Spis bych byl rad, kdybys mohl reagovat na neco dalsiho z Yiwanova posledniho prispevku, nez na to pozvani na caj.

Sennin píše:Pro Dave & Pucmaz:
viz diskuze "instruktor kung fu/JEET KUNE DO: Zaslal: čt 30. září, 2004 7:30 Předmět: PRO V©ECHNY HRDINY - ANONYMY!!!
Nehodlám zde dokolečka opisovat, co jsem zde už napsal, takže si to najděte.
pucmaz píše:Tak to ja ti odpovim stejne. Tady na foru uz to nekolikrat padlo, tak si to laskave najdi.
Spis bych byl rad, kdybys mohl reagovat na neco dalsiho z Yiwanova posledniho prispevku, nez na to pozvani na caj.
YiWan píše:
..a tak to ja si zase myslim, ze kdyz rozumis dobre jednomu stylu, rozumis bu celkove, jeho podstate.
YiWan píše:Naopak kdyz budes nesystematicky pidlat a michat koncepty a metody (techniky) apod... nepochopis/nenatrenujes nikdy nic
player píše:Pavela: no ja ti nevim cece.Kdyz sem sledoval ruzne knizky a jine publikace napr. o shotokan karate,tak zde byly "do mrte" popsany vsechny mozne techniky a rozhodne jsem nenabyl dojmu,ze bych mohl provadet uder ci kop jinak nez jak je uvedeno,ci lepe jak me to v oddilu karate sensei ucil.
Dukazem budiz diskuse "posilovani nohou",kde jsem ukazoval jak porvadim kop maegeri a jak na to ragoval Angus.Takze opravdu se mi moc nechce verit,ze puvodni techniky vyvinute zakladately danych stylu by se daly bez problemu menit ci upravovat,aniz bych nezklidil "opovrzeni".Jestli to tak u Vas funguje,ze tvuj sensei kope jinak a ty tez(obrazne mysleno,pro priklad),pak me to vskutku prekvapuje.Nemichate vy to nahodu takhle s JKD?![]()
![]()
pavela píše:Jo a ty starý mistři to tak dělali proto, protože je to tak správně. Jakékoliv úlevy v tréningu nebrat... Čéče, jak ti do tý tykve konečně nalejt, že starý mistři vyučovali a VYUČUJÍ princip, a néže máš kopat na milimetr přesně a pod přesnym úhlem(jako to prej dělaji v ČR tekvondisti). Koukni jenom na žáky, ale co SYNY Yang Chen Fu třeba, každý cvičí JINAK. Totéž třeba mrkni na lidi co dělaji v Číně Xinyi. Podle tvý zmatený představy by měli cvičit V©ICHNI napíď stejně, protože to řekl tvůj pánbůh velký Bruce žejo,starý styly jsou shnilý,zkostnatělý a dogmatický...? A vono NE, ejhle, každý mistr má svoje pojetí, každý to dělá jinak. Ale POZOR každý MISTR, ne každý pidla, který to šudlal jakžtakž rok a půl (jako tady žák Qin Ming Tanga, mimochodem ty od Qina, jak chceš aby ti něco Qin šil na tělo po roce a půl, to se tak maximálně naučíš při nemotornosti Evropana jakžtakž přirozeně stát) Takovej člověk když začne kombinovat, tak stojí při formě jako šikmá věž v Pize a je to hrůza jak na pohled tak na praxi. Zkrátka, princip stejný-forma na tělo a aplikace-jak chceš. Rozumíš nebo to mám ještě zjednodušit?
player píše:Clodman:me to pripomnelo kdyz obcas vidim karatisty s cernym pasem jak krejou utok nozem age uke,to mi opravdu rozum nebere![]()
Ale jak by jiste rekl Pucmaz,to je proto,ze mi sme amateri,kteri to necvici dost dlouho na to,aby pochopili podstatu a hlavne funkcnost dane techniky,to ze to je pro nas picovina znamena jen to,ze my jsme hlupaci a nerozumime tomu;)
Pucmaz:aha,takze kdyz kop neni rychly,tak bude silnejsi?A ty nabiras do kopu silou jak prosim te?Tim ze nejak napinas svaly nebo je za tim nejake okinawske tajne kouzleni?;)No jo no,ja holt nejsem tak dobrej,tak musim ziskavat pruraz kopu jeho rychlosti,bohuzel uz je to tak,ale uz sem se s tim smiril:)A nejhorsi je,predstav si to,ze to same delam i u uderu...pruraz a razantnost ziskavam jeho rychlosti...teda..fakt se mam jeste co ucit...akorat pak budu muset potencialnimu utocnikovi na ulici vysvetlit,aby na me neutocil moc rychle,protoze ja jako vazne umim dat silny uder,akorat mi to holt zabere kapanek casu...neco jako ona uctihodna demonstrace bozske sily a prurazu na prerazeni buhvi ceho...je zajimave,ze jsem jeste nevidel cloveka,co by prisel k nejake te veci na prerazeni a "z fleku" to prerazil,prekopl.Vzdycky nad tim pul hodiny funej a hekaj nez do toho prastej...tak promin,tohle ja opravdu nepotrebuju;)
Jinak to zvedani paty,zaklaneni apod. to je presne to,oc tu slo...kdyz se mi to tak dela lip,tak proc bych se mel nutit delat to jinak proboha,rekni mi jedinej duvod proc???Aha,protoze to tak delali stari mistri,tak tak jak to delali tak jedine tak to je spravne,vid?No jo no...a jsme u toho...tobe pojem JKD nemuze rict ani prd...to je zcela zrejme....
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník