nejvhodnejsi

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Bruce_Jirka » úte 23. lis, 2004 19:24

Myslím že všechno tě naučí sebeobranu taky je to BU ne?
Ale rozhodnout se musíš sám ne co je nejlepší ale co tě baví a co zvládneš...
Bruce_Jirka
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Ondra-SCS » úte 23. lis, 2004 20:05

raduz:Určitě se dá nechat strhnou v ultimátech.Ale kolik myslíš že tě přepadne ultimátních zápasníku s kolika ultimátníma zápasníkama ses už rval???Třeba my máme dodržovat určitou vzdálenost a když do ní útočník vejde tak bum,bum.Když do ní vejde já nic neudělám tak sem udělal chybu.A to je v hodně bojových umění uděláš chybu a za tu chybu prostě zaplatíš.
Ondra-SCS
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Virgee » úte 23. lis, 2004 21:03

Ondro SCS - bez urážky - je ale vidět, že jsi naprostý začátečník (nebo alespoň to tak vyapdá). Měl by sis uvěomit, že nikdy nic nevyjde, tak jak má a všchno se v reálném boji může podělat a taky se to podělá. Jasně, že jsou nějaký principy a myšlenky, ale musíš počítat s tím, že se to zkazí. Stát se může všehcno, je hloupost říct, že něco se nestane.
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ninja » úte 23. lis, 2004 21:26

dovolim si tiez nieco k tomuto tematu pripomenut. Takze sice ked ti vojde do tvojej vzdialenosti mas spravit bum bum, lenze ked je rozbehnuty a nastvaty tak mu tym bum bum nic neurobis, preto je lepsie obchodzat ho ako vo WT, ale to sa malo kedy podari-musel by si vtom uz byt dobry majster. a veeeelmi vela krat sa stava ze spadnes na zem a co potom? na to tiez musis byt pripraveny a preto je dobre pri hocijakom BU trenovat aj boj na zemi. len tolko som chcel povedat
naše ruky sú dvere neprepúšťajúce nepriateľa a naše nohy kladivo, ktoré ho môže zabiť.
Ninja
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Ondra-SCS » úte 23. lis, 2004 21:38

Se všim souhlasím já netrénuju kick-box takže nejsem ani začátečník to je jen co vím od kámoše co chodil do Jihlavy.Já tady už o ničem radši nebudu psát protože se tohle forum se zvrhlo v co nemělo a je podle mě blbost v tom dál pokračovat.Ale určitě je pravda že je třeba umět boj na zemi protože nikdy nevíš co se stane.Mimochodem co vy dva děláte za BU.
Ondra-SCS
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Ninja » úte 23. lis, 2004 21:45

trochu kickbox, do toho karate, ale chcel by som radsej trenovat WT len nieto kde
naše ruky sú dvere neprepúšťajúce nepriateľa a naše nohy kladivo, ktoré ho môže zabiť.
Ninja
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Ondra-SCS » úte 23. lis, 2004 21:46

for Virgee:Sem zečátečník. Jo a podělat se to může a nebo taky nemusí.Hele kdybys dělal všechno podle různých sestav atd tak by se to nepodělá.Neznám člověka kterej by to nemusel podělat.I mistr tesař se někdy utne.Ale říkej já to podělal v tý technice chyba neni .Chyba je vždycky v tobě já to udělal trošku jinak,já pozdě zareagoval,já.........
.Nechtěl bych to dál rozvádět ale kdybych uměl všechno co se učíme bez chyby nebyl bych asi člověk.
Ondra-SCS
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Virgee » úte 23. lis, 2004 21:52

Ondra-SCS píše:for Virgee:Sem zečátečník. Jo a podělat se to může a nebo taky nemusí.Hele kdybys dělal všechno podle různých sestav atd tak by se to nepodělá.Neznám člověka kterej by to nemusel podělat.I mistr tesař se někdy utne.Ale říkej já to podělal v tý technice chyba neni .Chyba je vždycky v tobě já to udělal trošku jinak,já pozdě zareagoval,já.........
.Nechtěl bych to dál rozvádět ale kdybych uměl všechno co se učíme bez chyby nebyl bych asi člověk.

Naprosto s Tebou musím souhlasit.

