3 nesevřu ani omylem, pracuju na tom. Zápěstí - nižší váhu, drtit madlo, zavírat dovnitř. Fígl je též v držení - ruku třeba prorazit co nejvíce, váha musí být více u malíkové hrany. Osobně jsem s tím problém nikdy neměl, ani s heavy kettlebell.

Enjoy.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » úte 10. zář, 2013 14:03

Dík drcení madla pamatuju ale to s tím zavíráním dovnitř de facto "kontra pohyb" bude možná ono. Zní to jednoduše a dává to smysl, uvidíme co v reálu. Pozítří vyzkouším. Divím se, že mne to samotného nenapadlo :D

Přirovnání k MU jsem myslel pouze subjektivně k obtížnosti, nikoliv vzhledem k biomechanice.
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 10. zář, 2013 15:04

Ještě jeden tip níže :-)

Obrázek
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod roza » čtv 12. zář, 2013 14:23

Sakra,Pavle,jak tak koukám,tobě to cvičení fakt dost změnilo postavu...... :D
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 12. zář, 2013 15:16

A to už je to pár let stará fotka, nechal jsem se přebarvit na zrz a zvětšit si... :-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » pon 16. zář, 2013 18:45

Tak sem si pořídil 20kg kettlebell a vyzkoušel swing a TGU a je to znát oproti 16kg, už se těšim na cvičení :twisted:
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 16. zář, 2013 18:49

Dnes to bolo huste, hard day ETK s 24kg, 50 clean and pressov, 50 zhybov so 4kg zavazim, 245 swingov/9minut... svihadlo, strecing. Uz sa to bliiizi :D

Uz mate niekto otestovane tie kettle z online shopov? Ci su kvalitne, ci nedru dlane, a pod.? Pomaly rozmyslam o 28kg ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gusep » úte 17. zář, 2013 8:39

cohen: tak nad tvojimi 245 swingami za 9 minut mi zostava rozum stat. Klobuk dole. Ja som si vcera hodil vramci ETK hard day tiez 9 minut. no a pri maximalnej snahe som tam dokazal nasupovat iba 204. A to som myslel jak som sa zlepsil..
Inak moja metoda je, ze swingujem intervalovo co najvybusnejsie, hard day - 20s swing/10s pauza, medium 15s swing/15s pauza, easy 10s snatch/20s pauza. Neviem ako inak kontrolovat tu intenzitu, pretoze si myslim, ze swing by mal byt co najvybusnejsi vzdy. Ako to robis ty?
Gusep
Gusep
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod cohen » úte 17. zář, 2013 9:44

gusep: jednoducho. ked som maval s 20kg, tak som nemal ziadne pauzy, za co ma PM zdrbal, ze som par rokov pozadu v metodike swingovania :D takze teraz ked mavam s 24kg, davam medzi seriami 5 - 7s pauzu, preto stiham viac. okrem toho ku koncu pridam a aktivne strhavam kettle pod seba. pri medium day davam 10s pauzu.

tiez idem na vybusnost samozrejme, nikto nehovori, ze to nie je makacka najvacsia ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » úte 17. zář, 2013 9:58

ehm ehm...nebyl by odkaz (nak ho nikde nevidim) co je ono ETK? dik
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 17. zář, 2013 10:20

Dalt píše:ehm ehm...nebyl by odkaz (nak ho nikde nevidim) co je ono ETK? dik

ETK - Enter the kettlebell - knizka Pavla T., v ktorej je blbuvzdorny program, podla ktoreho ideme clean&pressy, zhyby a swingy/snatche 3x tyzdenne metodou hard - light - medium day.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gusep » úte 17. zář, 2013 10:58

cohen: jasne, takze skratit pauzy, teda momentalne na to este asi niesom ready (10s teraz tak minimum aby som mohol zacat dalsi seriu vybusne) ale za par tyzdnov.. diky

Dalt: ak ta bavia kettles tak si urcite zozen knizku Enter the kettlebell - je to taka biblia KB liftingu a vramci toho su popisane 2 programy, ETK minimum (TGU + swing, nieco ako KB5 Minimum od PM) a Rite of passage, ktory popisal cohen vyssie.
Gusep
Gusep
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně