cohen: Pravil Gray Cook, spoluzakladatel FMS, od jehož kolegy Bretta Jonese jsem se mj. FMS učil. Ve FMS je dřep PRVNÍ screen - a hle, se špičkama striktně dopředu, a navíc s tyčí nad hlavou

těžké - ale cílem není dokonalost, jen minimální dostatečnost. Běžci (a tím myslím opravdu běžce) mi ve FMS propadají v mnohem "jednodušších" a fundamentálnějších screenech.
S McGillem jsem zatím neměl tu čest, jen jsem si s ním vyměnil pár mailů (ohledně mostu), každopádně jsem s ním viděl několik DVD, a na perfektní dřep klade (jak jinak, především záda v neutrální pozici) velký důraz.
ukrop: čti "jinak bude muset" - lepší požáru zabránit, než ho hasit, že.
hellas: běh, stejně jako třeba kettlebell lifting, je buď GPP (obecná fyzická příprava, a to se týká této debaty), anebo speciální sportovní příprava, GPP (Tebou zmiňovaná jména). Rozdíl mezi snatchem v girevoj sportu a naším Hardstyle snatchem je diametrální - jiné cíle, jiné metody, a jiné kompenzace a bolístky z toho plynoucí. Dtto filosofie běhu jako ultimátního vyjádření bilaterálního pohybu dle kamaráda Daniela, zapadajícího do celku (tlačit -tahat - zdvihat ze země - dřepovat - chodit - běhat, viz Paul Chek a jeho klasifikace fundamentálních pohybových vzorců).
Až mě Jurek předběhne funícího do kopce, tak se jen usměju, protože na deadlift dám tak dvakrát víc než on, shybů třikrát více, o pressu nad hlavu nebo snatchy ani nemluvě, a navíc bych ho i trefil do nosu, shodil na takedown, upáčil nebo uškrtil - a kdyby chtěl utíkat, tak i dohonil na sprint

jakmile by mi však utek, byl bych v prdeli, ale pořešilo by to nějaký dopravní prostředek
GPP vs. SPP, ju.
EDIT: Foto pro radost - nápis na meme se netýká této debaty, i když vlastně ano, z mnoha hledisek