Dělám Ving Tsun a Escrimu
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » stř 24. lis, 2004 10:12

ondra SCS: so zapasnikmi trenujem stale :D A niektori z nich su vsestranni fighteri (box, MT, karate...) Ono s tym nacasovanim je to pekne, ale niekto zafintuje, supne nejaky direkt - hned skrati vzdialenost a uz ho mas na tele... ... a hned si na zemi :cry:
A nektori zapasnici maju nepr. utoky na nohy tak "naslapane", ze neikedy ani nestihnas zareagovat.
PS: Scars nema ziadne techniky boja na zemi?
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 24. lis, 2004 12:14

Co se týče vašich připomínek k boji na zemi.
Ninja napsal, že tě velice často někdo může porazit na zem. Je velice podstatný rozdíl v tom co je boj na zemi a v tom, co se většinou stává a to je to, že jednu jednu schytáš a upadneš. Tak to většinou bejvá, pak je ti stejně boj na zemi k hovnu. Ten využiješ pouze v tom případě, že ty jsi ten který strhává, poráží apod. a soupeř tě stáhne s sebou. Pokud je to,ale tak, že Tě soupeř pošle k zemi, tak si pánové přiznejte, žě pokud se nestihnete velice rychle dostat nahoru jste v p...;-)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » stř 24. lis, 2004 13:56

tak to absolutna pravda,suhlasim. Chcem len povedat, ze casto sa napriklad z klincu dostanu obaja bojovnici na zem, kde boj nasledne pokracuje a tam sa hodi aspon mala priprava akehokolvek boja na zemi.
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ondra » stř 24. lis, 2004 19:06

myslim si že takové debaty typu: kámoš řikal... tak od toho by jsme měli upustit, já znám člověka co řiká že viděl Elvise. :D . Každý dělá v boji chyby i KickBoxer se může dostat na zem. Na zemi je to uplně něco jiného. jsme jenom lidi nikdo nic nezná dokonale a žádné nepřekonatelné BU neexistuje, bojují proti sobě vždycky LIDI :idea: uč se to co je ti nejbližší, to je pro každého něco jiného, a nech si poradit od lidí co tomu rozumí a ne tady. :idea: někteří lidi tady tomu rozumí a učí sebeobranu, nebo BU/BS a píšou docela rozumně, ale ne všichni mají takové zkušenosti...
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 24. lis, 2004 22:25

raduz píše:ondra SCS: so zapasnikmi trenujem stale :D A niektori z nich su vsestranni fighteri (box, MT, karate...) Ono s tym nacasovanim je to pekne, ale niekto zafintuje, supne nejaky direkt - hned skrati vzdialenost a uz ho mas na tele... ... a hned si na zemi :cry:
A nektori zapasnici maju nepr. utoky na nohy tak "naslapane", ze neikedy ani nestihnas zareagovat.
PS: Scars nema ziadne techniky boja na zemi?

Scars obsahuje i boj na zemi(i když ne tak,jak ho asi znáte...ale to je na dlouhé povídání),ale Ondra se k tomu zatím nedostal.....
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 24. lis, 2004 22:29

LuoKe píše:Co se týče vašich připomínek k boji na zemi.
Ninja napsal, že tě velice často někdo může porazit na zem. Je velice podstatný rozdíl v tom co je boj na zemi a v tom, co se většinou stává a to je to, že jednu jednu schytáš a upadneš. Tak to většinou bejvá, pak je ti stejně boj na zemi k hovnu. Ten využiješ pouze v tom případě, že ty jsi ten který strhává, poráží apod. a soupeř tě stáhne s sebou. Pokud je to,ale tak, že Tě soupeř pošle k zemi, tak si pánové přiznejte, žě pokud se nestihnete velice rychle dostat nahoru jste v p...;-)

Noooooo,nemusím se rychle dostat nahoru....spíše jsi měl napsat-POKUD NESTIHNETE VČAS REAGOVAT...tak jste v pr..... :wink: (tím netvrdím,že to dokážu,vždy záleží na spoustě aspektech....viděl jsem fight,kdy chlapík druhého velmi pěkně složil strhem,ale když dopadal za ním,třískl se hlavou o obrubník a knokautoval sám sebe....i to se stává :wink: )
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tekara » čtv 25. lis, 2004 10:57

