Beh ?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Re: Beh ?

Příspěvekod cohen » pon 03. lis, 2014 14:23

Stale dobre... v ramci maratonskeho treningu sa niekedy vo februari dostanem na 240 mesacne a pred maratonom objem klesne pod 200 (vratane maratonu). Pre zaujimavost, vcera 12km za 1:26, vrazedne slimak tempo. :twisted:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gusep » pát 14. lis, 2014 8:59

recenzia knizky Dana Oralka - vypada zaujimavo

http://rungo.idnes.cz/daniel-oralek-lub ... behani_fro
Gusep
Gusep
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Gusep » ned 16. lis, 2014 19:25

Vcera krosovy pretek na Vysocine, 10km, 250m +/-, 54min. Teren hlavne les. Som spokojny, kedze nabehane za posledny mesiac presne 0km :)
Gusep
Gusep
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod cohen » čtv 20. lis, 2014 9:15

Gusep píše:Vcera krosovy pretek na Vysocine, 10km, 250m +/-, 54min. Teren hlavne les. Som spokojny, kedze nabehane za posledny mesiac presne 0km :)

Pekne! Mna caka cez vikend 16km beh, tento tyzden sa uz dostanem cez 40km. Rychlost stale nic moc, napriklad vcera som siel 8km pri priemerke cca 135 - 137 bpm za 53 minut. Ale aj tak pomerne velka spokojnost. ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » čtv 20. lis, 2014 12:27

ukropcany píše:Za 5 mesiacov sa kdečo pomení... 8)
Teraz to budem zopar mesiacov hrat na znizovanie tepovky pri rovnakej rychlosti, uvidime, ci sa dostanem na priemerku 130. ;) Mas nejaku statistiku, ako sa veci menili u teba?
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pát 21. lis, 2014 9:22

ucrop: mno, myslim, ze 1km/h pri tom istom tepe je dost dobry vysledok, ak sa bavime o X mesiacoch (skus upresnit) v nasom veku :mrgreen:

tak... mas nabehane objemy, mas zaklad na budovanie tempa. ;) to tempo "pod 3 minuty" bolo na kilometer predpokladam... a pri akom tepe? lebo pre mna je 3min/km sprinterske tempo. :oops: ked som siel naposledy 400-vky, mal som rychlost 5min/km pri cca 160bpm. :evil:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pát 21. lis, 2014 20:18

Veeelmi pekne :D

Ja som dnes po straaasne dlhom case sprintoval stovky do kopca, aj to tak vyzeralo. Tiez som koncil cca na 175bpm, no verim, ze zo seba dokazem v buducnosti vymacknut viac. :D
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » pon 24. lis, 2014 8:13

Zdravím pánové, pár týdnů jsem se odmlčel, nějak nebyl čas. Teď v neděli se chystám na poslední závod sezóny, ještě váhám mezi desítkou a půlmaratonem. Poměrně poctivě trénuju, teĎ spíše delší tratě (10-14km) pomalejším tempem, i když včera jsem si s přítelkyní zaběhnul takovou svižnější sedmičku. Přítelkyně zaběhla 3:30:26 v New Yorku.
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » pon 24. lis, 2014 8:45

ukropcany píše:
toddb píše:Přítelkyně zaběhla 3:30:26 v New Yorku.

Tak to je super! S maratónom si ja ešte len budem musieť napraviť reputáciu... :lol:

Kamoš bol v Chicagu a dobehol 3:00:06... Na porazenie... :evil:

No, 3 hodiny, to je ale vynikající čas. To je těžké k překonání. Ja bych se rád příští rok v Praze dostal ke 4 hodinám, potažmo je překonal.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 24. lis, 2014 8:46

ukropcany píše:Jasné. Na polmaratóne mám priemerný tep 172, pričom počas fartlekov, keď mám tep 160, tak mám pocit že ako brutálne makám... :lol: Puf, inak zlepšením stravovania posledných dní mám taký pocit, že už len +3 kg špeku... :wink:

Hehe, lenze pri preteku si trosku v inom psychickom rozpolozeni, ked som si raz meral pulz pocas Devinu, slo to od 173 po 185.. pocas treningov sa snazim nemat pocit, ze makam, lebo sa uz poznam - ked mam pocit, ze makam, smerujem k pretrenovaniu. :D Tiez po dekagramoch stracam vahu, aj ked teda dari sa mi ju drzat uz dva mesiace na 84kg. Minuly tyzden som sa dostal cez 45km, najdlhsi beh (vcera) 16km (1:47), vsetky behy pod priemerom 140bpm, cista flakarina. ;)

Toddb: pekne!
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 24. lis, 2014 10:56

ukropcany píše:
toddb píše:No, 3 hodiny, to je ale vynikající čas. To je těžké k překonání. Ja bych se rád příští rok v Praze dostal ke 4 hodinám, potažmo je překonal.

