Moderátor: Picard
marcelinho píše:komi píše:Tak v Bujinkanu nejsou špatný techniky,jde spíš o tu politiku kolem-to nejvíc kazí tohle bojový umění..
Naučený techniky se zapomínají a hodně se učí improvizovat..ale,ale?
Problem ako sa ja na to divam cele,je ten ze technika sama o sebe vobec nie je dolezita.. ci je to predny uder z boxu, alebo predne Tsuki z Karate alebo predna z Thaiboxu a KungFu je uplne jedno..biomechanika uderu je az na male detaily o tom istom,aj ked mnohi ludia z TBU radi "melu" skazky o tom ze ta alebo ona technika v ich style je jedinecna.. najdolezitajsia je metodika Drilov a sparingovych hier ako ozivit a naucit tu napr.prednu ruku u fightera a aby mu fungovala v co najkratsom case proti plus-minus seberovnemu superovi...popr. si dosad kop,hod,takedown,paka,skrtenie atd....
To je problem extremnej vacsiny ludi z TBU ze pokial oni sa rochnia v memorovani kombinacii do svalovej pamate,akumulovani kvanta technik a Kata..na skutocne "aliveness" drilovanie im neostava cas..a to su prosim "drily"..potom je este faza Kumite-Randori-Sparing atd ..
"Naucene techniky se zapominaji" ako si povedal vtedy pokial boli umelo memorovane ako je zvykom vo vacsine tu pritomnych TBU..je zaujimave ze zapasnik,boxer,fullkontakt karateka,judoka tych zopar technik ktore si fullkontakte od-driloval a od-sparoval nikdy nezabudne..samozrejme ze pokial nebdue cvicit strati trosku an presnosti,sile,rychlosti..ale nezabudne NIKDY tych svojich zopar vysoko% tnych technik!
will píše:Každá technika funguje, akorát jí musí umět člověk aplikovat.
Toto musí někdo naučit, protože techniku můžu nějak cvičit třeba v katě, kihon, atd., a jinak se použije v reálu nebo jak by řekl mistr Funakoshi striktně se technika cvičí pouze v kata při reálném použití nikoliv.
hellas píše:Jak to řiká ukrop? Zlaté x-box?
No já taky svoje spodky, shuto, atd., v reálu nepoužívám, ale spolehni se, že kdybych ti tam jakoukoliv z těchto technik pustil, tak se s toho posereš
ingwe píše:
![]()
![]()
zle matičko zle, idioti zde...
Tengu 77 píše:Zdravím,někde jsem četl,že M. Hatsumi cvičil za mlada víc bojových umění a po dlouhou dobu cvičil západní box,který hodně ovlivnil jeho pohyby v bujinkanu a to tím,že pohyby v technikách jsou víc uvolněnější a nejsou tak striktní nebo "křečovitý" ...tak se chci zeptat bujinkanistů co je na tom pravdy..díky
Araver píše:Aby bylo něco použitelné pro praxi, mělo by to naučit především principům. Fyzičku i techniku dnes cvičí všude, někde více, jinde méně. To, že je někdo vysoký a pár kilo navíc nebo vyhodil pár opilců z hospody při své "práci", je sice moc hezké a dává to člověku vyšší šanci při opravdovém střetu, ale neznamená to, že je dobrý bojovník nebo že dokáže dobré bojovníky vychovat.
Každému vyhovuje něco jiného a každá situace je jiná. Ale prosím, přestaňte tu oblbovat lidi, co třeba mají zájem něco cvičit. Jedna věc je psát tu svůj názor ("Myslím si, že.. A u nás se cvičí to a to..") a plkat tu nesmysly ("Tohle je na nic, tohle nefujnguje, protože já vím, já dělat tohle,...")
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků