DOTAZ

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

DOTAZ

Příspěvekod Anonymní » stř 08. pro, 2004 23:24

Zdrawím,
mám tedy také menší dotaz,,problém.
Stručně. Když jsem byla malá(řekněme cca 5-13let), měla jsem hafo energie,a kupodivu dokonce i docela dobrou fyzickou kondici. Tedy alespoň na dítě svého věku(a na pohlaví).Tehdy mě fascinovaly fimy(př.36.komnata Shao-linu),což mě asi tak nějak dostalo ke kung fu.To jsem ale kvůli osobním problémům dělala krátce.Skončila.Jenže teď mi bude 18 a asi tak před 4mi lety, jsem dost onemocněla.Povedo se mi přechodit zápal plic, zánět nosohltanu a od té doby šla veškeré moje fyzické "vlohy"..kamsi.Teď je to se mnoudocela tragedi,nedávno jsme si to začla uvědomovat, taky litovat, jak to dopadlo.Mno, jenže můj zájem o činskou kulturu mě nikdy za tu dobu nepřešel, teoreticky toho mám prostudovaného dost, ale ve skutečnosti neznám nějaké lidi, co by se tím opravdu zabývali. asi 2měsíce zpátky jsem začala dělat Tai-chi, jde to sice pomalinku, ale jsem docela nadšená, hodně jsem si o tom všude možně početla. Mám v plánu začít dělat opět kung-fu,které mě tolik fascinuje, jenže nevím kde a jak. Do nějaké školy jen tak teď nastoupit asi nemůžu, musím nejprve nabrat alespoň základy té fyzické síly, abych stačila.Ach jo, tak nevím, potom jak říkám mi bude 18, což už taky neni na shao lin.))) Ale i tak se nenechávám odradit a beru tenhle sport jako umění, jako cvičení i své duševní stránky. Ale jak říkám, nikoho, kdo s eo to OPRAVDU zajímá bohužel neznám, protp by mě zajímalo, jestli je tady někde v ČR někdo, komu ot něco říká, případně kde bych se mohla s někým poradit(mám miliony dotazů), nebo někdo kdo učí kung fu, případě naivní dotaz týkající se soukromých učitelů atd atd. Mimochodem, taky jsem chtěla vědět, zda-li je tu někde nějaký obchod s takovými věcmi..no, jak bych to..prostě čínské oblečení, meče, čaje,obrazy..atd adt. Pokud to někdo dočetl, děkuji moc za trpělivost!!!!!;)) :D
DarjaXxX@centrum.cz (zájem opravdu moc moc potěší)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 09. pro, 2004 6:17

Du Fu Kun - čínský učitel z Prahy, jistě ti poradí i co se týče energie, jelikož mám-li správné info, dělá i tradiční medicínu. Zadej jeho jméno do vyhledávače, jistě ti něco vyleze.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » čtv 09. pro, 2004 6:21

Tak, teď s přihlášením :-) Tady je jeden z mnoha odkazů na něj - prostuduj a uvidíš: http://www.volny.cz/dufukun/ ale jak říkám, zkus si o něm něco najít sama.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » čtv 09. pro, 2004 7:01

Du Fukun, Zhai Hua, Qin Mingtang, Wen Xihong, ...nestačí? len skús porozmýšlať, zaplatiť si hodinu pripojenia a máš všetko, čo potrebuješ...vhodný nástroj je trebárs Gooogle...vhodné výrazy: wushu, wu-shu, kung-fu, taiji, tai-chi, .... :) :wink:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jamamba » čtv 09. pro, 2004 8:48

Ahoj, kdyz vidím tu tvou přezdívku. Tak zkus Si fu Huška, Yang Tai Ji, FuJoPai a Tang Lang - www.sweb.cz/ALKASTAICHI, tel.: 723 971 618

a nebo Mai Gei Wong Wing Chun:-))))

Luo
Jamamba
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jamamba » čtv 09. pro, 2004 8:53

Omlouvám se, ale napsal jsem to špatně.
No prostě vyučuje: Tygří spár a Kudlanku.
Jamamba
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod slavaik » ned 12. pro, 2004 17:24

hí hííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííhíííííííííííííííííí Mafjdjaidfgs
slavaik
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod slavaik » ned 12. pro, 2004 17:27

Promiňte to jsem nepsal já. S kungfu mám sice jen malé zkušenosti, ale myslím,že fyzička ti vzroste dobře. A jestli cvičíš tai-chi, tak budeš zdravá a plná energi, než řekneš švec.
slavaik
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Zpět na bojová umění a sporty obecně