Asi všichni se shodli na tom, že je třeba dodržovat bezpečnou vzálenost. Někdo dokonce napsal, že pokud útočník poruší vzdálenost, tak "bum,bum."
Jenomže...Co když je situace lehce napjatá, říkám lehce, jde k vám osoba, která se do široka usmívá, ukazuje holé ruce, říká něco v tom smyslu, že se to musí v klidu vyřešit. Vy nemáte kam couvat. Co uděláte v případě, že poruší kontaktní vzdálenost? A stále se usmívá? Uděláte "bum, bum?" Kdo odhadne, jestli chce zaútočit, nebo, ne? V situaci lehce vyhrocené? Asi těžko mu dáte první ránu. Ale pokud je to magor, tak ji dá možná on Vám. Potom souhlasín s LuoKe.
Do žádné takové situace jsem se "naštěstí" nedostal, ale myslím si, že toto je problém a ne to, že se někdo na Vás žene s řevem a napřaženou rukou k ráně. S tím se asi vypořádá každý zkušený "bojovník", jenže problém je podle mne viz výše.
Proto bych v žádném případě nepodceňoval nácvik pádů a boje na zemi.
tekara
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod kurt78 » čtv 25. lis, 2004 11:05

nie celkom suhlasim s up, pretoze napr ving tsun dokaze -skor je to jeho priorita bojovat s velmi kratkej vzdialenosti. -co je ako stvorene na take tzv, vyhrotcujuce sa konflikty s kratkej strkacej vzdialenosti.
kurt78
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jamamba » čtv 25. lis, 2004 12:20

Problém v tom, co napsal výše takara, je, že právě na tomhle minimálně záleží na tom, co děláš. Důležitý jakej člověk je! Někdo se lekne a útočí, někdo se lekne a poser.. a jen málo lidí to zvládne nějak v kildu.
Do jaký kategorie člověk patří, pozná až tehdy nastane-li to.
Moje osobní zkušenost a to co z toho plyne, je to, co si z toho člověk má odvodit pro svůj trénink, protože můžu zapomenout na provádění nějakejch technik, nic z toho nevykoumám.
Proto potřebuju trénovat maximální rychlost, sílu a výbušnost.
Toť můj názor.

LuoKe
Jamamba
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » čtv 25. lis, 2004 13:34

Maximalnu silu,rychlost a vybusnost trenujeme aj pri grapplingu-boji na zemi. Ale ved to vsade - inak to nejde.
Chcem len povedat ze napr. odbornik na bjj vyborny na zemi sa s Vami ako napr. s dobrym boxerom nebude pustat do dlhsich vymien v stoji ale - pojde s Vami na zem. A ak je dobry, tak Vas na tu zem dostane, aj za cenu inkasovania nejakeho uderu, alebo kopu. To sa da v pohode vydrzat. A potom Vas "zachlpi" - (zaskrti, zapaci, alebo aj knck out-uje)
Toto vsetko prezentujem na sport - fight v ringu, na zinenke a tak...
Na ulici by som asi hned na zem nesiel, no zalezi od situacie pri omnoho tazsom superovi mozno aj.
Toto ja vsak iba moj osobny nazor na vec :lol:
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ninja » čtv 25. lis, 2004 17:36

presne tak raduz to si myslim aj ja a z toho vypliva vyssie zmienene- nech trenujes co len chce je dobre aby si sa so zemou aspon trosku zoznamil
Ninja
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Ondra » čtv 25. lis, 2004 18:38

re:Na ulici by som asi hned na zem nesiel, no zalezi od situacie pri omnoho tazsom superovi mozno aj.

to je pravda i BJJ je sport, má pravidla a je to jeden na jednoho, co teprve kdyby se s někym pral na zemi a další dva kámoši by si ho vytáhli nebo na něj skočili? těžko hodnodit takovéhle situace jestli na zem jít, nebo ne. Souhlasim s tim, že každý bojuje tak jak je zvyklý :idea: ale místo napadení, čas, světelné podmínky ani oblečení při sebeobraně si nikdo nevybere a tak se musí improvizovat.
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně