sebeobrana

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod player » úte 21. pro, 2004 19:38

jox: "styl co neni založenej právě na účinnosti devastujícího úderu"...a to je traba co?Napadaj me akorat sportovni zalezitosti "-box" ci exhibicni veci ala aikido,taekwondo apod.
Ad utok na nos:...jenze kazdy utocnik nemusi byt vylozenej blbec a kdyz te drapne jednou rukou,tak je porad moznost,ze si bude alepson castecne kryt oblicej druhou a nebude se naprahovat zpoza zad jako nakej hospodskej vokurka,proto sem zminil i jina mista na odreagovani pozornosti.To sou ale veci,ktery mi tady prijde uplne zbytecny psat,nebot mi prijdou samozrejmy.

Ad nabor:tak doufam, ze sis taky vsiml,ze sem hovoril v podminovacim
zpusobu.Musim to rozvadet dale? :roll:

Odpoved na otazku:uzitecny skutecnen neni ten spravny vyraz,spis me to utvrdilo v nekolika vecech,u kterych sem si nebyl az tak jist,co se lidi kolem BU a hlavne BS tyce :wink:

Thaiman:s thaiboxerama se porovnavat nepotrebuju,ani nevim proc bych mel se porovnavat s nekym,kdo ma "stagnujici" techniku.A rekni ze lzu,kdyz budu trvrdit,ze thaibox je vic o fyzicce nez o technice?Videl sem uz dost zapasu v MT a nikdy sem nevidel,ze by ten ci onen pouzival neco,cim by druheho prekvapil,co se techniky tyce.Technika neni taktika,to aby nedoslo ke klasickemu slovickareni.
Jedinej,kdo me strka pred thaiboxery,nebot je povazuji za extra prvotridni tridu co se sebeobrany tyce,jsou zdejsi lide,ne ja osobne.Tak si to srovnej,nez mi zase budes davat cenne rady.Dekuji.

Stefano:tak se nezapomen vcas ozvat...
:wink:
player
mistr diskutér
mistr diskutér

navsteva

Příspěvekod stefano » stř 22. pro, 2004 9:28

for player:si pis ,ze ak pojdem okolo,tak sa zastavim...
:idea:
este jedna vec:thaibox a stagnujuca technika:to si ma opat dobre pobavil :lol:
stefano
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 22. pro, 2004 10:43

player píše:jox: "styl co neni založenej právě na účinnosti devastujícího úderu"...a to je traba co?

Některý styly začínaj ve výuce třeba devastujícím třísknutím celym člověkem. Třeba by to mohlo tvoje zábrany obejít - při tréninku. No nic, asi ne, byl to jen takovaj nápad... :wink:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 22. pro, 2004 10:43

To sem byl zas já.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod crow » stř 22. pro, 2004 14:21

účinnosti devastujícího úderu...
skúste francúzky kľúč :lol:
Bojovnici :lol:
crow
crow
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod player » stř 22. pro, 2004 18:19

stefano:to vis,ja sem takovej mistni sprymar :wink: 8)

jox:tak ted jako bys mluvil spanelsky,fakt nevim na co narazis.Neco jako judo? 8)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

vzdy pripraveny

Příspěvekod stefano » stř 22. pro, 2004 23:14

for player:no pocuvaj ma bombarder,poprosim ta,ked ti dam vediet,ze pridem,zavolaj aj Stuarta,nech tam nemusim za vami behat hore dolu :wink: :idea:

pekny den a dobry trening
stefano
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Clodman » čtv 23. pro, 2004 8:27

Anonymní píše:já taky začínám uvažovat o tom,že bych s nějakým bojovým sportem začal.V mým okolí je v poslední době dost agresivních lidí,nevim ale jaký druh bojového sportu si mám vybrat...měřim 186,váha 95 kg,noo nejsem žádný tintítko:-),tak mi prosím poraďte...předem dííík!

No pokud chces spoléhat na váhu tak asi řeckořímský zápas, ale pokud ti jde o techniku a sílu úderu, tak tam hoď kickbox.
Clodman
Clodman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » čtv 23. pro, 2004 11:08

player píše:jox:tak ted jako bys mluvil spanelsky,fakt nevim na co narazis.Neco jako judo? 8)

?Habla espaniola? :)
Jo něco jako Judo, Aikido, různý zápasy, vnitřní školy KF, sou toho mraky, kde se nezačíná takovy druhem úderu. Ale ty řekneš fůůůůůůůůůj, je to sportovní plíva, nebo nereálná blbost. Právě ten "reálnej" úder vedle "reálný rvačky" ti tam asi bude chybět, tak to byl jen takovej nápad do luftu.
Jox
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » čtv 23. pro, 2004 20:18

stefano:co sem porad ke me motate stuarta??To mame snad neco spolecneho? :) Vsak ja ani nevim,odkud stuart je.

jox:...no...ja sem neco obdobneho absolvoval pri pripravach na zapasy v sebudu(zapasy bez pouziti uderu a kopu),tak se smelo jen pacit,skrtit,apod.Ale jak rikas,nic pro me.Bral jsem to jen jako zpestreni a chtel sem vedet,jak si poradim proti lidem s cernyma paskama co se tim vylozenen zabivaj.Ja sem spis ten co radeji "kope a boucha",ale samozrejme v ramci kvality,nikoli kvantity :D
player
mistr diskutér
mistr diskutér

foe SUPER player!

Příspěvekod Anonymní » pát 24. pro, 2004 0:39

Ved to je jasne ze sa nemozes porovnavat s ludmi co robia thai albeo box,
lebo tí ludia makajú na trosku inej báze treningu :roll: ako niaky sfanatizovaný
´´bohovia´´ ktorý dávajú k.o jedným smrtelným úderom.
P.s:nikdy nepodcenuj ludí ktorých nepoznáš!!! :?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pát 24. pro, 2004 19:48

thaiman: to je prave asi ten nejvetsi rozdil,mezi "vami" a mnou.Ja se proste nikomu "klanet" nehodlam,to bych radeji chcipnul.Nechapu,jak muzete nekoho tak bohovsky uznavat apod.Ano,sem obrovskej priznivec Bruce Leeho,jeho nazoru,jeho zpusobu treninku atd atd.,ale nikdy bych pred nikym "nekleknul na kolena",tedy ani pred nim.
A jestli trenujes na te bazi,ze mas v sobe myslenku,ze existuje nekdo lepsi nez si ty sam a ze s tim nic neudelas,tak si bud jistej,ze tomu taky i nadale bude!Ale to zrejme chces,ja ovsem ne,tak se tak podle toho i chovam i presto ze vim,ze to okoli jistym zpusobem "poburuje".
Mimochodem,si verici?Uznavas nejake nabozenstvi?...ja snad odpovidat dopredu za sebe nemusim.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 24. pro, 2004 22:35

slavis vanoce, playere?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 25. pro, 2004 9:33

Ono je "klanět se" a "respektovat" někoho.... :wink: To je trošku o něčem jiném.....třeba já kluky z Hanumanu osobně neznám,ale sleduju jejich výsledky a ty jsou velmi dobré.Jinak se s Tebou dá vcelku souhlasit,sednout si "na prdel" před někým jen kvůli jeho pověsti není nutné.Když už ale nic jiného,budu alespoň naslouchat jeho názorům a přemýšlet o nich.Rozumíš,co se snažím říci?
Ale tady nejde jen o Thaiboxery.....schází se tu poměrně široká suita lidí,z nichž někteří jsou rozhodně autoritami ve svém oboru,takže i jim se občas vyplatí naslouchat....rozhodnout se pak mohu sám,mám vlastní hlavu....(nebo si mohu své názory ověřit v praxi).
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » sob 25. pro, 2004 17:03

hellas:kdybych bydlel sam,ne s rodici,tak si pis,ze ne...ale tos urcite cekal;)Vylozene se mi hnusi atmosfera tehle dnu,kdy si hrajou vsichni na "superhodny" apod.Absolutne nevidim duvod davat nekomu neco jenom kvuli nejakemu dni v kalendari.Kdyz nekoho chci obdarovat,pak je mi jedno co je za den.Vanoce sou nejkrivejsi den v roce.Vecer sem koukal ze zvedavosti na pulnocni msi v TV a marne sem lapal po hlubsim dechu,kdyz sem poslouchal toho buzika co v kostele prednasel ty nehorazny nesmysly a lidi mu to zrali se vsim vsudy.Ach jo...proc byt sam sebou a spolehat se sam na sebe,ze...kdyz si muzu hrat na to,ze za me nekdo abstraktni vse vyresi,nebo pomuze vyresit....kdyby tren cas v kostelech radeji venovali necemu skutecne uzitecnemu.

ukropcany:videl si film Jedna ruka netleska?...urcite jo:)Tak vazne...dle ceho bys usuzoval,ze je ten ci onen hoden poklony??Kazdy mame jina meritka a to co je pro tebe uznanihodne,pro me byt nemusi,nebot mam jine priority.

Jendis:rozumim co mas namysli.Ale kdyz to prevedu na zdejsi diskusi se mnou,pak se tu snazi nekteri o to,abych respektoval lidi,kteri ovsem neco dokazali v uplne jine branzi nez se orientuju ja.Tedy konkretne,buduli cvicit thajsky box,budu soutezit a pod.,pak budu tez respektovat kluky,co uz to nekam v tomhle oboru "dotahli".Ja tak zatim respektuji sveho ucitele,na kterem vidim,ze tomu co dela skutecne rozumi a je na nem zkusenost znat.Ale i presto to neni pro me zadna "modla,doktryna" apod.Jemu sem plne ochoten naslouchta,vim ze jeho technika funguje,proto si beru jeho rady k srdci.Ale nemuzes po me chtit,abych si bral rady k srdci od nekoho,kdo si na boj "jen hraje" 8)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

for super PLAYER

Příspěvekod Anonymní » sob 25. pro, 2004 19:11

:?: :?: :?: .
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 25. pro, 2004 19:34

playere: je me Te lito :-)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 25. pro, 2004 20:02

Já po Tobě nechci vůbec nic...má reakce byla na Tvůj příspěvek.Koho nebo co respektuješ,je jen Tvá věc :wink:
Minimálně ale Ty ty lidi shazuješ tím tvrzením,že si na boj pouze hrajou...třeba ne :wink: Sice neznám osobně kluky z Hanumanu,ale pár thaiboxerů a ultimátníků znám a nemyslím si,že neumějí bojovat(spároval jsem s nimi,bez "bambulí",bez časového limitu,bez omezení a na zhruba 70 % plného kontaktu).
A jak tvrdíš,že se zajímáš o sebeobranu a ne o sport....jsou lidé,kteří vyznávají heslo-Nejlepší obranou je útok.
Víš jak,já Ti Tvé názory neberu,ale neodsuzuj něco jen proto,že se Ti to nelíbí,neláká Tě to a nejsi zasvěcen do hloubky.Já taky nevím,co si mám myslet o "vietnamském karate",ale nebudu do toho šťourat,když to neznám 8)
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

[b]PLAYERE[/b]

Příspěvekod Anonymní » ned 26. pro, 2004 11:00

´´Ako trénuješ tak budeš bojovať!´´ :idea:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Clodman » ned 26. pro, 2004 11:21

player píše:Stuart:to te zklamu,sem modemista;)Sem ale presvedcenej,ze to co popisujes z karate ma do podoby kryty v boxu docela daleko.

Masta:si snad delas prdel,ne?Srovnavat bitvu,kde se na sebe vrhne x-desitek ci stovek lidi a sebeobranu v DNESNI dobe na ulici pred diskotekou,barem,hospodou apod.Bozinku...A jeste mi rekni,ze se ti thajci kdyz bylo treba "prali" holejma rujkama...to by byli s prominutim docela hloupi:)
O tom jak funguje muj zpusob sem se uz do jiste miry zminil,to co povazuju za nejefektnejsi,co bych uprednostnil v krizove situaci zde samozrejme prezentovat nebudu,to snad da rozum,ne?Prozrazuje snad Koprfeld svoje figle?Neee,proc asi.Nejedna se o zadnou aroganci apod,to snad pochopis.
A vo thaiboxu toho vim dost na to,abych to nedoporucil nikomu jako SEBEOBRANU.

Jak to tak pozoruju tak o thaiboxu vis uplny prd. Tak nam prosim vysvetli ten tvuj slavnej styl. Vzdyt i mistr Copperfield(takhle se to pise) obcas neco utrousi. Docela bych si s tebou zasparoval ty zabijáku!
Clodman
Clodman
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...