§47 pz v SR

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod patrik » pon 29. lis, 2004 14:33

kusa píše:Neboj, Patrik (Lepší žádná kniha, než špatná) onedlho vyda knihu o koryu (tradicne umenia) v ČR, v ktorej sa zaiste dozvies uplne vsetko...

Proč, šmarjá?

Pokud se jedná o korjú, v devíti případech z deseti bude zapsáno v Bugei rjúha daidžiten, přehledu systémů bojových umění sepsaném Watatanim Kijošim a Jamadou Tadašim. Tato kniha má více než 1000 stran psaných drobným písmem a stále není úplně přeložena do angličtiny, a získání tištěné kopie z Kanda v Tokiu vás bude stát několik set dolarů.

(zdroj: Real or fake; Wayne Muromoto)

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » pon 29. lis, 2004 16:01

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 12:51, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 29. lis, 2004 16:27

pucmaz píše:
Pokud myslis, ze spatna kniha je lepsi nez zadna, tak ja si myslim, ze zadna informace je lepsi nez lziva...

Pucmaz na hrad :D :D :D
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: §47 pz v SR

Příspěvekod Fireball » úte 30. lis, 2004 9:15

kusa píše:
kusa píše:
Fireball píše:
kusa píše:
Fireball píše:Inak to znamena, dovedene do absurdity, co u policajnych "organov" nie je problem, ze budeme chodit nahy, minimalne bosi. Som zvedavy, kedy sa nieco podobne objavi v trestnom zakone.
Najma ak je minister vnutra a spravodlivosti nominantom ultrakonzervativneho (niekedy az klerofasitickeho a xenofobneho) politickeho subjektu.

Mozno to skutocne mam v tej mojej vykradnutej hlave dopletene. Mas pravdu, je to dobry zakon, ked nebudu ozbrojeni o to lahsie ich vsetkych 8 rozslapem! 8)

Napriek svojej obmedzenosti si myslim, ze ten zakon bude funkcny jedine v pripade, ze si policajti (zeleni, modri, vselijaki) skutocne zacnu plnit svoje povinnosti tak ako maju, nie selektivne (stratosfericke stvrte), ale rovnako pre vsetkych danovych poplatnikov.
V inom pripade obmedzuju moju schopnost ubranit sa, alebo zeby nie?

Pat

Počuj Kusa a keď budeš mať Ty tu pálku tak urobíš čo s tými 8 chlápkami???
Na samopal zbrojak nedostaneš alebo nosíš so sebou katanu alebo čo???
Nemáš to kúsok popletené? ©ak ten zákon je práve na to aby tie palice nenosili a teda aby si ich nemusel nosiť ani Ty.

Pat

Ano byvam pri Slovane, a ked sa spoza rohu vyruti particka hooooligans vyzbrojenych kadecim a ja dodrziavam zakon a nestiham zmiznut tak co? Jasne vysetkych osmich ich v priebehu niekolkych sekund rozslapem, vsakze?

Mozno to skutocne mam v tej mojej vykradnutej hlave dopletene. Mas pravdu, je to dobry zakon, ked nebudu ozbrojeni o to lahsie ich vsetkych 8 rozslapem! 8)

Napriek svojej obmedzenosti si myslim, ze ten zakon bude funkcny jedine v pripade, ze si policajti (zeleni, modri, vselijaki) skutocne zacnu plnit svoje povinnosti tak ako maju, nie selektivne (stratosfericke stvrte), ale rovnako pre vsetkych danovych poplatnikov.

Počuj som našiel Tvoj príspevok v inom fóre - O bojove umenia sa zaujimam skor z "antropologickeho" hladiska - Tak kua prečo sa chceš na ulici potom biť bejzbolkami????

