ukropcany píše:2. majster u ktoreho cvicili uz im nemal co ponuknut. Toto je mozno celkovo najvacsi problem niektorych "majstrov", ze nevedia povedat "vies co, ja ta nemam co naucit, chod za tym a tym - on ta to nauci lepsie"... napr. v sporte sa toto casto deje a nikto na nikoho neziarli...
Geralt1 píše:Patrik: no typická "patrikovská" otázka:
Hele a co lidi, který to po letech prostě přestane bavit, co si o nich myslíte... mají právo na život?
zeptám se já Tebe: a co lidi, kteří mají tendence všechny ostatní posuzovat a kritizovat, aniž by je znali? Mají právo na život?
patrik píše:Hoj všem...
Napadá mě otázka do diskuze.
Proč lidé končí s bojovým uměním?
Důvodů může být hromada, ale třeba jsou některé častější a třeba máte nějakou konkrétní zajímavou zkušenost... třeba vy sami jste s nějakým b.u. skončili a na tenhle server jste dorazili úplně náhodou.
Třeba zrovna uvažujete, že byste to zabalili a třeba jste jedno b.u. vyměnili za druhé... kdo ví.
Já sám se nejčastěji setkávám s tím, že lidé očekávají od b.u. něco úplně jinýho, a tak nevydrží moc dlouho. Vidíte to jinak?
Patrik
chonglee píše:[, ja mam jen obcas pocit, že když jsem začal v 15 letech s thajskym boxem, že je pozde a uz nikdy ze mne nebude profesional apod. Nemel si nekdy podobny pocit.?:)
Clodman píše:A co třeba přestat z finančních důvodů?
Clodman píše:Ale co když trénuješ v klubu, který spíš než pro radost ze sportu apod. trénuje spíše z komerčních důvodů?
patrik píše:Jestliže se někde zvedaj příspěvky, dlouhodobě, neúměrně vysoko... kdo ví... Je to politika klubu a nikdo se s Tebou asi bavit nebude. Potom je ale otázka, jestli to za studium a další cvičení stojí.
Geralt1 píše:Patrik: osobně tě neznám a nikdy jsem se tě nepokoušel soudit ani hodnotit.
asi takhle... tohle je otázka do diskuze, zřejmě protože jsem se setkal s tím, že jsou "zapuzováni" potom, co přestanou cvičit... a ptám se, zda je to v pořádku...
Ptáš se, jestli je to v pořádku? Podle mě není.
A kým jsou zapuzováni? předpokládám, že pouze těmi, kteří cvičí dál - a zatím neměli žádný důvod s cvičením přestat. Těmi kteří cvičení berou jakou svou životní filozofii a nedovedou si představit, že by s ním mohli kdy vůbec přestat. Kteří se chtějí dostat za každou cenu na "jiný level" nic proti tomu, ale v těchto věcech není trocha tolerance vůbec na škodu.
Když fotbalista ukončí ve 30ti svou mistrovskou kariéru a jen si jde občas s kámošem zakopat do parku, nevidím na tom nic špatného. A nemusí se pak ani za každou cenu stát trenérem reprezentace.
Proč by měl být tedy odsuzován někdo, kdo dosáhne slušné úrovně v BU a pak se prostě v určitém věku zaměří na něco jiného? (rodina, práce, jiné koníčky). Ano, třeba je to škoda, mrhat talentem apod., ale je to jeho svobodné rozhodnutí a nemá mu do toho nikdo co kecat..
A teď mi můžete začít všichni vysvětlovat, že fotbal a BU jsou 2 zcela rozdílné věci, přičemž ten rozdíl já nemůžu nikdy pochopit..
pro mě je to ale srovnatelné, když někdo žije fotbalem (nebo čímkoliv jiným), není to pro mě o nic míň hodnotné, než cvičení BU.
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků