BL

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod pucmaz » pát 21. led, 2005 11:57

Tak to ja ti odpovim stejne. Tady na foru uz to nekolikrat padlo, tak si to laskave najdi.

Spis bych byl rad, kdybys mohl reagovat na neco dalsiho z Yiwanova posledniho prispevku, nez na to pozvani na caj. :wink:
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 21. led, 2005 12:00

Sennin píše:Pro Dave & Pucmaz:
viz diskuze "instruktor kung fu/JEET KUNE DO: Zaslal: čt 30. září, 2004 7:30 Předmět: PRO V©ECHNY HRDINY - ANONYMY!!!

Nehodlám zde dokolečka opisovat, co jsem zde už napsal, takže si to najděte.

TOHLE ? :

Vážení, aby zde nedocházelo k nějakým nesmyslným dohadům a mému napadání anonymy, kteří nemají ani špetku cti v těle zde uvádím podrobnější informace o mé osobě:

Jmenuji se Marek Pszczolka, v únoru mi bude 38 let a v bojovém umění se zajímám hlavně a zejména o praktickou stránku. Neopovrhuji tradičními styly, nikoho za jeho BU nekritizuji.
V letech 1978 až 1985 jsem trénoval tradiční styly, protože nic jiného v tehdejší ČSSR ani nebylo. Dělal jsem zápas řeckořímský, pak judo a skončil jsem u godžu-rjú karate.
"upraveno" - úsek o SNB jsem raději vymazal, aby nedocházelo k dalším omylům a nedorozuměním!!!
Na vojně v letech 1987 -89 jsem se seznámil s poručíkem Jelszowskim z VKR, který studoval Jun-Fan Kung-Fu v Maďarsku u originálního žáka Danyho Inosanta (jméno bohužel neznám - maďarština mi dělá problémy). Pan Jelszowski mě pak učil - podotýkám, že jsem v té době nevěděl, co je to JKD a neznal jsem ani Bruce Leeho! Celé dva roky jsem dělal Jun-Fan Kung-Fu, až v roce cca 1991 mi Ivan Rzounek vysvětlil, že jde vlastně o JKD.
V letech 1990 - 1999 jsem měl několik klubů bojových umění a za tu dobu jsem měl cca 200 žáků. Jezdili za mnou i kluci z Polska a z Východního Slovenska. Učil jsem pouze to, co jsem uměl já sám a nehrál jsem si na žádného si-fu nebo mistra nebo zakladatele něčeho. Nikdy jsem za učení nebral žádné peníze!
V letech 1990 - 1999 jsem se rovněž sám vzdělával v oblasti BU- jezdil jsem na různé semináře různých BU a to, co jsem se naučil jsem poté piloval a aplikoval v praxi. Nepřestal jsem, dokud jsem se sám nepřesvědčil, že mi to v praxi funguje - poté jsem to předával svým klukům a nepřestal jsem, dokud to nefungovalo v praxi jim.
Nikdy jsem to, co jsem učil, nenazýval žádným jménem, ale jako nejbližší je mi JKD.
V letech 1995 - 2000 mě jeden můj známý (z konspirativních důvodů nemohu jmenovat), který je příslušníkem SKPV ÚOOZ, zasvěcoval do musadó a ninpó - nedělal jsem to tedy nikde oficiálně, ale byla to slušná škola.
Dělal jsem vyhazovače na diskotékách, vymahače dluhů (soukromě), detektiva, osobního ochránce a mnohokrát jsem musel použít svoje BU, abych se ubránil. Nikdy jsem nevyhledával a ani teď nevyhledávám konfrontace, bitky a násilí.
Neschovávám se za nějakého mistra a za žádnou školu a ani nejsem žádný samouk, který se učil nebo učí z knížek nebo videokazet.
To, co umím, mám opravdu vyzkoušeno v praxi - pravda, několik bodných ran (hrudník, stehno a záda) a jeden průstřel levého ramene hovoří, že zas tak ideální to nikdy nebylo.
Za svůj život jsem viděl mnoho mrtvých (rozmlácených, ubodaných a rozstřílených) a mnoho z nich bylo bojovníky...

Uvádím zde můj soukromý email: marek.pszczolka@email.cz a své služební číslo na kterém jsem 24 hodin denně: +420 724 157 604.

Kontaktovat mě můžete kdykoliv - napište, prosím, své skutečné jméno, kde a kdy cvičíte. Já, jakmile mi to čas dovolí, se za Vámi přijedu podívat. Myslím, že rozumná diskuze s praktickými ukázkami bude přínosnější než nějaká vyprovokovaná rvačka...

HA HA HA HA HA ! TO JE ODPOVĚĎ ? KECÁ© SRAČKY ! KA®DÝ KDO SI TO PŘEČTE SE TI MUSÍ VYSMÁT !
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » pát 21. led, 2005 12:14

pucmaz píše:Tak to ja ti odpovim stejne. Tady na foru uz to nekolikrat padlo, tak si to laskave najdi.

Spis bych byl rad, kdybys mohl reagovat na neco dalsiho z Yiwanova posledniho prispevku, nez na to pozvani na caj. :wink:

:wink: Nebylo to jen pozvání na čaj...
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

for Sennin

Příspěvekod Anonymní » pát 21. led, 2005 13:12

V tom vyctu trdicnych skol mi chyba Pakua, myslim, ze si ucil nieco ako zostava malej sviecky, alebo velkej sviecky? Kde si sa to naucil?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Otazka na YiWana

Příspěvekod Klidek » pát 21. led, 2005 17:16

Zdravim

YiWan píše:
..a tak to ja si zase myslim, ze kdyz rozumis dobre jednomu stylu, rozumis bu celkove, jeho podstate.

V urcitym smyslu asi jo, ale pro srovnani, myslis ze clovek, kterej komponuje celej zivot vaznou muziku je schopnej si vystrihnout nejakej Drum and bass ? Ze mu rozumi, ze cejti v cem je (podstata)kvalita toho stylu ? V cem je podstata vsech ostatnich hudebnich stylu ?

YiWan píše:Naopak kdyz budes nesystematicky pidlat a michat koncepty a metody (techniky) apod... nepochopis/nenatrenujes nikdy nic

Soluhlas. A kdyz to budes delat systematicky ?

Klidek
Klidek
diskutér - nováček
diskutér - nováček

whatever

Příspěvekod Anonymní » pát 21. led, 2005 18:53

-byli tu narazky na anonymni uzivatele - jsem anonymni protoze se mi nechce registrovat (zase tak casto se do diskuzi nezapojuji) a nepodepisuju se - protoze moje jmeno stejne nikdo nezna

-o JKD tu nekdo psal neco v tom smyslu ze to stejny je v kazdy ucebnici WuShu...tak tim padem by to prece mely byt principy ktery funguji, a nebo je to mysleno tak - ze jen urcita "vyriznuta" cast je sama o sobe (bez dalsich navazujich komponent) k nicemu ???

-myslim ze JKD je znacne individualni, kazdy si ho muze (relativne) prebrat jak chce, vybrat si z nej co mu vyhovuje
-je to o pristupu k boji, neni to nic hmatatelnyho, kdyz nekdo rika ze cvici JKD tak je to svym zpusobem blbost, neni to totiz zadny system, jen znacne spiritualisticky pristup k treninku (obecne), bla bla bla, to sou jen kecy - to se neda popsat
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pát 21. led, 2005 20:56

Pavela: no ja ti nevim cece.Kdyz sem sledoval ruzne knizky a jine publikace napr. o shotokan karate,tak zde byly "do mrte" popsany vsechny mozne techniky a rozhodne jsem nenabyl dojmu,ze bych mohl provadet uder ci kop jinak nez jak je uvedeno,ci lepe jak me to v oddilu karate sensei ucil.
Dukazem budiz diskuse "posilovani nohou",kde jsem ukazoval jak porvadim kop maegeri a jak na to ragoval Angus.Takze opravdu se mi moc nechce verit,ze puvodni techniky vyvinute zakladately danych stylu by se daly bez problemu menit ci upravovat,aniz bych nezklidil "opovrzeni".Jestli to tak u Vas funguje,ze tvuj sensei kope jinak a ty tez(obrazne mysleno,pro priklad),pak me to vskutku prekvapuje.Nemichate vy to nahodu takhle s JKD? :wink: 8) :D
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pát 21. led, 2005 21:19

anonymni:
"Za druhé, jenom malá otázečka pro Playera: můžeš prosím Tě napsat jaké máš své zkušenosti s JKD, když to tu tak obhajuješ?Neber to jako provokaci, prostě jsi tu momentálně asi nejpopulárnější a nejznámější postava, ale nikde jsem se nedočet, že bys JKD praktitoval - vím o nějaké době MT a nynějším vietnamském karate. To je ale jenom taková osobní zvědavost. "
............
Wow,jenze ne moc v pozitivnim slova smyslu popularni,ale to je detail...

8) Mozna te to prekvapi ,mozna ne...Nazory BL me velice zaujaly,velmi jsem se s nima ztotiznil.Libi se mi "jeho" myslenky ve vereni v sebe sama,v umeni nenalhavt nic sam sobe apod.To ma s principy JKD podle me dost spolecneho a kdyz chces,uvidis nebo neuvidis to i v BU ktere pripadne provozujes.Ja jsem zakotvil prave u Vietnamskeho karate,ktere klade velkou miru na rychlost a efektivnost technik a take v neposledni rade na prirozenej pohyb.To jsou jen konkretni priklady,kvuli kterym jiz nemam potrebu hledat jine BU.Libi se mi,ze je "ohebne",ze zde nejsou zadne pro me nelogicke prvky,ktere jsem - nebijte me- pozoroval u shotokan karate.Pro me tedy pojem JKD neni jen jakysi "system boje,treniku apod.",pro me je to i urcitej zpusob jednani cloveka samotneho.A proto je mi tez lhostejne,kdyz nekdo pise ze ten a ten uci JKD,ze byl zakem BL a ze rika to a to...ano,proc ne,ale je to "jeho" JKD,ne kazdy zcela pochopitelne bude uvazovat stejne jako BL,proto se tezko bude nekde ucit Bruce Leeho Jeet kune do...tyhle casto "komercni" slogany me nechavaji velmi chladnym.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Clodman » sob 22. led, 2005 14:37

player píše:Pavela: no ja ti nevim cece.Kdyz sem sledoval ruzne knizky a jine publikace napr. o shotokan karate,tak zde byly "do mrte" popsany vsechny mozne techniky a rozhodne jsem nenabyl dojmu,ze bych mohl provadet uder ci kop jinak nez jak je uvedeno,ci lepe jak me to v oddilu karate sensei ucil.
Dukazem budiz diskuse "posilovani nohou",kde jsem ukazoval jak porvadim kop maegeri a jak na to ragoval Angus.Takze opravdu se mi moc nechce verit,ze puvodni techniky vyvinute zakladately danych stylu by se daly bez problemu menit ci upravovat,aniz bych nezklidil "opovrzeni".Jestli to tak u Vas funguje,ze tvuj sensei kope jinak a ty tez(obrazne mysleno,pro priklad),pak me to vskutku prekvapuje.Nemichate vy to nahodu takhle s JKD? :wink: 8) :D

Pujcil sem si od bratrance techniky Shotokan karate bylo jich tam několik desítek, možná i do stovek, ale uprimne Playere uznej, pokud znas treba Dzudzi uke, ze je hovadina, vzdyt kazdy prumerny bojovnik, by ti pri tomto krytu zlomil obe ruce v zapesti:)
Clodman
Clodman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 22. led, 2005 14:48

No,pokud ten kryt neumíš,nebo ho použiješ nesprávně,pak ano.....ale zase,tohle je spíše na ukázku,než na zbytečné dohadování se na netu. :wink:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » ned 23. led, 2005 5:06

:roll: :roll: :roll: Dzudzi uke neni kravina a ja fakt miluju lidi, ktery se neobtezujou udelat vic, nez kouknout do naky knizky a hned podle toho delaji zavery. Jasne ze neni pouzitelne vzdy a vsude, ale to zadna technika.
Player: a to je prave tvuj problem. Dva nebo tri roky shotokanu a par knizek ti proste neumozni udelat si obrazek o karate. Kazdy zacatecnik se musi ucit kihon, ale ten ma v praxi hromadu modifikaci. Mawashi se da kopnout shora, rovne, zespoda, ruznou uderovou plochou, nebo treba i z druhe strany (stejnou nohou(ne uramawashi)). Jenze to se vetsinou uci az potom, co zvladnes postoj a dychani. Kdyz totiz zacnes delat ruzny kopy uz od zacatku, aniz by ses soustredil na kihon, zazijou se ti zlozvyky jako treba to tvoje zvedani paty u stojny nohy, predklaneni nebo zaklaneni... a tvuj kop muze byt rychly, ale pri dopadu bude mnohem slabsi, nez by mohl byt. Takze kop muzes skutecne provadet mnoha zpusoby, ale kdyz u toho nezachovas princip, projevi se to na ucinku. Pak taky zalezi na tom, jestli se to v tom dotycnem dojo vubec uci...
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » ned 23. led, 2005 21:22

Clodman:me to pripomnelo kdyz obcas vidim karatisty s cernym pasem jak krejou utok nozem age uke,to mi opravdu rozum nebere :?
Ale jak by jiste rekl Pucmaz,to je proto,ze mi sme amateri,kteri to necvici dost dlouho na to,aby pochopili podstatu a hlavne funkcnost dane techniky,to ze to je pro nas picovina znamena jen to,ze my jsme hlupaci a nerozumime tomu;)

Pucmaz:aha,takze kdyz kop neni rychly,tak bude silnejsi?A ty nabiras do kopu silou jak prosim te?Tim ze nejak napinas svaly nebo je za tim nejake okinawske tajne kouzleni?;)No jo no,ja holt nejsem tak dobrej,tak musim ziskavat pruraz kopu jeho rychlosti,bohuzel uz je to tak,ale uz sem se s tim smiril:)A nejhorsi je,predstav si to,ze to same delam i u uderu...pruraz a razantnost ziskavam jeho rychlosti...teda..fakt se mam jeste co ucit...akorat pak budu muset potencialnimu utocnikovi na ulici vysvetlit,aby na me neutocil moc rychle,protoze ja jako vazne umim dat silny uder,akorat mi to holt zabere kapanek casu...neco jako ona uctihodna demonstrace bozske sily a prurazu na prerazeni buhvi ceho...je zajimave,ze jsem jeste nevidel cloveka,co by prisel k nejake te veci na prerazeni a "z fleku" to prerazil,prekopl.Vzdycky nad tim pul hodiny funej a hekaj nez do toho prastej...tak promin,tohle ja opravdu nepotrebuju;)

Jinak to zvedani paty,zaklaneni apod. to je presne to,oc tu slo...kdyz se mi to tak dela lip,tak proc bych se mel nutit delat to jinak proboha,rekni mi jedinej duvod proc???Aha,protoze to tak delali stari mistri,tak tak jak to delali tak jedine tak to je spravne,vid?No jo no...a jsme u toho...tobe pojem JKD nemuze rict ani prd...to je zcela zrejme....
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 23. led, 2005 21:39

a co PKD, nebude? asi brzojo, jak koukam :lol: :lol: :lol: 8O
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » ned 23. led, 2005 23:01

....ted vam humor neschazi,co?..no jo...to ste cely vy :wink:
Sarkazmus je v tomhle pripade zcela na miste,protoze argumentu bylo na stejne tema az az :roll:
A zrovna vy mate co povidat,kdyz nedokazete konkretne odpovedet,misto toho se tu jen tak posmivate pod vousy :wink: :)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Player

Příspěvekod pavela » pon 24. led, 2005 5:19

Cha
Naposledy upravil pavela dne pon 24. led, 2005 5:32, celkově upraveno 1
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Player

Příspěvekod pavela » pon 24. led, 2005 5:31

pavela píše:Jo a ty starý mistři to tak dělali proto, protože je to tak správně. Jakékoliv úlevy v tréningu nebrat... Čéče, jak ti do tý tykve konečně nalejt, že starý mistři vyučovali a VYUČUJÍ princip, a néže máš kopat na milimetr přesně a pod přesnym úhlem(jako to prej dělaji v ČR tekvondisti). Koukni jenom na žáky, ale co SYNY Yang Chen Fu třeba, každý cvičí JINAK. Totéž třeba mrkni na lidi co dělaji v Číně Xinyi. Podle tvý zmatený představy by měli cvičit V©ICHNI napíď stejně, protože to řekl tvůj pánbůh velký Bruce žejo,starý styly jsou shnilý,zkostnatělý a dogmatický...? A vono NE, ejhle, každý mistr má svoje pojetí, každý to dělá jinak. Ale POZOR každý MISTR, ne každý pidla, který to šudlal jakžtakž rok a půl (jako tady žák Qin Ming Tanga, mimochodem ty od Qina, jak chceš aby ti něco Qin šil na tělo po roce a půl, to se tak maximálně naučíš při nemotornosti Evropana jakžtakž přirozeně stát) Takovej člověk když začne kombinovat, tak stojí při formě jako šikmá věž v Pize a je to hrůza jak na pohled tak na praxi. Zkrátka, princip stejný-forma na tělo a aplikace-jak chceš. Rozumíš nebo to mám ještě zjednodušit?
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 24. led, 2005 10:35

Len také úvahy, lebo nerád robím závery...spravte si ich sami :) :

1. Chlapeček sa prihlási do tradičnej školy (povedzme) shotokan karate a chodí tam poctivo 5 roky (povedzme východniar), nabúcha kondičku napiluje techniky, nazbiera pásiky a pri cvičení svojej zostavy kata prežíva silu svojho sebavedomia, pokoj v mysli, stabilitu a pružnosť tela. Po tréningu sa stretáva s inými chlapečkami s karate, filozofujú o čchi, železných úderových plochách a počte klikov na pästiach pri rannej rozcvičke a nič a nikto ho nepresvedčí, že by sa mal učiť niečo iné ... proste spôsob života. Niet času a koniec koncov ani dôvod učiť sa niečo iné, veď sensei povedal... a on tomu slepo verí ! Už aj dostal po čuni na diskotéke, lebo ten hajzel ho nečakane napadol zozadu, zhodil na zem a tam mu dal päsťou do hlavy. Ale on verí, že v čestnom súboji ho 1) nikto na zem nedostane, 2) má už dačo natrénované, aj nejaké súťaže už má za sebou, takže ten hajzlík by dostal svoje - keby...

2. Chlapeček sa prihlási do tradičnej školy (povedzme) Aikido a chodí tam pol roka , naučí sa zopár dobrých pák, ale cíti, že to nie je kompletné, lebo nevie poriadne udrieť ani kopnúť . Ale kamarád, čo robí taekwondo vie kvalitne kopať, takže ďaľší rok pridáva k aikidu tajomstvá tvrdých kopov. No a potom prišlo muay thai. Dobré na box aj techniky v klinči. A potom trochu džuda od kamaráda, aby som nebol úplne bezmocný aj na zemi. Ovláda zmes techník a prečíta si knižku o JKD, vylúči, čo mu nejde a modifikuje, čo mu akože ide, takže táto zmes bude sa odteraz bude volať JKD a s partiou kamarátov si to potrénujeme a vyskúšame na cigáňoch...

Obidva extrémy v prístupu k tréningu "BU", sú v konečnom dôsledku vysoko nebezpečné pre dotyčného chlapečka. V obidvoch prípadoch sú chlapci mimo. V prvom prípade pre uzavretosť a iracionálnu vieru, v druhom pre diletatnstvo a nepripravenosť. Ešte prvý prípad má nádej na "nápravu", lebo má predpoklady na získanie solídnych základov - fyzičky a pohybových vzorcov. Ale druhý prípad to bude mať na ulici ozaj zložité....

... na ulici. Ak sa mýlim, tak ma opravte: kedysi sa účinnosť školy bojových umení overovala na v boji a pri potýčkach na ulici. Dnes sa účinnosť bojových systémov overuje v boji a na ulici. Streetfighting. Boj na dištanc, v klinči, na zemi, v parku, na schodoch, vo vlaku... kdekoľvek a ako koľvek! ©pinavé a účelné. ®iadne ideály, žiadne filozofie, žiadne umenie, prázdnota.... :| ....za účelom prežiť !

Hypotetická otázka: ... kto je na túto situáciu lepšie pripravený ??? Sennin, ktorý pri tréningu počíta s týmito eventualitami, alebo "tradicionalista", trénujúci bosý na rovnej podlahe v osvetlenej telocvični ???

Ako s tým súvisí JKD ? Myslím si že je naozaj potrebné, aby človek mal solídne základy. Či už z tradičnej školy ( NEDOVOLÍM si kritizovať akúkoľvek tradičnú školu BU !!! ) alebo s kvalitným trénerom moderných bojových športov, alebo combat systémov - je jedno čo to je, ale musí to byť overená kvalita !
JKD je nadstavbou. Je to "prekuknutie" všeobecných princípov, precitnutie z bullshitovín vložených do hlavy cieleným vymývaním mozgov pri čakaní na "pochopenie" zázračnej techniky, rafinácia existujúcich štýlov a opatrné prispôsobenie starého novým podmienkam. A všetko "novo vzniknuté" musí byť následne preskúšané ostrým sparringom, aby sa vylúčili mýty a domnienky rozumkárov...ktoré v ostrom boji môžu stáť život, alebo zdravie ! Schopnosť vidieť realitu je asi jednou zo základných podmienok pochopenia JKD princípov !

...tak spite ďalej ! :D Ale aj tak vás mám všetkých rád ! :oops:

DRV :mrgreen:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod python » pon 24. led, 2005 10:37

...pardón !

python
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod pucmaz » pon 24. led, 2005 11:38

player píše:Clodman:me to pripomnelo kdyz obcas vidim karatisty s cernym pasem jak krejou utok nozem age uke,to mi opravdu rozum nebere :?
Ale jak by jiste rekl Pucmaz,to je proto,ze mi sme amateri,kteri to necvici dost dlouho na to,aby pochopili podstatu a hlavne funkcnost dane techniky,to ze to je pro nas picovina znamena jen to,ze my jsme hlupaci a nerozumime tomu;)

Pucmaz:aha,takze kdyz kop neni rychly,tak bude silnejsi?A ty nabiras do kopu silou jak prosim te?Tim ze nejak napinas svaly nebo je za tim nejake okinawske tajne kouzleni?;)No jo no,ja holt nejsem tak dobrej,tak musim ziskavat pruraz kopu jeho rychlosti,bohuzel uz je to tak,ale uz sem se s tim smiril:)A nejhorsi je,predstav si to,ze to same delam i u uderu...pruraz a razantnost ziskavam jeho rychlosti...teda..fakt se mam jeste co ucit...akorat pak budu muset potencialnimu utocnikovi na ulici vysvetlit,aby na me neutocil moc rychle,protoze ja jako vazne umim dat silny uder,akorat mi to holt zabere kapanek casu...neco jako ona uctihodna demonstrace bozske sily a prurazu na prerazeni buhvi ceho...je zajimave,ze jsem jeste nevidel cloveka,co by prisel k nejake te veci na prerazeni a "z fleku" to prerazil,prekopl.Vzdycky nad tim pul hodiny funej a hekaj nez do toho prastej...tak promin,tohle ja opravdu nepotrebuju;)

Jinak to zvedani paty,zaklaneni apod. to je presne to,oc tu slo...kdyz se mi to tak dela lip,tak proc bych se mel nutit delat to jinak proboha,rekni mi jedinej duvod proc???Aha,protoze to tak delali stari mistri,tak tak jak to delali tak jedine tak to je spravne,vid?No jo no...a jsme u toho...tobe pojem JKD nemuze rict ani prd...to je zcela zrejme....

Skoda ze se musis uchylovat k takovyhlemu arogantnimu projevu. Kdyby ses ovladnul, mohli jsme debatovat dal. Takhle me to ale fakt nebavi...

Ale jenom tohle: mam dojem, ze tvuj guru bojovych umeni nekde predvadel "stouchnuti" jednim prstem az ten stouchnuty letel par metru dozadu. A muzes mi rict jak to udelal? Jo ten jeho prst urcite nabral rychlost tak 100km za hodinu a proto byl prurazny a silny... :roll: A myslis, ze by Lee ten stouchanec dokazal kdyby stal na spickach? Zkus o tom premyslet...

P.S. jestli nekdo nekde blokoval bodnuti nozem pomoci ageuke tak me s nim laskave nehazej do jendoho pytle jenom proto, ze byl oblecenej jako karatista.
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod python » pon 24. led, 2005 11:47

Vopred sa ospravedlňujem všetkým serióznym cvičencom štýlov BU, ktoré som spomenul v predchádzajúcom článku. Nemám záujem ani právo nikoho kritizovať, nikoho súdiť, nikoho uprednostňovať a už vôbec nemám záujem niekoho uraziť...!

Za pochopenie ďakujem !

python
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...