Co byste mi doporučili?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Co byste mi doporučili?

Příspěvekod Anonymní » pon 15. lis, 2004 9:20

Ráda bych váš požádala o radu, pro který druh bojového umění se rozhodnout.
Je mi 24, zatím jsem nic necvičila, teď začínám s tai-či a ráda bych ještě něco k tomu. Nechci cvičení brát jen jako pohybovou aktivitu párkrát týdně v tělocvičně, ale spíš jako součást životního stylu. Zároveň bych ale byla ráda, kdyby to šlo po čase využít jako sebeobrana v reálné situaci. Další věc je, že nemám příliš ráda moc kontaktní sporty, což je ale asi trochu v rozporu s reálným využitím, takže jsem ochotná vyzkoušet i něco kontaktnějšího.
Budu moc ráda, když mi napíšete váš názor, v současné době se rozhoduji hlavně mezi Wing Tsun a Karate, ale uvítám i jiné návrhy. Popř. i konkrétní školy(v Praze).
Díky moc
Ciri
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 15. lis, 2004 9:58

Zkus Mai Gei Wong Wing Chun, Legerova 34, Praha 2

Pro nováčky úterý a čtvrtek od 18:30.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 15. lis, 2004 10:10

ewto Praha 6, Bozdech a Lazensky
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 15. lis, 2004 10:19

Co sa tyka skol, Ti neporadim, ale u Vas v CR mate vacsi vyber a myslim ze to nebude problem. Ak mas rada pohyb a krasne zostavy urcite odporucam wu shu - su tam krasne zostavy, napr. rozne zvieracie styly, a oproti zostavam karate je omnoho krajsie a kretivnejsie. Takisto ma efektne bojove vyuzitie. Takisto som za WT - idealny styl pre sebaobranu pri ktorom netreba mat velky fyzicky fond. A ak by si chcela preferovat viac nohy - cize kopy - skus taekwondo. Zelam vela zdaru. :D
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 15. lis, 2004 10:47

pokud chceš WT nebo WCH, zkusil bych Mai Gei Wong jak bylo shora psáno, jinak můžeš zkusit i kudlanku pokud to nemáš daleko do Bohnic, SiFu Hušek učí i Yang taiji, měla by jsi to při jednom :wink:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 15. lis, 2004 10:55

Ving Tsun - Praha 3
Z© náměstí barikád
Út a Čt / 19:30 - 21:00
http://www.AVSE.cz
Tel.: 602 384 591
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Ciry

Příspěvekod etela » pon 15. lis, 2004 14:25

Ja osobne si myslim, ze v kazdom pripade, je dobre sa zamerat na jednu vec poriadne. pises, ze chces zacat s taicchi a okrem toho by si si rada "nieco pribrala k tomu". zda sa mi to nelogicke, prepac, je to moj nazor.

zacni s jednym, teda s taicchi a uvidis, ci je to, to prave, co ti sedi a vobec o com to cele je. ja cvicim taicchi uz nejaky ten rok a poviem ti, ze to poskytuje obrovsky priestor pre vlastnu pracu a je to nielen cvicenie na cely zivot, ale aj cesta, zivotny styl.

vela zdaru pri rozhodovani
etela
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: Ciry

Příspěvekod xiexie » pon 15. lis, 2004 14:46

[quote="etela"]Ja osobne si myslim, ze v kazdom pripade, je dobre sa zamerat na jednu vec poriadne. pises, ze chces zacat s taicchi a okrem toho by si si rada "nieco pribrala k tomu". zda sa mi to nelogicke, prepac, je to moj nazor.

Jo, je dobre delat jednu vec a to poradne.Na druhou stranu, pokud skutecne chces na sobe poracovat tak proc nepribrat neco dalsiho, ne uplne vzdaleneho. Pokud je ucitel taichi dobry uvidis ze taichi neni jen o pomalych pohybech, ale i o obrane a utoku. To ale chce cas a hlavne chtit. A pokud preci jen chces neco k tomu ( plne ti rozumim :wink: ) tak zkus par stylu a uvidis co ti sedne. Nekomu kdo je hubenoucky bych treba moc nenutila Nan Shaolin, ale to musis poznat sama. Fakt se porozhlidni vyzkousej a uvidis. Stylu je moc a pokud si nebudes jista kvalitou, napis sem a oni ti poreferuji co a jak. Preji hodne stesti :D .
XieXie
xiexie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 15. lis, 2004 15:22

Ahoj,
díky všem za názory. Já se jen zeptám - myslela jsem si, že právě Ta-či a Wing Tsun by se mohlo docela dobře doplňovat, co jsem se dočetla, tak jde o "vnější" a "vnitřní" styl kung-fu. Nebo ne??
Láká mě obojí - každé pro něco jiného, a nemůžu se rozhodnout, proto jsem myslela, že vyzkouším obojí, buď u toho zůstanu, nebo si vyberu jedno....co myslíte?
Díky Ciri
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod xiexie » úte 16. lis, 2004 7:14

ZA ZKOUSKU NIC NEDAS ! Jdi do toho a uvidis :D :D :D
XieXie
xiexie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tokugawa » úte 16. lis, 2004 8:47

Ciri píše:Ahoj,
díky všem za názory. Já se jen zeptám - myslela jsem si, že právě Ta-či a Wing Tsun by se mohlo docela dobře doplňovat, co jsem se dočetla, tak jde o "vnější" a "vnitřní" styl kung-fu. Nebo ne??
Láká mě obojí - každé pro něco jiného, a nemůžu se rozhodnout, proto jsem myslela, že vyzkouším obojí, buď u toho zůstanu, nebo si vyberu jedno....co myslíte?
Díky Ciri

Zazitek z vlastniho zivota:

Neni vzdycky vyhodou, kdyz delas podobna cviceni.
Sam jsem nechal WCH, kdyz jsem Mistrovi udelal v Thuei-Shou Bong-Sao :(
Nekdy se to muze taky pekne plest :?
tokugawa
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Virgee » úte 16. lis, 2004 22:46

tokugawa: myslím, že dobrý bong sao není nikdy nikde na škodu :-)

ciri: člověk si musí rozhodnout (vyzkoušet), co valstně chce. Jestli pohyb po večerech, sportovní vybití, reálnou sebeobranu a polde toho vybrat. Rozhodně si ale nemsylím, že je dobré mixovat, tzn. dělat tai-chi a wing chun apod. Myslím, že je třeba se zaměřit na jedno a to dělat svědomitě a naplno a třeba i z toho udělat životní styl.
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Bruce_Jirka » stř 17. lis, 2004 21:43

Jen tak pro zajímavost jakej styl tai-chi si začala cvičit?
A myslím že tai-chi je určitě(když to tak bereš) krásný pro živtoní styl a s tim WT bych tak nespěchal radši bych se šel podívat po hodně školách co kde a jak ale myslím že je to nejlepší kombinace ale asi je to těžké na fyzičku i když...Ale hlavně na psychiku!Přinutit se cvičit apod.
Každopádně je to krásná dvojkombinace pro životní styl je to jen na tobě..Přeju ti do budoucna hodně štěstí...
Bruce_Jirka
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 17. lis, 2004 23:41

Ahoj,
no já teď začínám s Tchaj-ťi čchüan. A s tím WT - zatím mám právě v plánu obejít pár škol, a zkusit i vyzjistit nějaké info, abych si dobře vybrala, asi je to dost důležitý. Každopádně jsem byla na takové ukázce WT a dost se mi to líbilo, takže bych to zkusila moc ráda. I když se mi zdá, že zrovna lidé co se tomu věnují se tady i na různých jiných fórech handrkují víc než u jiných sportů (ale možná je to jen můj mylný dojem), takže těžko si z toho vybrat "objektivně", ale spíš si to zkusím obejít a zůstat tam, kde se bude zdát, že by mi to mohlo vyhovovat, koneckonců škola se dá asi změnit vždycky, žejo.
Jinak mě ještě zaujala jedna věc - vážně je tak těžký uvolnit určitou část těla (to je k tomu ta-či), když člověk hodně posiluje? Mě totiž připadá, že to přece nemůže jít proti sobě, to je lehčí uvolnit netrénovaný sval než trénovaný? No pravda že s tím nemám zkušenost, takže bych vám asi neměla odporovat, ale tohle mě vážně nikdy nenapadlo, myslela jsem, že to uvolnění je víc o soustředění, je jedno jaký má kdo svaly (já jen vím že třeba atleti posilují hodně, a přitom při běhu musí být naprosto uvolnění - je to docela dobrý pozorovat třeba u sprinterů, kteří to fakt umí, jak jim takzvaně "lítá huba", protože ty svaly jsou prostě uvolněný - asi je to úplně něco jinýho než u Taï-či, jen mě to v souvislosti s tím napadlo.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jamamba » čtv 18. lis, 2004 9:07

4Ciri
Důležitý samozřejmě je, aby jsi věděla, co ti sedí, ale specielně u WCh si dej pozor na nejlepší, nejrychelji naučitelnou sebeobranu. Na největší mistry a tajný techniky, které starý grandmastrer někomu tajně předal, taky na věci, který ti nikdo nemůže říct a taky na to, kolik po tobě a za co budou chtít.
Jo a ještě na to, že zvládněš za pár měsíců zmastit 90 kilovýho chlapa a na další podobný řeči, který se sice hezky poslouchaj, ale hůř prováděj :?
Především je to o dřině, jako vše a žádná kratší nebo lehčí cesta neexistuje :!: :!:
Bye bye.
Jamamba
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 18. lis, 2004 9:17

Ahoj Jamambo,
díky za názor, určitě máš pravdu. I když já se zatím s podobnými řečmi ani moc nesetkala, ještě tak možná s tím, že je to celkem brzo použitelné v reálu (i když asi to nebylo myšleno tak, že já - vážím asi tak 54 kg - zmastím za 3 měsíce chlapa co má 90 kg).
Akorát třeba s tím kolik po mě za co chtějí - to je právě problém, já jsem začátečník a moc neodhadnu, jestli je to přiměřený. Hlavně taky nevím, jestli tu platí (asi ne), že vyšší cena = vyšší kvalita (jezdím na koni a tam to tak většinou bývá, samozřejmě výjimky se najdou), nebo spíš naopak....
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Marty » čtv 18. lis, 2004 10:02

Ahoj Ciri, Jamamba má pravdu. Měla by jsi projít co možná nejvíce škol, které se ti nabízejí - posedět, pokoukat, hodně se ptát, odejít a pak chvilku přemýšlet (když ještě nejsi rozhodnutá). Hodně taky záleží, jak se k tobě kde budou chovat, v tom ti ale nikdo neporadí, to si musíš přebrat sama. A co se týče ceny : ne vždy znamená "vysoká cena = vysoká kvalita". Což ale taky neznamená, že máš brát to nejlevnější. Hodně štěstí v hledání.
Marty
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Bruce_Jirka » čtv 18. lis, 2004 15:53

Ciri píše:Ahoj,
no já teď začínám s Tchaj-ťi čchüan. A s tím WT - zatím mám právě v plánu obejít pár škol, a zkusit i vyzjistit nějaké info, abych si dobře vybrala, asi je to dost důležitý. Každopádně jsem byla na takové ukázce WT a dost se mi to líbilo, takže bych to zkusila moc ráda. I když se mi zdá, že zrovna lidé co se tomu věnují se tady i na různých jiných fórech handrkují víc než u jiných sportů (ale možná je to jen můj mylný dojem), takže těžko si z toho vybrat "objektivně", ale spíš si to zkusím obejít a zůstat tam, kde se bude zdát, že by mi to mohlo vyhovovat, koneckonců škola se dá asi změnit vždycky, žejo.
Jinak mě ještě zaujala jedna věc - vážně je tak těžký uvolnit určitou část těla (to je k tomu ta-či), když člověk hodně posiluje? Mě totiž připadá, že to přece nemůže jít proti sobě, to je lehčí uvolnit netrénovaný sval než trénovaný? No pravda že s tím nemám zkušenost, takže bych vám asi neměla odporovat, ale tohle mě vážně nikdy nenapadlo, myslela jsem, že to uvolnění je víc o soustředění, je jedno jaký má kdo svaly (já jen vím že třeba atleti posilují hodně, a přitom při běhu musí být naprosto uvolnění - je to docela dobrý pozorovat třeba u sprinterů, kteří to fakt umí, jak jim takzvaně "lítá huba", protože ty svaly jsou prostě uvolněný - asi je to úplně něco jinýho než u Taï-či, jen mě to v souvislosti s tím napadlo.
:lol: U atletů je napětí když běží...
V tai-chi když se člověk musí uvolnit je to jiné sou způsoby
jako třeba stát v jendom postoji deset minut protože dřív než
se cvičilo tai-chi jako sestava tak to byly jen postoje v kterých se stálo třeba hodinu!Uvidíš že deset minut ti dá zabrat jak na ruce tak na nohy ale to je ono když tě to začne bolet tak to uvolnit...Však to to také učitel vysvětlí...Ale dá to hodně práce je to na dlouho...A nedoporučoval bych kulturistům cvičit třeba tai-chi protože ty svaly sou těžký a držet je v pozici nebo plnout pohybem je pro ne potom dost těžký...
sám sem to zkoušel šel sem do posilovny den před tréninkem tai-chi a bylo to hrozný jak kdybych to cvičil poprvé!
Každopádně přeju hodně zdaru :wink:
Bruce_Jirka
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 05. pro, 2004 14:01

Ahoj, nemohli by ste mi prosim poradit nejake dobre skoly Wing Tsun v Brne,moc dekuji 8)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 05. pro, 2004 14:35

Ving Tsun - Brno
http://www.AVSE.cz
Tel.: 603 975 906
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na bojová umění a sporty obecně