Pat
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: §47 pz v SR

Příspěvekod kusa » úte 30. lis, 2004 10:15

Fireball píše:
kusa píše:
kusa píše:
Fireball píše:
kusa píše:
Fireball píše:Inak to znamena, dovedene do absurdity, co u policajnych "organov" nie je problem, ze budeme chodit nahy, minimalne bosi. Som zvedavy, kedy sa nieco podobne objavi v trestnom zakone.
Najma ak je minister vnutra a spravodlivosti nominantom ultrakonzervativneho (niekedy az klerofasitickeho a xenofobneho) politickeho subjektu.

Pat

Počuj Kusa a keď budeš mať Ty tu pálku tak urobíš čo s tými 8 chlápkami???
Nemáš to kúsok popletené? ©ak ten zákon je práve na to aby tie palice nenosili a teda aby si ich nemusel nosiť ani Ty.

Pat

Ano byvam pri Slovane, a ked sa spoza rohu vyruti particka hooooligans vyzbrojenych kadecim a ja dodrziavam zakon a nestiham zmiznut tak co? Jasne vysetkych osmich ich v priebehu niekolkych sekund rozslapem, vsakze?

Počuj som našiel Tvoj príspevok v inom fóre - O bojove umenia sa zaujimam skor z "antropologickeho" hladiska - Tak kua prečo sa chceš na ulici potom biť bejzbolkami????

Pat

kde si nasiel, ze sa chcem na ulici byt bejzbolkami? Ani z jedneho z mojich prispevkov to explicitne nevyplyva...

jedine co som nasiel je

"Počuj Kusa a keď budeš mať Ty tu pálku tak urobíš čo s tými 8 chlápkami???
Nemáš to kúsok popletené? ©ak ten zákon je práve na to aby tie palice nenosili a teda aby si ich nemusel nosiť ani Ty. "

a to je od teba, teda?

Bojove umenia skutocne cvicim z antropologickeho hladiska, mozno si si nevsimol lahku ironiu, ktora sa okolo toho celeho tocila :lol:

Alebo si myslis, ze som superman a dokazem rozslapat 8 typov, ozbrojenych, ci neozbrojenych? Mozno to dokazes ty...mozno to bol blby priklad.... :lol: :lol: :lol:
kusa
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Fireball » úte 30. lis, 2004 11:04

for Kusa.

Ty si tvrdil, že ten zákon je na nič lebo ako sa budeš brániť proti 8 chlápkom. Teda z toho vyplíva, že chceš mať palicu nejakjú na to.

Pat
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » úte 30. lis, 2004 11:54

pucmaz píše:
Sennin píše:Je potřeba si uvědomit - jaké plagiáty v té době vycházely tiskem, že. Proto jsem uvedl, i když to bylo OT, že wakizashi je "společník" (i když mi to zde potvrdil i BenGuri a Patrik) - myslel jsem to významově ne jako překlad. Pucmaze to asi dost naštvalo a hned mi vpálil, jak jsem někde uvedl, že katana znamená "jméno pána"

A ted uz popiras i sam sebe. Tady mas uryvek ze sveho vlastniho clanku:

Japonský meč se označuje názvem nihontó. Ovšem známějším pojmem je katana – doslova „jméno pána“ – která je dodnes nejžádanějším artiklem z japonských zbraní. Katana nahradila meč typu tači a nosila se obecně s druhým krátkým mečem zvaným wakizaši, což znamená v překladu „společník“.

Pokud myslis, ze spatna kniha je lepsi nez zadna, tak ja si myslim, ze zadna informace je lepsi nez lziva...

Ale, Pucmazi - za katanu a wakizashi jsem se již "omluvil" a napsal jsem V©EM že jsi to TY vysvětlil...asi čteš jen to, co chceš ty sám, že?
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 30. lis, 2004 12:26

A kde ze ses to omluvil? Melo to byt tohle?

Sennin píše:Tímto se všem omlouvám, že nejsem (a ani nebudu nikdy tvrdit) největší odborník v ČR na japonské meče, že nejsem žádný odborník na japonské meče a už vůbec nejsem žádný odborník na japonštinu. Od toho zde jsou jistě lepší... (jen se divím, že od nich nikde nic nemohu najít)

Omluva za to, ze nejsi odbornik na mece ani na JPN a hned jednim dechem dodatek, ze vlastne nad tebe neni... ze te hanba nefackuje...
Precti si prosim znova ten muj predchozi prispevek, vzdyt jsem ti to i vyznacil tucne aby ses jo nemohl vykrucovat, ale vidim ze je to marny a timto se vzdavam.
Doufam ale, ze jsem ostatnim na tomto foru dokazal, co jsi zac a ze tve clanky budou vsichni brat s rezervou.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » úte 30. lis, 2004 12:28

To bylo samozrejme ode me. :oops:
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » úte 30. lis, 2004 13:38

Anonymní píše:A kde ze ses to omluvil? Melo to byt tohle?

Sennin píše:Tímto se všem omlouvám, že nejsem (a ani nebudu nikdy tvrdit) největší odborník v ČR na japonské meče, že nejsem žádný odborník na japonské meče a už vůbec nejsem žádný odborník na japonštinu. Od toho zde jsou jistě lepší... (jen se divím, že od nich nikde nic nemohu najít)

Omluva za to, ze nejsi odbornik na mece ani na JPN a hned jednim dechem dodatek, ze vlastne nad tebe neni... ze te hanba nefackuje...
Precti si prosim znova ten muj predchozi prispevek, vzdyt jsem ti to i vyznacil tucne aby ses jo nemohl vykrucovat, ale vidim ze je to marny a timto se vzdavam.
Doufam ale, ze jsem ostatnim na tomto foru dokazal, co jsi zac a ze tve clanky budou vsichni brat s rezervou.

Ne, myslel jsem toto:
"Ještě pro Pucmaze:
Opravdu bych byl rád, kdyby jsi v mém článku o japonském meči našel další "perličky" - pokud už tedy pomineme pojmy "jméno pána" a "společníka", které jsi dokonale vysvětlil.

Kdysi, když jsem cvičil Iai-Jutsu, dostal jsem od svého učitele "amatérsky", na stroji, psanou knihu o Iai s amatérskými obrázky. Tehdy mi tam učitel napsal "Lepší aspoň špatná kniha než žádná!" - a myslel to tak, že aspoň nějaké informace než žádné.

To už je opravdu vše!"

p:s:

A tady bych prosil, kde mám nějaký dodatek, že nade mě vlastně není!!! A proč by mě měla hanba fackovat??? Připadá mi, že jsi trošku paranoidní, ne :wink: Naopak ZDE TVRDÍM, ®E ZDE JSOU NA JAPONSKÉ MEČE LEP©Í ODBORNÍCI!!! Nauč se nejprve číst, zdá se mi, že se vůbec, ale vůbec neorientuješ a jen reaguješ na jedno slovo tam, jednu větu onde atd.

Takže dál doufej, žes mi to na tomto fóru nandal a všem jsi ukázal, kdo jsem zač :wink: Lidi v mém okolí, když čtou naopak Tvé příspěvky, tak z nich mají prdel (stejně jako Tvoje žena ze "jména pána" :) )...Ale to je tím, že každý máme jiný názor a pohled na svět... Ty jsi zahleděný jedním směrem a nevnímáš mimo to jiné pohledy.
Stavíš se do pozice odborníka na vše a nandáváš to všem na diskuzních fórech - někde jsem už ale psal, že takoví lidé, jako jsi ty "brzy vymřou jako dinosauři". Tak a teď mi to můžeš zase nandat, aby jsi všem ukázal, co jsem zač :lol:
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » úte 30. lis, 2004 15:16

Klídek :) , pánové, neprožívejte to tak :cry:
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » úte 30. lis, 2004 17:03

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 12:50, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kusa » úte 30. lis, 2004 17:05

Fireball píše:for Kusa.

Ty si tvrdil, že ten zákon je na nič lebo ako sa budeš brániť proti 8 chlápkom. Teda z toho vyplíva, že chceš mať palicu nejakjú na to.

Pat

nie, to z toho priamo nevyplýva, ale pravdepodobne pojde o profesionalnu deformaciu. Prave z tohto dovodu si totiz po vas treba citat vlastne vypovede velmi pozorne... :twisted:

Z hladiska ucinnosti by som totiz asi pouzil skor nieco ostre ako palicu... 8)
kusa
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod wushi » stř 01. pro, 2004 7:29

chlapi, serte na to, nemá to zmysel sa baviť o slovíčkach...ak niečo proti sebe máte, dajte si spicha a poriešte to light-kontaktom... :lol: :lol: :lol: :wink:
Apropó, ten zákon, niekto tu písal o príslušníkoch PZ a ich "odvahe" pri riešení kritických situácií...mám osobnú skúsenosť - chlapíci pri jazde mestom chytili pod auto petardu a bez toho, aby videli, kto to hodil, zdrapli najbližšie stojaceho človeka a brali ho na stanicu...pritom s tým nemal nič spoločné...šikovné riešenie...vinník sa V®DY nájde...a to nehovorím o skúsenostiach z nočných v reštauračných zariadeniach...hliadka prišla dve hodiny po bitke... :lol: :wink: ...ale inak sú zlatí, takí (väčšinou) hrdí a nad vecou...občas sa už začína hovoriť o policajnom štáte...
prosím, neporovnávajte neporovnateľné, ©vajčiarsko je na tom omnoho lepšie a to, že si ľudia majú právo chrániť svoj majetok, nie je na zahodenie... :wink: :lol:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fireball » stř 01. pro, 2004 8:00

wushi píše:chlapi, serte na to, nemá to zmysel sa baviť o slovíčkach...ak niečo proti sebe máte, dajte si spicha a poriešte to light-kontaktom... :lol: :lol: :lol: :wink:
Apropó, ten zákon, niekto tu písal o príslušníkoch PZ a ich "odvahe" pri riešení kritických situácií...mám osobnú skúsenosť - chlapíci pri jazde mestom chytili pod auto petardu a bez toho, aby videli, kto to hodil, zdrapli najbližšie stojaceho človeka a brali ho na stanicu...pritom s tým nemal nič spoločné...šikovné riešenie...vinník sa V®DY nájde...a to nehovorím o skúsenostiach z nočných v reštauračných zariadeniach...hliadka prišla dve hodiny po bitke... :lol: :wink: ...ale inak sú zlatí, takí (väčšinou) hrdí a nad vecou...občas sa už začína hovoriť o policajnom štáte...
prosím, neporovnávajte neporovnateľné, ©vajčiarsko je na tom omnoho lepšie a to, že si ľudia majú právo chrániť svoj majetok, nie je na zahodenie... :wink: :lol:

No ono to je veru diskutabilné, takže light kontaktom by sme to nevyriešili, iba myslím môžeme nezávezne pokecať pri pivku :lol:

Pat
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » stř 01. pro, 2004 8:11

i tak še da...to pivko je dobrý nápad, pozývaš???
to all: Fireball pozýva na pivec!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :wink: :D :D :D
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ninja » stř 01. pro, 2004 17:51

Kedy a kde? :lol: :lol:
naše ruky sú dvere neprepúšťajúce nepriateľa a naše nohy kladivo, ktoré ho môže zabiť.
Ninja
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Fireball » stř 01. pro, 2004 23:19

wushi píše:i tak še da...to pivko je dobrý nápad, pozývaš???
to all: Fireball pozýva na pivec!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :wink: :D :D :D

Liptovský Mikuláš, sobota o 17.00. Dojde aj Stefano :lol:

Pat
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 17. čer, 2005 1:20

veeelmi poucne... :lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Předchozí