Okrem pána trénera (2:17) nemám vo svojom okolí nikoho, kto dá maratón pod 3 hodiny...

A ides teda na bratislavsky? ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » pon 24. lis, 2014 14:52

Michale, já myslím, že 50 není rozhodně málo. Podle mě je to málo na tebe, protože jsi zvyklý běhat obrovskou porci kilometrů a tím je samozřejmě obrovská i tvoje trénovanost, ale na hobíka jako já je 50 dost. V přípravě na pražský maraton bude 50 mým maximem počítám, více ani nechci běhat, abych si to ještě alespoň trochu užíval. Samozřejmě s tím jdou i moje ambice, mně jde o čas okolo 4 hodin a tobě jde o to stlačit to pod 3 hodiny...
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 24. lis, 2014 15:28

Posledny cca mesiac a pol pred maratonom mam naordinovanych 60 - 70+ km tyzdenne (posledne dva tyzdne menej), ale to vnimam ako minimum, aby sa dal vobec maraton odbehnut (relativne) bezbolestne. Ucrop by to samozrejme dal, no on uz ma trosku ine mety a bez top treningu do toho nepojde. ;)

Apropos, oproti cca 2 rokom dozadu behavam na tepoch nizsich o 10 - 15bpm. Zaujimavy posun. K lepsiemu. :mrgreen:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » pon 24. lis, 2014 21:31

cohen píše:Posledny cca mesiac a pol pred maratonom mam naordinovanych 60 - 70+ km tyzdenne (posledne dva tyzdne menej), ale to vnimam ako minimum, aby sa dal vobec maraton odbehnut (relativne) bezbolestne. Ucrop by to samozrejme dal, no on uz ma trosku ine mety a bez top treningu do toho nepojde. ;)

Apropos, oproti cca 2 rokom dozadu behavam na tepoch nizsich o 10 - 15bpm. Zaujimavy posun. K lepsiemu. :mrgreen:

Jenže já se chci trápit, rozumíš?! A bolest taky chci! :D
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 25. lis, 2014 8:36

Ved hovorim, relativne!! :D Ale teraz vazne - ked trenujem na tepoch 140 a maraton odbehnem na priemerke 150 - 155, bude ma to boliet? Asi ani velmi nie - ak poctivo natrenujem. ;) Posledne co chcem je rozbit sa pocas maratonu na kasu. :idea:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » čtv 27. lis, 2014 21:13

Tak jsem si zapsal ještě na neděli půlmaraton nakonec, ale cítím se tak na 5 km závod. Pak postnu čas.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 01. pro, 2014 9:24

toddb: no ja by som sa na to radsej vy... ;) lenze ja som lenivy trosecnik, ktoremu sa nechce sutazit :lol:

A mam za sebou prvy tohtorocny beh pri minusovej teplote, rovno krasnych -5°C :)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » pon 01. pro, 2014 9:32

cohen píše:toddb: no ja by som sa na to radsej vy... ;) lenze ja som lenivy trosecnik, ktoremu sa nechce sutazit :lol:

A mam za sebou prvy tohtorocny beh pri minusovej teplote, rovno krasnych -5°C :)

No, nakonec to bylo docela dobrý, zaběhl jsem za 1:53:33, přičemž až asi do 17 km jsem to měl rozběhnutý na cca 1:48-49, ale přišla krize, zpomalil jsem a vytuhnul. Podmínky závodu byly fajn, ale byla zima, běželi jsme po cyklostezce, která vede podél Labe, nicméně to asi nikomu zvlášť nevadilo. Plán do příštího roku je zhubnout a naběhat větší objemy v přípravě. A možná trenér.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 01. pro, 2014 11:18

ukropcany píše:
toddb píše:A možná trenér.

Tréning v skupine a pod vedením mástra má veľkú výhodu v tom, že to človeka oveľa lepšie motivuje ako keď človek trénuje sám...

Trosku nerozumiem, ako to myslis. Osobne som rad, ze mam teraz "len" taku motivaciu, aby som sa nepretrenoval. Ani si neviem predstavit, ze by som sa mal este porovnavat s nejakymi dalsimi bezcami - pri mojej kompetitivnosti by som skoncil do dvoch mesiacov. :mrgreen:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » ned 07. pro, 2014 13:09

Ved totok, rozbit sa nie je problem... dnes 20km za 2:21 pri priemerke 139bpm. Nuda, necas, ale s dobrou hudbou v usiach to slo. Pre porovnanie, tych istych 20km som pred 4 rokmi dal za 2:02. Len trosku pri inych tepoch. ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně