Ciri píše:Ahoj,
díky všem za názory. Já se jen zeptám - myslela jsem si, že právě Ta-či a Wing Tsun by se mohlo docela dobře doplňovat, co jsem se dočetla, tak jde o "vnější" a "vnitřní" styl kung-fu. Nebo ne??
Láká mě obojí - každé pro něco jiného, a nemůžu se rozhodnout, proto jsem myslela, že vyzkouším obojí, buď u toho zůstanu, nebo si vyberu jedno....co myslíte?
Díky Ciri
Ciri píše:Ahoj,
no já teď začínám s Tchaj-ťi čchüan. A s tím WT - zatím mám právě v plánu obejít pár škol, a zkusit i vyzjistit nějaké info, abych si dobře vybrala, asi je to dost důležitý. Každopádně jsem byla na takové ukázce WT a dost se mi to líbilo, takže bych to zkusila moc ráda. I když se mi zdá, že zrovna lidé co se tomu věnují se tady i na různých jiných fórech handrkují víc než u jiných sportů (ale možná je to jen můj mylný dojem), takže těžko si z toho vybrat "objektivně", ale spíš si to zkusím obejít a zůstat tam, kde se bude zdát, že by mi to mohlo vyhovovat, koneckonců škola se dá asi změnit vždycky, žejo.
Jinak mě ještě zaujala jedna věc - vážně je tak těžký uvolnit určitou část těla (to je k tomu ta-či), když člověk hodně posiluje? Mě totiž připadá, že to přece nemůže jít proti sobě, to je lehčí uvolnit netrénovaný sval než trénovaný? No pravda že s tím nemám zkušenost, takže bych vám asi neměla odporovat, ale tohle mě vážně nikdy nenapadlo, myslela jsem, že to uvolnění je víc o soustředění, je jedno jaký má kdo svaly (já jen vím že třeba atleti posilují hodně, a přitom při běhu musí být naprosto uvolnění - je to docela dobrý pozorovat třeba u sprinterů, kteří to fakt umí, jak jim takzvaně "lítá huba", protože ty svaly jsou prostě uvolněný - asi je to úplně něco jinýho než u Taï-či, jen mě to v souvislosti s tím napadlo.
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků