mám tedy také menší dotaz,,problém.
Stručně. Když jsem byla malá(řekněme cca 5-13let), měla jsem hafo energie,a kupodivu dokonce i docela dobrou fyzickou kondici. Tedy alespoň na dítě svého věku(a na pohlaví).Tehdy mě fascinovaly fimy(př.36.komnata Shao-linu),což mě asi tak nějak dostalo ke kung fu.To jsem ale kvůli osobním problémům dělala krátce.Skončila.Jenže teď mi bude 18 a asi tak před 4mi lety, jsem dost onemocněla.Povedo se mi přechodit zápal plic, zánět nosohltanu a od té doby šla veškeré moje fyzické "vlohy"..kamsi.Teď je to se mnoudocela tragedi,nedávno jsme si to začla uvědomovat, taky litovat, jak to dopadlo.Mno, jenže můj zájem o činskou kulturu mě nikdy za tu dobu nepřešel, teoreticky toho mám prostudovaného dost, ale ve skutečnosti neznám nějaké lidi, co by se tím opravdu zabývali. asi 2měsíce zpátky jsem začala dělat Tai-chi, jde to sice pomalinku, ale jsem docela nadšená, hodně jsem si o tom všude možně početla. Mám v plánu začít dělat opět kung-fu,které mě tolik fascinuje, jenže nevím kde a jak. Do nějaké školy jen tak teď nastoupit asi nemůžu, musím nejprve nabrat alespoň základy té fyzické síly, abych stačila.Ach jo, tak nevím, potom jak říkám mi bude 18, což už taky neni na shao lin.))) Ale i tak se nenechávám odradit a beru tenhle sport jako umění, jako cvičení i své duševní stránky. Ale jak říkám, nikoho, kdo s eo to OPRAVDU zajímá bohužel neznám, protp by mě zajímalo, jestli je tady někde v ČR někdo, komu ot něco říká, případně kde bych se mohla s někým poradit(mám miliony dotazů), nebo někdo kdo učí kung fu, případě naivní dotaz týkající se soukromých učitelů atd atd. Mimochodem, taky jsem chtěla vědět, zda-li je tu někde nějaký obchod s takovými věcmi..no, jak bych to..prostě čínské oblečení, meče, čaje,obrazy..atd adt. Pokud to někdo dočetl, děkuji moc za trpělivost!!!!!;))

DarjaXxX@centrum.cz (zájem opravdu moc moc potěší)